Seyahate Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Seyahate çıkmadan önceki son birkaç gün oldukça telaşlı geçebilir.  Bir hafta sonu seyahati ya da bir aylığına (ya da iki ya da üç) yurtdışı seyahatine çıkmayı düşünüyorsan hazırlıklar seni biraz yorabilir.

Çok fazla strese girmemek ve son dakika aksaklıklarını önlemek amacıyla Glocalzone ekibi olarak senin için kullanışlı bir seyahat öncesi kontrol listesi hazırladık.

1. Bavul vs Çantalar

Asırlık tartışma! Eğer 6 ay (ve üzeri) boyunca seyahat edeceksen, sırt çantasıyla dolaşmak sizin için daha kolay olacaktır; üstelik şimdi bir de bavul gibi açılan sırt çantaları da mevcut. Eğer sadece birkaç aylığına gidiyorsan ve çantanızda ki eşyaları taşımaktan nefret ediyorsan  bavulun ne kadar küçükse o kadar iyi olur ve bavulun tekerlekli olmasına da dikkat et deriz!

seyahate çıkmadan önce bilinmesi gerekenler

2. Sağlık kontrolü yaptır

Seyahate çıkmadan önce tıbbi yardım al- tüm en son güncellemeler için saglik.gov.tr adresindeki Sağlık Bakanlığı web sitesini ziyaret et. Yerel doktorun, ziyaret ettiğin belirli ülkeler için aşı tavsiyesi konusunda sana yardımcı olabilir. Seyahat öncesi bu adımları tam bir şekilde tamamladığından emin ol. Birçok aşılama, tekrarlanan dozları gerektirir ve / veya etkili olması için zaman alır.

3. Seyahatin hakkında araştırma yap

Seyahate çıkmadan önce seyahat ettiğin yerde ne yapılır, ne yapılmaz, yasaklar, ulaşım, hava durumu, kültür gibi durumları araştırabilirsin. Ayrıca yerel geleneklere de saygı duymak adına yanında her duruma uygun kıyafetler taşı – Özellikle Orta Doğu ve Asya’nın bazı bölgelerinde dini inanışlarından dolayı omuzlarından dizlerine kadar vücudunu örtmen gerekebilir. Neyse ki bu konuda sana yardımcı olacak onlarca içerik Glocalzone Blog’ta mevcut.

4. Kredi ve banka kartlarını kontrol et

Bankanı ara ve yurtdışında olacağını bildir; böylece seyahat ederken kartların iptal edilmez. Bankanız, bankamatik kartınızın / kredi kartınızın gittiğin yerde çalışıp çalışmayacağı konusunda seni bilgilendirir. Hem para hem de kredi kartı/banka kartı almak en iyisidir. Son olarak parasız kalma ihtimaline karşılık acil transfer yapabilecek güvendiğin birilerinin iletişim bilgilerini yanına almayı unutma.

5. Seyahatinle ilgili yakın çevreni bilgilendir

Seyahate çıkmadan önce pasaport, seyahat sigortası poliçesi, acil durum telefonu ve kart bilgiler bilet bilgilerini ailen veya arkadaşlarınla bir kopyasını bırakmayı unutma. Ayrıca seyahat planın ve otel giriş belgenin kopyalarının olması tek bir yerde olmasından daha fazla olacak.

6. Kameran için ek hafıza kartı al

Seyahatin boyunca sana eşlik edecek önemli ürünlerden biri kamerandır. Seyahate çıkmadan önce bellek kartlarının yeterince büyük olduğundan emin ol (gördüğün her şeyi yakalamak isteyeceksin!) Ve fazladan pil ekle. Güce erişimin olmadığı ve kameranın Machu Picchu’da ölmesini istemediğin zamanlar olacak.

7. Kalacağın yeri önceden ayarla

Maceraperest, plansız ve anlık kararlar veren bir gezgin olabilirsin. Fakat sana en az bir gecelik konaklamanı önceden ayırtmanı öneririz. Yeni bir varış noktasına varınca ve kalacak bir yerin olmadığın da, elbette, sonunda bir yer bulacaksın. Fakat neden strese girmek zorunda kalasın. Önceden rezervasyon yaptırman, seyahatinin ilk gecesinde rahat uyumanı sağlayacaktır. Ardından, istersen daha iyi bir yer bulmak için ertesi gün bölgeyi keşfedebilirsin.

8.Polis her zaman dost olmayabilir

Polisler her zaman arkadaşın değildir. Üzücü ama gerçek – dünyanın birçok yerinde polisin hizmetleri en yüksek teklifi verene satılıyor. Bu nedenle, onlara ödeme yapabilirsen, arkadaşınız olabilirler… ancak diğer durumlarda, aslında ülkedeki en az güvenilir insanlar olabilirler. Korkma, sadece farkında ol.

9.Rezervasyon tarihlerini iki kez kontrol et

Birçok insan tarihleri birden fazla kontrol etmeyi unutuyor. Bu sana sandığından daha pahalıya mal olabilir. Tren, uçak veya otobüs biletlerini yola çıkmadan önce mutlaka birden fazla kontrol et.

10.Acil yardım kiti hazırla

Genellikle şunları içerir: neosporin(ilaç), yara bandı, ibuprofen, kulak tıkacı, göz maskesi,kulaklık, herhangi bir reçeteli ilaç ve el dezenfektanı

11.Yanına su ve atıştırmalık alın

Uçuşuna, trenine veya otobüs yolculuğuna bağlı olarak, mevcut yiyecek seçenekleri çok fazla olmayabilir. Varış noktana ulaşana kadar daima seni tok tutmak için bazı atıştırmalıklar getirmeyi unutmay. Genelde ulaşım noktalarında ki marketler pahalı olacağı için merkezi yerlerde yemek yemeye çalış.

12.Otelini Adresini Yazın

Bazen, akıllı telefonunda uzun süre oynadıktan sonra, pilin bitebilir. Ve kaldığın yerin adresini yazmadıysan, taksi şoförüne nasıl söyleyeceksin / göstereceksin?

Kulağa saçma geliyor olabilir, fakat bunu deneyimleyen birçok insan var. Uykuya dalabilirsin veya telefonunuzu şarj etmeyi unutabilirsin. Ayrıca check-in işleminden sonra otel odası numaranı da bir yere yazmanı tavsiye ederiz.

Ve tabi ki son olarak seyahatini Glocalzone‘a eklemek de seyahate çıkmadan önce kesinlikle yapman gerekenlerden biri. Seyahat ekle, ürün isteklerine cevap ver ve para kazan!

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Roma’ya Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler