Eylülde yurt dışında nereye gidilir

Eylülde Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Yaz sıcaklarının bittiği, sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı eylül ayı yurtdışına çıkmak için en uygun zamanlardan biridir. Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte hem uçak bileti fiyatları hem de otel fiyatları düşmeye başlar. Eylül yaz tatilinde çok kalabalık ortamlardan hoşlanmayanlar için de en ideal zamandır. Peki eylülde yurt dışında nereye gidilir?

Ayrıca eylül ayının ilk günlerinde okul tatili de devam etmektedir. Ailenizle birlikte tatil yapmak için hala geç değildir. Gelin eylülde yurtdışında nereye gidilir, birlikte bakalım.

Vilnius – Litvanya

Eylülde yurt dışında nereye gidilir: Litvanya

Litvanya’nın başkenti olan Vilnius, birkaç günde gezebileceğiniz kadar küçük ve tatlı bir şehirdir. Buraya geldiğinizde Litvanya’nın diğer şehirlerine de uğrayabilirsiniz. Geçmiş yıllarda bölgede pek çok ulus yaşadığından dolayı çok kültürlü bir hale gelen Vilnius’ta gezilecek yerler nereler, birlikte bakalım.

Vilnius Katedral Meydanı: Şehrin Katolik kısmının ibadethane olarak kullandığı katedral şehrin ana meydanında bulunuyor. Şehirdeki önemli günlerin kutlamalarına da ev sahipliği yapan meydan, turistlerin şehirdeki en sevdiği noktalardan biridir.

Şafak Kapısı: Şehrin en ünlü noktası diyebileceğimiz Şafak Kapısı, 1500’lü yıllarda inşa edilmiştir. Ayrıca kapıda Meryem Ana’nın da orijinal bir portresi sergilenmektedir. Tarihe ve sanata ilgi duyuyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Ayrıca Vilnius’ta; Gediminas Kulesi, Aziz Peter ve Paul Kilisesi, Aziz Anne Kilisesi, Stikliu Caddesi, Literatu Caddesi, Litvanya Ulusal Müzesi, Vilnius Üniversitesi, Üç Haç Anıtı, Užupis, Bernardinai Bahçesi gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Vilnius’ta eylül ayında ortalama hava sıcaklığı 16 derece civarındadır. Sonbaharı yaşayan ülke muhteşem doğasıyla karasal iklimin etkisi altındadır. Sonbaharı yurtdışında karşılamak istiyorsanız Vilnius’u sert kış mevsimi başlamadan eylül ayında ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Litvanya’da sonbahar ekinoksu büyük bir karnavalla kutlanır. Tarihi epey eskiye dayanan festival her yıl 21 ve 22 Eylül’de Gediminas Bulvarı’nda kutlanmaktadır. Fuar, tiyatro, konser gibi birbirinden renkli etkinliklerin olduğu festivali es geçmemelisiniz.

Napoli – İtalya

İtalya denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden olmasa da Napoli, İtalya’nın en büyük 3.şehridir. Ortaçağdan kalma mimarisiyle ziyaretçilerini adeta geçmişe götüren Napoli, hem Avrupa’nın hem de sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz şehirlerden biridir. Gelin Napoli’de gezilecek yerler nereler, inceleyelim.

Royal Palace of Naples: 17.yüzyılda inşa edilen bina, şehrin en büyük ve en çok dikkat çeken yapıları arasındadır. İç mimarisiyle de oldukça dikkat çeken yapı, Barok ve Neo-Klasik tarzını da en ince detaylarına kadar inceleyebileceğiniz bir yerdir.

Catacombe di San Gennaro: Şehrin en ilginç noktalarından biri olan yer altı mezarlarının tarihi 2.yüzyıla kadar gitmektedir. Ayrıca burayı dolaşırken yine tarihleri yine aynı yüzyıla dayanan fresk ve mozaikleri de görebilirsiniz.

Bunların dışında Napoli’de; Castel Sant’Elmo, San Martino Manastırı, Posillipo’s Archaeological Park, Piazza del Plebiscito, Napoli Limanı, Lungomare, Santa Chiara Manastırı, Duomo Katedrali,  Napoli Arkeoloji Müzesi, Mercato di Porta Nolana gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Napoli’de eylül ayında ortalama hava sıcaklığı 24 derece olmaktadır. Ülkemizdeki kapalı sonbahar havasından kaçmak isterseniz gidebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Özellikle eylül ayında Napoli özel günler ve festivallerle doludur.

19 Eylül tarihinde ülkenin koruyucu azizi olan San Gennaro Festivali düzenlenmektedir. Bu festival şehrin tamamına yayılır ve karnaval tadında geçit törenleri düzenlenir. 

Napoli Pizza Village Festivali de eylül ayında yapılır. Sahil şeridi boyunca 30.000 metrekarelik alana kurulan pizza çadırları sayesinde en lezzetli pizzaları yiyebilirsiniz. Ayrıca eylül ayının sonunda başlayan Napoli Film Festivali’nde yılın en iyi filmlerini izleyebilirsiniz.

San Francisco – Amerika

Amerika’nın kıyı bölgelerinden biri olan San Francisco ülkenin en eğlenceli şehirlerinden biridir. Tipik bir Amerikan şehrinden çok bir Avrupa başkenti gibi hissettiren şehir samimi havasıyla turistleri etkilemektedir. San Francisco’da gezilecek yerler nereler diye soruyorsanız, gelin inceleyelim.

Golden Gate Bridge: Tabii ki şehre gelen turistlerin başlangıç noktası olan Golden Gate Köprüsü. Kırmızı rengiyle dünyaca ünlü olan köprü, şehrin simge yapılarından biridir. 1937 yılında inşaatı biten köprüyü gezmek için bisiklet kiralayıp manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz.

Chinatown: Çinli göçmenlerin Amerika üzerinde kurdukları en büyük Çin mahallesi olma özelliği taşıyan bu bölge finans merkezine de oldukça yakın konumdadır. Buraya geldiğinizde şehrin ikonik yapılarından Transamerica Pyramid’i de görebilirsiniz.

Bunun yanında San Francisco’da; Golden Gate Park, Japanese Tea Garden, Alcatraz Island, Union Square, Alamo Square, Lombard Street, Exploratorium, Haight Ashbury, Little Italy, Palace of Fine Arts Theatre, Oracle Park gibi pek çok noktayı da listenize ekleyebilirsiniz.

Eylül ayında ortalama hava sıcaklığının 21 derece olduğu San Francisco, ay boyunca güneşlidir. Sonbaharın tadını ilkbaharı yaşıyor gibi çıkarabilirsiniz.

Ayrıca eylül ayında San Francisco Blues Festivali düzenlenmektedir. Tüm dünyadan çeşitli blues müzik sanatçılarının sahne aldığı konserle taçlanan etkinlik, yerel halkın da en sevdiği festivaller arasındadır. 

Yurt Dışı Müzik Festivalleri yazımız için tıklayın!

Bunun yanında Sonbahar Mevsimi Festivali de eylül ayında yapılmaktadır. Şehrin çeşitli noktalarında düzenlenen eğlenceli etkinliklerle sonbaharın gelişi kutlanmaktadır. Sadece bu festivaller bile eylül ayında San Francisco’yu tercih etmek için yeterlidir.

Seyahat ederken para kazanmak artık mümkün! Glocalzone ile seyahatlerinizden para kazanabilirsiniz. Glocalzone yurtdışından ürün isteyen kişilerin siparişlerini getirdiğinizde size para kazandıran bir uygulamadır. Bu sayede tatilinizi yaptıktan sonra talep edilen ürünleri getirerek tatilinizi çok daha ucuza getirebilirsiniz.

Seul – Güney Kore

Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan bir şehir olan Seul, kent merkezinin etrafına yayılan müzeleri, parkları ve tarihi noktalarıyla en güzel şehirlerden biridir. Büyük bir şehir olduğundan dolayı en az 1 haftalık bir tatil planlamanızı önerdiğimiz Seul’de gezilecek yerler nereler, bakalım.

Gyeongbokgung Sarayı: Seul’de bulunan 5 ana saraydan en büyüğü olan bu saray, 1395 yılında inşa edilmiştir. Yüzyıllar boyunca defalarca yıkılan saray aslına uygun olarak tekrar tekrar inşa edilmiştir. Muhteşem görüntüsüyle büyüleyen sarayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Myeongdong: Şehrin alışveriş merkezi olarak kabul edilen bu bölge iki büyük cadde arasında kalmaktadır. Şehirdeki yerel halkla da iç içe olabileceğiniz alışveriş yapabileceğiniz ve saatlerce gezebileceğiniz bir noktadır. Pek çok tiyatronun da bulunduğu noktada kendinize bir oyun bileti ısmarlayabilirsiniz.

Bu bölgelerin dışında Seul’de; Changdeokgung Sarayı, Deoksugung Sarayı, Mavi Ev, Gwangjang Pazarı, Gwanghwamun Kapısı, Heunginjimun, Seul Şehir Duvarı, Seul Kulesi, Seodaemun Hapishanesi Tarih Salonu, Bongeunsa, Kore Ulusal Saray Müzesi gibi noktaları da mutlaka gezmenizi öneririz.

Eylül ayında Seul’de ortalama hava sıcaklığı 23 derece civarındadır. Ayrıca sonbaharda muhteşem bir yaprak dökümü yaşanır. Hava sıcaklığından dolayı da kalın giyinmenize gerek yoktur. Ayrıca eylül ortasında Kore Şükran Günü kutlanmaktadır. Kore’nin geleneklerini yaşamanız için mutlaka deneyimlemeniz gereken bu günler bizdeki bayramlara benzer.

Riga – Letonya

Aynı zamanda Letonya’nın başkenti olan Riga, Baltık Devletleri içerisindeki en büyük şehir olarak tanınmaktadır. Hayatın hiç bitmediği, 24 saat uyumayan bu şehir Ortaçağ’dan kalma yapılarıyla tatil yapanların yüzünü güldürmektedir. Gelin Riga’da gezilecek yerler nereler, inceleyelim.

Aziz Peter Kilisesi: Gotik mimarinin detaylarını görebileceğiniz önemli yapılardan biri olan bu kilise, 1200’lü yılların başında inşa edilmiştir. Birkaç kez yıkılıp yeniden yapılsa da aslına uygun olarak inşa edilmiştir. İbaretin yanında zaman zaman etkinliklerin de düzenlendiği kiliseyi mutlaka görmelisiniz.

Kara Kafalılar Binası ve Şehir Meydanı: Şehrin dar sokaklarında dolaşırken birden karşınıza çıkan şehir meydanında Karakafalılar Binası da bulunmaktadır. Şehrin simgelerinden biri olan bina, turistlerin görmek istediği yerlerin başında gelmektedir.

Bunların dışında Riga’da; Özgürlük Anıtı, Riga Central Market, Riga Katedrali, Riga Kalesi, 3 Biraderler Evleri, Kedi Evi, Art Nouveau Mahallesi, Letonya Etnografya Açık Hava Müzesi, Riga Rus Ortodoks Kilisesi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Riga’da eylül ayında ortalama hava sıcaklığı 15 derecedir. Sonbahar etkisine bürünen şehir ortaçağ mimarisiyle sizi büyüleyecektir. Ayrıca eylül ayı Riga’da kültür sanat sezonunun da açıldığı aydır. Eylül ayında gittiğinizde dünyaca ünlü pek çok şarkıcının konserine denk gelebilirsiniz. Hem havası, hem etkinlikleri hem de bitmeyen gece hayatıyla Riga’nın tadı en iyi eylül ayında çıkmaktadır.

Tallinn – Estonya

Pek çok turistin genelde es geçtiği lokasyonlardan biri olan Tallin, hem liman kenti olması hem de en iyi korunan Ortaçağ şehirlerinden biri olmasıyla sonbahar mevsiminde gezilecek yerlerin başında gelmektedir. Gelin Tallinn’de gezilecek yerler nereler, birlikte bakalım.

Kadriorg Parkı: Şehrin en büyük parkı olan bu park tam 70.000 metrekarelik bir alana yayılmış durumdadır. Parka gittiğinizde hemen yanında bulunan Başkanlık Sarayı’nı da ziyaret etmeyi es geçmeyin.

Tallinn Old Town: UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde de bulunan bu bölge size kendinizi Ortaçağda hissettirecek kadar bozulmamıştır. Geleneksel kıyafetler giyen insanları, kilise çanları, Arnavut taşlı sokaklarıyla adeta zaman yolculuğu yapmış gibi hissedeceksiniz.

Bu bölgelerin dışında Tallinn’de; Tallinn Parlamento Binası, Alexander Nevsky Katedrali, Meryem Ana (Dome) Kilisesi, St Nicholas (Niguliste) Kilisesi, St. Olaf Kilisesi, Lennusadam Seaplane Müzesi gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Eylül ayında Riga’da ortalama sıcaklık 15 derece olmaktadır. Sonbahar mevsiminin yaşandığı eylül ayında hem dökülen yapraklar hem de zaman zaman yağan yağmurlarla romantik bir tatil yaşayabilirsiniz. Ayrıca eylül ayında Riga’da, Kadriorg Parkı’nda yaza veda etkinliği düzenlenmektedir. Bütün şehir bu parkta toplanır ve sabaha kadar eğlenir. Kaçırmak istemeyeceğiniz eğlenceli bir etkinliktir.

Özetle sonbaharı yurtdışında karşılamanız için eylül ayında yurtdışında gidilecek yerler nereler sorusunu yanıtladık. Birbirinden farklı rotaları sizlerle paylaştık. Sizler de sonbahar yerini kış mevsimine bırakmadan eylül ayında yurt dışına çıkabilirsiniz.

Ayrıca Glocalzone ile yurtdışındayken para kazanabilirsiniz. Glocalzone yurtdışından ürün isteyen kişilerle yurtdışına çıkan kişilerin eşleştiği bir uygulamadır. Yurt dışındayken istenen ürünleri getirerek para kazanırsınız. Hemen Glocalzone’u deneyin!