Şubatta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Şubatta Yurt Dışında Nereye Gidilir? – En İyi Şubat Rotaları

Şubatta Yurt Dışında Nereye Gidilir?
Şubatta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Soğuk havalardan korkmayanlar için yurt dışında tatile çıkmak için en güzel aylardan biri şubat ayıdır. Kuzey yarımkürede kışın en sert şekilde yaşandığı şubat ayı bazı rotalarda güneşli günleriyle de sizi şaşırtabilir. 

Bu nedenle sürprizlerle dolu bir yurtdışı tatili için şubat ayını tercih edebilirsiniz. Ayrıca şubat ayının ilk günlerinde yarıyıl tatili devam etmektedir. Sevgililer günü de yurtdışı şubattaki yurtdışı tatiliniz için güzel bir neden olabilir. Gelin şubatta yurtdışında nereye gidilir, birlikte bakalım.

Venedik – İtalya

Avrupa’nın belki de en masalsı şehri olan Venedik, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan muhteşem bir şehirdir. 

Ortaçağdan günümüze kalan bu liman kenti ünlü kanalları, muhteşem yapıları ve ünlü besteci Vivaldi ile ünlü olsa da bunlardan çok daha fazlasıdır. Gelin şehirde gezilecek yerlere bakalım.

Büyük Kanal: Üzerinde pek çok köprü bulunan bu kanal Venedik’in simgelerinden biridir. Bu kanalda gondollarla gezebilirsiniz. Gezerken de şehrin pek çok önemli yapısını görme şansı elde edebiliriniz. Rönesans mimarisinin öne çıktığı şehri gondoldan görmek de apayrı bir deneyim yaşatacaktır.

Rezzonico Sarayı: Gondolda gezerken görebileceğiniz önemli yapılardan birisi de Rezzonico Sarayı’dır. Hem dış hem iç mimarisi ile dikkat çeken yapı, içerisinde bir de sanat koleksiyonu bulundurmaktadır.

San Marco Meydanı: Gittiğinizde nereye bakacağınızı şaşıracağınız bir meydan olan San Marco Meydanı turistlerin en uğrak noktalarından biridir. Şehrin tam merkezinde bulunmaktadır. Ayrıca meydanda gidebileceğiniz pek çok alışveriş noktası ve kafe de bulunmaktadır.

Bunların dışında Venedik’te; San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Ahlar Köprüsü, Burano Adası, Torcello Adası, Santa Maria Della Salute Bazilikası, Accademia Galerisi, Arsenal ve Deniz Tarihi Müzesi gibi noktaları da mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Yaz aylarında çok kalabalık olan Venedik, şubat ayında görece çok daha sakindir. Şehrin her köşesini muhteşem kış havasında gezebilir, bütün ayrıntılara odaklanabilirsiniz.

Malta

Bir ada ülkesi olan Malta dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Herkesin yaz aylarında gitmeyi tercih ettiği bu şehir şubat ayında bütün güzelliklerini yalnızca gerçek maceracılara sunmaktadır. 

Marsaxlokk balıkçı kabasasından bir kare

Kış tatilini bir adada geçirmek isteyenler için Malta’da gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Hypogeum: Tarihi yerleri gezmeyi sevenlerin çok seveceği bu bölge M.Ö 3000’li yıllarda inşa edilmiştir. Oldukça hassas olan bu yapıyı  yaz aylarında çok az kişinin ziyaret etmesine izin veriliyor. şubat ayında bölgeyi ziyaret ettiğinizde gider gitmez gezme şansı bulabilirsiniz. Ama ne olur ne olmaz önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Marsaxlokk: Adanın en güzel yerlerinden biri olan Marsaxlokk, balıkçı kasabasıdır. Kıyıya yanaşmış olan tekneler her göreni kendine hayran bırakmaktadır. Muhteşem renkleriyle adeta adanın simgelerinden biri haline gelen teknelerin bol bol fotoğraflarını çekeceksiniz. Bu kasabada bir gece geçirmenizi ve kendinizi ada ruhuna teslim etmenizi tavsiye ederiz.

Aziz John Katedrali: İnşası 1577’de gerçekleşen bu katedral, adanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Katedral büyük ve süslü kolonlarıyla dikkat çekmektedir. Katedralin tavanı, kolonlar ve duvarlar altın işlemelidir.

Bu bölgelerin dışında Malta’da; Vittoriosa Isla Bormla, Blue Grotto, Tarxien Tapınakları, Büyük Üstadlar Sarayı, Mdina, Valletta, Dingli Kayalıkları gibi bölgeleri de ziyaret etmelisiniz. 

Hava sıcaklığının ortalama 17 derece olduğu şubat ayında Malta, hem doğal güzelliği hem de tarihi güzelliği ile sizleri bekliyor. Adayı şubat ayında ziyaret ettiğinizde hem yazın bunaltıcı sıcağından hem de kalabalık turistlerden etkilenmemiş olursunuz.

Cape Town

Cape Town’a genel bakış

Güney Yarımkürede bulunan Cape Town, şubat ayında yazı yaşamaktadır. Bu nedenle en çok turisti ocak, şubat, mart aylarında çekmektedir. Özel şaraplarıyla, muhteşem doğasıyla meşhur olan Cape Town’da şubat ortasında yaz tatili yapabilirsiniz. Şehrin gezilecek noktalarında ise;

Bo-Kaap: Rengarenk sokaklarıyla meşhur olan bu bölge, turistlerin adeta ilgi odağıdır. Aynı zamanda tertemiz dağ havası da alabildiğiniz Bo-Kaap, çoğunlukla Müslüman kişilerin yaşadığı bir mahalledir. Burada sokaklarda dolaşırken fotoğraf çekmeden duramayacaksınız.

Cape Point: Şehrin en çok turist çeken bölgesidir. Bu popüler bölgede bulunan deniz fenerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Cam zemini ile dikkat çeken deniz feneri, manzarasıyla büyülerken denizi ayaklarınızın altında hissettirecektir.

Stellenbosch: Şehrin kırsal kesiminde yer alan bu bölge yeşilliği ile sizi kendine hayran bırakacaktır. Aynı zamanda bölgede bulunan tatlı restoranlarla doğa içerisinde muhteşem yemekler yiyebilirsiniz.

Ayrıca bölgede; District 6, False Körfezii, Masa Dağı, Ümit Burnu, Green Market Square, Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi, Woodstock gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. 

Şubat ayında denize girmek isteyen yaz severlerin mutlaka tercih etmesi gereken Cape Town sizlere unutulmayacak bir yaz tatili sunabilir.

Daha önce Glocalzone uygulamasını duydunuz mu? Cevabınız hayır ise sizi seyahat ederken para kazanabileceğiniz bir uygulama olan Glocalzone ile tanıştırmak isteriz. 

Yurtdışından ürün getirtmek isteyen kişilerle yurtdışına seyahat eden kişileri eşleştiren uygulama istenilen ürünü getirdiğinizde para kazanmanızı sağlıyor. Yurtdışı tatillerinizi daha hesaplı hale getirmek için Glocalzone’u indirebilirsiniz.

Havana – Küba

Küba’nın başkenti olan Havana, dünyanın en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Hem tarihi yapısı, hem ilginç kültürüyle oldukça fazla merak edilmektedir. 

Yoğun yağışlar ve kasırga riskinin düşük olduğu şubat ayı Havana’ya gitmek için ideal bir aydır. Gelin Havana’da gezebileceğiniz noktalara bakalım.

Museo Nacional de Bellas Artes de La Habana: Havana’nın Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’dir. İki ayrı binanın birleşimiyle oluşmuş dev bir yapıdır. Dışarıdan bakıldığında bile muhteşem gözüken binanın içerisi de harikadır. Pek çok ülkenin sanat koleksiyonlarının bulunduğu müze, en çok ziyaret edilen noktalardan biridir.

El Capitolio: Şehrin simgelerinden biri olan bu yapı, Küba Bilim Akademisi olarak hizmet vermektedir. Binanın mimari yapısının dışında girişinde bulunan heykeller de oldukça dikkat çekicidir. Emekçileri temsil eden heykeller ülkenin en çok fotoğrafı çekilen heykelleridir.

Edificio Focsa: 121 metre yüksekliğinde olan bu bina şehri yukarıdan görmek isteyenler için harika manzaralar sunmaktadır. 1956 yılında kullanıma açılan bina ülkenin inşaat harikalarından biri olarak gösterilmektedir. İçerisinde pek çok restoranın da bulunduğu bina şehrin en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir.

Ayrıca Havana’da: Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco de Asís, Malecón ‘El Malecon’, Calle Mercaderes, Old Havana ‘La Habana Vieja’, Museo de la Revolucion, Palacio del Segundo Cabo, Finca la Vigia gibi bölgeleri de ziyaret etmelisiniz. 

Kış aylarında ılıman bir iklim arayanlar için hem sıcaklıkların bunaltmadığı hem de üşümeyeceğiniz Havana’da oldukça farklı bir atmosferle tanışmanız mümkün.

Singapur – Singapur

Ülke isminin aynı zamanda başkentin de ismi olduğu ülkelerden biri olan Singapur, herkesin mutlaka bir kez görmesi gereken yerlerdendir. 

Tarihi güzellikleriyle olmasa da mimari yapılarıyla ve adalarıyla herkesin ilgisini çeken şehir, şubat ayında soğuk olmayan yerlerdendir. Gelin Singapur’da şubat ayında gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Marina Bay: Şehre gelen kişilerin ilk önce uğradıkları bu nokta, dünyanın en büyük dönme dolabına sahiptir. Daha önce mutlaka gördüğünüz bu yapı aynı zamanda bir oteldir. Üç tane binanın üzerine oturtulmuş olan bir gemiden oluşmaktadır. Bu özel yapıdan çıkmak istemeyeceksiniz. Burada bir akşam yemeği yemenizi tavsiye ederiz. 

Kampong Glam: Pek çok kültürün bir arada yaşadığı bir şehir olan Singapur’un Arap kültürünü yaşayan mahallesidir. Asya’da görebileceğiniz en ilginç yerlerden biridir. Bu bölgede alışveriş yapıp lezzetli Arap yemekleri yiyebilirsiniz. Ayrıca bölgenin hemen yakınında bulunan Bugis şehrin en çok ziyaret edilen alışveriş noktasıdır.

Botanik Parkı: Orkidelerle dolu olan bu devasa park, Singapur’a gelenlerin mutlaka uğraması gereken bir noktadır. Orkidelerin dışında dünyada eşi benzeri olmayan pek çok bitkiyi de görebileceğiniz bu park şehrin en çok ziyaretçi alan noktalarından biridir.

Bu yerlerin dışında Singapur’da; Clarke Quay, Little India, Civic District, Orchard Road, Sentosa Adası, Chinatown gibi bölgeleri de mutlaka görmelisiniz. 

Sokaklarında kaybolmanız gereken bu şehir şubat ayında en güzel havalarını yaşamaktadır. Ülkemizde kış mevsimi yaşanırken ılıman iklimin tadını çıkarabilirsiniz.

Özetle; şubat ayında gidilecek yurtdışı şehirleri hakkında detaylı bilgiler verdik. Sizler de şubat tatilinde sıcak bölgeleri tercih ederek ülkemizdeki soğuk havalardan uzaklaşabilirsiniz.

Ayrıca Glocalzone uygulaması sayesinde yurt dışına seyahat ederken para kazanabilirsiniz. 

Glocalzone uygulaması yurt dışına çıkan kişilerin yurtdışından ürün isteyen kişilerle eşleştiği bir uygulamadır. İstenen ürünleri getirmek isterseniz tatil yaparken para kazanabilirsiniz.