Instax Mini’yi Glocalzone İle Nasıl Sipariş Ettim?

Bundan bir yıl önce Instax Mini yeni çıkmıştı ve oldukça popüler bir üründü. Fiyatı da Türkiye’de bir öğrenci için biraz fazlaydı.

Birkaç senedir sosyal medyanın hayatımızdaki yerinin artması ile çeşitli platformlarda içerik üretmenin benim için doğru bir kapı olduğunu fark ettim. 4 yıldır düzenli olarak içerik üretirken fotoğraflarımı çektiğim, videolarımı editlediğim birçok teknolojik alet kullandım. Senin de yakından deneyimlediğin gibi teknolojik ürünlerin piyasa değerleri göz yaşartıcı. Ürettiğim içeriklerden henüz gelir elde edemiyorken sık yaptığım bu teknolojik alet alışverişinin haliyle ailemi biraz zorladığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelir elde etmeye başladıktan sonra tam durum biraz daha rahatlar derken malum kur artışlarıyla kalbim bir kez daha kırıldı. Diğer ülkelerde komik fiyatlara satılan ürünleri benim kullanamamam yurtdışındaki içeriklerle rekabet etmemi de imkansız hale getirmişti. Bu duruma alternatif ararken Glocalzone aklıma geldi. 2 yıl önce erkek arkadaşım ile çıktığım Paris seyahatinde Glocalzone’u kullanıp bir hanımefendiye pahalı bir markanın şalını getirmiştik. (Erkek arkadaşımın aldığı komisyon ve şalın muazzam fiyatı da hala aklımdan çıkmıyor.)

Bundan 1 sene önce Instax Mini yeni popüler olmaya başlayan bir üründü ve Türkiye’deki fiyatı bir öğrenci için biraz fazlaydı. Instax Mini’yi satın almak için Glocalzone’a kaydoldum. Açıkcası sistem ile ilgili kafamda soru işaretleri olduğu için asıl istediğim, fiyatı biraz daha pahalı olan ürün yerine ilk siparişimi İnstax Mini ile oluşturdum. Bir hafta içinde Amerika’dan dönecek olan bir gezgine talebimi ilettim. Ertesi gün cevap aldıktan sonra komisyon bedeli ve ürün fiyatında anlaştık. Ben ödememi yaptım, 1 hafta sonra bana ürünümü getirecek gezgin arkadaşım ile ürünü teslim almak üzere Kanyon’da buluştuk. Tabi bu noktada sistem ile ilgili tüm soru işaretlerim ortadan kalktı.

instax mini glocalzone ile nasıl alınır

Teslimattan sonra Instax Mini’me kavuştuğum için çok mutluydum ve eve gidip açmak için sabırsızlanıyordum fakat benim şansıma gezgin o kadar tatlıydı ki biraz oturup sohbet etmek istedim. Instax Mini’mi bana getiren gezgin arkadaşım Amerika’ya Wat için giden Glocalzone ekibini de yakından tanıyan genç bir gezginmiş.

Glocalzone’un Türk bir ekip olduğunu duyunca çok şaşırdığımı hatırlıyorum. Böyle güzel bir fikrin memleketimizden çıkması sizce de gurur verici değil mi? Gezgin arkadaşıma kariyerimde içerik yönetiminde ilerlediğimi söyleyince Glocalzone’un içerik tarafına yeni bir ekip arkadaşı aradığını söyledi. Açıkcası hiç startup deneyim olmadığı için biraz çekindim fakat böyle bir iş yapan ekibi tanıma fırsatını da geri çeviremezdim. Gezgin arkadaşımın aracılığı ile hemen Glocalzone’un kurucusu Doğan ile telefonda tanıştık. Öyle bir ekipler ki kullanıcı olduğumu duyunca içlerinde oluşan heyecanı hemen hissettim. Yüzyüze tanışınca bu iş için ne kadar emek harcadıklarını ve bizim görmediğimiz bol inişli-çıkışlı o yolu gördüm .

Bolca seyahat de ettiğim için ekipte ilk olarak şu an okumuş olduğunuz blog kısmına minik bir yazar olarak girmek istedim. Glocalzone ekibi de bana inanıp bu isteğimi hemen kabul etti. İlk başta seyahat deneyimlerimi yazdığım Glocalzone Blog’u ve sonralarında da Glocalzone sosyal medyalarını yönetmeye başladım. İnsanın böyle bir ekiple nasıl hızlı öğrendiğine siz de inanamazsınız.

Şimdilerde benim gibi Türkiye’deki ürün fiyatlarından karnı ağrıyan ve sayıları hızla artan kullanıcılarımızdan güzel geri dönüşler almaya başlamışken bunu neden okuyucularımız ve kullanıcılarımız ile paylaşmayalım ki dedik ve beni bu ekiple buluşturan Instax Mini’yi Glocalzone ile nasıl aldığımı yazarak bu seriyi başlatmak istedik. Sen de Glocalzone deneyimini fotoğrafın ve kısa bir özeti ile [email protected] mailine göndererek bizimle paylaşın, hem tanışalım hem de Glocalzone’u daha büyük kitlelerle buluşturmamızda bize yardımcı ol. 🙂

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Seyahate Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler