Sırt Çantalı Seyahat İçin Olmazsa Olmazlar

Bir sırt çantasıyla seyahat etmek, öğrenilmesi ve mükemmelleştirilmesi gereken bir beceridir. En deneyimli gezginler bile aşırı paketleme dürtüsüyle savaşıyor ve çoğu muhtemelen son dakikada çantalarına fazladan eşya attığını itiraf edecektir.

Sırt çantasıyla seyahat etmenin özgürleştirici ve heyecan verici bir yanı vardır. Valizle seyahat ediyorsanız toplu taşıma araçları sizin için kullanışsızdır, şehir içinde dolaşmak elverişli değildir ve havayolları sizden ekstra ücret isteyecektir. Ve buna ek olarak aradığınız bir şeyi kolay bir şekilde bulmanız oldukça zordur. Bu nedenle, Glocalzone ekibi olarak size minimal, hafif ve çok amaçlı bir sırt çantasında neler olması gerektiğini araştırdık.

seyahat

7 Gün – Kuralı!

Gerçekten 10 tişörte ihtiyacın var mı? Muhtemelen yok. Bir defadan fazla giyemeyeceğiniz veya kolayca kurumayan kıyafetlerinizi yanınıza almayın.

Elbette bir yürüyüş gezisine gidiyorsanız ve tüm gün terleyecekseniz, muhtemelen iki kez gömleğinizi giymeniz uygun olmaz (ancak sadece bir torbaya toz deterjan atınız!). Sadece gezmeyi planlıyorsanız, en azından iki kez kıyafetlerinizi giymekte sorun yaşamazsınız.

Dünyanın herhangi bir yerinde hiç kimse bir kıyafeti tekrar tekrar giydiğinizi asla bilemez ve ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla giysi almayın.Bir gezgin atasözü der ki: “Her gün kıyafetini değiştirebilirsin ya da daha iyisi sadece şehrini değiştirebilirsin!”

Hafif Kıyafetler Tercih Edin

Giysilerinizin kumaşına dikkat edin.Yalnızca sırt çantanıza kolayca katlanabilecek hafif kıyafetleri alın.

Bu tür kıyafetlerin taşınması kolaydır, yerden tasarruf sağlar ve seyahatiniz boyunca çamaşır yıkamak zorunda kalmanız durumunda çok daha hızlı ve kolay kurur.

Koyu Renkli Giysileri Unutmayın

Sadece giysinizin dokusunu düşünmekle kalmayıp, rengini ve işlevselliğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Koyu giysilerin lekelenme olasılığı daha düşüktür ve yanınıza aldığınız herhangi bir çift ayakkabı ya da pantolonla eşleştirmek daha kolaydır. Koyu renkli tişörtler hem güzel bir akşam yemeği için giyilebilir hem de atletik bir aktivite için giyilebilir.

Seyahat Ederken Ağır Kıyafetlerinizi Giyin

Seyahat ederken en ağır ve en hacimli kıyafetlerinizi giyin! Uçak yolculuğunuzu bir kot pantolon ve bir ceketle yapın. Bu iki ürün tek başına çantanızdaki büyük bir alanı kaplayacak (ağır yürüyüş ayakkabıları ile seyahat ediyorsanız bu kuralı da uygulayabilirsiniz).

Bir ceket için çok sıcaksa, onu belinizin etrafına veya sırt çantanızın kayışlarının etrafına bağlayın.

Asla İki Çift Ayakkabıdan Fazlasını Almayın

Asla 2 çift ayakkabıdan fazlasını yanınıza almayın. Bir çift ayakkabı, atletik aktiviteler için iki katına çıkabilen ve ayrıca rahat bir yemeğe çıkabileceğiniz uygunlukta bir spor ayakkabı olmalıdır.

İkinci çift ayakkabıyı getirmeniz gerekiyorsa, daha resmi durumlar veya yemekler için onu bir çift ayakkabı yapın.

Tuvalet Malzemeleri: Sadece Temel Malzemeleri Yanınıza Alın

Yalnızca seyahat hedefinizde satın alamayacağınız banyo malzemelerini çantanıza alın. İzole edilmiş ya da ultra kırsal bir yere seyahat etmiyorsanız vardığınız yerde banyo malzemeleri satın alarak çok fazla alan kazanabilirsiniz.

Otellerde kalıyorsanız, çoğu zaman sizin için gerekli banyo malzemeleri sağlanır. Şampuan, saç kremi, nemlendirici, sabun. Çoğunda, sizin yanınıza aldığınız diş fırçası, ustura ve diş macunu olacaktır. Yolda bu malzemeleri almanın süper kolay olduğunu ve hatta evden getirmenizden daha ucuza geldiğini göreceksiniz.

Yanınıza Kitap Almayı Unutmayın

Okumak, uzun saatler boyunca zaman geçirmenin en iyi yollarından biridir. Ancak kitaplar ağırdır. Ve çantanızda bir sürü gereksiz yer kaplarlar.Yerden tasarruf etmenin harika bir yolu, hacimli bir kitap taşımak yerine kitap seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Bir kitapla seyahat ediyorsanız, sadece bir tane alın. Okumayı bitirdiğinizde, her zaman ticaret yapmaya istekli olan diğer gezginlerle takas yapabilirsiniz. Veya konukların kitap alışverişinde bulunabileceği otel / hostel kütüphanesini ziyaret edebilirsiniz.

Giysilerinizi Yuvarlamayın – Katlayın

Kıyafetlerinizi yuvarlamak yerine ikiden fazla katlayarak çantanıza yerleştirin.Bunun ne kadar yer kazandırabileceğine şaşıracaksınız.

Bu aynı zamanda, her şeyi dışarı atmadan sırt çantanızı daha verimli bir şekilde kullanmanızı kolaylaştırır.

Eşyalarınızı Önem Sırasına Göre Yerleştirin

Son olarak, her zaman önce temel gereksinimlerinizi çantanıza koyun.İç çamaşırları, tişörtleri, çorapları ve kesinlikle kullanmanız gereken eşyaları. Bu şekilde, seyahat sırasında herhangi bir durumunda, daha az önemli olan öğeleri dışarıda bırakabilirsiniz ve aradığınız eşyayı çantanızı dağıtmak zorunda kalmadan bulabilirsiniz.

Eğer sen de bir seyahat tutkunuysan, hemen Glocalzone’un sınırsız dünyasına katıl!

Blog’daki diğer yazıları da beğenebilirsin

Instax Mini’yi Glocalzone ile Nasıl Sipariş Ettim?