Polan

Polonya’dan Ne Alınır? 7 Ürün Tavsiyesi

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Polonya hareketli sosyal hayatı, insanın içini açan doğal güzellikleri ve alışveriş imkanlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Polonya’dan ne alınır? sorusuna geçmeden önce ülkenin gerçekten ucuz olduğunu söylemeliyiz. Özellikle ulaşım gerçekten konforlu ve ucuz. Ülkenin gerçekten çok samimi bir atmosferi var. Bu durum insanların saygılı ve içten olmasından kaynaklanıyor elbette. Hiç uzatmadan Polonya’dan ne alınır sorusunu cevaplamaya başlayalım!

Alışveriş merkezlerinin çoğu Varşova, Krakow ve Gdansk çevresinde bulunur. Eğer seyahatlerinizi indirim dönemine denk getirmeyi düşünüyorsan ocak ayında %50-60 civarı olan indirimler Temmuz-Ağustos aylarına doğru %60-70’i görebiliyor. Bu dönemler alışveriş için adeta biçilmiş kaftan!

Kabanos

Farklı tatları denemeyi seviyorsan ya da çevrende böyle insanlar varsa, Kabanos Polonya’dan alabileceğin harika bir hediye! Kabanos ne diye sorarsan kısaca kurutulmuş ve tütsülenmiş et diyebiliriz. Dana etli ve domuz etli olmak üzere iki çeşidi mevcut. Biranın yanında çok iyi gidiyor, bizden söylemesi.

Oscypek Peyniri

Peynir kesinlikle çok ayrı ve lezzetli bir kültür, sevmiyorsan bile denemeni tavsiye ediyoruz çünkü tadı seni gerçekten şaşırtacak. Oscypek peyniri, Zakopane dağlarında yetişen koyunların sütünden yapılıyor. Pişirilmeden tattığın zaman tadının kurutulmuş ete benzediğini düşünebilirsin. Pişirildiği zaman yumuşuyor ve her türlü reçelle birlikte harika oluyor.

(Credit: Marek Uszynski/Alamy)

Kehribar Taşı

Kehribar, Polonya’nın sembolü haline gelmiş bir taş. Kehribar taşından yapılmış kolyeler, küpeler, yüzükler ve çeşitli hediyelik eşyalar bulabilirsin. Bu ürünleri biraz pahalı bulabilirsiniz ama her bütçeye uygun çeşitlerini bulmak da mümkün. Kehribar taşından yapılış ürünler Polonya’dan alabileceğin değerli birer hediye ve anı niteliğinde.

Kaszubska Bebekleri

Kaszubska, Polonya’nın geleneksel el yapımı oyuncak bebekleri. Tamamiyle el yapımı olan bu bebekler Polonya’nın geleneksel kıyafetleri giydirilerek tamamlanıyor.

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli kurabiyeler Polonya’dan alabileceğin ucuz ve lezzetli bir hediye. Orijinal olanları az miktarda şeker ve bol miktarda zencefil içeriyor. Bunu yanında portakal, kayısı, vişne, erik ve çikolata aromalı çeşitleri de bulunuyor. Şunu da eklemeden geçmeyelim, Gingerbred Müzesi’nde kendi zencefilli kurabiyelerini pişirebilirsin.

Kamera

Polonyadan ne alınır? dendiğinde belki de akla gelmeyecek bir ürün: Canon eos m50 fiyatı, Polonya’da yaklaşık 4,000 TL civarında. Türkiye’de ise 5,000 TL ve üzeri bir fiyata sahip. EOS M50’nin kalbinde Canon ailesinin en hızlı işlemcisi olan Digic 8 ve 1.6x APS-C Sensörünün gücü mevcut. Ayrıca netleme hızını en yüksek seviyeye çıkarmak için Dual Pixel CMOS AF teknolojisi kullanıldı. Bu sayede Liveview modunda netliği sabitleyerek saniyede 10 kare, sürekli netleme yaparak ise saniyede 7.4 kare fotoğraf çekebiliyor.

Şal

Gül figürünün ağırlıkla kullanıldığı bu kare şallar Polonya’dan alabileceğin geleneksel bir ürün olmasının yanında modern giyim tarzına rahatlıkla adapte olabiliyor.

Özellikle Warsaw’da bir çok alışveriş merkezi ve fabrika satış mağazası bulunuyor. Burada Guess, Lacoste, Versace, Calvin Klein gibi birçok pahalı markanın eski sezon ürünlerini çok ucuza alabilirsin.

Polonyadan ne alınır sorusuna cevap bulduğuna göre bu güzel ürünleri Glocalzone üzerinden gezginlerle iletişime geçerek sipariş edebilirsin!