Aralıkta yurt dışında nereye gidilir

Aralıkta Yurt Dışında Nereye Gidilir: Yılbaşı Rotaları

Aralıkta Yurt Dışında Nereye Gidilir?
Aralıkta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Aralık gelince bütün bir yıl yaşadıklarımızı hatırlayıp yeni umutlarla önümüzdeki yıla bakmaya başlarız. Her yerin rengarenk yılbaşı ışıklarıyla süslendiği birçok ülkede Noel pazarlarının kurulduğu Aralık ayı tatil yapmak için de ideal aylardan biridir.

Hem yılın bütün yorgunluğunu atmak hem de yurt dışında bir yılbaşı deneyimi yaşamak için yapılan tatiller unutulmaz olmaktadır. Gelin aralık ayında yurtdışında nereye gidilir sorusunu ilk bakışta aklınıza gelmeyecek önerilerle birlikte cevaplayalım.

Belgrad – Sırbistan

Listenin en uygun fiyatlı tatil önerisi Belgrad. Hem tarihi yapısı hem de hareketli gece hayatıyla bilinen Belgrad, turistlerin yeni yıla girmek, yılbaşı tatili yapmak için en çok tercih ettiği şehirlerden biridir. Gelin şehirde gezilecek noktalara bakalım.

Tuna Nehri ile Zemun'un bir arada bulunduğu bir fotoğraf
Tuna Nehri ve Zemun

Sırbistan Ulusal Müzesi: Osmanlı, Yugoslav, Sırp ve Balkan sanatçıların en ünlü eserlerinin bulunduğu bu müze 1844 yılında açılmıştır. Ayrıca müzede Lorenzo di Credi, Raphael, Carpaccio, Bosch, Rubens, Vincent van Gogh gibi sanatçıların da eserleri bulunmaktadır.

Zemun Bölgesi: Tuna Nehri’nin kıyısında olan bu bölge Nehir boyunca uzanmaktadır. Sakinlik arayışı içinde olan gezginlerin mutlaka görmeleri gereken noktalardan biridir. Bölgede pek çok meydan bulunmaktadır. Ayrıca bu bölgeyi bisiklet kiralayarak da gezmeniz mümkündür.

Kalemegdan: Belgrad’a gelen kişilerin görmeden dönmemesi gereken yerlerdendir. Doğanın bütün güzelliklerini bir arada sunan bu parkta saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz. Ayrıca fotoğraf çekmeyi seviyorsanız parkta fotoğrafını çekebileceğiniz pek çok nokta bulunmaktadır.

Bunların dışında; Gardos Kulesi, The Legacy of Petar Lubarda, Ada Ciganlija, Terazije Meydanı, Nikola Tesla Müzesi gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrıca aralık ayında Özgürlük Meydanı’na kurulan Noel pazarını da gezebilirsiniz. Her yıl düzenlenen Parlamento Binası önündeki yılbaşı konserlerine katılabilir, sokaklarda özgürce eğlenebilirsiniz. Bu muhteşem şehri aralık ayında gezmek için pek çok neden bulunmaktadır.

Bath, İngiltere

İngiltere’nin Roma Hamamı ve ünlü yazar Jane Austen ile tanınan şehri Bath, aralık ayında seyahat edebileceğiniz yerlerden biridir. Avon Nehri’nin hemen yanına kurulan bu şehir Georgian mimarisinin de her türlüsünü görebileceğiniz bir şehirdir. Gelin şehirde gezilecek noktalara birlikte bakalım.

Roma Kaplıcaları: Tabii ki ilk sırada Roma Kaplıcaları yer alıyor. Doğal kaynak sularının 46 derece olduğu bu eşsiz güzellik içerisinde dışarıda kar yağarken havuz keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca bu kaplıcaların dünyanın en iyi biçimde korunan kaplıcaları olduğu bilinmektedir.

Bath Abbey: Bath Manastırı: Şehrin en önemli noktalarından biri olan bu manastır 8.yüzyılda inşa edilmiştir. Ayrıca bu yapı Gotik mimari döneminin de en iyi eserlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Zaman zaman konferans, konser gibi etkinliklerin de düzenlendiği manastır içiyle de sizi büyüleyecektir.

The Circus (Çember): Bu mimarlık harikası yapıyı görmeden geri dönmeniz düşünülemez. Kış renkleriyle bezeli şehir merkezinde yürürken karşınıza çıkacak bu bina 3 katlı 33 adet evden oluşmaktadır. Pek çok ünlüye de yaşam alanı olan bu evler fotoğraflamak için en uygun noktalardan biridir.

Ayrıca Bath seyahatinizde; The Georgian Garden, Kingsmead Square Bath, Holburne Müzesi, Pulteney Bridge gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Aralık ayında ışıl ışıl süslemelerle, çam ağaçları ile dolu olan bu şehir sizlere unutulmaz bir kış tatili yaşatabilir.

Ayrıca yılbaşı döneminde şehrin en popüler tiyatrosu olan Theatre Royal’de Noel temalı oyunlar oynanmaktadır. Bunun yanında kurulan Noel pazarı da oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Sizler de tatilinizi aralık ayında yaptığınızda bu muhteşem etkinlikleri deneyimleyebilirsiniz.

Nürnberg, Almanya

Almanya’nın güney bölgesinde bulunan bu şehir, yılbaşı döneminde yaklaşık 2 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kurulan panayırda bulunan buharlı trenler, büyük dönme dolaplar ve atlı karıncalar ile unutulmaz bir kış tatili geçirebilirsiniz. Gelin Nuremberg’de gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Nuremberg Kalesi: Şehrin sembolik yapılarından biri olan bu kale, Ortaçağdan kalmıştır. Gotik ve Romanesk mimarinin izlerinin görüldüğü yapı bölgeye gelen turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktaların başında gelmektedir. Ayrıca burası Eski Şehir bölgesinde yer aldığından kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir konumdadır.

Reichsparteitagsgleande ( Nazi Partisi Miting Alanı): Tarihi yerlere gitmeyi ve tarihle iç içe olmayı seviyorsanız şehirdeki en etkileyici yerlerden birisi de bu eski miting alanıdır. Hitler tarafından 1933 yılında yaptırılan bu alan, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerdendir.

Hauptmarkt: Burası ana pazar meydanı olarak da geçmektedir. Aralık ayında gittiğinizde bu bölgenin çok kalabalık ve ışıklarla dolu olduğunu görebilirsiniz. Noel pazarı tam da bu noktaya kurulmaktadır.

Ayrıca şehre geldiğinizde; Handwerkerhof Nürnberg, Weibgerbergasse, Albrecht Dürer’s House, Germanisches Nationalmuseum, St. Lorenz gibi önemli noktaları da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Aralık ayının rehavetiyle sokaklarında dolaşırken zamanı unutacağınız bu şehir hem eğlenceli hem de dinlendirici bir aralık tatili için sizi bekliyor.

Quebec, Kanada

Aralıkta nereye gidilir: Quebec, Kanada

Kuzey Amerika’da bulunan Quebec bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Modern şehir hayatının yanı başında tarihe bir yolculuğa çıkmak için tercih edeceğiniz tatil noktalarından biridir. Şehirde gezebileceğiniz yerler ise;

Eski Şehir: UNESCO Dünya Mirasları Listesi kapsamına da alınan bu bölge dünyanın en çok fotoğrafı çekilen unvanını alan “Chateau Frontenac” ile tanınmaktadır. Siz mutlaka bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde bu otelin fotoğrafını çekmelisiniz. Ayrıca bu bölgede şehrin etrafının surlarla çevrili olduğunu da görebilirsiniz.

Saint Anne Beaupre Tapınağı: Bulunduğu bölgenin en eski tapınaklarından biridir. Ayrıca bu tapınağın en önemli özelliği Kuzey Amerika bölgesinin eski hac noktası olmasıdır. Hem dışarısı hem içiyle sizi büyüleyecek güzellikte olan bu tapınağı mutlaka görmeniz gerekir.

Montmorency Fall’s Park: Bir de doğa düşkünleri için bir öneride bulunalım. İçerisinde bulunan dev şelalesi ile ünlenen bu park her yıl milyonlarca turistin de uğrak noktası durumundadır. Aralık ayında gittiğinizde şelalenin sularının donduğunu görmeniz mümkündür.

Ayrıca şehirde; Aziz Lawrence Nehri, Vieux Limanı, Lower Town, Quebec Ulusal Tarihi Sitenin Tahkimatı, Champs de Bataille gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca aralık ayında gittiğinizde şehrin pek çok noktasında Noel pazarları, karnavalları görebilirsiniz. Kuzey Amerika’nın en güzel mevsimi olan aralık, bu bölgeye seyahat etmek için en doğru aylardan biridir.

Yurt dışında tatilinizi yaparken aynı zamanda para da kazanmak ister miydiniz? Cevabınız “evet” ise Glocalzone uygulamasını mutlaka indirmelisiniz. Glocalzone uygulaması yurtdışına çıkan ve yurtdışından ürün getirmek isteyen kişileri buluşturan bir uygulamadır. Her türlü güvenlik önleminin alındığı uygulama sayesinde hem para kazanabilir hem de birilerine yardım edebilirsiniz.

Cape Town, Güney Afrika

Güney Afrika’da bulunan bu muhteşem şehir Güney Yarımkürede yer aldığı için aralık ayında yaz mevsimini yaşamaktadır. Aralık ayında bu bölgeye gittiğinizde yazın yılbaşı kutlama deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca bölgenin özel şaraplarından içebilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Gelin şehrin uğrak noktalarına göz atalım;

Cape Point: Şehrin en uç noktasında bulunan bu bölge muhteşem manzaraları ile turistleri büyülemektedir. Bölgede bir de deniz feneri bulunmaktadır. İçerisine girip manzaranın tadını çıkarabileceğiniz deniz fenerinin cam yapısı sayesinde kendinizi manzaranın içinde hissedebilirsiniz.

False Körfezi: Yeni yıla denizde yüzerek girmek isteyenler için ise önerimiz False Körfezi. Bu bölgede fok balıkları ile birlikte yüzmeniz mümkündür. Eşsiz deneyimlere sahip olacağınız bu körfez turkuaz sularıyla da sizi kendine hayran bırakacaktır.

Green Market Square: Geçmişi 1696 yılına kadar giden bu meydan bölgenin en çok turist çeken noktalarından biridir. Bu dev pazar yerinde her şeyi bulabilmeniz mümkündür. Saatlerin nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu lokasyondan sevdikleriniz için hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Ayrıca şehirde; Masa Dağı, Stellenbosch, Ümit Burnu, Bo-Kaap, Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi, District 6, Woodstock gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. Aralık ayında yazın tadını çıkarabileceğiniz bir tatil için Cape Town’u mutlaka listenize eklemelisiniz.

Özetle; aralık ayında yurtdışında nereye gidilir sorusunu cevapladık. Gidebileceğiniz ülkeler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştık. Sizler de aralık ayında tatile gidilecek yerler nereler diye merak ediyorsanız bu bölgeleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca tatil yaparken para kazanmak da istiyorsanız Glocalzone uygulamasını indirebilir, gezerken para kazanabilirsiniz.