İtalya’ya Gidildiğinde Kesinlikle Görülmesi Gereken 7 Yer

İtalya, Güney Avrupa’da bulunan bu çizme şeklindeki ülke, sanat ve mimarisi, büyüleyici şehirleri, muhteşem manzaraları, tutkulu insanları ve birinci sınıf mutfağı gibi pek çok nedenden dolayı dünyanın en popüler seyahat noktalarından biri. Burada dünyanın en ikonik mimarilerinin örneklerinden bazılarını görebilirsin – Pisa Kulesi, Kolezyum ve Trevi Çeşmesi. Bu şehirde ünlü Rönesans şaheserlerini görme ve üst düzey moda alışverişi yapma şansına sahipsin.

İtalya, görkemli doğal manzaralarıyla doğayla bütünleşmek için sayısız fırsat sunmaktadır. Cinque Terre, Sardunya ve Dolomites‘in tümü inanılmaz manzaralara ve harika yürüyüş yollarına sahiptir. İşte tüm ayrıntılarıyla İtalya’ya gittiğinde kesinlikle görmen gereken yerler.

1. Roma

Eskiden Roma İmparatorluğu’nun başkenti olan Roma, bugün devletin merkezi ve İtalyanın başkentidir. Ülkenin merkezi Lazio bölgesinde yer alan Roma, aynı zamanda hem tarihi hem de modern olan geniş ve karmaşık bir şehirdir.

italya

Antik Roma yapılarını ve Vatikan’ı barındırmasıyla bilinen Roma, 2500 yıldan daha uzun süredir kültür, güç ve din için önemli bir merkezdir. Antik plazalardan çarpıcı katedrallere ve Rönesans mimarisine kadar, Roma’da görülecek çok şey var.

2. Venedik

İtalya‘da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri olan Venedik, Adriyatik Denizi ile çevrili bir lagün üzerine kurulmuş eşsiz bir şehirdir. Kuzeydoğu İtalya’da bulunan Venedik, yüzlerce güzel köprü ve doğal kanalla birbirine bağlanmış 118 adadan oluşan bir takımadadır. Kanallardan Büyük Kanal en ünlüsüdür ve şehri ikiye böler.

Pitoresk su yolları ve tarihi mimari Venedik’i dünyadaki en romantik şehirlerden biri yapmaktadır. Venedik genellikle kalabalıktır, ancak San Marco Meydanı ve Bazilika, Doge Sarayı ve Rialto Köprüsü gibi muhteşem simge yapılarını görmeye değer. Yapılacak en popüler şeylerden biri, birçok kanalından birinde gondol gezintisi yapmaktır.

3. Pompeii

İtalya’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olan Pompeii, patlamanın ardından yaklaşık 1.700 yıl boyunca birkaç metre volkanik kül altına gömülen ünlü bir Roma şehridir. Pompei’nin kazıları 1748’de başlamıştır ve alan henüz tamamen ortaya çıkarılmamıştır.

Alan, modern Napoli kenti yakınında yer almaktadır. Pompeii turu, antik Roma dünyasının günlük yaşamı hakkında büyüleyici bir fikir sunuyor.

4. Amalfi Sahili

Güneybatı Campania bölgesinde yer alan olağanüstü güzelliğiyle bilinen Amalfi sahili, İtalya‘nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Sorrento Yarımadası’nın güney tarafında 30 km boyunca uzanan Amalfi Sahili, parıldayan koylara, sarp kayalıklara, limon ağacı bahçelerine, renkli villalara ve lüks tatil köylerine sahiptir. Aynı zaman da bu küçük koy en iyi sahil şeridi unvanını da almıştır.

Amalfi Sahili boyunca uzanan İtalya’nın en romantik ve lüks şehirlerden biri olan Positano; güzel çakıllı plajları, pastel evleri ve doğal dağları ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

5. Milano

I.Dünya Savaşı sırasında ağır bombalamalardan dolayı neredeyse yok olan Milano, o zamandan beri yeniden inşa edildi ve şu anda Avrupa’nın en zengin şehirlerinden biri. Özel tasarım mağazalarıyla göze çarpan bir mega moda merkezi olarak kabul edilen Milano, Leonardo da Vinci’nin eserleri, The Last Supper, La Scala Opera Binası, Castello Sforzesco, Gotik katedralleri ile dünyaca ünlü eserlere sahiptir. Bununla birlikte, Milano bazen ülkenin ağırlıklı tarihi şehirlerine ve modern mimarisine kıyasla daha az İtalyan görünür.

6. Cinque Terre

“Beş Toprak” anlamına gelen Cinque Terre, beş köyden oluşur: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Monterosso ve Corniglia. İtalya’nın kuzeybatı kıyısındaki Liguria bölgesinde bulunan Cinque Terre köyleri, dik uçurum kenarları ve yüzlerce yıla dayanan şarap terasları içeren ülkenin en güzel manzaralarından bazılarına sahiptir.

Cinque Terre, İtalya’nın en çarpıcı kıyı manzaralarından bazılarını sunan asırlık bir yürüyüş yolu kompleksine sahiptir. Blue Trail, beş köyün tümünü birbirine bağlayan asfalt bir patikadır ve her yaş için uygundur.

7. Sicilya

Akdeniz’deki en büyük ada olan Sicilya, birkaç küçük ada içeren İtalya‘nın özerk bir bölgesidir. Calabria anakara bölgesinden 5 km (2 mil) Messina Boğazı ile ayrılmıştır. Büyük Akdeniz medeniyetlerine ev sahipliği yapan Sicilya, sanat ve tarih bakımından zengindir; Agrigento’nun Tapınaklar Vadisi’nden Palermo’nun Barok kiliselerine… Adanın en çarpıcı jeolojik özelliği ise, Avrupa’nın en yüksek aktif yanardağı olan Etna Dağı’dır.

Kısa vadede planladığın bir seyahat planın yoksa, endişelenme. Glocalzone‘la istediğin ürünü yurt dışından sipariş verebilirsin. Eğer seyahat etmeyi planlıyorsan gezerek para kazanabilirsin!

Diğer yazılarımızı da incele!

Glocalzone ile Dubai’den Ne Alınır?