2023-yurt-disi-gezi-rotalari

2023 Yurt Dışı Gezi Rotaları

2023 yılında tatil için gezip görebileceğiniz birçok harika yer var. Ancak söz konusu yurt dışı tatili olduğunda beklentileriniz ve bütçeniz tüm önerilerden daha önemli. Biz elimizden geldiğince farklı bütçeye ve beklentiye hitap edecek şekilde bir 2023 yurt dışı gezi rotaları rehberi hazırlamaya çalıştık.

Pandemi artık iyice geri planda kaldı. Yine de ülkemizin içinde bulunduğu durumda kendinizi bitkin, huzursuz hissetmeniz gayet doğal. İmkanınız varsa biraz kaçamak yapıp farklı ülkeler görmek size iyi gelebilir. Bütçeniz ve imkanlarınız doğrultusunda keyifli bir yurt dışı gezisi ayarlayabilirsiniz.

Tatil rotalarına geçmeden önce kısaca Pointship’ten bahsedelim. Pointship ile kullanmadığınız millerinizi uygulama üzerinden paylaşabilir ya da ihtiyacınız olan milleri uygulama üzerinden satın alabilirsiniz. Bu sayede uçak seyahatlerinizi ucuza getirebilirsiniz.

pointship-mil-paylasimi

Siz de özellikle uzak rotalarda daha uygun fiyatlı ülkelere gitmek istiyor ama uçak bileti fiyatlarından çekiniyorsanız Pointship tam da size göre!

Şimdi gelelim 2023 yurt dışı gezi rotalarına. Ülkeleri iki ayrı başlık altında topladık. En başta bütçe dostu rotalardan bahsedeceğiz. Diğer başlıkta ise biraz daha fazla parayla gitmenin iyi olacağı ülkeleri tanıtacağız.

Bütçe Dostu 2023 Yurt Dışı Gezi Rotaları

2023-yurt-disi-rotalari-tayland
Tayland

En iyi tatil sizi bütçe konusunda strese sokmayan tatildir. Bütçenize uygun bir tatil planı yapmak için farklı destinasyonlar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Aşağıda, daha uygun fiyatlı yurt dışı tatil seçeneklerini görebilirsiniz.

Tayland

Tayland, ucuz uçak bileti bulduğunuz sürece uygun fiyatlı yurt dışı tatili için harika bir seçenek. Ülkenin muhteşem plajlarını, egzotik yemeklerini ve ilgi çekici kültürünü yakından tanırken kendinize zaman ayırabilir, doğayla iç içe olabilirsiniz.

Türkiye vatandaşlarının umuma mahsus pasaportla 30 güne kadar turistik gezebildiği ülkede Tayland’ın başkenti Bangkok ve turistik yerler Phuket, Koh Samui ve Chiang Mai gibi şehirlerde tatilinizi yapabilirsiniz. Tayland, doğa ve tarih sevenlerin gezip görebileceği en özel ükelerden biri.

Polonya

Polonya, Avrupa’da uygun fiyatlı bir tatil yapmak istiyorsanız tam da aradığınız ülke. Ülkenin başkenti Varşova’nın yanı sıra daha turistik yerlerini de ziyaret edebilirsiniz. Örneğin Krakow, Wroclaw ve Gdansk gibi şehirlerin, tarihi ve kültürel mirasıyla sizi içine çekeceğine eminiz.

Tarihe meraklıysanız hiç vakit kaybetmeden Polonya biletlerini araştırmaya başlayın deriz. Yeşil pasaportunuz varsa işiniz zaten çok daha kolay. Yoksa vize işleri biraz canınızı sıkabilir.

Karadağ

Küçük bir kaçamak yapmak isteyenler için vizesiz ve yakın olan Karadağ, Balkanlar’da yer alan bir ülke. Turistik yerleriyle dünyada giderek daha popüler hale geliyor. Ülke, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi yerleriyle ünlü.

2025 yılına kadar AB’ye girmesi konuşulan Karadağ’da Kotor, Tivat, Dorborta gibi yerleri hazır vizesizken gezebilirsiniz. Ülkemizden uçak bileti bulmak biraz pahalı olabilir. Bu yüzden Karadağ’ı kapsayan Balkan turu fiyatlarına da bir göz atın deriz.

Sri Lanka

Sri Lanka, Güney Asya’da yer alan bir ada. Uzaklara gideyim ve çok da para harcamayayım diyorsanız bu ülke size göre. Üstelik vizenizi online olarak ya da sınır kapısından alabilirsiniz.

Ülke, plajları, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla ön plana çıkıyor. Gittiğinizde Sigiriya Kaya Kalesi, Diş Tapınağı ve Yala Milli Parkı gibi muazzam güzellikteki yerleri görebilirsiniz.

Bu önerilerimiz daha uygun fiyatlı bir tatil arayanlara fikir vermesi içindi. Ancak, tatil bütçeniz sadece seyahat masraflarından ibaret değil. Planlama yaparken konaklama, yeme-içme ve aktiviteler gibi diğer masrafları da mutlaka göz önünde bulundurun.

Tatil planınızı yaparken, önceliklerinizi belirlemek de tatilinizi en iyi şekilde geçirmenize yardımcı olabilir. Sizin için tatilde önemli olan gezdiğiniz yerler mi, yediğiniz-içtiğiniz şeyler mi yoksa konakladığınız yer mi?

Diğer Rotalar

italya
Venedik – İtalya

Bu başlık altında ele aldığımız 2023 yurt dışı gezi rotaları biraz daha pahalı. Bu yüzden harcayacağınız para konforunuzu kaçırmayacaksa bu ülkeleri hesaba katmanızı öneririz.

Tatile gitmek istiyor fakat fiyatlardan dolayı tadınız kaçıyorsa Glocalzone üzerinden gelen ürün taleplerini karşılayıp para kazanabileceğinizi de tekrar hatırlatalım.

Japonya

Muhteşem doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve lezzetli yemekleri 2023 yurt dışı gezi rotaları içinde Japonya’yı özel bir yere taşıyor. Tokyo, Kyoto ya da Osaka gibi farklı şehirleri beklentilerinize göre inceleyip planlamanızı yapabilirsiniz.

Japonya’da Fushimi İnari Tapınağı, Kinkakuji, Meiji Jingu gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca savaşın yıkıcı etkisine tanıklık etmek isterseniz Hiroshima Anıt Müzesini gezebilirsiniz.

Hindistan

Hippi arkadaşlarınız Hindistan’a gitmiş ve çok keyif almış olabilir. Ama bu aklınızda Hindistan’ın tatil için ucuz bir ülke olduğu yargısını oluşturmasın. Evet, çok az para harcayarak da Hindistan’ı keşfedebilirsiniz ama eğer bu kültüre alışık ya da hazır değilseniz tatiliniz zorlayıcı geçebilir.

Kısacası baharatlı yemekleri, tarihi yerleri ve doğal güzellikleriyle bilinen Hindistan’da rahat bir tatil yapmak istiyorsanız bütçenizin çok kısıtlı olmaması gerekiyor.

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda; volkanları, yağmur ormanları, ekstrem sporları ve Hobbit Köyü gibi turistik yerleriyle ünlü. 2023 yılında, her şeyden uzaklaşıp doğayla iç içe olduğunuz bol oksijenli ve egzotik bir tatil yapmak isterseniz Yeni Zelanda’ya gidebilirsiniz.

İtalya

Gurmeler için 2023 yurt dışı gezi rotaları içinde İtalya’yı dahil etmesek olmazdı. Zengin tarihi ve kültürel mirasıyla tanınan İtalya, gündüz sanata akşamları ise nefis yemeklere doyabileceğiniz bir ülke. 2023’te Avrupa’da nereye gitsem diye soruyorsanız Venedik, Roma ve Napoli gibi şehirleri planlamanıza alabilirsiniz.

Tatil tercihleri her zaman kişisel zevklerinize ve bütçenize bağlı. Bu yüzden tatil planınızı yaparken, seyahat hedeflerinizi, tatil sürenizi ve bütçenizi dikkate almanız çok önemli.

Umarız bu ülkeler size ilham verir. Şimdiden keyifli yolculuklar!