alman-teknoloji-markalari

Alman Teknoloji Markaları

Teknoloji ürünleri konusunda başarılı olan ülkeleri düşündüğünüzde eminiz aklınıza ilk sırada Almanya geliyordur. 

Elektronik ürünler satın alınacağı zaman pek çok insan kalitesine güvendiği için Alman marka ürünlere yönelir. Alman teknoloji markalarının kaliteli olduğu ve uzun yıllar boyunca bozulmadan kullanıldığı herkes tarafından bilinmektedir.

Geçmişte üretim kapasitesi belli başlı ürün gruplarıyla kısıtlı olsa da günümüzde Alman teknoloji markaları oldukça çeşitli ürün gruplarında üretim yapmaktadır. Bu yazımızda Alman teknoloji markalarını inceleyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye’de olmayan markalara nasıl ulaşabileceğinizden bahsedeceğiz.

En İyi Alman Teknoloji Markaları

Almanya’nın teknolojik ürünler konusunda ne kadar başarılı olduğunu ve böylelikle pek çok teknoloji markası yarattığını söylemiştik. Gelin şimdi bu markalara yakından bakalım.

Miele

1899 yılında kurulan marka, aile şirketi olarak kurulmuş ve günümüzde de o şekilde devam etmektedir. Markanın ürettiği ilk ürünlerin üzerinde yazan “Daima daha iyiye.” cümlesi her zaman markanın misyonları arasında olmuştur.

Türkiye’de İstanbul Ataşehir’de bir satış ofisi bulunan Miele’nin ürünlerini deneyebileceğiniz bir mutfak da bulunuyor.  

Markanın ürünleri arasında; kablosuz elektrik süpürgesi, kahve makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü gibi pek çok alanda ürün bulunmaktadır. Muadillerine göre oldukça uygun fiyatlı olan bu ürünleri incelemenizi tavsiye ederiz.

Siemens

Sadece Almanya’nın değil Avrupa’nın en büyük teknoloji holdingi olan Siemens, 1800’lü yılların ortasında kurulmuştur. Türkiye’de de en çok tercih edilen teknoloji ürünlerinin üreticisi konumunda olan marka sektöre girdiği 1855 yılında Rusya’nın telgraf ağını kurmuştur.

Markanın ürünleri arasında, buzdolabı, derin dondurucu, elektrikli süpürge, klima, bulaşık makinesi, çamaşır yıkama makinesi, kurutma makinesi gibi ürünler bulunmaktadır. Yetkili servis konusunda da iyi hizmet sunan marka kaliteli ürünleriyle herkes tarafından sevilmektedir.

Gaggenau Hausgeräte

Dünyanın en eski cihaz üreticisi konumunda olan marka 1600’lerden beri üretim yapmaktadır. Her zaman yenilikçi olmayı amaçlayan marka günümüzde en iyi Alman teknoloji markaları arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Sıkça ödül de alan marka üst düzey performans gösteren uzun ömürlü ürünleriyle oldukça sevilmektedir.

Markanın ürünleri arasında fırınlar, kahve makineleri, ocaklar, havalandırma cihazları, soğutucular, şarap dolapları, bulaşık ve çamaşır makineleri bulunmaktadır. Türkiye’de 20’ye yakın mağazası bulunan markanın fırını ve buzdolabı alanında en iyilerden biridir.

Bosch

Almanya’nın en ünlü teknoloji markalarından bir diğeri de Bosch. 1886 yılında kurulan marka 100 yılı aşkın süredir hayatımızdadır. Küçücük bir atölyede başlayan macera bugün 150’yi aşkın ülkeye yayılmıştır.

Markanın ürettiği ürünler arasında; buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makinesi, fırın, ocak, mutfak aletleri, ütü, klima, bulaşık makinesi gibi akla gelebilecek bütün ürünler mevcuttur. Türkiye de onlarca mağazası bulunan marka Alman teknoloji markaları içinde önemli bir konumdadır.

Krups

1846 yılında Robert Krups tarafından kurulan marka, beyaz eşyalar ve mutfak aletleri üretmektedir. Hassas terazi üreterek yolculuğuna başlayan marka 90’lı yıllarda ürünlerini çeşitlendirme kararı almıştır.

Nostaljik görünümleriyle öne çıkan ürünler arasında en çok kahve makineleri satılmaktadır. Markanın ürünleri içinde aklınıza gelebilecek bütün elektrikli mutfak aletleri bulunmaktadır. Türkiye’de de pek çok kişinin severek kullandığı markayı online siparişle satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Olmayan Alman Teknoloji Markaları

Yukarıda saydığımız markaların hepsine Türkiye’den de ulaşmak mümkün. Ancak bir de Türkiye’de olmayan Alman teknoloji markaları var. Gelin Türkiye’de satışı olmayan markalara birlikte bakalım. Merak etmeyin, Türkiye’de bulamadığınız ürünleri yurt dışından nasıl getirtebileceğinize de değineceğiz.

Ultron

2001 yılında kurulan marka yenilikçi ürünleriyle teknoloji ürünleri sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Elektronik, ses, aksesuar alanında uzman olan marka her zaman müşterilerin ihtiyaçlarını gözeterek üretim yapmaktadır. En yeni teknolojileri de takip ederek üretim yapan marka Almanya’da çok sevilmektedir.

Sunduğu üst düzey müşteri hizmetleriyle de adından söz ettiren markanın ürünleri arasında bluetooth hoparlör gibi ses ürünleri, televizyon, video ürünleri, kablosuz şarj cihazları, powerbank gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca zaman zaman özel ürün paketleri de çıkarmaktadır. Marka en son oyuncular için kulaklık, klavye ve mouse gibi ürünlerden oluşan bir gamer paketi çıkarmıştır. 

Hoffmann Electronics

Türkiye’de satılmayan Alman markalarından bir diğeri de Hoffman. 1950 yılında Les Hoffmann öncülüğünde kurulan marka, sanayi ve askeri ürünler satıyordu. Yıllar içinde yabancı ortakların da katılımıyla büyüyen Hoffmann, pek çok alanda üretim yapar hale geldi.

Akıllı telefon, smart TV, blender, tartı, katı meyve suyu sıkacağı, kıyma çekme makinesi, mikrodalga fırın, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi alanlarda üretim yapan marka kaliteli ve yıllar boyunca kullanılabilen ürünleriyle öne çıkmaktadır. Almanların en sevdiği teknoloji markalarından biridir.

______________________________________________________________________

Türkiye’de olmayan teknoloji markalarının ürünlerine sahip olmak için Glocalzone kullanabilirsiniz. Glocalzone’a istediğiniz ürünün linkini girerek yurt dışına çıkacak kullanıcılardan talepte bulunabilirsiniz. Güvenilir ödeme sistemi sayesinde ürün size ulaşmadan paranız karşı tarafa geçmez.

Neff

1877 yılında aile şirketi olarak kurulan Neff, üretim serüvenine soba ve fırın gibi ürünlerle başlamıştır. Her zaman yenilikçi ürünleriyle adından söz ettirmeyi başaran köklü marka 1957 yılında ilk mikrodalga fırını tanıtmıştır. Marka 1970 yılından sonra ise mutfakta kullanılan diğer elektronik cihazları da üretmeye başlayarak ürün skalasını genişletmiştir.

Markanın ürünleri arasında; buzdolabı, fırın, davlumbaz, ocak, bulaşık makinesi gibi ürünlerde onlarca çeşit model bulunmaktadır. Üretim kalitesinden dolayı biraz pahalı olsa da Almanya’da sıkça tercih edilmektedir. 

Exquisit

Uygun fiyatları ve kaliteli ürünleriyle öne çıkan markalardan biridir. Uzmanlık alanı büyük ev aletleri olan marka küçük ev aletleri üretimi de yapmaktadır. Günlük yaşamın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Markanın ürünleri arasında; buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi büyük beyaz eşyaların yanında, mutfak robotu, tost makinesi, kahve makinesi, ütü, süpürge gibi ürünler de bulunmaktadır. Ayrıca son yıllarda güçlü olduğu ürün gruplarına klima ve hava temizleyici ürünleri de eklemiştir. Türkiye’de satışı olmayan markanın ürünlerine internetten göz atabilirsiniz. 

Thermador

1916 yılında kurulan Thermador’un dahil olduğu BSH Hausgeräte GmbH, bugün dünyanın en büyük beyaz eşya üreticileri arasındadır. Marka belli başlı ürün gruplarında uzmanlaşmıştır. Thermador’un uzmanlaştığı ürünler arasında fırın, kahve makinesi, ocak, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi bazı ürünler bulunmaktadır.

Duvar fırını ve ocağını icat eden marka, paslanmaz çeliğin de ev aletlerinde kullanılmasına öncülük etmiştir. Sürekli kendini yenileyen marka bugün en lüks Alman markaları arasındadır. Fakat maalesef Türkiye’de satışı yok.

_______________________________________________________________________

Türkiyede Olmayan Alman Ürünlerini Nasıl Satın Alırım?

Türkiye’de olmayan Alman teknoloji markalarına ulaşmanız sandığınız kadar zor olmayabilir. Glocalzone ile de yurt dışından istediğiniz ürünleri getirtebilirsiniz. Glocalzone yurt dışından ürün isteyen kişilerin yurt dışına çıkan kişilerle eşleştiği ve böylelikle istediği ürünleri getirtebildiği bir uygulama. Üstelik paranız ürününüz size ulaşana kadar güvende kalır.

Siz de kaliteli Alman teknoloji ürünlerine sahip olmak için ürün isteyen olarak üye olup Glocalzone üzerinden Almanya’ya giden kişilerle eşleşebilir ve istediğiniz ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için linkten göz atabilir, üye olabilirsiniz.

Diğer taraftan markaların satış sitelerinden iletişim bilgilerine ulaşabilir ve ürünü adresinize kargoyla gönderip göndermeyeceklerini sorabilirsiniz. Aldığınız ürüne göre farklı cevaplar almanız oldukça olası. Kargo hizmetleri varsa yaklaşık ne kadar tutacağını sorabilirsiniz.

Telefonla uluslararası görüşmeler pahalı olabilir. Bu yüzden mail yoluyla iletişime geçmek daha uygun olacaktır. Bu sayede yabancı bir dilde iletişim kurmanız da kolaylaşacaktır. Diğer taraftan olası gümrük vergilerini de hesaba katmayı unutmayın.

Son olarak Türkiye’de satışı olmayan ürünleri sizin için getiren aracı firmalar bulunmaktadır. İnternetten yapacağınız bir araştırmayla bu firmalara ulaşabilirsiniz. Fakat maalesef bu yöntem çok da güvenli değil. Bu tarz sitelerde sıkıntı yaşamak yerine Glocalzone’un güvenilir ödeme yönteminden faydalanabilirsiniz.