Kanada’dan Ne Alınır?

Kanada; hokeyi, akçaağaç şurubu ve sert geçen kışlarıyla ünlüdür. Çoğu ülkede olduğu gibi, Kanada’ya özgü farklı ve çeşitli ürünlere sahiptir. Peki gelelim asıl soruya:”Kanada’dan ne alınır?”.

Küçük ve paketlemesi kolay biblolardan hacimli battaniyelere ve kazaklara kadar birçok ürün mevcuttur. Bu ürünler genellikle Kanada’daki hava alanlarında veya ABD-Kanada sınırındaki gümrüksüz mağazalarda ve ülke genelindeki mağazalarda bulunur.

Somon füme

Batı kıyıları somonu dünya çapında ünlüdür. Ve somon füme, Kanada’yı ziyaret eden turistlerin eve götürdüğü en popüler hediyelerden biridir. Somon füme dondurulmuş olarak satın alınabilir. Ve oda sıcaklığında yaklaşık 24 saate kadar bekleyebilir. Eğer uzun bir yolculuk yapacaksan tercih edebilirsin.

Pişmiş tütsülenmiş somonun dondurulmaya ihtiyacı yoktur ve bu nedenle uzun yolculuklarda satın alınabilir. Örneğin Granville Adası‘ndaki Sea Ocean‘da yerel ve iyi somon füme bulabilirsin.

Tereyağlı Tart

Cevizli turtaya benzeyen tereyağlı turta, lezzetli bir tatlı çeşididir. Tercihinize göre fındık, kuru üzüm veya çikolata parçaları da içerebilir. Herhangi bir Kanada fırınında, bazı ABD’deki Kanada gümrüksüz satış mağazalarında veya Tim Hortons kahve dükkanlarında satın alabilirsin.

Bar

Bu üç katlı çikolata kareleri Nanaimo, Britanya Kolumbiyasın’da, üretiliyor. Ama çoğu fırınlarda, Tim Hortons mağazalarında ve Kanada’nın her yerinde bulunabilir.

Çikolata

Marka adını Kanadalı bir savaş kahramanı olan Laura Secord‘dan almıştır. Laura Secord, 1812 Savaşı sırasında yaklaşmakta olan Yankee saldırısına karşı Kanada ve İngiliz kuvvetlerini başarılı bir şekilde uyaran Amerikan doğumlu öncü bir kadındı.

 1913’te Frank P. O’Connor, Toronto’nun Yonge Caddesi‘ndeki ilk Laura Secord şeker dükkanını açtı. Bugün, Kanada genelinde 100’den fazla mağaza bulunmakta olup, 400’den fazla ürüne sahiptir. Zincir ABD’ye teslimat yapıyor, ancak sınırın güneyinde hiçbir yer yok.

Kıyı Yerli Sanatı

Vancouver kıyı yerlilerinin sanatı ile ünlüdür. Bu sanat koleksiyonlarının çoğu müze kalitesinde ve odak noktası Inuit ve Kuzeybatı sahili sanatçılarının ustalığıdır. Bazı eşyaları satın alma şansı ile birlikte ziyaretçiler, devam etmekte olan sayısız sergiyi ve uluslararası alanda tanınan Kanadalı sanatçıların çalışmalarını keşfedebilir.

Vancouver Galerilerinin çoğu, kültürler arası iletişimi içerecek şekilde tasarlanan yerli sanat üzerine odaklanmaktadır. Cam ve metal gibi malzemeler de bazı parçalara dahil edilmiştir. Çoğu zaman, sanat formları şamanizmin yorumlarıdır. Değişen dünyaya ilişkin çevresel kaygıları ve / veya sorunları içerir.

Sergilenen öğeler arasında maskeler, totem direkleri, paneller, bükme tahta kutular, çıngıraklar, kürekler, davullar ve mobilya çeşitleri bulunmaktadır. Fiyatlar değişebilir.

Yün Battaniye

Kanada’nın soğuk geçen kışlarından dolayı yünlü ürünler oldukça yaygındır. Yün battaniyeler söz konusu olduğunda, dış giyim firması Woolrich, gerçek ürünler satın almak için harika bir yerdir.

Woolrich, Vancouver da dahil olmak üzere Kanada’da mağazalara sahiptir. 8-Point Hudson Bay yün battaniyesi çok popülerdir. Bu tarihi battaniyeler Kanada’da 1779 yılından beri kullanılmaktadır. Öyle ki bir zamanlar tüccarlar ve Yerli Amerikalılar arasında bir para birimi olarak da kullanılmıştır.

Akçaağacı Şurubu

Akçaağaç şurubu Kanada ile eş anlamlıdır ve bir yemek için mükemmel bir hediyedir. Tamamen doğal olan bu saf ürün, doğal cazibesini kaybetmeden zamana yenik düşmedi. Ve şimdi dünya çapında 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Akçaağaç şurubu almak için harika bir yer, Toronto’daki küçük, akçaağaç takıntılı bir şirket olan Drip Maple.

Drip Maple, müşterilere Kuzey Ontario’daki tek bir ormandan hasat edilmiş %100 saf akçaağacı şurubu sunmaktadır. Marka akçaağaç şurubunu, üç farklı çeşitte sunuyor.

  • Sarışın – Erken mevsim sapı, bu ince şurubu beslemek için kullanılır. Ve ikonik akçaağaç aroması, vanilya ile birleştirilir. Bu şurup hemen hemen her şeyde kullanılabilir.
  • Bakır – Eğer denemek konusun da biraz çekimserseniz, bu sizin için en iyi seçimdir. Dolu gövdeli bir akçaağaç paketini karamelli çöküntüyle dengeleyen bu şurup tatlılar, salatalar ve krepler için mükemmeldir.
  • Kehribar – Bu dumanlı akçaağaç tadı, yemek sahiplerine “damak boyunca karmaşıklıkla dans eden uzun, sağlam ve güçlü bir nota” sunuyor. Bu şurup waffle’lar için idealdir.

Çay

Murchie, dünyadaki seçkin bahçelerden en kaliteli çayları ithal ediyor ve harmanlıyor. Ayrıca gurme çeşnileri, konserveler ve unlu mamuller de dahil olmak üzere çok sayıda ürünleri var. Bugün, Murchie’nin geleneksel ürünler ve klasik karışımlar sunmasının yanı sıra yeni nesil çay içicileri için de yeni kombinasyonlar geliştiriliyor.

Murchie, yalnızca gölgede büyütülmüş, yüksek kaliteli, Arap kahve çekirdeklerini satın alıyor. Bu karışım kafein içinde doğal olarak daha düşüktür. Murchie’den ailene, arkadaşlarına veyahut evinize bir paket kahve ya da çay satın alabilirsin.