Nisanda yurt dışında nereye gidilir

Nisanda Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Baharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği, havaların ısınmaya başladığı nisan ayı, yeniden açan çiçeklerle birlikte pozitif hislerle dolduğumuz, yerimizde duramadığımız bir ay. Dolayısıyla yurt dışı tatili planlamak için en doğru aylardan biri. Ayrıca dünyanın pek çok yerinde kutlanan Paskalya da 17 Nisan tarihine denk gelmektedir. Bu deneyimi yurt dışında yaşamak unutulmaz olabilir! 

Nisanda yurt dışında nereye gidilir?
Nisanda yurt dışında nereye gidilir?

Bunun yanında bu yıl Ramazan Bayramı da 21 Nisan Cuma, 22 Nisan Cumartesi, 23 Nisan Pazar günlerine denk gelmektedir.  O halde gelin nisan ayında yurt dışında nereye gidilir, birlikte bakalım.

Tiflis – Gürcistan

Vizesiz gidilen ülkeler arasında bulunan Gürcistan, ekonomik yurt dışı tatili yapmak için en uygun ülkelerden biri. Muhteşem doğası ve tarihi yapılarıyla Tiflis, pek çok turistin memnun kalarak ayrıldığı şehirlerdendir. Tiflis’te gezilecek yerler arasındaki bölgelere yakından bakmak gerekirse;

Tiflis’in Eski Şehir kısmından bir kare

Bank of Georgia Genel Merkezi: Enteresan mimarisiyle oldukça dikkat çeken bu bina, şehir merkezinin güneyinde yer alıyor. 18 katlı olan bu bina, en sıra dışı Sovyet mimari örnekleri arasında.

Aziz Trinity Katedrali: Diğer ismi olan Sameba Katedrali olarak da bilinen bu katedral, dünyadaki en yüksek 3. Ortodoks katedralidir. Hem dış hem de iç mimarisi oldukça ilgi çekici olan katedrali ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Ayrıca Tiflis’te: Opera Binası, Parlamento Binası, Barış Köprüsü, Rezo Gabriadze Tiyatrosu, Eğik Saat Kulesi, Sioni Katedrali, Cuma Camii gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.  

Ortalama sıcaklığın 15 derece olduğu Tiflis, nisan ayında ziyaret etmek için en uygun şehirlerden biridir. Bunaltıcı yaz sıcaklarından uzakta, baharın ılık rüzgarları içinde şehri keşfedebilirsiniz. Özellikle yağmurlu havada yürüyüş yapmayı seviyorsanız Tiflis’i mutlaka listenize eklemelisiniz.

Petra – Ürdün

Vizesiz gidilen ülkeler arasında olan Ürdün biraz pahalı bir ülke olsa da iyi bir planlama ile bütçenizi zorlamadan ziyaret edebileceğiniz ülkeler arasında. Havaların yeni yeni ısındığı Nisan ayında henüz kavurucu sıcaklarla buluşmayan ülke, muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor! Peki Petra’da gezilecek yerler neler bir göz atalım.

Petra Antik Kenti: Kayaların içine oyma yöntemiyle yapılan amfi tiyatroyu da içinde barındıran antik kent, inanamayacağınız kadar güzel yapılarıyla sizi büyüleyecek. Ayrıca bu bölge 1985 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde.

Yüksek Sunak: Dünyanın en ilginç yollarından biriyle ulaşabileceğiniz bu sunak geçmişte dini törenler için kullanılmıştır. Attuf Tepesi’nde bulunan sunak ülkedeki turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden biridir.

Ayrıca buraya geldiğinizde; As-Siq, Sütunlu Cadde, Al-Khazneh, Ad-Deir gibi bölgeleri de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Muhteşem doğasıyla sizi kendine hayran bırakacak bir şehir olan Petra hem tarihi hem de masalsı bir tatil sunuyor. 

Petra’da nisan ayında ortalama hava sıcaklığı 25 derece civarında. Üstelik tamamen de güneşli. Ayrıca nisan ayında gittiğinizde Ramazan Bayramı’nı Müslüman bir ülke olan Ürdün’de geçirmiş olacaksınız.

Amsterdam – Hollanda

En çok ziyaret edilen Avrupa şehirlerinden biri olan Amsterdam hem mimari yapısı hem doğası hem de özgürlükler şehri olması nedeniyle herkesin kalbinde özel yeri olan şehirlerden biri. Öyle bir şehir ki eğlenmek isteyenler için de müze gezmek isteyenler için de doğa yürüyüşü yapmak isteyen kişiler için de bolca seçenek barındırıyor. Gelin Amsterdam’da gezilecek yerler nereler, birlikte bakalım.

Voldelpark: Amsterdam’ın en büyük şehir parkı olma özelliği de taşıyan Volderpark, şehrin en çok turist çeken noktalarından biri. Sizi kendinize hayran bırakacak doğanın içerisinde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Dam Meydanı: Bu meydana uğramadan Amsterdam’a gelmiş sayılmazsınız. 13. yüzyılda inşa edilen bu meydan bugün şehrin en kalabalık noktalarından biri.

Ayrıca Amsterdam’da; Van Gogh Müzesi, Anne Frank Evi, Rembrandt Evi Müzesi, Kraliyet Sarayı, Kanallar, Amsterdam Çiçek Pazarı, Kraliyet Sarayı gibi noktaları da ziyaret etmeyi unutmayın.

Dünyanın en eğlenceli şehirlerinden biri olan Amsterdam’da her yıl 27 Nisan günü King’s Day olarak kutlanmaktadır. Tatilinizi bu özel güne denk getirirseniz ücretsiz konserler, meydanlara kurulan panayırlar, pazarlar, tekne yarışları gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Hava sıcaklığının ortalama 13 derece olduğu nisan ayı Amsterdam’ı ziyaret etmek için en doğru aylardan biri.

Bali – Endonezya

Güneydoğu Asya’da bulunan Bali, Asya’nın parlayan ülkelerinden biri. Hem doğal güzellikleri hem de kültürüyle öne çıkan Bali, ülkemizden de oldukça fazla turist alıyor. Gittiğinizde geri dönmek istemeyeceğiniz ülkeler arasında bulunan Bali’de gezilecek yerler neler, inceleyelim.

Pirinç Tarlaları: Bali denince akla ilk pirinç tarlaları gelir. Bölgenin en çok tüketilen besini pirinç olduğundan dolayı hemen hemen her yerde pirinç tarlaları ile karşılaşmanız mümkün. Doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek pirinç tarlalarına sabah erken saatlerde gitmelisiniz.

Lempuyang Tapınağı: Bölgedeki kutsal yerlerden biri olan bu tapınak, muhteşem manzarasıyla sizi etkileyecek yerlerden biri. Tapınağa ulaştığınızda karşınıza Agung Dağı çıkacak ve saatlerce izlemek isteyeceksiniz.

Bu lokasyonlar dışında Bali’de; Hanging Gardens of Bali, Monkey Forest, Tirta Gangga, Selfie Parkı, Tanah Lot Tapınağı, Mount Batur gibi yerleri de görmelisiniz.

Nisan ayında ortalama sıcaklığın 25 derece olduğu Bali, pek çok gün yağmurlu olsa da güneşli günlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. Ayrıca turist kalabalığı olmadan dalış yapabilir ve kendinize unutulmaz bir masaj hediye edebilirsiniz.

Tatil yaparken de para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? “Nasıl olacak?” dediğinizi duyar gibiyiz. Glocalzone ile tatil yaparken para kazanmak mümkün! 

Glocalzone yurt dışından ürün getirtmek isteyen kişileri yurt dışına çıkan kişilerle eşleştiren bir mobil uygulama. Uygulamaya üye olduktan sonra seyahatinizi ekleyerek gideceğiniz ülkeden ürün isteyen kişilerle eşleşebilirsiniz. İstediğiniz kadar kişiyle ürün getirmek üzere anlaşabilirsiniz.

Tatil yaparken para kazanmak için hemen Glocalzone’u inceleyin!

Atina – Yunanistan

Hem bize çok yakın oluşu hem de vize kolaylığı sayesinde uygun fiyatlı yurt dışı tatili yapmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri de Yunanistan. 

Ülkenin başkenti Atina, hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri dolayısıyla  ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Atina’yı henüz kalabalık olmadan, nisan ayında ziyaret etmek çok hoşunuza gidecek! Gelin Atina’da gezilecek yerler neler, bir bakalım.

Plaka: Atina’nın hem en eski yerleşim yeri hem de muhteşem bir alışveriş noktasıdır. Akropolis’in bulunduğu tepenin eteklerinde kurulu olan bölge turistlerin en sevdiği yerlerden biridir.

Akropolis: Şehrin en önemli kültürel simgesi olan Akropolis, çeşitli tapınaklar ve kamu binasından oluşan bir antik kent kalıntısıdır. Bölgeye çıktığınızda hem bu antik kente hem de şehrin manzarasına hayran kalacaksınız.

Bu bölgelerin dışında Atina’da: Ulusal Arkeoloji Müzesi, Akropolis Müzesi, Ulusal Bahçe, Panathenaic Stadium, Monastiraki, Kolonaki gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Nisan ayında Atina’da hava sıcaklıkları ortalama 19 derecedir. Üstelik turist akını henüz başlamamıştır. Sakin şehir yürüyüşlerini sevenler Ramazan Bayramı tatilini planlarken Atina’yı es geçmemeliler.

Bükreş – Romanya

Tuna Nehri kıyısına kurulmuş olan Bükreş, Avrupa’nın önemli başkentlerinden biridir. Dev tarihi binaları, muhteşem doğal güzellikleri ile gelin Bükreş’te gezilecek yerler listesine birlikte bakalım.

Parlamento Sarayı: Avrupa’nın en büyük binası olma ünvanını elinde bulunduran bu saray muhteşem güzelliği ile uzun süre gözlerinizi ayıramayacağınız bir yapıdır. 1100 odalı, 12 katlı olan saray, rehberli turlar eşliğinde gezilebilir.

Lipscani: Şehrin en hareketli noktası olan Lipscani, Avrupa filmlerinden fırlamış gibi. Muhteşem sokakları, alışveriş noktaları, cafeleri ve lezzetli yemekleriyle saatlerinizi geçirebileceğiniz bir yer.

Ayrıca Bükreş’te; Athenaeum, Herastrau Parkı, Gençlik Parkı, Royal Palace of Bucharest, Mogoşoaia Palace, Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi, Romanya Tarihi Müzesi, Üniversite Meydanı gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Her yıl 8 Nisan tarihinde Bükreş’te Roman Günü kutlanmaktadır. Adeta bir panayır havasında kutlanan bugün Rumen Çingenelerinin kültürlerini yaşatmak adına kutlanmaktadır. Bu özel günde Fanfare Ciocarlia Orkestrası’nı dinleme şansı da bulabilirsiniz. Hava sıcaklığının ortalama 17 derece olduğu nisan ayı Bükreş ziyareti için oldukça uygundur.


Ucuz yurt dışı tatili için en güzel şehirleri sizlerle paylaştık. Sizler de hem Ramazan Bayramı tatilinden faydalanabilir hem de baharı tatilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca Glocalzone ile tatilinizi ucuza getirebilirsiniz.

Glocalzone, ülkemizde bulunmayan ya da pahalı olan ürünlere sahip olmak isteyenlerle gezginleri bir araya getiren bir platform. Siz seyahatlerinizi girip ürün getirmeyi kabul ettikçe para kazanabilirsiniz. Tatil rotanızı oluşturduktan sonra ürün isteyen kişilerle eşleşebilirsiniz.