barselona-gezi-rehberi

Barselona Gezi Rehberi

Barselona, İspanya’nın en popüler turistik şehirlerinden biri. Barselona’ya gidiyorsanız orada pek çok yer görüp farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Biz de işinizi kolaylaştırmak için size geniş kapsamlı bir Barselona gezi rehberi hazırladık.

Barselona, İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer alan ve Akdeniz’e kıyısı olan bir şehir. Bu güzel şehirde ünlü mimar Antoni Gaudí’nin eşsiz eserlerinin yanı sıra diğer tarihi binaları, harika plajları ve şehrin zengin kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

İspanya’ya gitmek için gün sayıyorsanız size kazançlı bir uygulama da önerelim. Tatilinizden para kazanmanızı sağlayan Glocalzone, yurt dışına seyahat edenlerle yurt dışından ürün sipariş edenleri bir araya getiriyor.

Uygulamayı ücretsiz indirip seyahat tarihlerinizi girebilir, yurt dışından telefon, saat, kulaklık gibi ürünler sipariş eden kullanıcılarla eşleşebilirsiniz. Seçtiğiniz ürünü getirdiğinizde ise siparişin yanında belirtildiği gibi belli miktarda bir para kazanacaksınız.

Fırsatlarla dolu Glocalzone’u aşağıdaki linkten hemen indirip tatilinizi nasıl kârlı hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Barselona’yı gezerken bir yandan nasıl hem insanlara yardımcı olup hem de para kazanabileceğinizden bahsettik. Şimdi, Barselona gezi rehberine geçebiliriz.

Kısa Kısa Barselona

kisa-kisa-barselona-gezi-rehberi

Aşağıda gezebileceğiniz tarihi ve görkemli yerleri daha detaylı anlattık. Ama önce Barselona hakkında kısa kısa bilgi verelim.

Barselona’ya Ne Zaman Gidilir?

Barselona’da yaz ayları oldukça sıcak geçtiği için turistik mekanlarda yoğunluk yaşanabilir. Eğer kalabalığa girmek istemiyorsanız ilkbahar ve sonbahar ayları tatiliniz için daha uygun olabilir.

Barselona’da Nerede Kalınır?

Barselona’da çok sayıda otel, pansiyon ve daire kiralama seçenekleri bulabilirsiniz. Eğer şehir merkezinde kalmak isterseniz Barri Gotic veya El Raval’da hatta ikisinin tam ortasındaki La Rambla’da konaklayabilirsiniz.

Barselona’da Ne Yenir?

Barselona, Katalan mutfağı ile ünlü. Paella, patatas bravas, churros ve tapas (atıştırmalıklara verilen genel isim) gibi yemekleri deneyebilirsiniz. Ayrıca şarap, sangria ve “Cava” adı verilen köpüklü şarabın tadına bakabilirsiniz.

Barselona’da Nasıl Gezilir?

Barselona’da toplu taşıma sistemi oldukça gelişmiştir. Metro, otobüs ve tramvay kullanabilirsiniz. Daha aktif bir tatil geçirmek istiyorsanız bisiklet kiralayabilir ya da yürüyebilirsiniz.

Barselona’da Hangi Festivaller Var?

Primavera Sound Festivali: Dünya çapında ünlü müzik festivali, 2023’te 31 Mayıs – 4 Haziran arası gerçekleşecek. Pet Shop Boys, Blur, Halsey, Kendrick Lamar, Depeche Mode, Maneskin gibi grupları seviyorsanız bu büyük ve görkemli festivale katılabilirsiniz.

La Mercè Festivali: Konserler, ateş gösterileri, dans ve havai fişekler gibi etkinliklerin bir arada olduğu La Merce Festivali, Barselona’nın en büyük eğlencelerinden biri. Eylül sonu yapılan bu sokak partisine katılabilirsiniz.

Sant Jordi Günü: Bizim de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yanı sıra Aya Yorgi olarak bildiğimiz 23 Nisan günü, Katalan kültüründe de en önemli bayramlarından biri. Bu tarihte Saint George anısına şehirde kitap ve gül satışı yapılır. Oldukça romantik ve kültür dolu olduğunu söyleyebiliriz.

Barselona’dan Ne Alınır?

Tamam, siz Barselona’nın tadını çıkardınız. Peki sevdiklerinize ne götürebilirsiniz? Akla ilk olarak Gaudi’nin eserleriyle ilgili hediyelik eşyalar geliyor. Bunlar arasında mozaikli magnetler, çakmaklar, anahtarlıklar ve çantalar yer alıyor. Ayrıca Katalan şarabı ve zeytinyağı da satın alabilirsiniz.

Daha fazla fikir için İspanya’dan Ne Alınır yazımıza göz atabilirsiniz.

Tarihi Yerler

sagrada-familia

Barselona gezi rehberinde şehre kısa bir bakış attığımıza göre şimdi gezebileceğiniz yerlere geçebiliriz. İlk olarak tarihi yerlerle başlıyoruz.

La Sagrada Familia

Gaudi’nin ünlü “bitmeyen” kilisesi, Barselona’nın en önemli simgelerinden biri. En başta farklı bir mimarla tasarımına başlanan ancak sonra Gaudi’nin projeye dahil olmasıyla bugünkü özel haline gelen kilisenin bitmesi 2030’u bulacak gibi gözüküyor.

Siz yine de bu özel yapıyı haftanın her günü sabah 9’la akşam 6 arası keyifle gezebilirsiniz. (Saatler gittiğiniz tarihteki özel günlere ve mevsimlere göre değişiklik gösterebilir.)

Barri Gòtic

Şehrin tarihi merkezi, dar sokakları, Gotik tarzda yapıları ve tarihi kiliseleriyle ünlüdür. Gotik Mahallesi’nde dolaşarak dar sokakları, tarihi kiliseleri ve Gotik tarzda yapıları keşfedebilirsiniz.

Bu mahallede Roma ve Ortaçağ duvarlarını, Santa Eulaila Katedrali’ni, La Merce Bazilikası’nı ve daha pek çok tarihi mekanı ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi yerler tabii ki bu ikisiyle sınırlı değil. Barselona’ya gittiğinizde Montjuïc Kalesi, Maritime Müzesi, Güell Sarayı, Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Montserrat Manastırı gibi yapıları ve müzeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Kültür – Sanat

Tarihten çok uzaklaşmadan biraz da kültür ve sanat sevenler için gezilebilecek yerlere bakalım.

Picasso Müzesi

Ünlü ressam Pablo Picasso’nun 4000’den fazla eserinin sergilendiği müze, Montcada Caddesi’nde yer alıyor. 1963’te, Picasso’nun ölümünden 10 yıl önce kurulan müzede pek çok sanat eserini görebilirsiniz.

Museu Picasso’yu perşembe günleri 18.00-21.30 arası ve her ayın ilk pazar günü ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Her ayın ilk pazarı ücretsiz ziyaret edebileceğiniz diğer bir sanat müzesi ise Museu Frederic Marès.

La Pedrera – Casa Milà

Gaudi’nin ünlü yapılarından bir diğeri dalgalı şekli, ilgi çekici balkonları ve çatıdaki ilginç heykelleriyle bilinir. Özel konut olan La Pedrera, aynı zamanda Gaudi’nin Sagrada Familia öncesi yaptığı son iştir.

Bunlar dışında Museum of Contemporary Art (MACBA), Museu Nacional d’Art de Catalunya, Joan Miró Foundation gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Parklar

park-guell-barselona-gezi-rehberi

Şehrin en güzel detaylarından biri de parkları. İstanbul gibi bir şehirden gidiyorsanız bu güzel parkların ve plajların içinizi açacağına eminiz.

Park Güell

Yine Gaudi tarafından tasarlanan, şehrin en renkli parklarından biri. İçerisinde Avusturya Bahçeleri’ni, Hipostil Odası’nı, Las Palmeras Geçidi’ni görebilirsiniz. Hava güzelse Gaudi’nin renkli mozaikleriyle kaplı bu parkta harika bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Barceloneta Plajı

Barceloneta sahili şehrin en ünlü plajı. Güneşlenmek, yüzmek, sörf yapmak ve deniz ürünleri yemek istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Şehrin en kalabalık ve en cıvıl cıvıl yerlerinden biri olan sahilde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Camp Nou

Tam olarak park sayılmasa da stadyumun yeşilinden onu da bu kategoriye soktuk. Barselona’ya kadar gelmişken Camp Nou’yu da görmek isteyebilirsiniz. Futbolseverler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Camp Nou Stadyumu’nda maç izleyebilir, mağazasından hediyelik alabilir ya da müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Alışveriş

la-rambla-barselona-alisveris

Tatilin olmazsa olmaz eğlencelerinden biri de alışveriş. Peki Barselona’da nerelerden alışveriş yapılır?

La Rambla

Şehrin ünlü caddesi La Rambla; çiçekçileri, sokak sanatçıları, kafeleri ve hediyelik eşya dükkanlarıyla ünlü. Barselona’ya giderseniz mutlaka La Rambla’da yürüyüş yapın, sokak sanatçılarını izleyin ve hediyelik eşya dükkanlarından kendinize ve sevdiklerinize güzel hediyeler alın.

Casa Batlló

Ejderhanın Evi olarak da bilinen Casa Batllo, Gaudi’nin ünlü yapılarından biri. Oldukça renkli olan bu bina, La Pedrera’daki gibi dalgalı bir tasarıma sahip. Çatıdaki renkli seramikleri ve pencereleriyle oldukça ilginç bir bina.

Kısacası Barselona zengin kültürü, tarihi yapıları, harika plajları ve eşsiz yemekleriyle turistler için ilgi çekici bir şehir. Müzelere ve tarihi yapılara giriş ücretleri ülkemizden gidince biraz yüksek gelebilir. Bu yükü azaltmak için Glocalzone’dan ürün isteyen kullanıcılarla eşleşerek para kazanabileceğinizi tekrar hatırlatalım.

Aşağıdaki linke tıklayarak Glocalzone’a seyahat tarihlerinizi girebilir, ürün isteyen kullanıcıları görebilir ve dilediğinizi seçerek para kazanabilirsiniz!

Hatırlatmamızı da yaptığımıza göre artık Barselona’da keyifli geziler dileyerek yazımızı bitirelim. Bu yazı hoşunuza gittiyse Seyahat Asistanın kategorimizdeki diğer yazılara da göz atabilirsiniz.