2019 Yaz Tatili İçin En Ucuz 7 Seyahat Noktası

Yaz tatili için kısıtlı bir bütçeye mi sahipsin? Öyleyse bu yazımız tam da senin için. Artan döviz kurları sebebiyle yerli turist sadece yurt dışında değil yurt içinde de tatil yapmakta güçlük çekiyor. Özellikle ailecek birlikte gidebileceğin makul fiyatlara sahip en ucuz seyahat noktalarını araştırıyorsan işte 2019 Yaz Tatili İçin En Ucuz 7 Seyahat Noktası.

1. Gürcistan

Neden: Gürcistan en ucuz seyahat noktalarından ilki. Kafkasya’daki bu küçük ülke hakkında muhtemelen gelecek yıllarda daha çok şey duyacaksın. Oldukça misafirperver ve konumu itibariyle seyahat etmesi kolay.

Her şey, geleneksel ahşap Gürcü evlerinin cephelerinin Sovyet dönemi mimarisiyle birleştiği çağdaş tasarımlara cesaret veren Tiflis‘in eksantrik başkentinde başlar. Biraz karmaşık bir mimari, ancak daha uzun süre kalmak istemeni sağlayacak yumuşak bir enerjiye sahip.

yaz tatili için en ucuz

Tiflis’ten çarpıcı Kafkas Dağı‘nı keşfedebilir, Karadeniz‘de ayaklarını ıslatabilir ve ülkenin dört bir yanındaki antik tepe manastırlarını (ve birkaçı mağaraların içinde) ziyaret edebilirsin.

Gürcistan’ın bazı bölgeleri Güneydoğu Asya’dan bile ucuz. Konaklama için ortalama 5 – 20 dolar günlük toplam harcaman içinse 20 ila 40 dolar yeterli olacaktır.

2. Laos

Neden: Tayland ve Vietnam arasında, denize kıyısı olmayan bir ülke Laos. Diğer Güneydoğu Asya ülkelerinin aksine daha az popülariteye sahip. Fakat görülmeye değer oldukça yeşil bir ülke. 2010’ların başlarında Vang Vieng kasabası nedeniyle “backpackerlar için çılgın bir parti mekanı” olarak bilinirdi.

Ancak bu görüntü artık doğru değil. Bugün, Laos, özellikle maceracılar için Güneydoğu Asya destinasyonları arasında yer alıyor. Laos, seyrek nüfuslu ve dağlıktır. Yaklaşık % 70 oranında ormanlık alana sahiptir ve bu sayede trekking, tırmanma, kano gibi açık hava etkinliklerini kolayca gerçekleştirebilirsin.

Altyapı gelişmeleri sayesinde zaman içinde Laos daha erişilebilir hale getirildi. Kalabalıklardan kaçmak ve otantik bir lokasyon bulmayı arzu ediyorsan, Tayland’ı atlayıp Laos’a gitmenizi öneririz. Günlük harcamaların için toplam 20 ila 40 dolar yeterli olacaktır.

3. Arjantin

Neden: Arjantin 2019’da seyahat etmek için şaşırtıcı derecede en ucuz seyahat noktalarından biridir. Görünüşe göre bitmeyen ekonomik sıkıntıları Arjantinliler için kötü bir haber olsa da, ziyaretçiler için mükemmel fırsatlar sunuyor. 2012 yılında, bir Amerikan Doları yaklaşık 5 Arjantin Pesosu iken şimdi 40 peso ediyor.

İstanbul – Arjantin uçuş süresi yaklaşık 18 saattir. Fakat görülmeye değer bir ülke Arjantin. Cordoba, Salta, Buenos Aires ve Foz do Iguacu‘nun destansı şelaleleri, güneydeki Patagonya dağ bölgesi, Torres del Paine‘deki karlı zirveleri, penguenleri ve balinaları görme şansını elde edebilirsin. Günlük harcamaların için 30 – 50 dolar arası sizin için yeterli olacaktır.

4. Nepal

Neden: Dünyanın en yüksek tepesi Everest‘in bulunduğu Nepal, Güney Asya’da Hindistan’la Çin arasında yer alır. Eğer Güney Asya’yı ziyaret etmek istiyorsan Hindistan’ın aksine Nepal, çok daha sakin ve gezilmesi kolay bir ülkedir.

Nepal aynı zamanda, ister rehberli ister bağımsız olsun, dağ trekkingi için dünyanın en ucuz yerlerinden biri. Himalayalar boyunca çok iyi desteklenen, yemek yiyebileceğiniz ve uyuyabileceğin tesislerin bulunduğu yollar vardır. Günlük harcamaların için toplam 20 ila 40 dolar yeterli olacaktır.

5. Romanya

Neden: Romanya’yla ilgili düşündüğün her ne varsa muhtemelen doğru değil. Özellikle Transilvanya bölgesi, şirin Ortaçağ kentleri, eski gotik kiliseleri ve muhteşem Karpat dağ silsilesi ile beklentilerinize adeta meydan okuyor. Harika yemekleri ve arkadaş canlısı insanlarıyla görülmeye değer bir ülke.

Genellikle insanlar Romanya’yla ilgili birçok ön yargıya sahip. Tehlikeli olduğuyla ilgili. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Eğer açık fikirli olursan, Avrupa’nın nispeten az bilinen bu hazinesini keşfedebilirsin. Muhteşem Transilvanya bölgesinde seyahat etme şansını kaçırmayın…

Günde yaklaşık 30 – 40 dolar arasında bir backpacker bütçesine sahip olabilirsin. Tatil modunda daha fazlaysanız, harika fiyatların da tadını çıkarabilirsin. Günlük harcamalarınız için toplam 40 ila 60 dolar yeterli olacaktır.

6. Meksika

Neden: Meksika, sansasyon yaratmak amaçlı haberler yapan kuruluşlardan dolayı birçok turistin gözünde yanlış bir izlenime sahip. Turistik olmayan birkaç bölge dışında, ziyaret etmek için tamamen güvenli bir ülke. Ucuz bir plaj tatili için harika bir alternatiftir, ayrıca kültürel odaklı bir seyahat için de gayet elverişlidir.

Klasik seyahat rotası Mexico City’den Oaxaca ve Chiapas eyaletlerine kadar uzanır ve Yucatan Yarımadası‘nda sona erer. Cancun ve Playa Del Carmen gibi tatil köyleri biraz pahalı olsa da, sahil boyunca yakınlardaki birçok yerden daha az kalabalıktır. Günlük harcamaların için toplam 40 ila 60 dolar yeterli olacaktır.

Ama siz günlük harcamaları kafana takma, Glocalzone‘la yurt dışından dilediğin ürünü sipariş verebilirsin. Eğer seyahat etmeyi planlıyorsan da gezerken para kazanabilirsin.

Diğer yazılarımızı da incele!

Amazon Kindle Nasıl Satın Alınır?