En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları

En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları

Bankalar müşterilerinin kredi kartlarını daha fazla kullanmalarını teşvik etmek amacıyla kampanyalar yaparlar. Bu kampanyalar bazen para puan şeklinde olurken bazen de mil olur. 

Kredi kartınızla alışveriş yaptıkça mil kazanırsınız. Sonrasında bu millerle uçuş yapabilirsiniz. Pek çok bankanın mil kazandıran kredi kartı bulunmaktadır. Gelin mil kazandıran kredi kartları neler, birlikte bakalım.

Mil Kazandıran Kredi Kartları ve Bankaları

Bazı bankaların özel olarak sunduğu kredi kartlarıyla alışveriş yaptıkça mil kazanabileceğinizden bahsetmiştik. Şimdi en çok mil kazandıran kredi kartları neler inceleyip, birbirleri ile karşılaştırma fırsatı sunacağız.

Garanti Bankası – Miles&Smiles

En çok tercih edilen mil programlarından biridir. Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları’nın iş birliği yaptığı bir programdır. Bu kredi kartına sahip olduğunuzda;

·         Kaç miliniz olduğunu kontrol edebilirsiniz.

·         Mil miktarınıza göre nereye seyahat edebileceğinizi bilirsiniz. Asya, Amerika ve Avrupa bileti gibi kategorilerde bilet alabilirsiniz. Örneğin 30.000 miliniz varsa Avrupa’nın istediniz noktasına gidiş-dönüş bilet alabilirsiniz.

·         Eğer milleriniz bilet almaya yetmezse avans mil alabilirsiniz. Bu da önceden mil almanız anlamına gelir. Avans mil aldıktan sonra yapacağınız alışverişlerden kazandığınız millerle de borcunuzu ödersiniz. Yeni mil kazanmazsınız.

·         Eğer Elit, Business gibi kartlara sahip olursanız kazandığınız miller artış gösterir. 

Ancak kazandığınız milleri sadece Türk Hava Yolları’nda ya da Star Alliance üyesi olan firmalarda kullanabilirsiniz. 

Üstelik miller biletin tamamını almaz, vergileri ekstra olarak ödemeniz gerekir. Ayrıca her uçakta belli bir mil puanla alınan bilet kontenjanı bulunmaktadır. 

Sizden önce başkaları mil puanla koltukları satın aldıysa sizin almanıza izin verilmemektedir. Yine de mil kazandıran kredi kartları arasında en iyilerden biridir.

Yapı Kredi Bankası – Adios Card

Yapı Kredi mil kazandıran kart konusunda biraz geç adım atsa da önemli kartlardan biri haline gelmiştir. Bu kartla birlikte;

·         İstediğiniz firmadan uçak bileti alabilirsiniz. Üstelik sadece uçak bileti değil tur, otel gibi hizmetleri de alabilirsiniz.

·         Bu kartta da avans mil uygulaması vardır. Sonrasında geri ödeyeceğinizi garanti ederseniz avans mil alabilirsiniz.

·         Puanlarla alınan biletlerden de mil puan kazanırsınız.

Yurtiçi uçak bileti yurt dışı uçak bileti gibi farklı seyahat harcamaları için ortalama ne kadar mil gerektiğini Adios Card’ın websitesindeki puan hesaplama aracıyla öğrenebilirsiniz fakar tam hesaplama için çağrı merkezine bağlanmanız tavsiye edilir.

Adios Card ile mil kazanabilir ve istediğiniz firmadan uçak bileti alabilirsiniz.

Akbank – Wings Card

Akbank da tıpkı Yapı Kredi gibi mil dünyasına biraz geç giren bankalardan biridir. Sunduğu avantajlar ilk çıktığında çok fazla olsa da zaman içerisinde azalmıştır. Akbank Wings Cardla birlikte;

·         Yaptığınız harcamaların kaç mil kazandıracağını önceden net ve kesin olarak bilirsiniz. Ayrıca yurt dışında yaptığınız harcamalardan da %25 daha fazla mil puan kazanırsınız.

·         Kazandığınız mil puanlarla bütün uçak firmalarından bilet alabilirsiniz.

·         Gelişmiş bir internet sitesine sahiptir. İnternet sitesi üzerinden mil hesaplama yapabilirsiniz.

·         Ayıca diğer bankalarda olduğu gibi avans mil alabilirsiniz.

Ancak Wings Card ile bir yıl içinde en fazla 150.000 mil puan kazanabilirsiniz. Bunun yanında tek seferde yapacağınız alışverişlerde maksimum 5000 mil puan kazanırsınız. Ayrıca yurt dışına bilet almak istediğinizde vergileri sizin ödemeniz gerekir. Wings Card ile yapacağınız 1,5 Liralık alışverişten 1 Mil Puan kazanırsınız.

İş Bankası – Maximiles

İş Bankası kartları arasında en avantajlı olanlardan biridir. Diğer kartlara kıyasla pek çok avantajı bulunmaktadır. Maximiles karta sahip olduğunuzda;

·         Yaptığınız alışveriş sonucunda ne kadar mil puan kazanacağınızı net olarak bilirsiniz.

·         Kazandığınız maximillerle aldığınız uçak biletlerinde hiçbir kota uygulanmaz. Ayrıca istediğiniz yere bilet alabilirsiniz.

·         Diğer bankalarda olduğu gibi avans mil alabilirsiniz.

Ancak Maximiles kart ile yapacağınız her tek seferlik alışveriş en fazla 250 mil kazandırır. Her 200 liralık alışveriş 1 MaxiMil biriktirmenizi sağlar. Bunun yanında maximille alınan biletlerde iade ya da iptal gibi işlemler uygulanmaz.

Vakıfbank – MilPlus

Mil kazandıran kredi kartları arasında önemli bir yeri olan Milplus, devlet bankası olan Vakıfbank’a aittir. Milplus kartınız olduğunda;

·         Avans mil alabilirsiniz.

·         İstediğiniz bütün havayolu şirketinden bilet alabilirsiniz.

·         Ayrıca bilet için uygulanan vergileri de mil ile ödeyebilirsiniz.

·         Ücretsiz seyahat sigortasına sahip olursunuz.

·         Bütün bunların yanında da kart ücreti ödemezsiniz.  

Ancak avans mil almak istediğinizde bazı kotaların uygulandığını da söylememiz gerekir.

Glocalzone ile seyahatlerinde gelir elde edebilirsin.

Kazanılan Millerle Uçuş Yapmak için Ne Kadar Alışveriş Yapmak Gerekir?

Mil kazandıran kredi kartları kullananların merak ettiği konulardan biri de kazanılan millerle uçuş yapmak için ne kadar alışveriş yapılması gerektiğidir. Her bankanın kendine özel bir mil kartı bulunur. 

Bu kartların hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Üstelik her bankanın mil sistemi farklıdır. Yapılan alışverişlerin mil karşılığı her bankada farklı olduğu gibi bilet almak için gereken miller de değişiklik gösterebilir. Kartlar hakkındaki detayları öğrenmek için bankaların internet sitelerinden faydalanabilirsiniz.  

Uçuşları Ucuza Getirmenin Diğer Yolları Nedir?

Yurtdışına seyahat etmeyi planlıyorsanız uçak biletlerinizi ucuza almanın bazı yolları bulunmaktadır. Gelin bu yollara birlikte bakalım.

·         Uçak biletlerinizi seyahat tarihinizden aylar önce alırsanız daha ucuz olacaktır. Pek çok havayolu firmasından bilet alırken en ucuz ayları ve hatta günleri görebilmeniz mümkündür.

·         Pointship uygulamasını kullanarak havayolu firmalarının biletlerini daha ucuz fiyatlara satın alabilirsin.

Pointship, üyeler arası mil/puan paylaşımına imkan sunan, uygun fiyatlı seyahat etmek isteyenlerle birikmiş millerini değerlendirmek isteyenleri buluşturan güvenilir bir mobil uygulamadır..
Pointship’i hemen BURADAN indirebilirsin.

·         Havayolu şirketleri zaman zaman indirimler uygularlar. Bu indirimler çoğu zaman tavan fiyat şeklinde belirlenir. Üstelik biletlerinizi gidiş dönüş aldığınızda da bazı indirimler uygulanabilir.

·         Uçak bileti alacağınızda bazı aracı sitelerden faydalanabilirsiniz. Skyscanner gibi internet siteleri bütün havayolu şirketlerini tarayarak en ucuz seçenekleri size sunar. Siz de kendinize uyan tarihler arasındaki en ucuz bileti alabilirsiniz.

·         Ayrıca Glocalzone uygulaması ile de tatilinizi yaparken para kazanabilir, uçuşlarınızı ucuza getirebilirsiniz. Glocalzone uygulaması yurtdışına çıkan kişilerle yurt dışından ürün getirtmek isteyen kişileri eşleştiren bir uygulamadır. Yurtdışına çıkmadan önce ürün getiren olarak üye olabilir ve ürün isteyen kişilerle eşleşebilirsiniz. 

Özetle en çok mil kazandıran kredi kartları hakkında bilgiler verdik. Mil puan veren kartları detaylı olarak inceledik. 

Ayrıca uçuşlarınızı ucuza getirecek ipuçlarını paylaştık. Bu bilgiler zaman zaman güncellendiği için en doğru bilgileri bankaların internet sitelerinden alabileceğinizi unutmayın. Sizlere şimdiden iyi uçuşlar dileriz.