Amerika'da Ucuz olan Kozmetik Markaları

Amerika’da Ucuz Olan Kozmetik Markaları

Amerika, 80 milyar dolarla dünyanın en büyük kozmetik pazarına sahip. 2022 itibarıyla en büyük 15 güzellik şirketinin 8’i Amerikalı. Bu markalar arasında Maybelline, Clinique, MAC, Estee Lauder de var. En ikonik 5 kozmetik ürün* üzerinden yapılan hesaplamada ise Kanada’dan sonra Amerika, 5 dolar farkla en ucuz 2. ülke konumunda.

Amerika'da ucuz olan Kozmetik Markaları Nelerdir?
Amerika, kozmetik konusunda dünyanın en ucuz 2. ülkesi

Türkiye’ye gelirsek…

ÖTV, KDV ve ek vergiler yüzünden yurt dışında oldukça uygun fiyatlara satın alabileceğimiz çoğu ürün bizim ülkemizde cep yakıyor. Üstelik bazı ürünler ülkemizde hiç satılmıyor ve yurt dışından sipariş ettiğimizde mantıksız gümrük ücretleri ödememiz gerekiyor. 

Eğer siz de viral ürünlerin ülkemizde olmadığına üzülüyorsanız ve kaliteli makyaj malzemelerine daha uygun fiyata sahip olmak istiyorsanız Glocalzone’la yurt dışından sipariş verebilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey istediğiniz makyaj malzemesinin linkini eklemek ve sipariş oluşturmak. Ardından belirlediğiniz süre içinde yurt dışına çıkan biri sizi istediğiniz kozmetiklerle buluşturacak.

Şimdi Amerika’da ucuz olan kozmetik markaları nelermiş birlikte keşfedelim!

*Araştırmada yer alan 5 ikonik kozmetik ürünü: Nars Sheer Glow Fondöten, Estee Lauder Double Wear, MAC Retro Matte Ruj, Anastasia Beverly Hills DIPBROW Kaş Pomadı ve Chanel No 5 EDP.

Amerika’da Popüler ve Ucuz Kozmetik Markaları

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Amerika, kozmetik sektörünün en çok büyüdüğü ülke. Haliyle farklı segmentlerde pek çok marka ve çok çeşitli ürünler var. Üstelik Maybelline gibi bazı markalar ülkemizde satılmasına rağmen bazı ürünlerini Türkiye’de satışa çıkarmıyor. 

Amerika’ya gidecekseniz ya da yurt dışından güzellik ürünü getirtmek istiyorsanız Amerika’da ucuz olan kozmetik markaları tam size göre!

L.A. Girl

L.A. Girl Kozmetik ürünleri
L.A. Girl, Amerika’nın en sevilen kozmetik markalarından

1985 yılında kurulan L.A. Girl, Amerika’da en çok satan kozmetik markalarından biri. HD Pro Conceal adlı 5 dolarlık ürünüyle viral olan marka, oldukça popüler olmasının yanı sıra uygun fiyatlı. Kapatıcılığı, renk çeşitliliği ve kolay dağıtılabilirliği sebebiyle tercih edebilirsiniz.

L.A. Girl’ün bazı ürünlerinde hayvansal içerikler bulunsa da cruelty-free bir marka. Vegan ürünler almak istiyorsanız seçimlerinizi dikkatli yapmalısınız.

L.A. Girl’ün en sevilen ürünleri: 

  • Pro Contour Powder
  • HD Pro Concealer
  • Gel Glide Eyeliner 

Morphe

Morphe, en çok satış yapan kozmetik markalarından
Morphe, en çok satış yapan kozmetik markalarından

Morphe, YouTube influencerlarının 2008 yılında bize kazandırdığı çok büyük bir marka. Gözlerinizi renkli farlarla vurgulamayı seviyorsanız Jaclyn Hill, James Charles gibi influencerlarla hazırlanan paletleri deneyebilirsiniz. Morphe’nin makyaj fırçalarının da çok kaliteli olduğunu ve kullananların severek kullandığını belirletlim. 

Morphe’nin en sevilen ürünleri:

  • Jaclyn Hill Volume II Göz Farı Paleti
  • Yass Queen Takma Kirpik
  • M439 Deluxe Buffer Brush

ColourPop

Morphe gibi Los Angeles’ta kurulan ColourPop, iki kardeş tarafından kurulan bir marka. Rujlara meraklıysanız ColourPop’un setleri aklınızı başınızdan alabilir. Üstelik hazır setlerin yanı sıra kendi ruj kabınızı da istediğiniz renklerle doldurabilirsiniz.

İsmi gibi renklerin ön planda olduğu markadan değişik renklerde rujlar alabileceğiniz gibi yarı kalıcı saç boyalarını da deneyebilirsiniz. Son olarak ColourPop’ın cruelty-free olduğunu fakat tüm ürünlerinin vegan olmadığını da ekleyelim.

ColourPop’ın en sevilen ürünleri: 

  • Lippie Stix
  • Truly Madly Deeply Göz Farı Paleti
  • Super Shock Allık

e.l.f. Cosmetics

Yabancı influencerların ve dergilerin en çok önerdiği ucuz makyaj markalarından biri e.l.f. Cosmetics. Ürün çeşitliliğinin ve uygun fiyatlarının yanı sıra %100 vegan ve cruelty-free. Bir dönem Watsons’larda bulabilsek de artık maalesef satılmıyor. Takip ettiğiniz influencerlarda görüp merak ettiğiniz ürünler varsa Amerika’dan getirtebilirsiniz.

e.l.f. Cometics’in çok sevilen ürünleri:

  • Power Grip Primer (Hyaluronik asit içeren makyaj bazı)
  • Daily Dew Stick (Serinletici etkili aydınlatıcı)
  • Solid Sponge Cleanser (Katı sünger temizleyici)

Ulta Beauty

50 eyalette 1290 satış noktasıyla Ulta Beauty, Amerika’nın en büyük kozmetik markalarından biri. Anastasia Beverly Hills, First Aid Beauty, Clinique gibi markaların ürünlerini de satan Ulta Beauty, aynı zamanda kendi makyaj markasına da sahip. Üstelik bu ürünler oldukça kaliteli, uygun fiyatlı ve cruelty-free.

Ulta Beauty’nin çok sevilen ürünleri:

  • Juice Infused Lip Oil (Pürüzsüzleştirici dudak yağı)
  • Automatic Eyeliner (18 farklı renge sahip göz kalemi)
  • Twisted Volume Mascara 

Anastasia Beverly Hills

“Kaş Kraliçesi” olarak tanınan Anastasia Soare, Beverly Hills’teki bir güzellik salonundan kiraladığı odada altın orana uygun kaşlar tasarlamaya başlar ve kısa sürede ünlenir. Ünlülerin kaşlarını tasarlayan Anastasia, ilk kozmetik ürününü 2000 yılında piyasaya sürer.

Kaşlar sizin için de ifadenizin önemli bir parçasıysa Anastasia Beverly Hills markasını mutlaka duymuşsunuzdur. Modern Renaissance far paletiyle kalplerimizde taht kuran marka aslında ülkemizde de satılıyor. Fakat siz yine de bu markanın ürünlerini zor bulunan ürünleri Amerika üzerinden getirtebilirsiniz.

Anastasia Beverly Hills’in en sevilen ürünleri:

  • Modern Renaissance Far Paleti
  • DIPBROW Pomade (Suya dayanıklı kaş pomadı)
  • Loose Setting Powder (Makyaj sabitleme pudrası)

Türkiye’den Çekilen Ucuz Kozmetik Markaları

Bazı markalar belirli dönemlerde Türkiye’de satılıp makyaj koleksiyonumuza girse de bir süre sonra ülkemizden çekildi. Bu markaların çok sevdiğiniz ürünlerine yeniden kavuşmak nasıl olurdu? Glocalzone uygulamasını kullanarak Türkiye’de artık satışı olmayan markaların ürünlerini de sipariş edebilirsiniz.

Sleek

Sleek markası bir dönem i-Divine far paletleri ve kontür kitleriyle ülkemizde de ses getirmişti. Gratis mağazalarında satılan marka kısa bir süre sonra Türkiye pazarından çekildi. Bu dönemde bazı ürünlerini deneme şansı bulup çok beğendiyseniz üzülmeyin. Hâlâ yurt dışından getirtme şansına sahipsiniz. 

Sleek’in en sevilen ürünleri:

  • Solstice Highlighter Palette (Aydınlatıcı paleti)
  • Face Form Contouring Palette (3’ü bir arada kontür paleti)
  • Matte Me Liquid Lip (Likit mat ruj)

Bu yazıda bahsetmemiş olsak da The Ordinary, First Aid Beauty gibi aklınıza gelen her markayı yurt dışından getirtebilirsiniz.

Amerika’dan Ucuz Kozmetik Ürünü Nasıl Getirtilir?

Glocalzone ile istediğiniz ürünün linkini ekleyerek sipariş oluşturabilirsiniz.

Yurt dışından kozmetik ürün getirtmek için Amerika’ya gitmenize gerek yok! Maalesef hepimizin Amerika’da bir tanıdığı da yok. Peki biz bu ürünleri nasıl alacağız derseniz Glocalzone uygulamasını kullanabilirsiniz. 

Glocalzone’da tamamen ücretsiz bir şekilde hesap açıp siparişinizi oluşturabilirsiniz. Ürünler arasında sizin istediğiniz yoksa linkle ekleyebilirsiniz.

Siparişinizi oluşturduktan sonra yurt dışına çıkacak kullanıcılardan biri sizinle eşleşecek ve size ürününüzü getirecek. Ürün size teslim edilene kadar paranız Glocalzone’da güvenle tutulur.