Sena’nın Glocalzone Deneyimi

Türkiye’de yabancı ürünleri bulamadığımız bir gerçek. Bulsak bile, çoğu zaman orjinal fiyatından çok daha pahalı oluyor. Bu durum sonunda sinir bozucu hale geliyor. Kullanıcılarımızdan Elif Sena için de durum buydu. İstediği Kylie göz farı paletini bir türlü Türkiye’de uygun fiyatlı bulamıyordu.  Sonunda hayal ettiği göz farı paletine Glocalzone aracılığla aldı. Glocalzone sayesinde istediği ürüne hem güvenli hem de Türkiye fiyatından çok daha ucuza satın aldı. Olumlu Glocalzone deneyimini paylaşmayı mutlulukla kabul eden Elif Sena ile yaptığımız röportaj işte karşınızda. 

Glocalzone’u neden seçtin?

Kylie’s Cosmetics’in ABD’de piyasaya sürülmesinden bu yana ürünlerini Türkiye’de arıyordum. Özellikle de meşhur göz farı paletini arıyordum. Titiz araştırmamın ardından Türkiye’de Kylie’s Cosmetics ürünlerini satan birkaç mağaza bulabildim. Ancak ürünler hem yüksek fiyatlıydı hem de kalitelerinden de emin değildim. Demek istediğim, Türkiye’nin sahte ürünler yapmakta iyi olduğu bir gerçek. O yüzden bu mağazalarda satılan Kylie’s Cosmetics ürünlerinin orjinal olduğundan nasıl emin olabilirim ki? Bu yüzden tam Kylie ürünleri arayışımdan vazgeçmeye hazırken, daha önce Glocalzone kullanan en iyi arkadaşlarımdan biri, Glocalzone aracılığıyla Kylie ürünlerini sipariş etme fikrini bana sundu. Makul bir fiyat ödeyebileceğime ve ürünün orijinalliğini doğrulamak için bir fatura isteyebileceğime dair bana güvence verdi. Heyecanlandım, yani bu kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geldi. Glocalzone yolculuğum tam olarak böyle başladı.

Ne sipariş ettin ve Glocalzone gezginleriyle deneyimin nasıldı?

Kylie’nin bronz göz farı paletini sipariş ettim ve sipariş verme sürecini çok kolay buldum. Zeynep adında, Amerika’dan Türkiye’ye seyahati olan bir gezgin buldum. Zeynep’in seyahat bilgilerini bulduktan sonra Glocalzone’nun güvenli sohbet sistemi üzerinden ona bir mesaj gönderdim. Traveler reward üzerine anlaştığımızda, ödemeyi yaptım. Ayrıca, Zeynep Amerika’da öğrenciydi ve kendisi de hata bazı Kylie ürünlerini almayı düşünüyordu. Toplam siparişi arttığı için ikimiz de ürünlerimizden% 15 aldık. Bunların hepsi Glocalzone sayesinde oldu.

Teslimat nasıldı?

Siparişimden haftalar sonra Zeynep İstanbul’a geri döndü. Çok tatlıydı çünkü inişinden bir gün sonra benimle buluştu ve ürünümü bana verdi. Düzenli olarak gittiğim bir kafede buluşmaya karar verdik. Ürünümü orada verdi. Ayrıca, sohbet bile ettik. Ben de Amerika Birleşik Devletleri’nde bir değişim yapmayı düşündüğüm için tartışacak çok şeyimiz vardı. Amerika’da eğitim almanın artıları ve eksileri, eğitim sistemi ve yaşam maliyetleri hakkında konuştuk. Sadece istediğim ürünü satın almakla kalmadım, aynı zamanda Amerika’da ki değişim planımı tartışacak bir kişi buldum 🙂 

Glocalzone’nun en çok hangi özelliğini beğendin?

En çok sevdiğim iki ana özellik vardı. Birincisi , ödememin gezgin tarafından hemen alınmayacağını öğrendiğimde rahatladım. Yalnızca ben ürünümü onayladığımda param ona transfer oldu. Bu güvenli ödeme yöntemi benim için diğer her şeyi çok daha rahat hale getirdi. İkinci özellik Glocalzone’un mesajlaşma sistemiydi. Yine, bu özelliği sevmemin ana nedeni güvenlikti.

Glocalzone’u arkadaşlarına tavsiye eder misin?

Kesinlikle arkadaşlarıma ve hatta aile üyelerime tavsiye edeceğim. Kullanımı kolay ve güvenli bir uygulama. Böyle harika bir uygulamadan herkesin haberi olmalı 🙂