Temmuzda yurt dışında nereye gidilir

Temmuzda Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye kendini hissettirdiği, hepimizin tatil isteğiyle dolup taştığı temmuz ayında yurtdışında gidebileceğiniz pek çok şehir bulunuyor! Peki temmuzda yurt dışında nereye gidilir?

Yazımızda hem denize girebileceğiniz hem de yağmurda yürüyebileceğiniz birçok şehir önerdik!

Ayrıca temmuz ayının ilk günleri de kurban bayramının bir parçası. Bayram tatilini uzatarak yurtdışında tatil yapabilirsiniz. Gelin temmuzda yurtdışında nereye gidilir sorusunu cevaplayalım.

Berlin – Almanya

Temmuzda yurt dışında nereye gidilir: Berlin

Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri olan Berlin, farklı kültürleri bir arada yaşatan muhteşem bir şehirdir. Almanya’nın başkenti olan Berlin, hem sanatsal aktiviteleriyle hem de kültürel geçmişiyle meşhurdur. Gelin Berlin’de gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Berlin Katedrali: Şehrin en önemli noktalarından biri olan bu katedral Spree Nehri’nin kıyısındadır. İnşası 500 yıl süren katedralin içerisinde de Alman tarihine dair önemli eserler sergilenmektedir. Muhteşem mavi kubbesiyle görür görmez hayran kalacaksınız.

Bergama Müzesi: Müze gezmeyi sevenler Bergama Müzesi ile başlayabilir. Müzeler Adası’ndaki 5 müzenin en çok ziyaret edileni olan müze, Athena Heykeli, Zeus Sunağı, Athena Tapınak Girişi gibi önemli pek çok eseri barındırmaktadır.

Ayrıca Almanya’da; Yıkık Kilise, Bode Müzesi, Berlin Yahudi Müzesi, Potsdamer Platz, Gendarmenmarkt, Kreuzburg Mahallesi, Landwehr Kanalı, Doğu Yakası Galerisi, Liepnitzsee gibi noktaları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Temmuz ayında ortalama hava sıcaklığının 23 derece civarında olduğu Berlin, yaz sıcaklarını sevmeyen kişiler için ideal yerlerden biridir. Temmuz ayında Berlin’de hava ülkemizdeki ilkbahar mevsimi gibi olmaktadır.

Ayrıca Berlin’de her yıl temmuz ayında on gün süren muhteşem bir festival de var. KeNaKo Afrika adı verilen bu festivalde Afrika kültürünün tanımını gerçekleştiriliyor. Pek çok stand kurulan festivalde, gösteri, konser gibi etkinlikler de mevcut.

Manchester – İngiltere

İngiltere’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Manchester, tarihi dokusuyla pek çok turistin memnun ayrıldığı şehirlerdendir. Hem modern hem de tarihi yapıları bir arada bulunduran ve oldukça kozmopolit bir şehir olan Manchester’da gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Manchester Müzesi: 1821 yılında açılan müze dış görünüşüyle oldukça ilgi çekicidir. Karşısında durup uzun uzun bakmak isteyeceğiniz müzenin içerisi de dopdoludur. Müze gezmeyi sevenlerin es geçmemesi gereken yerlerden biridir.

Chinatown: Farklı kültürlerin bir arada yaşaması hoşunuza gidiyorsa buraya mutlaka uğramalısınız. Aynı zamanda bu bölge İngiltere’nin ikinci büyük Çin Mahallesi’dir. Çin yemeği yiyebilir, Çin kültürünü deneyimleyebilirsiniz.

Ayrıca Manchester’da; Manchester Belediye Sarayı, John Rylands Kütüphanesi, Castlefield, Platt Hall, Ulusal Futbol Müzesi, Albert Square, Manchester Katedrali gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Temmuz ayında ortalama hava sıcaklığı 17-18 derece civarındadır. Bazı saatler yağmurlu olabilmektedir. Yaz sıcağından kaçmak isteyen, romantik bir yaz tatili yapmak isteyen kişilerin Temmuz ayında görmesi gereken bir şehirdir.

Krakow – Polonya

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte en hareketli günlerini geçiren romantik şehir Krakow, tarihi dokusu ve muhteşem havasıyla sizi kendine hayran bırakmak için beklemekte. Gelin Polonya’nın bilim, sanat, kültür merkezi olan Krakow’da gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Wawelska Katedrali: Yapımı oldukça uzun süren yapının temelleri 11.yüzyılda atılmıştır. Gotik mimarinin en önemli örneklerinden biridir. Tarihi mekanları sevenlerin özellikle görmeleri gereken özel bir katedraldir.

Planty Park: Yazın tadını çıkaracağız bu dev park tam tamına 21.000 metrekaredir. Geçmiş yıllarda kale hendekleri için kullanılan bir alanken günümüzde göletlerin, heykellerin, ağaçların olduğu bir park olarak halka açılmıştır.

Krakow’da ayrıca; Aziz Francis Kilisesi, Corpus Christi Kilisesi, Plac Bohaterów Getta, Ulica Floriańska, Sanktuarium Bozego Milosierdzia, Aziz Peter ve Paul Kilisesi, Barbakan Krakowski gibi noktaları da ziyaret etmelisiniz.

Krakow’da temmuz ayında ortalama hava sıcaklığı 23 derece civarındadır. Ülkemizdeki kavuran yaz sıcaklarından uzakta bu romantik Avrupa şehrinin tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca şehirde temmuz ayında önemli festivaller de düzenlenmektedir. İki festivalin birleşimi olan EtnoKraków Festivali, bir hafta boyunca 200’den fazla sanatçıyı ağırlamaktadır. 

Bu festivalin dışında bir de Yaz Caz Festivali düzenlenmektedir. Bu festivalde hem yerel hem de ünlü caz sanatçıları şehir meydanlarında ücretsiz konserler vermektedir. Eğer seyahatinizi temmuz ayında yaparsanız bu muhteşem etkinliklere de katılabilirsiniz.

Seyahat ederek para kazanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Cevabınız hayır ise sizi Glocalzone ile tanıştırmak isteriz. Glocalzone yurtdışına çıkan kişilerle yurtdışından ürün isteyen kişileri eşleştiren bir mobil uygulama. Yurtdışına çıkmadan önce üye olup, ürün isteyen kişilerin taleplerini getirdiğinizde para kazanabilirsiniz. Bu sayede seyahat ederken de para kazanabilirsiniz.

Tatil yaparken para kazanmak için Glocalzone’a üye olabilirsiniz. 

Cannes – Fransa

Cannes Film Festivali ile ünlü olan Cannes, bundan çok daha fazlasını barındıran bir şehirdir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte oldukça fazla turist ağırlayan şehir hem deniz tatili yapmak isteyen kişilere hem de tarih  ve kültür dolu bir tatil yapmak isteyen kişilere hitap eden çok yönlü bir şehirdir. Gelin Cannes’da gezilecek yerler neler, birlikte görelim.

La Croisette: Sahil boyunca uzanan bu ikonik cadde şehrin cazibeli yerlerinden biridir. Gündüz geldiğinizde cadde boyunca uzanan plajların tadını çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde gece ise cadde boyunca sıra sıra dizilen restoranlarda muhteşem yemekler yiyebilirsiniz.

İles De Lerins: Pek çok turistin es geçtiği bu ada, şehrin kalabalığından kaçmak isteyen kişiler için idealdir. Hem doğal güzellikleri hem de içerisinde bulunan manastırla oldukça etkileyici olan bu adaya geldiğinizde, özel olarak yapılan şaraptan içmeyi ihmal etmeyin.

Ayrıca Cannes’da; Le Suquet, Le Vieux Port, Cannes Festival Binası, Promenade De La Croisette, Musée De La Castre, Eglise Notre-Dame-D’Espérance, Marche Forville, Marche Forville gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Temmuz ayında gittiğinizde ortalama hava sıcaklığının 26 derece olduğu Cannes, hem denize girebileceğiniz hem gezip dolaşabileceğiniz muhteşem bir yerdir.

Temmuz ayının sonunda başlayıp ağustos ayının ortasına kadar süren Festival Pyrotechnique Cannes, dj performanslarından muhteşem havai fişek gösterilerine kadar tadına doyulmaz bir eğlence vaat ediyor.

Zagreb – Hırvatistan

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Zagreb, henüz pek çok tatil severin keşfetmediği noktalardan biri. Hafta sonu tatillerinde bile gidilebilecek bir şehir olan Zagreb hem tarihi yapısı hem de doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir. Gelin Zagreb’de gezilecek yerler nereler, nerelere gidilir birlikte bakalım.

Tkalciceva Caddesi: Şehrin en hareketli noktalarından biri olan bu cadde boyunca hem tarihi binaları görebilir hem de şehrin en işlek restoran ve barlarını keşfedebilirsiniz. Özellikle gece bu cadde bambaşka bir hale gelmektedir. Mutlaka deneyimleyin.

Kırık Kalpler Müzesi: Şehrin son yıllarda ünlenmesine katkıda bulunan bu müze sevgilisinden, eşinden ayrılan insanların bağışladıkları eşyalarla kurulmuş. Enteresan objelerin yer aldığı müzeyi gezmek eğlenceli olabilir.

Ayrıca Zagreb’de; Lotrscak Kulesi, Gric Tüneli, Bogoviceva Caddesi, Jelačić Meydanı, Dolac Market, Zagreb Katedrali, Zrinjevac Parkı, Zagreb Mimarlık Müzesi, Maksimir Park gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Eğer Zagreb seyahati planlıyorsanız temmuz ayına denk getirebilirsiniz çünkü şehirde temmuz ayındaki ortalama hava sıcaklığı 27 derece civarındadır. 

Temmuz ayında Zagreb’de Uluslararası Folklor Festivali düzenlenmektedir. Folklor seviyorsanız mutlaka katılmalısınız. Bunun yanında Fantastik Filmler Festivali de haziran ayı sonunda temmuz ayı başında düzenlenmektedir. Festival kapsamında birçok film izleyebilir, Açıkhava sineması deneyimini yaşayabilirsiniz.

Edinburgh – İskoçya

İskoçya’nın başkenti olan Edinburgh, binlerce yıllık tarih üzerine kurulan modern şehir yapısıyla en çok ilgi çeken şehirlerden biridir. Eski ve Yeni Şehir olarak ikiye ayrılan şehre gittiğinizde iki farklı ülkeye gitmiş gibi hissetmeniz oldukça olası. Gelin Edinburgh’da gezilecek yerler neler, inceleyelim.

Scott Monument: Dünyanın en büyük 2.anıtı konumunda olan anıt, gotik tarzıyla görenleri adeta büyülemektedir. Aynı zamanda içerisine girip şehir manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Asansör olmadığını ve 300’e yakın merdivenle çıkıldığını da belirtelim.

Edinburgh Kalesi: Günümüzde İskoçya’nın simgelerinden biri haline gelen kalenin inşası 12.yüzyılda başlamıştır. Hem dış görüntüsü hem de içiyle oldukça ilgi çekici olan kale, kalabalık olduğu için önceden bilet almalısınız. Buraya geldiğinizde tarihin içerisinde hissedeceksiniz.

Ayrıca Edinburgh’da; St. Giles Katedrali, Holyrood Palace, National Museum of Scotland, Royal Mile, Circus Lane, Portobello Beach, Scottish National Portrait Gallery, Arthur’s Seat gibi noktaları da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Temmuz ayında bölge en yüksek sıcaklıklarını yaşamaktadır. Ortalama hava sıcaklığı 16 derecedir. Çoğu gün yağmurlu olsa da yağmur bu şehrin adeta tamamlayıcısıdır. Ayrıca Uluslararası Edinburgh Festivali de zaman zaman temmuz ayının sonlarına denk gelmektedir.

Özetle bu yazımızda temmuz ayında yurtdışında nereye gidilir sorusuna cevap aradık. Birbirinden güzel şehirleri ve mutlaka görmeniz gereken lokasyonları sizlerle paylaştık. Sizler de yazın tadını yurtdışında çıkarabilirsiniz.

Ayrıca seyahat ederken para kazanmak için Glocalzone uygulamasını indirebilirsiniz. Yurtdışından ürün isteyen kişilerin taleplerini kabul ettiğinizde ürün getirerek para kazanmaya başlayabilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için Glocalzone’u ziyaret edin.