Dubai’den Kesinlikle Almanız Gereken 7 Ürün

Dubai‘ye seyahat edenlerin çoğu alışveriş cenneti olduğu konusunda hemfikirlerdir. Alışveriş yapmak isteyenler için yüzlerce alışveriş merkezi ve çarşıya sahip olan Dubai, birçok turiste hem modern hem de geleneksel bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Şehir, her yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda ziyaretçiyi çeken alanında en büyük festivallerden biri olan Dubai Alışveriş Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

dubai

Senin için hem geleneksel hem de modern ürünlerden oluşan bir liste hazırladık. İşte Dubai’den kesinlikle alman gereken 7 ürün.

1. Parfüm / Ud / Bukhoor

Geçmişten beri parfümler Arap dünyasının önemli bir parçası olmuştur. Dubai‘yi keşfederken ayrı bir aroma fark edersen, muhtemelen Oudh veya bakhoor’la karşılaşmışsındır.

Dubai, çok çeşitli kokuların yer aldığı mağazalarıyla adeta bir parfüm cenneti. Mağazalarda Orta Doğu’ya özgü kokular haricinde dünyanın diğer yerlerinde de bulabileceğin ünlü markaların parfümleri de satılıyor. Bu parfüm markalarından herhangi biriyle (muhtemelen) daha düşük bir fiyata satın almak istersen, aradığın yer Dubai.

Oudh, agarwood reçinesinden elde edilen pahalı bir koku yağıdır ve saf yağ formundadır, Oudh ve diğer bitkisel yağların karışık yağları veya bir koku parfümü şeklinde gelirken, Bakhoo, nüfuz eden bir aroma üretmek için yakılan agarwood cipsleri için kullanılan terimdir.

Mum ve tütsü için iyi bir alternatiftir. Dubai kokusunu evinde hissetmek istiyorsan, bunlar harika seçeneklerdir.

2. Altın

Dubai, sebepsiz yere “Altın Şehri” olarak adlandırılmıyor. Şehirdeki Altın Çarşısındaki mücevherler, farklı zevklere sahip birçok kişiye hitap ediyor. Aynı zaman da yatırım aracı olarakta satın alınan altın uzun ömürlü bir mücevherdir. Çarşılarda, şekil ve tasarım açısından istediğinizi seçebilirsin. Pazarlık yapmayı da asla unutma!

3. Deve Sütü

Deve sütü ürünleri Arabistan’da bir uzmanlık alanıdır. Avrupa’lı ve Amerika’lı turistlere garip gelse de deve sütünün birçok faydası var. Deve sütünün farklı karışımları mevcuttur. Örneğin çikolatalı, çilekli hatta peynir benzeri bir yoğurt olarakta tüketebilirsin.

Ayrıca, deve sütlü çikolataları Dubai Hotels’deki Al Nassma kiosklarından veya Duty-free mağazalarından satın alabilirsin.

4. Kuruyemiş

Araplar şekerleme veya kurutulmuş meyveler ve kuruyemişleri oldukça severler. Dubai‘de, bu tür atıştırmalıklar, farklı çeşitlerleri bol bol bulunur. (Dubai’nin daha geleneksel pazarlarında, istediğin fındıkları seçebilirsin) ve herhangi bir pazarda, dükkanda veya süpermarkette bulunabilir.

5. Şal

Gerçek kaşmir şallar pahalı olabilir. Fakat neyse ki, Dubai’deki dükkanlar ve mağazalar kadınlar için harika hediyeler sunan uygun fiyatlı şallara sahiptir. Şallar, Güney Asya’daki keçi kıllarından üretilmiş, ipek ile harmanlanmış kaşmirden üretilmiştir. Bu kalitedeki giyim eşyaları gerçek yaklaşık 70 USD ve ipek veya viskon versiyonları ise 10 USD daha azdır. Alışveriş yaparken ve pazarlık yaparken, doğru ürün için doğru fiyatı ödediğinden emin olun.

6. Arap Kahvesi

Her gerçek kahve tüketicisi, her kahvenin aynı tadı olmadığını bilir. Arabica Coffee, Orta Doğu kültürünün ve mutfak geleneğinin önemli bir parçasıdır. Arap kahvesi oldukça acı bir tada sahiptir ve genellikle dengeli bir lezzet için tatlı bir ikram ile servis edilir.

Arap kahvesi içme deneyimini tamamlamak için günlük kullanıma uygun bir bakır cezve satın alabilirsin. “Dallah” adı verilen bu geleneksel cezveler dekoratif amaçlı da kullanılabilir.

7. Attar

Tarihsel olarak kadınların su sıkıntısı yaşamalarından dolayı yoğun kokulu yağlardan oluşan bir parfüm türüdür “Attar“. Bugün bile, yanınızdan bir Arap kadını geçtiğinde güçlü ve egzotik bir koku hissedeceksin. Attarlar, çiçek yapraklarını hafif ısı ve basınç altında su içinde damıtmak suretiyle yapılan yağlardır.

Farklı yağlar ve baharatlar da eklenebilir ve elde edilen karışım hafif sandal ağacı yağı içinde karıştırılır. Bu sandal ağacı yağı damıtılmış uçucu yağın parfümünü tamamen emene kadar dinlenmeye bırakılmıştır.

Esansiyel yağların yoğun popüler kokuları beyaz misk ve güldür. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri Sikkat el-khail sokağındaki Parfüm Çarşısı. Burada, hepsi saf attarların baş döndürücü aromalarını içeren, çeşitli ebat ve şekillerde şişeler bulacaksın.

Ayrıca Al Falah Plazaları, Geant hipermarket – The Gardens Mall Dubai ve Burjuman Centre, Dubai gibi büyük perakende şirketlerinde de bulunabilirler. 10 ml Attar için fiyatlar 50 dirhemden başlıyor.

Eğer Dubai’ye bir seyahat planın yoksa üzülme. Burdaki ürünleri satın alabilmen için Dubai’ye gitmene gerek yok! Glocalzone‘la dilediğin ürünü gezginler aracılığıyla sipariş edebilirsin. Eğer seyahat edeceksen, gezerken para kazanabilirsin.

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Sırt Çantalı Seyahat İçin Olmazsa Olmazlar