Ocakta Yurt Dışında Nereye Gidilir

Ocakta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği ocak ayı, seyahat etmek için en uygun aylardan biri.

Yeni bir yılın gelişiyle birlikte yeni umutlara sımsıkı tutunduğumuz ocak ayı aynı zamanda yeni başlangıçların ayıdır. Peki ocakta yurt dışında nereye gidilir?

Ocak ayı, tatil için en ideal aylardan birisidir.

Ayrıca yarıyıl tatili 2023 yılında 23 Ocak-3 Şubat arasındadır. Bu tatili sevdiklerinizle birlikte yurt dışında geçirebilirsiniz. Gelin ocak ayında yurt dışında nereye gidilir, birlikte bakalım.

Oslo – Norveç

Uzun zamandır Avrupa’nın en yeşil başkentlerinden biri olarak gösterilen Oslo, tıpkı ülkemizdeki Ege Bölgesi gibi deniz ve dağlar arasında kalmaktadır. Şehirde doğayla iç içe olabileceğiniz gibi kültürle ve sanatla da iç içe olacaksınız. Gelin şehrin en ünlü noktalarına birlikte bakalım.

Ocakta yurt dışında tatile nereye gidilir: Oslo Opera Binası.
Oslo Opera Binası

The Vigeland Sculpture Park: Bu devasa park içerisinde bulunan 212 adet heykeliyle meşhurdur. Şehrin sembolik yapılarından biridir. Ayrıca bu heykeller Daily Mail tarafından “dünyanın en tuhaf heykelleri” seçilmiştir. Birbirinden yaratıcı sanat eserlerine bakarken doğa ile iç içe olabileceğiniz, mutlaka görmeniz gereken bir noktadır.

Kraliyet Sarayı: Şehrin merkezinde yer alan bu muhteşem yapı 1814 yılında inşa edilmiştir. Saray kışın ziyaretçilere kapalı olsa da yaz mevsiminde ziyaretçi girişine açılmaktadır. Turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir.

Akershus Fortress: Oslo denildiğinde akla gelen şeylerin başında tabii ki kaleler gelmektedir. 1290 yılında inşa edilen bu kale inanılmaz mimarisiyle sizi büyüleyecek. Rönesans mimarisinin izlerini de taşıyan bu yapının içini de gezmeniz mümkündür.

Ayrıca Oslo’da; Oslo Belediye Binası, Viking Gemi Müzesi, Norveç Kültür Tarihi Müzesi, Munch Müzesi, Bogstadsveien, Aker Brygge, Oslo Üniversitesi Botanik Bahçesi, Songnsvann gibi noktaları da ziyaret etmeyi unutmayın. 

Ocak ayında giderseniz sıkı sıkı giyinmeniz gereken bir şehir olan Oslo’da kar altında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Soğuk havada şehirde dolaşmayı, müze gezmeyi seven kişileri ocak ayında Oslo’yu ziyaret etmeye davet ediyoruz.

Bangkok – Tayland

Yıl boyunca ortalama sıcaklığın 30 derecelerde seyrettiği Bangkok, ocak ayında ziyaret etmek için en uygun şehirlerden biridir. Ayrıca şehirde nem fazla olmadığı için bunaltan bir sıcak da yoktur.

Montunuzla havaalanına gidip tişörtünüzle uçaktan inebilirsiniz. Gelin ocak ayında Bangkok da ziyaret edilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Bangkok Kraliyet Sarayı: Şehirdeki ismiyle The Grand Palace, seneler boyunca kraliyet ailesinin yaşadığı yer olmuştur. Bina 1782 yılında inşa edilmiştir. Binanın dış mimarisi olduğu kadar iç mimarisi de oldukça güzeldir. Binayı tam anlamıyla gezebilmeniz için 3 saatlik turlar düzenlenmektedir.

Wat Arun (Görkemli Şafak Tapınağı): Yüksekliği 80 metreyi aşan bu yapı füze şeklindeki görüntüsüyle turistlerin adeta ilgi odağı halindedir. Ayrıca şehrin simgelerinden biridir. Gün batımında burada bulunmayı ve kulenin en tepesine çıkarak şehrin manzarasını izlemeyi sakın ihmal etmeyin.

Wat Suthat:  Şehirdeki Budist tapınaklardan biri olan Wat Suthat, dünyanın en görkemli tapınakları arasında yer almaktadır. Yapının inşası 1782 yılında başlamış ve sonrasındaki 10 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Ayrıca ilginç duvar resimlerini de görebileceğiniz bu tapınak, Ocak ayında kalabalık olmadan gezebileceğiniz noktalardan biridir.

Ayrıca şehirde; Dev Salıncak, Wat Mangkon Kamalawat, Erawan Tapınağı, Wat Kalayanamit, Wat Pho (Yatan Budha Tapınağı), Chinatown, Jim Thomson’s House, Bangkok Sanat ve Kültür Merkezi gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. 

Yeni yılı sıcak havada karşılamak isteyenler, çocuklarına kış ortasında yaz tatili yaptırmak isteyenler kendine has yapısını korumuş olan Bangkok’u ziyaret edebilirler. Hem kültürün hem de doğanın hakim olduğu bu şehri çok seveceksiniz!

Budapeşte – Macaristan

Ziyaretçileri için sürprizlerle dolu olan Budapeşte, Ocak ayında gezmek için ideal şehirlerden biridir. Kış koşullarının çok sert geçmediği şehirde kalabalık olmadan en turistik noktaları ziyaret etmenin tadını çıkarabilirsiniz. Gelin şehrin en uğrak noktalarına bakalım.

Budapeşte’ye geniş perspektiften bir bakış

Parlemento Binası: Eşi benzeri olmayan bu muhteşem yapıyı mutlaka görmelisiniz. Gotik mimari tarzını yansıtan bu yapı, Macaristan Ulusal Meclisi’ni de içinde barındırmaktadır. Aynı zamanda iç kısmını da ziyaret edebilirsiniz. İçerisinde yer alan eşsiz mimari detayları ve heykelleri ile unutamayacağınız bir gezi yaşayabilirsiniz.

Zincir Köprü: Şehrin sembolik yapılarından birisi de Zincir Köprü’dür. 1949 yılında inşa edilen köprü, Danube Nehri üzerinde bulunmaktadır. Ayrıca köprü üzerinde bulunan heykeller mutlaka görülmesi gereken eserlerdendir. Ayrıca bu köprü şehre gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir.

Szechenyi Termal Hamamı: Budapeşte aynı zamanda kaplıcalarıyla da ünlüdür. Ocak ayında gittiğinizde dahi kaplıcanın ve sıcak suların tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik eşsiz bir yapı içerisinde yer alan bu hamam hem içinizi ısıtırken inceleyeceğiniz pek çok detay barındırmaktadır.

Ayrıca Budapeşte’de; Timewheel, Buda Kalesi Ve Kale Tepesi, Gellert Tepesi, Kahramanlar Meydanı Ve Milenyum Anıtı, Balıkçı Tabyası, Macaristan Ulusal Müzesi, Budapeşte Terör Müzesi, Andrassy Bulvarı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. 

Budapeşte’nin tarihi dokusu ve kış mevsiminin muhteşem uyumu karşısında hayran olacağınız bu şehir sizi bekliyor. Yeni yılın tadını Budapeşte’de çıkarmak istiyorsanız verdiğimiz noktalara gitmeyi unutmayın.

Sizi yurt dışında tatil yaparken para kazanabileceğiniz bir uygulama ile tanıştırmak istiyoruz. Glocalzone uygulamasıyla yurt dışı tatilinizde para kazanabilirsiniz. 

Glocalzone, yurt dışından ürün getirtmek isteyen kişilerle yurt dışına çıkan kişileri bir araya getiriyor. Siz hem birilerine yardım etmiş hem de para kazanmış oluyorsunuz.

Helsinki – Finlandiya

Baltık Denizi kıyılarında olan Helsinki, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir. Hatta öyle ki şehrin lakabı “Baltık’ın Kızı”dır. Eşsiz mimarisi, benzersiz doğasıyla Ocak ayında şehrin tadını çıkarabilir, yeni yılın ilk ayını dünyanın en güzel şehirlerinden birinde geçirebilirsiniz. Şehirdeki gezilecek en önemli yerlere bakmak gerekirse;

Suomenlinna: Adeta bir doğa harikası olan Suomenlinna, birbirine köprülerle bağlanmış adalardan oluşmaktadır. Aynı zamanda araç trafiğine kapalı olan bu ada, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne adını yazdırmıştır. Bütün bir günü geçirmek isteyeceğiniz bu mekanı çok seveceksiniz.

Finlandiya Ulusal Müzesi: 1916 yılında inşa edilen bu yapı, şehrin en uğrak noktalarından biridir. Gelen turistlerin uzun saatler geçirdiği bu müzede Fin kültürüne ait pek çok eser bulunmaktadır.

Temppeliaukio Kilisesi: Kilise gezmeyi sevenlerin kaçırmaması gereken bu yapı dünyanın en ilginç kiliselerinden biridir. Bir kayanın içerisine oyularak inşa edilmiştir. Mekanın şahane akustiği sayesinde spiritüel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Ayrıca Helsinki’de; Seurasaari Açık Hava Müzesi, Tenis Sarayı, Ateneum Sanat Müzesi, Kaisaniemi Botanik Bahçesi, Linnanmaki Eğlence Parkı, Senato Meydanı, Uspenski Cathedral gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. 

Dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya’da yeni yılın ilk ayını geçirerek mutlu zamanlar yaşayabilirsiniz. Şehrin ocak ayında zirve yapan sakin yapısı sizi büyüleyecek ve dinlenebileceğiniz bir tatil sunacaktır.

Lefkoşa – Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs da bulunan Lefkoşa, çoğunluğun yazın gitmeyi tercih ettiği bir yer olsa da ocak ayında da tadını çıkarabileceğiniz bir şehirdir. Hem de yazlık bir şehir olduğu için kışın şehirdeki fiyatlar oldukça uygundur. İster tek başınıza ister sevdiklerinizle muhteşem bir ocak tatili geçireceğiniz Lefkoşa’nın gezilecek noktalarına gelin birlikte bakalım.

Eski Şehir: Tarihi mekânları seviyorsanız Lefkoşa gezisine Eski Şehir’den başlamanızı öneririz. Bölgeye gelen turistlerin saatlerce ayrılmadığı bu mekan, çevresindeki kafeler ve mağazalarla da oldukça ilgi çekmektedir. Osmanlı mimarisinin de izleri bulunan bölgeyi çok seveceğinizi şimdiden söylemeliyiz.

Mesaoria: Küçücük köylerin ve eski manastırların oluşturduğu bu bölge bir gün içinde gezilip görülebilir. Eski geleneksel taş evlerle dolu bu bölgede yürümek bile içinizi huzurla kaplayacak. Dik yamaçlı tepede tek başına duran Maheras Manastırı’nı görmeden bu bölgeden ayrılmanızı önermiyoruz.

Venedik Surları: Şehri çepeçevre saran bu surlar büyük oranda zarar görse de kalan kısımlarıyla da olsa şehrin ilgi odağı olan bölgeleri arasındadır. İlk olarak 14. yüzyılda inşa edilseler de 16. yüzyılda Venediklilerce yeniden inşa edilmiştir. Tarihi yerleri seviyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Ayrıca Lefkoşa’da; Sultan 2. Mahmud Kütüphanesi, The Venetian Column, Nicosia Aqueduct, The Great Inn, Blue House, Bellapais Manastırı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. 

İklimi tıpkı ülkemiz gibi olan Lefkoşa’da muhteşem bir kış tatili geçirebilirsiniz. Ayrıca Ocak ayının sonunda verilecek olan yarıyıl tatilini de çocuklarınızla birlikte ülkemizden çok da uzaklaşmadan yurtdışında geçirebilirsiniz.

Özetle; ocak ayında yurtdışında nereye gidilir sorusuna cevap verdik. Ocak ayında gidebileceğiniz yurt dışı şehirleri hakkında detaylı bilgiler paylaştık.

Sizler de ocak ayında yurt dışı seyahati yapmayı düşünüyorsanız yazımızdaki noktaları düşünebilirsiniz.

Ayrıca yurt dışında tatil yaparken para kazanabilmenize olanak sağlayan Glocalzone uygulamasını indirip, tatil boyunca para kazanabilirsiniz.