los-angeles-gezi-rehberi

Los Angeles Gezi Rehberi

Amerika’nın en kalabalık eyaleti Kaliforniya’da yer alan Los Angeles, ılıman havası ve sunduğu atraksiyonlarla yaz kış turistlerin ilgisini çekiyor. Sizin de yolunuz “Meleklerin Şehri’ne” düşüyorsa hazırladığımız Los Angeles Gezi Rehberi seyahatinizden maksimum verimi almanıza yardımcı olacak!

Zengin kültürü, upuzun plajları, güneşli havası, tarihi ve turistik mekanlarıyla birçok aktivite ve gezi imkanı sunan Los Angeles’ta çok keyifli vakit geçireceğinize eminiz. Gezintiniz esnasında buradaki zenginliğin nereden geldiğini merak edebilirsiniz. Cevap bölgedeki petrol ve altın kaynakları.

Amerika pek çok kişi için alışverişin de en önemli adreslerinden biri. Siz de Amerika’ya gittiğinizde yurt dışından ürün isteyen kişilerin taleplerini karşılayarak para kazanabilirsiniz. Glocalzone, yurt dışından ürün isteyenlerle seyahat edenleri bir araya getiren mobil bir uygulama.

Aşağıdaki linke tıklayıp uygulamaya ücretsiz kaydolabilir, Kaliforniya seyahatinizin tarihlerini girebilir ve gelen ürün taleplerini inceleyebilirsiniz. Getirebileceğinizi düşündüğünüz siparişler varsa onlarla eşleşebilir ve getirdiğiniz ürünlerin karşılığında para kazanabilirsiniz.

Ne kadar para kazanabileceğiniz ve ilk seyahatinizi nasıl gireceğinizi öğrenmek için linke tıklamanız yeterli. Bu kârlı hatırlatmadan sonra artık Los Angeles’ın güzelliklerine geçebiliriz. İşte, Los Angeles Gezi Rehberi!

Plajlar

santa-monica-beach-pier

Kaliforniya denince akla tabii ki ilk olarak muhteşem plajları geliyor. Her mevsim güneşli olan Los Angeles’ta birbirinden güzel plajlarda Pasifik Okyanusu’nun tadını çıkarabilirsiniz. Şimdi, Los Angeles’taki en güzel plajları birlikte keşfedelim.

Santa Monica Beach

Los Angeles’ın en popüler plajlarından biri Santa Monica State Beach. 5.5 kilometrelik bu büyük plajda güneşlenebilir, denize girebilir ve bisiklet kiralayarak sahil boyunca gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra Route 66’nın sonundaki Santa Monica Pier‘de eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz.

1994 yapımı Forrest Gump filmini seviyorsanız buradaki Bubba Gump‘ta karides yiyebilirsiniz. Garsonları durdurmak için kullanılan Run Forrest Run ve Stop Forrest Stop tabelaları bile restoran deneyiminizi daha eğlenceli hale getirecektir.

Venice Beach

venice-beach

Los Angeles’taki diğer popüler bir plaj da Venice Beach. Santa Monica Plajı’na yakın olan bu plajda dalga sörfü yapabilir, sokak sanatçılarını seyredebilir, plaj voleybolu oynayabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.

Venice ismi İtalya’daki Venedik’ten geliyor. Burada da evler birbirine kanallarla bağlı olduğu için Venedik’i andırıyor. Buralarda gezintiye çıkmak da hoşunuza gidebilir.

Kültür ve Sanat

Amerika’ya gelmişken kültür sanat aktivitelerine katılmadan olmaz. Nispeten kısa bir tarihi olmasına rağmen kendine zengin bir kültür inşa eden Kaliforniya’da pek çok müze gezebilir, bunun yanı sıra sinema sektörünün kalbi Hollywood’da keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Los Angeles County Sanat Müzesi

los-angeles-gezi-rehberi-lacma

Sanatseverler için harika bir yer olan LACMA‘da geniş bir sanat koleksiyonunu inceleme şansı bulabilirsiniz. Dönemsel olarak değişen sergileri önceden takip ederek seyahatinizi ona göre planlayabilirsiniz.

Los Angeles Sanat Müzesi’nde uluslararası sanatçıların modern resim, fotoğraf ve heykel gibi eserlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca müzenin önünde 202 sokak lambasından oluşan Urban Light bölümünde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

The Getty

Sanata ve mimariye ilgi duyanlar için harika bir seçenek olan The Getty Center, muhteşem manzarası ve görkemli bahçesiyle de dikkat çekiyor. Binlerce yıllık sanat eserlerini de yılda 1.8 milyon ziyaretçi alan bu müzede inceleyebilirsiniz.

Grammy Müzesi

Grammy Ödülleri’ni muhakkak duymuşsunuzdur. Eski adıyla Gramofon Ödülleri, müzik dünyasında çığır açan sanatçılara veriliyor. Los Angeles’taki Grammy Müzesi de müzik tutkunları için mükemmel bir yer. Müzik tarihini ve ünlü müzisyenleri bu müzede keşfedebilirsiniz.

Grammy Müzesi’ne gelmişken Downtown‘da vakit geçirmeyi, popüler dükkanları gezmeyi ve nefis yemekler yemeyi de ihmal etmeyin.

Griffith Rasathanesi

Griffith Park’ta bulunan gözlemevinin panoramik kulesinden şehir manzarasının tadını çıkarabilir, dürbünlerle Amerikan ufuklarını seyre dalabilirsiniz. Bunun yanı sıra meşhur Hollywood yazısıyla fotoğraf da çektirebilirsiniz.

Griffith Rasathanesi’ni ziyaret etmek için en ideal zamanın gün batımı olduğunu da ekleyelim.

Alışveriş ve Eğlence

Şimdi geldik en eğlenceli kısma. Hazır Los Angeles’a gelmişken Amerika’nın tadını çıkaracağınız harika mekanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. İlk durağımız ünlü Hollywood!

Hollywood

hollywood-los-angeles-gezi-rehberi

Amerika denince akla ilk gelen sembollerden biri Hollywood. Ünlü Hollywood Bulvarı’nda yürüyüş yapabilir, müzeleri ve galerileri gezebilir, alışveriş yapabilir ve Oscar törenlerinin gerçekleştiği Dolby Theatre’ı görebilir ve Ovation Hollywood’da alışveriş yapabilirsiniz.

Hollywood Bulvarı’ndaki Hard Rock Cafe’ye uğrayarak lezzetli bir hamburger de yiyebilirsiniz.

Walk of Fame

Hollywood’da yapılacak en keyifli aktivitelerden biri de Walk of Fame’de yürüyerek favori ünlünüzü bulmaya çalışmak. Anmak istediğiniz yıldızlar için çiçek de bırakabilirsiniz.

Binlerce ismin yer aldığı bu yolda tek istisna Muhammed Ali. Peygamberin adının yere yazılmasını istemeyen ünlü boksör bu ricasını kabul ettirdiği için onun ismini Kodak Theatre’ın duvarında görebilirsiniz.

Universal Studios

universal-studios-los-angeles

Film stüdyoları ve tematik parkın bir kombinasyonu olan Universal Studios’ta eğlence dolu bir gün geçirebilirsiniz. Burada film setlerini gezebilir, heyecan verici atraksiyonları deneyebilir hatta hepimizin bayıldığı Harry Potter dünyasında vakit geçirebilirsiniz.

Hem yetişkinler hem de çocuklar için çok eğlenceli olduğundan Los Angeles Gezi Rehberi içerisinde kesinlikle görmenizi önerdiğimiz bir yer burası. Mümkünse 1 gününüzü Universal Studios’u gezmeye ayırabilirsiniz.

Beverly Hills

Hayranı olduğumuz pek çok ünlünün evinin yer aldığı Beverly Hills, lüksün bir sembolü haline gelmiş durumda. Özellikle Rodeo Drive bölgesinde mağazaları gezebilir, ünlülerle karşılaşabilir, evlerin ve arabaların güzelliğine hayranlık duyabilir, bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Disneyland

Los Angeles’a geldiğinizde yapabileceğiniz en eğlenceli şeylerden biri de Disneyland’ı ziyaret etmek. “Dünyanın en mutlu yeri“nde büyük küçük herkes keyifli vakit geçirebilir.

Yalnız burası tahmin edeceğiniz gibi bir hayli kalabalık. Bu yüzden uzun bekleme sürelerini göze alarak, rahat kıyafetlerinizle gitmenizi öneririz. Bütün bir gününüzü Disneyland’a ayırabilirsiniz.

The Original Farmers Market

Birbirinden lezzetli tatlılar yemek, gezmek ve alışveriş yapmak için son durağımız The Grove ve Farmers Market. Buralarda hem taze sebze meyve bulabilir hem de kıyafet, kitap gibi alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

Özet

Los Angeles, birçok turistik atraksiona ev sahipliği yapan, çok yönlü bir şehir. Restoranlar, gece kulüpleri, alışveriş merkezleri, spor aktiviteleri ve eğlence mekanlarıyla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Seyahatiniz sırasında tercihlerinize ve bütçenize göre bu aktiviteleri ve mekanları keşfedebilirsiniz.

Los Angeles’a giderken yanınıza mutlaka;

  • Rahat kıyafetler,
  • Rahat spor ayakkabılar,
  • Şapka,
  • Güneş gözlüğü,
  • Ve güneş kremi almayı unutmayın!

Daha fazla fikir için Yurt Dışı Bavul Hazırlama Listesi yazımıza da göz atabilirsiniz.

Los Angeles, Türkiye’ye göre oldukça pahalı bir şehir. Gezinizi biraz daha ucuza getirmek için Glocalzone’a üye olup yurt dışından ürün taleplerini inceleyebilir, uygun olanları karşılayarak para kazanabilirsiniz.

Glocalzone’a seyahatinizi girip para kazanmaya başlamak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Size şimdiden iyi yolculuklar ve keyifli geziler diliyoruz. Los Angeles Gezi Rehberi yazımızı beğendiyseniz Seyahat Asistanın kategorimize göz gezdirebilirsiniz.