Yurt Dışından iPhone 14 Almak

Yurt Dışından iPhone 14 Alırken Bilinmesi Gerekenler

Yeni iPhone fiyatlarının duyurulmasıyla birçok kişinin gündeminine oturan konu; yurt dışından iPhone 14 almak. Yurt dışından iPhone 14 almak daha ucuza mı geliyor? Yurt dışından iPhone 14 almadan önce bilinmesi gereken şeyler nelerdir? Gelin bu soruları birlikte cevaplayalım.

Yurt dışından iPhone 14 satın almak
Yurt Dışında iPhone 14 fiyatları

Yurt Dışında iPhone 14 Fiyatları Nedir?

7 Eylül akşamında gerçekleşen Apple etkinliğinde birçok yeni ürün duyuruldu. Bu ürünlerden birisi de iPhone 14 oldu. Etkinliği ilginç kılan noktalardan birisi ise iPhone 14 fiyatı açıklandığı andı. Birçok kişi yüksek fiyatlardan çıkış yapacağını düşünürken bir önceki model olan iPhone 13 ile aynı fiyattan çıkmış olması birçok kişiyi hayrete düşürdü.

iPhone 14 fiyatı $799 olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise 30.999 TL olarak açıklandı. Ülkemizdeki fiyatının bu kadar pahalı olması sonrası birçok kişi gözünü yurt dışına çevirdi. Yurt dışında iPhone 14 fiyatları ne kadar?

  • Amerika: $799
  • İngiltere: $904
  • Güney Kore: $869
  • Japonya: $829
  • Birleşik Arap Emirlikleri: $926
  • Macaristan: $1050
  • Almanya: $1050
  • Türkiye: $1680

Fiyatlar themacindex’in verilerinden alınmıştır.

Fiyatlar böyle olunca birçok kişi yurt dışından iPhone 14 satın almak sorusunu gündeme getirdi.

Yurt dışından alınan iPhone 14’ü kaydettirmek

Yurt dışından iPhone 14 satın almadan önce bilmeniz gereken bazı bilgiler var:

IMEI Nedir?

IMEI numarası her bir cihazın eşsiz kimliğidir ve tüm elektronik cihazlara yapım aşamasında yüklenmektedir. Türkiye’ye yurt dışından telefon getirmek istediğinizde mutlaka IMEI numarasını E-Devlet üzerinden sisteme kaydetmeniz gerekmektedir.

#06# numarasını tuşlayarak telefonunuzun IMEI numarasını tespit edebilirsiniz. Eğer daha önce gerçekleştirdiğiniz bir IMEI kayıt işlemi olup olmadığını bilmiyorsanız E-Devlet‘i ziyaret ederek IMEI kayıt işleminizi sorgulayabilirsiniz.

Yurt Dışından Gelen iPhone 14 Nasıl Kayıt Edilir?

iPhone 14’ünüzü hem pasaport hem de kimlik kartınız ile kaydettirebilirsiniz.

Yurt dışına gidip kendiniz veya bir başkası kendisiyle birlikte olmak kaydıyla iPhone 14 getirebilir. Getirilen telefonun kaydettirilmesi gerekiyor.

Fakat burada şuna tekrar değinmekte fayda var: Kayıt için telefonun kim tarafından getirildiği, hangi ülkeden satın alındığı, nasıl getirildiği ve ne zaman getirildiğinin bir önemi bulunmamaktadır.

Önemli olan “kayıt için gerekli şartları” sağlamak oluyor, bu şartları sağladığınız takdirde bir başkasının size getirdiği telefonu da rahatlıkla kaydettirebilirsiniz.

Yurt dışından getirilen ve daha kaydettirilmemiş bir iPhone 14’ü kayıt ettirmeden 120 gün boyunca kullanabilirsiniz. 120 günün sonunda telefon iletişime kapatılacaktır. Böyle bir problemle karşılaşmamak adına 120 gün içerisinde yeni iPhone 14’ünüzü kayıt ettirmelisiniz.

Yurt dışından iPhone 14 satın aldığınızda, Türkiye’de sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için telefon kaydının yapılması gerekmektedir. Getirdiğiniz telefonu maksimum 1 yıl içerisinde kaydettirmeniz gerekiyor yoksa kaydettiremezsiniz.

Kayıt için yapılması gerekenler;

  • Son 1 yıl içerisinde yurt dışına çıkmış(yurt dışı damgası yemiş ve bunu kanıtlayabilen) bir pasaport veya kimlik kartı üzerine kayıt yapılabilir. Telefon sahibi ile pasaport/kimlik kartı sahibinin aynı kişi olması gerekmektedir çünkü telefon onun üzerine kayıt ettiriliyor.
  • Telefon kaydı çok kolay bir şekilde e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bir pasaporta her 3 yılda bir adet telefon kayıt ettirebiliyorsunuz. E-devlet üzerinden sürenizin dolup dolmadığını görebilir, en son kayıt yaptırdığınız tarihe de bakabilirsiniz.
  • Telefon kayıt harcı olan 2.732 TL’yi bankaların “Harç ve Değerli Kâğıt Bedeli” işlemlerinden yatırmalısınız.

Not: Yurt dışından getirilen cihazınızı sadece pasaportunuz ile değil kimlik kartınız ile de kayıt ettirebilirsiniz. Kimlik kartı ile daha öncesinde yurt dışına çıktıysanız, örneğin Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli olacaktır.

E-Sim Türkiye’de Kullanılabilir Mi?

Evet, Türkiye’de e-sim kullanılabilir.

Herkesin çok merak ettiği ve internette çokça bilgi kirliliği olan bir konuda e-sim. Biliyorsunuz, yurt dışındaki iPhone 14’lerde artık sim kart girişi bulunmuyor ve bu cihazlarda e-sim teknolojisi destekleniyor. Türkiye’de satılacak iPhone 14’lerde ise şimdilik sim kart giriş yeri bulunmaktadır.

Birçok kişi bu yüzden Türkiye’de e-sim kullanımının olmadığını ve yurt dışından iPhone 14 almamak gerektiğinden bahsediyor fakat bu bilgi doğru değil.

Türkiye’de bulunan 3 büyük operatör: Vodofone, Türk Telekom ve Turkcell.

Bu operatörlerin hepsinde e-sim teknolojisi bulunmaktadır ve e-sim teknolojisine dakikalar içerisinde geçiş yapabilirsiniz.

Yurt dışından aldığınız iPhone 14’leri Türkiye’de de çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Son 1 yılda yurt dışına çıkış yaptıysanız(ister pasaport ister kimlik ile), son 3 yılda yurt dışından getirilmiş herhangi bir telefonu üzerinize kaydettirmediyseniz ve yakın zamanda iPhone 14 almayı planlıyorsanız bunu yurt dışından almak sizler için çok daha uygun fiyatlı bir hale gelecektir.

Yurt Dışından iPhone 14 Almak

Glocalzone, yurt dışından ürün satın almak isteyenlerle gezginleri bir araya getiren bir platform.

Yurt dışından ürün isteyen biri olarak, istediğiniz ürünün linkini sisteme ekleyip hangi ülkeden istediğinizi belirtiyorsunuz ve siparişiniz o rotaya seyahat eden gezginlere gösteriliyor ve bu sayede istediğiniz ürüne ulaşabiliyorsunuz.

Yurt dışına seyahat eden biri olarak, Glocalzone’da oluşturulmuş siparişleri getirerek seyahat ederken gelir elde edebiliyorsunuz.

Yakın zamanda bir seyahatiniz bulunmuyor ve iPhone 14 satın almak istiyorsanız Glocalzone ile istediğiniz ülkeye seyahat eden bir gezgin aracılığı ile bu ürünü getirtebilirsiniz. “selam25” kodu ile servis ücretlerinde %25 indirim kazanabilirsiniz.