Kurumsaldan Gezgine: Kurumsal Turist

Kurumsal şirketlerde çalışan birçok okuyucumuz olduğunu biliyoruz. İş hayatında yaşadığın birçok can sıkıcı sorun, trafik ve faturalar… Böyle bir tempoda seyahate vakit ayırmak için süper güçlerinin olması gerektiğini düşünebilirsin. Fakat Glocalzone’da her zaman dediğimiz gibi seyahat etmek ulaşılamaz bir hayal değildir! Seni kurumsal bir hayatın içinde bile dünyayı keşfetmeyi unutmayan tutkulu bir gezginle tanıştırmak isteriz!

Sosyal medyadan tanıdığınız üzere, Kurumsal Turist!

Aslında gezginimizin hikayesi İtalya’da Erasmus yaparken başlıyor. O süre zarfı boyunca Avrupa’yı karış karış geziyor. Yıllar önce başlayan bu seyahat aşkı gezginimizi her boşlukta yeni bir yer keşfetmeye itmiş.

kurumsal turist italya

Sosyal medyada Kurumsal Turist hesabını ve blogunu takip edenler bilir ki gezginimiz seyahat hikayelerinde tek başına değil. Sevgili eşi de ona her macerada eşlik ediyor!

Gezginimiz Avrupa’yı ve birçok popüler seyahat noktasını keşfettikten sonra balayında Maldivlere gidince seyahat etmeye bakış açısı biraz değişmiş ve egzotik yerlere seyahat etmeye başlamış. Tabii ki kurumsal bir hayatın içinde yıllık izinin el verdiği kadar gezebilmişler. Kurumsal şirketlerde çalışan insanlar, İstanbul’da kurumsal şirketlerde çalışmanın ne kadar zor olduğunu bilir. Çiftimiz bu duruma biraz daha katlandıktan sonra İstanbul’u terk edip İzmir’e taşınmışlar. Fakat daha sonra hayat onları daha da beklenmedik bir yere taşımış…

Uzun zamandır yurt dışına taşınmayı düşünüp orta yolu bir türlü bulamayan çiftimiz, gezginimizin eşinin karşısına bir iş fırsatı çıkınca Bahreyn’e taşınmışlar. Kurumsal Turist blogunda okuduğum kadarıyla gezginimiz ilk başta bu duruma sıcak bakmasa da taşındıklarında ilk izlenimlerinin güzel olduğunu söylemiş. Üstelik 1 senedir Bahreyn’deki hayatlarına devam ediyorlar. Sık sık Suudi Arabistan’a geçen gezginimiz ülkeyle ilgili izlenimlerini çok güzel bir blog yazısında anlatmış ve yeni bir kültürü keşfetmenin ne kadar güzel olduğunu vurgulamış.

Bir de çiftin yanlarından ayırmadıkları, Bahreyn’e taşınırken onlara eşlik eden minik bir dostları var!

Kurumsal Turist şimdilerde Bahreyn’de kurumsal hayattan uzak bir hayat sürüyor ve keşfetmeye devam ediyor. Uzun yıllar yıllık izinleriyle seyahat etmeyi başaran gezginimiz deneyimlerini blog’unda eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Ayrıca sosyal medya hesaplarında her macerasını paylaşan gezginimiz bir endüstriyel tasarımcı olarak yaratıcı yönünü gösterdiği ilham verici kareler paylaşıyor. Sen de popüler seyahat noktaları dışında farklı, egzotik yerleri de keşfetmeyi seven Kurumsal Turist’i sosyal medyadan takip edebilir ve deneyim peşinde koşarken onun maceralarına tanık olabilirsin.


İşte ilham verici fotoğraflar paylaştığı Instagram hesabı, deneyimlerini anlattığı blog’u, Facebook sayfası ve YouTube kanalı!

Diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz

Seyahat Aşığı Bir Çift: Yolda bi Blog