Amazon Kindle Nasıl Satın Alınır?

Person Holding Kindle E-book Reader

IPod veya MP3 çalara nasıl sadece müzik indirebiliyorsan, bir Kindle‘a kitap (kablosuz teknoloji ile) indirip okuyabilirsin. En ünlü modeli, Kindle
Paperwhite
, dokunmatik ekrana sahiptir. Ve Aralık 2012’de piyasaya sürülmüştür. Aynı zaman da e-ink denen özelliği sayesinde güneş tam tepedeyken bile ekranı görülebilir. Asla göz yormayan ve bazen bir ayda bazense iki ayda bir şarj etmen gereken bir alettir.

Ä°lgili resim

Neden Kindle?

  • Kindle, çevrimdışı sözlük imkanı sunmaktadır. İnternet bağlantın olmadığın da dahi bilmediğiniz bir kelimenin anlamını basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kindle’ın içinde İngilizce sözlük otomatikman geliyor. Eğer dilerseniz Osmanlıca veya İtalyanca bir sözlüğü de manuel olarak ekleyebilirsin.
  • Sonrasında ise önceden bakmış olduğun kelimeleri toplu halde görebiliyorsunuz. Bu sayede öğrendiğin kelimeleri tekrardan gözden geçirme ve dolayısıyla zihninde kalıcı olmasını sağlayabilirsin.
  • Kindle’dan dilediğiniz vakit karanlık, aydınlık fark etmeksizin bir şeyler okuyabilirsin. Buna ek olarak gece yatarken bir şeyler okumak istediğin de ışığın yalnızca okuyanın görebileceği düzeyde ayarlıdır.
kindle ile ilgili görsel sonucu
  • Kindle ile aynı anda istediğin kadar kitap okuyabilirsin. Ve istediğin zaman hangi kitaba geçersen geç, en son kaldığın yerden devam ediyorsun. Ya da kitapta kenarını kıvırdığın sayfa yerine Kindle’da o sayfaya özel bir ayraç koyabiliyorsun.
  • Diğer ince detaylı özelliği ise okuma hızına göre, kitabının ya da kitabın ilgili bölümünün bitmesine ne kadar süre kaldığını tahmin ediyor. Bu özellik, yeni bir kitaba başladığında afallıyor ilk başlarda. Mesela siz kitapta ilerledikçe ve aynı hızda okumana rağmen kitabın tahmini bitim süresi artıyor. Bir 15–20 sayfa sonra ise toparlıyor ve rayına giriyor.
Ä°lgili resim
  • Örneğin Kindle‘ını evde unuttun. Fakat kitap okumak istiyorsun. Amazon bu durumu da düşünmüş. Ve böyle durumlarda telefonundan Kindle uygulamasını indirip, hesabına girip kaldığınız yerden okumaya devam edebilirsin. Birçok kişi bu özelliği kullanıyor.
  • Eğer not almak istiyorsan beğendiğin kısımların altını çizip, o kısımlarla ilgili notlar alabiliyorsun. Bu altını çizdiğiniz kısımlar otomatikman oluşturulan ‘My Clippings’ denen bir dökümanın içinde kronolojik bir sıra ile yer alıyor.

Türkiye’den Kindle nasıl alınır?

Kindle‘ın çeşitli modelleri var. Bunlar Paperwhite modeli, Voyage modeli ve en son çıkan Oasis modeli. Şuradan hepsinin özelliklerine göz atabilirsiniz. En uygun fiyatlısı şu an itibariyle Kindle Paperwhite. Eğer çok fazla para vermek istemiyorsanız Paperwhite’ı tercih edebilirsiniz. Hem burada bahsedilen tüm özelliklere sahip, hem de fiyat olarak çok ucuz.

Amazon, Türkiye’ye Kindle göndermiyor. Türkiye kredi kartınla satın alabilirsin. Fakat Türkiye içinde bir yeri adres olarak gösteremezsin. O yüzden ya Amerika ya da Kanada’dan gelen bir arkadaşın olacak ya da ekstradan ya da Glocalzone ile gezginler aracılığıyla ürünü sipariş edebilirsin.

Amazon sana Kindle’ın ne zaman teslim edileceğini söyleyecektir. Çünkü bazen stoklarda kalmaması sebebiyle 2 ay gibi bir süre beklemen gerekebilir. Türkiye’de fiyatları 1,000- 1,200 TL olan Kindle, Amazon’da 130 dolara ( 745 TL) satılmaktadır.

Ä°lgili resim

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Yurt Dışında Ucuz Olan Ürünler