viyana-gezi-rehberi

Viyana Gezi Rehberi

Avusturya’nın başkenti Viyana, “en yaşanabilir şehirler” listelerinde hep ilk sıralarda. Eğer sizin de yolunuz bu güzel şehre düşüyorsa Viyana Gezi Rehberi içinde yer verdiğimiz mekanları ziyaret edebilir, şehrin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Özellikle resim ve müziğe ilgisi olanlar Viyana’da kendilerini kaybedebilirler çünkü şehrin her köşesi sanat eseri gibi. Mozart, Beethoven, Stefan Zweig, Gustav Klimt gibi pek çok sanatçıya yuva olmuş bir şehirden de ancak bu beklenirdi.

Viyana Gezi Rehberine geçmeden önce cebinizi rahatlatacak bir öneride bulunalım. Tatillerinizde Glocalzone uygulamasını kullanarak yurt dışından ürün isteyen kullanıcılara istedikleri ürünü getirerek para kazanabilirsiniz.

Avusturya’dayken alıp bavulunuza koyacağınız bir ürün sayesinde tatil masraflarınızı hafifletebilir, böylelikle daha çok yer gezip görebilir, yediğiniz schnitzelleri bedavaya getirebilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıklayıp uygulamaya ücretsiz kaydolduktan sonra seyahat tarihinizi girin ve listelenen siparişlerinden istediğinizi getirerek para kazanın. Kaydolmak ve detayları öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz.

Şimdi, lafı daha fazla uzatmayalım ve Viyana’da yapabileceklerinize bakalım.

Aziz Stefan Katedrali

Stephansplatz’da yer alan bu katedral, Viyana’nın en merkezi noktası. Viyana kuşatmalarında halkın sığındığı katedralin çatısına çıkarak şehrin panoramik manzarasını görebilirsiniz.

Meydanda meşhur Viyana kahvesinin ve mis gibi elmalı strudelin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda (pek onaylamasak da) faytona binerek şehrin öne çıkan noktalarını turlayabilirsiniz.

Schönbrunn Sarayı

Viyana dendiğinde akla ilk olarak saraylar geliyor. Binlerce odası olan Schönbrunn Sarayı’nın bahçesinde hiçbir ücret ödemeden yürüyüş yapabilir ya da dilerseniz bilet alarak odaları gezebilirsiniz. İç mekanlarını gezmeseniz bile bu devasa sarayın bahçesinde biraz dolanın deriz.

Belvedere Sarayı

belvedere-sarayi-viyana-gezi-rehberi

Barok tarzda inşa edilen bu Belvedere Sarayı, içerisindeki müzelerle ünlü. Schönbrunn Sarayı’ndaki gibi bahçede dolaşabilir ve Gustav Klimt‘in ünlü tablolarını sergileyen Belvedere Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu sarayların bahçelerindeki ağaçlar, bitkiler ve havuzlar gerçekten inanılmaz.

Sevdiklerinize Viyana’dan hediyelik götürmek isterseniz Klimt’in eserleriyle süslenmiş magnetler, fularlar, fincanlar da ilginizi çekebilir.

Belvedere civarındayken Wiener Wiazhaus’a uğrayarak lezzetli bir schnitzelin de tadını çıkarabilirsiniz. Esas Avusturya şnitzeli dana etinden yapıldığı için rahatça yiyebilirsiniz (yine de sipariş verirken teyit edin).

Hofburg Sarayı

Hazır saraylardan bahsetmişken Hofburg Sarayı’nı da atlamayalım. Habsburg İmparatorluğu’nun eski kışlık sarayı olan Hofburg, tarihi öneme sahip bir yapı ve önündeki meydan (Heldenplatz) da oldukça popüler.

Sarayda aynı zamanda Sisi Müzesi’ni de görebilirsiniz. (Sisi’nin kim olduğunu bilmiyorsanız 2022 yapımı Korsaj filmini izlemenizi tavsiye ederiz.)

Bunun yanı sıra Hofburg Sarayı’nın hemen yakınındaki Albertina Müzesi‘ne de uğrayabilirsiniz. Dünya çapında ünlü bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu müze, eminiz sanatseverleri çok memnun edecektir. Müzede Rönesans, Barok ve çağdaş sanat eserlerini bulabilirsiniz.

Viyana Devlet Operası

Tarihi ve etkileyici binasıyla Viyana Devlet Operası, dünyanın en önemli opera sahnelerinden biri. Eğer müzikseverseniz bir opera veya bale gösterisi izlemek ya da klasik müzik dinlemek için buraya gelebilir ve kaliteli müziğin tadını çıkarabilirsiniz.

Stadtpark (Viyana Şehir Parkı)

Dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için Viyana Şehir Parkı sizi bekliyor! Parkta yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, piknik yapabilir ve güzel manzaralar eşliğinde günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için bu tarz parklar ilaç gibi gelecektir. Umarız bizim ülkemizde de büyük şehirlerin meydanlarına yakın böyle büyük ve güzel parkların sayısı artar.

Prater Lunaparkı

prater-lunaparki-viyana

Biraz da oyun! Eğlence dolu bir gün geçirmek isterseniz Prater Eğlence Parkı’na gidebilirsiniz. Ünlü “Viennese Giant Ferris Wheel” (büyük dönme dolap) bu parkta bulunuyor. Şehrin manzarasının tadını çıkarmak için dönme dolaba binebilir ya da parktaki diğer oyuncakları deneyebilirsiniz. Özellikle çocuklar (ve çocuk ruhunu kaybetmemiş yetişkinler) bu lunaparka bayılacak!

Hundertwasserhaus

Şimdi sırada Stadtpark ve Prater arasında kalan çok ilginç bir bina var. Hundertwasserhaus, Avusturyalı sanatçı ve mimar Friedensreich Hundertwasser tarafından tasarlanmış renkli ve dikkat çekici bir bina.

Rengarenk boyalar ve bitkilerle süslü bu bina, doğayla uyumlu gözüktüğü için çok özel bir yerde. Sadece dışarıdan görmek bile tatmin etse de içerileri gezebilir, hediyelik dükkanına girebilir ve lezzetli mi lezzetli bir kahve molası verebilirsiniz.

Naschmarkt

Son olarak biraz da alışveriş! Viyana’nın en ünlü pazarlarından biri olan Naschmarkt, lezzetli yiyeceklerin ve taze ürünlerin satıldığı bir yer. Pazarda dolaşırken bir yandan da yerel lezzetleri deneyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Viyana’dan ne alınır diye düşünüyorsanız Naschmarkt’a göz atabilirsiniz. Bu bölgede Avusturya şarabı alabileceğiniz güzel dükkanlar da bulunuyor. Bunun yanı sıra Avusturya porseleninden şık fincanlar ya da şekerlikler de alabilirsiniz.

Eşyalarınızı ve aldığınız hediyelikleri güvenle taşımak istiyorsanız dünyanın en kaliteli valizleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Özet

Kısaca özetlemek gerekirse Viyana, keyifli bir hafta sonu tatili geçirebileceğiniz çok güzel bir şehir. Adeta açık hava müzesi gibi olan bu şehirde gezdiğiniz yerlerden yükselen klasik müzik eserleri ve Klimt tabloları sanatseverler için büyüleyici bir tatil vadediyor.

Son olarak yurt dışı tatillerinizde nasıl para kazanabileceğinizi tekrar hatırlatalım. Glocalzone, yurt dışına seyahat edenlerle ürün isteyenleri bir araya getiren bir uygulama. Bu uygulama sayesinde kendiniz de Türkiye’de bulamadığınız ürünleri sipariş edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra siz yurt dışına çıkarken seyahat edeceğiniz ülkeyi ve tarihleri girerek pek çok insana yardımcı olabilir, para kazanabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz üye olup kullanıcıların ürün taleplerini görebilirsiniz.

(Seyahat edeceğiniz ülkeyi ve tarihleri girdikten sonra eşleştiğiniz siparişleri getirmek zorunda değilsiniz. Kazancınıza ve bavulunuzdaki boş yere bağlı olarak en uygun bulduklarınızı kabul edebilirsiniz.)

Size şimdiden harika bir Viyana tatili diliyoruz. Viyana Şehir Rehberi hoşunuza gittiyse diğer şehir rehberlerimize (Seyahat Asistanın) de göz atabilirsiniz. Gitmişken bizim için de Viyana kahvesi içip elmalı strudel yemeyi unutmayın!