Ağustosta yurt dışında nereye gidilir

Ağustosta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Yaz mevsiminin son ayı olan ağustos pek çok kişinin tatil yapmaya ancak fırsat bulabildiği bir aydır. Peki ağustosta yurt dışında nereye gidilir?

Pek çok kişinin yıllık iznini kullandığı ağustos ayında resmi tatiller de bulunmaktadır. 2023 yılında 30 Ağustos Çarşamba gününe denk gelmektedir. Perşembe ve cuma da izin alarak 5 günlük muhteşem bir tatil yapabilirsiniz.

Sizler için hem deniz, kum, güneş hem de tarihi yerleri, doğal güzellikleri içeren muhteşem bir liste hazırladık. Yazın sıcaklarından kaçmak isteyenleri de unutmadık! Gelin ağustos ayında yurtdışında gidebileceğiniz birbirinden güzel şehirleri birlikte inceleyelim.

Buenos Aires – Arjantin

Ağustosta yurt dışında nereye gidilir: Buenos Aires

Güney Amerika’nın en güzel noktalarından biri olan Buenos Aires, hem etkileyici şehir yapısı, hem havası, hem de sıcakkanlı insanlarıyla muhteşem bir tatil yapabileceğiniz yerler arasındadır. Gelin Buenos Aires’te gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

9 Temmuz Bulvarı: Dünyanın en büyük bulvarlarından biri olan bu bulvar tam 16 şeritlidir. Sağında ve solunda bulunan ağaçların altında yürürken şehrin tadını çıkarabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

Palermo: Şehrin en çok turist alan bölgelerinden biridir. Her zaman eğlenceli, her zaman hareketlidir. Ayrıca burada bulunan Palermo Ormanı ve Japon Bahçeleri’ni de görmeyi ihmal etmeyin.

Bunların dışında Buenos Aires’te; Plaza Del Mayo, Casa Rosada, Puerto Madero, La Boca, Recoleta, San Telmo, Florida Caddesi, Floralis Generica gibi bölgeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Ağustos ayında kışı yaşayan şehirde ortalama hava sıcaklıkları 15 derecedir. Kış diyince aklınıza bizim kışımız gelmesin. Hava burada hiçbir zaman o kadar soğumaz. Bizdeki sonbahar gibi düşünebilirsiniz. Yazın kavurucu sıcağından kaçarak ağustos ayında Arjantin’e gelebilirsiniz.

Ayrıca ağustos ayında Buenos Aires’e geldiğinizde Tango Festivali ve Dünya Şampiyonası ile karşılaşırsınız. Yerel halkın da yoğun katılım gösterdiği, yılda bir defa yapılan bu çok özel etkinlikte romantik anlar yaşayabilirsiniz. 

Marakeş – Fas

Dünyanın en otantik şehirlerinden biri olan Marakeş, farklı kültürleri görmeyi seven kişiler için en ideal şehirlerden biridir. Binaların yapımında kullanılan kırmızı tuğlalardan dolayı “Kızıl Şehir” olarak da bilinir. Eski ve Yeni Kent olmak üzere iki kısma ayrılan Marakeş’te gezilecek yerler nereler, birlikte bakalım.

Jemaa el-Fnaa Meydanı: Eski Kent’in ana meydanı olan bölgede maymun ve yılan oynatıcılarını görebilirsiniz. Tezgahların açılıp pazarların kurulduğu bu meydanda şehrin yerel halkıyla birlikte dolaşabilirsiniz.

Bahia Sarayı: Fas İslam mimarisinin en önemli eserlerinden biri olan sarayın inşası 20.yüzyılın başında tamamlanmıştır. İçerisini de gezebileceğiniz bu sarayı pek çok sanatçının klibinden de tanıyabilirsiniz.

Ayrıca Marakeş’te; Ali Bin Yusuf Medresesi, Kutubiye Camii, Majorelle Bahçeleri, Sahabe Mezarları, El Badi Sarayı, Marakeş Pazarları, Marakeş Tabakhanesi, Saadian Mezarları gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Marakeş’te ağustos ayında ortalama hava sıcaklığı 35 derece olmaktadır. Ağustos ayında gittiğinizde çölde develere binebilirsiniz. Ayrıca yamaç paraşütü yapabilir, şehrin havalı havuzlarında uygun fiyatlarla yüzebilirsiniz. Bunun yanında açık hava gösterimlerinde film izleyebilir, balonla şehri tepeden görebilirsiniz.

Budva – Karadağ

Deniz, kum, güneş istiyorum diyenleri de unutmadık. Yaz tatilini denizde geçirmek isteyenlere Karadağ’ın incisi Budva’yı öneriyoruz. Akdeniz mutfağının en lezzetleri yemekleri, muhteşem plajları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle unutamayacağınız bir yaz tatili sunan Budva’da gezilecek yerler nereler, gelin bakalım.

Sveti Stefan: Budva’nın muhteşem plajından yürüyerek gidebileceğiniz bu ada, lüks yapıları ve muhteşem deniziyle ünlenmiştir. Dünyaca ünlü pek çok yıldızın da tatil yaptığı bu adayı mutlaka görmelisiniz.

Jaz Beach: Mavi ve yeşilin buluşma noktasında yer alan bu plaj, Budva’nın en çok ziyaret edilen plajıdır. Özellikle İngiliz ve Hollandalı turistlerin tercih ettiği bu plajda fiyatlar da oldukça uygundur.

Budva’da tabii ki sadece denize girmeniz gerekmiyor. Gezebileceğiniz diğer noktalar arasında; Eski Şehir, Kotor, Tara Kanyonu, Budva Şehir Müzesi, Sveti Nikola Adası, Krapina, Rustovo Manastırı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Budva’da ağustos  ayında ortalama hava sıcaklığı 28 derece olmaktadır. Hem denize girebilir, hem de şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Ayrıca Budva gece hayatıyla da meşhur olan şehirlerden biridir. Ağustos ayında Budva’ya geldiğinizde 3 gün süren Sea Dance Festival ile karşılaşırsınız. Dünyada ünlü grupların, sanatçıların sahne aldığı bu festivale dünyanın her yerinden turistler katılıp, eğlencenin tadını çıkarmaktadır. Sizler de ağustosta Budva’ya giderseniz bu festivale katılabilirsiniz.

Yurt dışına seyahat ederken para kazanmak ister miydiniz? Cevabınız evetse sizi Glocalzone ile tanıştırmak isteriz. Glocalzone, yurtdışından ürün getirtmek isteyen kişileri, yurtdışına çıkan  kişilerle eşleştiren bir uygulamadır. Hemen Glocalzone’a seyahatinizi ekleyin ve ürün talep edenlerle eşleşin!

Penang – Malezya

Bir ada olan Penang, Malezya’nın en popüler noktalarından biridir. Büyük çoğunluğu UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne de alınan şehir, tarih açısından oldukça zengindir. Doğal güzellikleriyle de meşhur olan Penang son yıllarda sokak sanatçısı Ernest Zacharevic’in şehrin duvarlarına yaptığı eserlerle de konuşulmaktadır. Gelin Penang’da gezilecek yerler nereler, inceleyelim.

Khoo Kongsi Tapınağı: Her bir detayına uzun uzun bakmak isteyeceğiniz bu katedral, uzak doğu filmlerinden çıkıp gelmiş gibidir. Ayrıca tapınağın inşası 19.yüzyıla kadar gitmektedir. İçi de dışı kadar güzel olan tapınağı mutlaka görmelisiniz.

Tarihi Şehir: Tarihi 1786’ya dayanan bu bölge için şehrin en değerli sokakları diyebiliriz. İngiliz sömürgesi döneminde inşa edilen birbirinden güzel evlerle dolu olan sokaklarda hem eski hem yeni mimariyi görebilirsiniz.

Ayrıca Penang’da; Cheong Fatt Tze Evi, Hint Mahallesi, Kuan Yin Teng Tapınağı, Kek Lok Si Tapınağı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Ağustos ayında ortalama hava sıcaklığı 29 derece olan Penang’da denize girebilirsiniz. Tropikal iklimden dolayı çoğu zaman yağmurlu olsa da keyfinizi kaçıracak türden değildir. Şehirde yeşillikler içinde hepsi birbirinden güzel olan pek çok plaj bulunmaktadır.

Ayrıca ağustos ayında pek çok kutlama ve festival bulunmaktadır. 14-16 Ağustos arasında Penang International Paddy Festival düzenlenmektedir. Bu festivalde, ülkenin ana besin kaynağı olan pirincin ekim dönemi kutlanmaktadır. Danslar, şarkılarla kutlanan bu festival oldukça ilgi çekicidir. Ayrıca 31 Ağustos günü Malezya’nın Bağımsızlığı bir geçit töreniyle kutlanmaktadır. Oldukça eğleneceğiz bu günleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Nice – Fransa

Fransa’nın en kalabalık 7.şehri olan Nice, ülkenin yazlık şehirlerinden biridir. Kendine has havası bulunan şehir, büyük metropol tatili yapmak istemeyen kişiler için en ideal noktalardan biridir. Tarihi MÖ 350 yılına kadar giden Nice’de gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Otel Negresco: Şehrin simge yapılarından biri olan otel 1913 yılında açılmıştır. Görkemli görüntüsünün yanında içerisi de oldukça havalıdır. Burada kalmasanız bile özel kokteyllerinden içebilir, güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Vieux Nice: Neredeyse 1700’lü yıllardan beri bozulmadan, aynı şekilde kalan bu meydan şehrin en çok turist çeken noktalarının başında geliyor. Tam bir Akdeniz kasabası olan Vieux Nice, saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacağınız noktalardan biri.

Ayrıca Nice’de; Place Rossetti, Cimiez Meryem Ana Manastırı, Massena Meydanı, Promenade des Anglais, Place Garibaldi, Nice Katedrali, Parc de Chateau, Parc Phoenix gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Ağustos ayında ortalama hava sıcaklığının 25 derece olduğu Nice, size muhteşem bir yaz tatili sunabilir. Binlerce yıllık yapıların arasından denize girmek paha biçilmez bir deneyim olacaktır. Yaz mevsiminin son ayı olan Ağustos, Nice için en doğru zamandır. 

Valencia – İspanya

Tarihi binalarla dolu sokaklarıyla, cıvıl cıvıl renkleri ve sıcak insanlarıyla meşhur Avrupa şehri Valencia geçmiş yıllarda Roma, Vizigot ve Müslümanların himayesine geçmiştir. Hem yüzebileceğiniz hem de müze, katedral gibi yapıları ziyaret edebileceğiniz Valencia’da gezilecek yerler nereler, birlikte bakalım.

Valencia Katedrali: Şehre gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan katedral, 13.yüzyılda inşa edilmiştir. Dış görünüşüyle olduğu kadar içerisindeki detaylarla da ünlü olan katedrale geldiğinizde çan kulesine çıkarak şehri yukarıdan görmeyi unutmayın.

Valencia Arenası: Şehir merkezinde yer alan arenada yılın belli dönemlerinde boğa güreşi yapılmaktadır. Zaman zaman konserlerin ve festivallerin de düzenlendiği arena, şehrin simge yapılarından biridir.

Ayrıca Valencia’da; Valencia Belediye Binası, La Nau Eski Üniversite, Valencia Postanesi, Almudin, Torres De Serranos, İpek Pazarı, Carmen Kilisesi Ve Eski Manastır, Santa Catalina Kilisesi, Kolon Pazarı, Plaza De La Virgen, Konsey Meydanı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Ağustos ayında ortalama hava sıcaklığı 30 derece civarında olan Valencia’da denize girebileceğiniz pek çok plaj bulunmaktadır. Ayrıca dünyaca ünlü Domates Festivali de her yıl 31 Ağustos tarihinde düzenlenmektedir. Birbirinden eğlenceli anlara sahne olan bu festival yerel halkın da sabırsızlıkla beklediği günler arasındadır.

Özetle ağustos ayında yurtdışında gidilecek yerler nereler, tek tek inceledik. Hem denize girebileceğiniz hem de tarihi yerleri gezebileceğiniz pek çok şehir paylaştık. Sizler de ağustos ayı tatilinizi planlarken yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Glocalzone uygulamasını indirerek seyahat ederken para kazanabilirsiniz. Yurtdışına çıkan kişilerle, ürün getirtmek isteyen kişilerin buluştuğu uygulama sayesinde hem birilerine yardımcı olup hem de para kazanabilirsiniz.