Sıkça Sorulan Sorular

Glocalzone ürün getirenler için nasıl çalışır?

Glocalzone’a seyahatini ekleyip, eşleştiğin isteyenler ile konuşmaya başlayabilirsin. Ürün isteyen ile getirme ücreti ve ürün fiyatında anlaştıktan sonra ürün isteyen ödemeyi yapar. Ödeme yapıldıktan sonra senden istenen siparişi satın almalısın. Siparişi teslim edip, ürün isteyen ile siparişi onayladıktan sonra ödemen profilindeki bakiye kısmına aktarılacak.🙂

Getirme ücreti neye göre belirlenir? Bir talepten ortalama ne kadar kazanacağım?

Glocalzone getirme ücreti için getirenlere ürün fiyatına oranla bir öneride bulunur. Fakat getirenler bu ücret önerisini pazarlığınıza göre güncelleyebilmektedir. Pazarlık aşamasında getirme ücretini detayları ile konuşmalı, ürünleri satın alırken vermen gereken ekstra ücretleri getirme ücretine eklemelisin. 🙂 Bir talepten ne kadar kazanacağın; ürünün fiyatı, boyutu ve ürün isteyen ile yaptığın anlaşmaya bağlıdır. Fakat, bir seyahatinden farklı farklı ürünler getirerek ortalama $500 kazanabileceğini söyleyebiliriz.

Bir ödeme alma methodu eklerken neden 1 Euro Ödemeliyim?

Ödeme alma methodu eklerken kartını kontrol amaçlı kartından 1 Euro çekilecektir. Merak etme bu miktar profilindeki bakiye kısmına aktarılacak ve dilediğin zaman bu miktarı çekebileceksin.

Ürün isteyen ile nasıl iletişime geçebilirim?

Eşleştiğin ürün isteyenler ile doğrudan konuşmaya başlayabileceksin. Ürünleri satın almadan önce; ürünün boyutu, rengi ve özellikleri gibi sipariş ayrıntılarını ürün isteyen ile mesajlaşarak onaylaman önemlidir. Teslimat zamanı ve yerini ayarlamak için de mesajlaşma sekmemizi kullanmalısın. İsteyen ile yaşadığın herhangi bir anlaşmazlıkta, mesajların yazılı bir kayıt görevi görür.

Ürün teslim edeceğim kişiye nasıl güvenebilirim?

Glocalzone, güvenilir bir topluluk kurmayı amaçlamaktadır. Sipariş oluşturulduktan sonra yapılan ödeme, Glocalzone güvenli hesabında saklı tutulur ve sen ürünü teslim ettiğini onayladığında, profilindeki bakiyene aktarılır. Siparişi teslim ederken ürün isteyen ile halka açık bir alanda buluşmanı ya da siparişi kargo ile teslim etmeni tavsiye ederiz.

Neden benden istenen siparişi satın almam gerekli?

Senden istenen siparişleri kendi bütçen ile satın alman ödemenin ve ürünün güvenliğini sağlamamız için oldukça önemlidir; çünkü Dünya genelindeki TSA ve hava güvenliği düzenlemelerine uymak için getirdiğin siparişin kutusunun içinde ne olduğunu bilmen gerekli. Ayrıca siparişi kendi bütçen ile alarak Glocalzone güvenli ödeme sistemine uyduğunda, ürünü teslim ettiğin sürece ödemenin sana aktarılacağına garanti verebiliriz.

Siparişler tamamlandıktan sonra ödemem bakiyeme ne zaman aktarılır, ödememi almak için ne yapmalıyım?

Siparişlerini teslim edip isteyen ile karşılıklı sipariş onayı verdikten sonra ödemen aynı gün içinde bakiyene aktarılır. Ödemeni, profilindeki bakiye kısmından, eklediğin ödeme alma yöntemine kolayca aktarabilirsin.

Yerel para birimim ile mi ödeme alacağım?

Glocalzone Euro ile ödeme sağlamaktadır. Fakat çok yakında diğer para birimleri ile de ödeme alabilmeniz mümkün olacak.

Teslim edeceğim ürünün güvenli olduğunu nereden bileceğim?

Siparişler senden istendikten ve ödeme yapıldıktan sonra siparişleri kendin satın almalısın. Ancak, aldığın ürünün seyahat ettiğin ülkeye girmesine izin verildiğinden emin olmalısın.

Siparişleri ne zaman teslim etmeliyim?

Siparişleri seyahatinin dönüş tarihinden sonra en fazla 5 iş günü içinde ürün isteyene iletmelisin aksi halde siparişin iptal olacaktır. Herhangi bir gecikmede tarafına ulaşmaya çalışacağız. Sana 2 iş günü içinde ulaşamazsak siparişi iptal etmeliyiz.😔

Ürün isteyen ile nerede buluşabiliriz?

Ürün isteyen ile bir araya geleceğiniz zamanı ve yeri birlikte belirleyebilirsiniz. Güvenlik nedeniyle halka açık alanlarda buluşmanızı öneriyoruz. Ürün isteyen ile anlaşmanıza göre siparişleri kargo ile de iletebilirsin. Fakat Glocalzone’un herhangi bir kargo servisi ile anlaşmasının olmadığını hatırlatmak isteriz.

İsteyen, ödemeyi yaptıktan sonra ürün fiyatı değişirse ne yapmalıyım?

Eğer teslim edeceğin ürünün fiyatı değişmişse siparişi iptal edebilirsin. Böylelikle senden ürün isteyen üyemiz, güncel fiyat ile tekrar sipariş oluşturabilir. Sana yeni bir istek geldiğinde fiyat ve ürün modeli konusunda biraz araştırma yaparak ürün fiyatı ve getirme ücretine onay vermelisin. Ürün isteyen ödemeyi yaptıktan hemen sonra ürünü satın alırsan fiyat ile ilgili oluşabilecek sorunları ortadan kaldırmış olursun.

Ürün teslimatında nelere dikkat etmeliyim?

Ürün fiyatı ve getirme ücretinde anlaştıktan sonra, ürün isteyenler siparişlerin karşılığını ödediği için siparişi gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ürünü teslim ettiğin takdirde paran bakiyene aktarılır. Ürün isteyen ile teslimat için buluştuğunda sipariş onayı vermeniz ödemenin bakiyene aktarılması için yeterli olacaktır. Eğer ürünü kargo ile teslim etmeyi tercih edersen, kargo takip numarasını saklayıp herhangi bir durumda bizimle iletişime geçmen yeterlidir. Kargo ile gönderdiğin siparişlerde ürün isteyenler sipariş onayını ancak kargoyu teslim aldıklarında verir.

Ürün isteyen ürünü teslim almaya gelmezse ne olacak?

Ürün isteyen ürününü teslim almaya gelmezse, yeni bir zaman ve buluşma yeri belirlemesi için ürün isteyen ile görüşebilirsin. Siparişlerinin ücretini ödediği için siparişi teslim almak, ürün isteyen için de en iyisidir. Ürün isteyen kişi birkaç denemeden sonra sana cevap vermediyse, lütfen yardımcı olabilmemiz için müşteri hizmetleri ekibimize e-posta gönder. ([email protected]) Herhangi bir sorunda ödemeni güvence altında tuttuğumuzu unutma. 🙃

Benden istenen, ödemesi yapılan siparişi teslim edemeyeceğim ne yapmalıyım?

Siparişi bulamadıysan ya da teslim edemediysen, ürün isteyen ile de görüştükten sonra [email protected]’a mail atıp sipariş iptal talebini iletebilirsin.

Bir ürünü satın alırken ekstra harcama yaptıysam ne olur?

Hem isteyenleri hem de getirenleri, gümrük ve nakliye masrafları gibi herhangi bir ücreti önceden tahmin etmeleri ve bu ekstra miktarı getirme ücretine eklemelerinde teşvik ediyoruz. Getirme ücreti ya da ürün fiyatına eklenmeyen tüm ekstra harcamalardan getirenler sorumludur.

İsteyen siparişini iptal etmek istiyor fakat ben ürünü çoktan aldım. Bu durumda ne yapmalıyım?

Senden talep edilen ürünleri daha önce satın aldıysan, siparişi iptal etmek zorunda değilsin. Siparişi teslim edip ödemeni alabilirsin. Ancak, makbuzunun bir kopyasını sakladıysan, satın aldığın satıcıya ürünü iade edebilirsin. Bu şekilde, hem sana hem de ürün isteyene geri ödeme yapılabilir.

Geri kalan tüm soruların için: [email protected]