Aktarmalı Uçuş Nedir? Aktarma Nasıl Yapılır?

Aktarmalı uçuşlar, seyahatin için uçak bileti aramaya başladığında karşına çıkacaktır. Oldukça uygun fiyatlar ile karşımıza çıkan aktarmalı uçuşların aktarma sayısı ise 1, 2 ya da daha fazla olabilir. Bazen başka alternatif olmadığından, bazen de sunulan cazip fiyatlar sebebi ile aktarmalı uçuşlar tercih edilebilir. Tabi ki bu tercih, pek çok soru işaretini de beraberinde getirir. Bavullarınızın kaybolması, bekleme süreleri, nasıl aktarma yapacağın heyecanla çıktığın seyahatini strese dönüştürebilir. Seyahatinin olabildiğince mükemmel geçmesi Glocalzone Ailesi için çok önemli bu yüzden bu yazımızda sana aktarmalı uçuşların inceliklerini anlatacağız!

Aktarmalı uçuş nedir, aktarma nasıl yapılır?

Aktarmalı uçuşlar, transit uçuş olarak da ifade edilir ve varış noktana doğrudan değil de, belli noktalarda uçak değiştirerek ulaşman demektir. Zaman zaman doğrudan gideceğin bir seyahat noktasına aktarmalı giderek uçak biletini daha ucuza getirebiliyorsun fakat bu aktarma yani uçak değiştirme süreci ise biraz gerginliğe sebep olabiliyor. Oysa sadece dikkat edeceğin detayları bilmeniz yeterli.

Aktarmalı uçuşlar nasıl yapılır sorusunun altında pek çok soru gizli. Örneğin, bagaj konusu… Eğer doğrudan aktarmalı bir sefer satın aldıysan ve aynı firmanın uçağına aktarma yapacaksanız, bavulun için endişe etmene gerek kalmayacaktır. Görevliler bagajınızı aktarma uçağına alacaktır. Diğer taraftan kendin bir aktarmalı uçuş planı yaptıysan, bagajını indiğin uçağın kontuarından alıp, bineceğin uçağın kontuarına bırakmalısın. Ayrıca uçağa bineceğin kapı bilgilerinin de son dakika değişebileceğini hatırlatalım. Aktarmalı bir uçuşta bunu kaçırdığın zaman durumun oldukça sıkıntılı bir hal alabilir. Biletinde uçağa bineceğin kapı yazıyor olacaktır ama sen yine de ekrandan uçuşunu bulup, doğru kapıya doğru yol almalısın.

Son olarak ise transit vize konusuna değinelim. Bazı durumlarda aktarmalar arasında zaman farkı oldukça fazla olabiliyor. Neredeyse bir güne varan beklemeler gerekli olabiliyor. İşte bu durumda aktarma yapacağın şehirde gezmek ve zaman geçirmek istersen, transit vize alman gerekli olabilir. Bunun dışında ekstra bir vize gerekliliği olmayacaktır.
Bizce uzun süre farklı noktalarda bekleme yapacağın aktarmalı uçuşları bir fırsat olarak görebilirsin. Glocalzone’a seyahatini eklerken aktarma yapacağın noktaları da girin. Kullanıcılarımız mutlaka bekleme yapacağın noktalardan da ürün isteyecektir. Uçuşunu beklerken transit vizen ile birlikte minik bir şehir turu ile Glocalzone kullanıcılarının isteklerini satın almak seyahatini bol karlı bir seyahate dönüştürmek için iyi bir fikir olabilir.
Kısacası aktarmalı uçuş nedir ve aktarma nasıl yapılır konuları basit ama püf noktalara sahiptir. Uçağa bineceğin kapıyı karıştırmamalı, bavulunun aktarıldığından emin olmalısın. Kendi planladığın bir aktarmalı uçuştaysan ve uçağın gecikecekse, diğer uçağı kaçırma durumunuza karşı mutlaka sonraki uçağın firma yetkilileri ile görüşmeli, biletinin uygun bir sefer ile değiştirilmesini istemelisin. Bu tür sıradan olmayan durumlar dışında aktarma nasıl yapılır sorusunun cevabı son derece basittir ve yönlendirmeleri takip etmen yeterli olacaktır.

E hadi, seyahatini planlamak için neyi bekliyorsun? Planını yaptıktan sonra seyahat detaylarını Glocalzone‘a eklemeyi unutma!

Bol maceralı ve kazançlı seyahatler!