en-iyi-valiz-markalari

En İyi Valiz Markaları: Kaliteli Bavul Önerileri

Sık sık seyahat ediyorsanız kaliteli bir valize sahip olmak hayatınızı kolaylaştıracaktır. Kolay hareket eden, hafif ve sağlam bir valiz isteyenlere yardımcı olması için bugünkü konumuz en iyi valiz markaları.

Yolculuk öncesi en önemli adımlardan biri valiz hazırlamak. Fermuarı kolay kapanmayan, ağır, hantal valizler maalesef yolculuk etmeyi zorlaştırıyor. Üstelik havaalanında ya da otobüs yolculuğunda bavullarımız çok nazik süreçlerden geçmediği için hırpalanıyor. Bu da kalitesiz bavulların ömrünü daha da kısaltıyor.

Uzun süre kullanabileceğiniz kadar dayanıklı, yanınıza daha fazla eşya alabilmenizi sağlayacak kadar hafif ve istediğiniz yere vakit kaybetmeden gidebileceğiniz kadar rahat bir valiz istiyorsanız kaliteli bir ürün almanızı öneririz. Bu yazıda hem dünyadan hem de Türkiye’den bavul markaları önereceğiz. Tabii ki içlerinde fiyat performans ürünleri de olacak.

Yurt dışına seyahat eden biriyseniz valiz paranızı çıkarabileceğiniz bir yöntemden bahsedelim. Glocalzone, seyahat edenlerle yurt dışından ürün isteyenleri eşleştiren mobil bir uygulama. Tamamen ücretsiz bir şekilde üye olarak seyahat tarihlerinizi ve ülkeyi girebilir; bu ülkeden getirebileceğiniz ödemesi yapılmış ürünleri getirerek para kazanabilirsiniz.

Glocalzone uygulamasını yakından tanımak ve kullanmaya başlamak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. Şimdi, dünyanın en iyi valizlerine göz atalım.

Dünyanın En İyi Valiz Markaları

Sağlam bir valiz almak istiyor ve sık sık seyahat ediyorsanız aşağıdaki markaları değerlendirebilirsiniz. Bu markalar dünyanın en iyi valiz markaları arasında yer alsa da birçoğuna ülkemizde de ulaşabilirsiniz. Türkiye’den de satın alabileceğiniz markaları yazıda belirttik.

Samsonite

samsonite en iyi bavul markalari

En popüler valiz markalarından biri olan Samsonite, ülkemizde de satılıyor. 1910 yılında Jesse Shwayder tarafından Colorado’da kurulan marka, 100 yılı aşkın süredir bu işin içinde. Zaten tekerlekli valiz ve kilitli valiz gibi modeller de modern dünyaya Samsonite’ın hediyesi.

Bir bavul alıp uzun yıllar boyu kullanmak isterseniz Samsonite’ı tercih edebilirsiniz. Markanın kabin boy, orta boy, büyük boy ve ekstra büyük boy gibi seçenekleri var. Aynı zamanda internet sitesinde yeni üyelere özel %5 indirimden faydalanarak alışveriş yapabilirsiniz.

Osprey

Osprey, 16 yaşında kendi sırt çantasını tasarlayan Mike Pfotenhauer’ın 1974’te kurduğu bir marka. Kaliforniya’da kurulan marka daha çok sırt çantalarıyla popülerleşse de pek çok kaliteli valiz modeli de mevcut. Markanın sırt çantası tutkusunu anlatmak için 1993’te ilk defa kadın anatomisine uygun tasarlanan Isis modelini örnek gösterebiliriz.

Günümüzde geri dönüştürülmüş materyallerle, hafif tasarımları olan markanın aynı zamanda pek çok ödülü de bulunuyor. Macera peşinde koşmayı seven bir gezginseniz markanın sırt çantalarına ve bavullarına göz atabilirsiniz. Kırılmaz valiz arayışınız için de oldukça sağlam bir marka.

Away

away-travel-valiz

2015 yılında New York’ta kurulan marka çok yeni olsa da kısa süre içinde en iyi valiz markaları arasına girmeyi başarmış. Ülkemizde satışı olmasa da yurt dışında yaşıyorsanız ya da tatile gittiyseniz satın alabilirsiniz.

Daha lüks bir marka olduğu için fiyatları Samsonite’a göre biraz pahalı. Lüks dokunuşlardan (çamaşır çantası, deri detaylar vs.) hoşlanıyorsanız tercih edebilirsiniz. Ayrıca sitede belli dönemlerde %40’a varan indirimlerden de yararlanabilirsiniz.

Travelpro

Bob Plath ismindeki bir pilot, dünyanın dört bir yanına uçarken ideal valizin nasıl olacağına dair pek çok şey öğrendi. Bu bilgilerle kurduğu marka önce uçuş ekibinin sonra da yolcuların ilgisini çekti.

Markanın ikonik tasarımı Rollaboard olsa da başka pek çok koleksiyonu bulunuyor. Su geçirmez tasarım, USB girişi, farklı çamaşır çantaları, laptop koruması gibi özelliklerden size en faydalı olacağını düşündüğünüzü seçerek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Travelpro maalesef ülkemizde satılmıyor. Yurt dışından alabilir ya da Glocalzone‘la hemen bir tane sipariş verebilirsiniz.

Amazon Basics

Amazon, 2018 yılında Türkiye piyasasına girmiş olsa da Amazon Basics ürünleri maalesef henüz satılmıyor. Fakat bu pratik ve sağlam bavulları yurt dışından alabilir ya da getirtebilirsiniz.

Amazon Basics, ismi gibi basit ürünlerden oluşuyor. Sürekli seyahat etmiyorsanız, bavulunuzu zorlu şartlar altında kullanmayacaksanız tercih edebilirsiniz. Fiyat/performans olarak gayet uygun olan ve sevilen Amazon Basics ürünlerini set olarak da alabilirsiniz.

Hartmann

hartmann-valiz

Hartmann, listemizdeki en eski marka. 1877 yılında Bavyera kökenli Joseph S. Hartmann tarafından Amerika’da kuruldu. Başından beri mükemmeliyeti hedefleyen şirket, başta tren yolculuğu sonrasındaysa uçak yolculuğu yapan varlıklı kesime hitap ediyordu.

Ian Lancaster Fleming de kitabında James Bond’u Hartmann valiziyle tasvir ediyordu. Siz de bu lüks deneyimin bir parçası olmak istiyorsanız bir sonraki yurt dışı seyahatinizden dönerken Hartmann valiz almayı düşünebilirsiniz.

American Tourister

1933 yılında kurulan American Tourister markasını ülkemizde de bulabilirsiniz. Sağlamlığının yanı sıra eğlenceli renkleriyle de öne çıkan markanın valizlerini Samsonite dükkanlarında ve internet sitesinde bulabilirsiniz.

1993 yılında Samsonite’ın aldığı şirketi Samsonite’ın biraz daha uygun fiyatlı, daha gençlere yönelik versiyonu gibi de düşünebilirsiniz. Zamanında 1 dolara sağlam bavul mottosuyla yola çıkan American Tourister; dayanıklı, hafif, kolay kullanımlı ürünleriyle öne çıkıyor.

Çocukları da Unutmadık: Trunki

Trunki, çocukların üstüne binip sürebildiği bir valiz markası. Eğlenceli tasarımları ve kullanışlı oluşuyla ebeveynlerin de çocukların da yüzünü güldürüyor. Bu da Turnki’yi dünyanın en iyi valiz markaları arasına sokuyor.

İngiltere markası olan Trunki’yi Beymen mağazalarında bulabilirsiniz. Seçenek az olduğu için yurt dışı seyahatlerinizde de satın almayı düşünebilirsiniz. Bu sevimli valizlerin 5 yıl garantisi olduğunu eklemekte de fayda var.

Türkiye’de Bulabileceğiniz En İyi Valiz Markaları

turkiyedeki-en-iyi-valiz-markalari

Şimdi gelelim Türkiye’de bulabileceğiniz en iyi valizlere. Bu başlık altındaki önerilerin bir kısmı daha uygun fiyatlı. Bütçeniz kısıtlıysa beklentilerinize göre bu başlık altındaki markaları tercih edebilirsiniz.

Ucuz valizlerin genellikle bohça, çeyiz gibi amaçlarla kullanıldığını da ekleyelim. Ciddi bir seyahat tutkunuysanız para kıyıp daha uzun ömürlü bir valiz almanızı öneririz.

Kipling

1987’de Belçika’da kurulan markayı, maymun maskotundan tanıyoruz. Genelde kol çantalarıyla bilsek de Kipling’in geri dönüştürülmüş materyallerden ürettiği pek çok seyahat çantası ve bavul modeli var.

Hacmi 100 litreye kadar ulaşan ürün yelpazesinin diğer bir artısı ise kumaşların su geçirmiyor oluşu ve kolayca silinebilmesi. Yıllar boyu kullanabileceğiniz bir valiz arayışındaysanız ve bütçeniz rahatsa Kipling tercih edebilirsiniz.

Eastpak

eastpak

1952’de Eastern Canvas Products ismiyle Amerikan ordusu için dayanıklı ürünler tasarlamaya başlayan marka, ülkemizde de bir hayli popüler. Özellikle 30 yıl garanti sunuyor oluşu okul çağında ebeveynlerimizi ikna etmemizde büyük rol oynamıştı.

Eastpak, farklı boyutlarda seyahat çantalarının yanı sıra büyük ve küçük valiz modellerine de sahip. İhtiyacınıza göre farklı bavul ve valiz opsiyonları bulabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı teslimat, ücretsiz kargo gibi hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. Eastpak, ülkemizde bulabileceğimiz en iyi valiz markaları arasında.

Fabrika

Geleneksel ve moderni bir potada eriten Fabrika, Ay Marka tarafından üretiliyor. Valizlerinde gençlere hitap eden renkleri tercih etmesini American Tourister’a benzetebiliriz.

Çekçekli sert valiz arayışındaysanız ne çok ucuz ne çok pahalı bir bir ürün almak istiyorsanız Fabrika’nın modellerini Trendyol ya da Boyner’den inceleyebilirsiniz. Markanın aynı zamanda eğlenceli tasarımlara sahip bavul kılıfları da mevcut. Hoşlanmadığınız bir valiziniz varsa ya da kirlenmesini istemiyorsanız bu kılıflara da göz atabilirsiniz.

Pierre Cardin

Gençliğinde Christian Dior’un moda evinde terzilik yapan İtalyan tasarımcının kendi ismindeki markası, Türkiye’de Aydınlı Tekstil bünyesinde üretiliyor. The Beatles’ın ikonik görünümnlerinden birinin de tasarımcısı olan marka, ülkemizde valiz ve seyahat çantaları da satıyor.

Oldukça şık modelleri bulunan Pierre Cardin valizler, Kipling ya da Eastpakler kadar pahalı da değil. Hem şık hem kullanışlı bir valiz arıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Wexta

Son iki önerimiz de daha uygun fiyatlı valiz kategorisinde. Wexta Valiz, ülkemizde 1000 TL altına bavul alabileceğiniz bir marka. Trendyol, Hepsiburada gibi online pazar yerlerinden ya da Koçtaş’tan alabilirsiniz.

Darbelere karşı sağlamlığıyla bilinen ABS valizler üreten Wexta, dayanıklı olmasının yanı sıra şıklığa da önem veriyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar kendilerine göre bir model bulmakta zorlanmayacaktır. Sık sık seyahat etmiyorsanız ya da valize çok para harcamak istemiyorsanız Wexta’nın sert valizlerini tercih edebilirsiniz.

My Valice

İşinizi görecek, uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız My Valice markasının bavul setlerine ve tekli valizlerine göz atabilirsinizi. Tıpkı Wexta gibi My Valice de çok ince detaylara ve yüksek kaliteye sahip olmasa da yeni gezginler için iş görecektir.

My Valice markasının bavullarını ve seyahat setlerini kendi internet sitesi üzerinden ya da Trendyol, Flo, Hepsiburada gibi siteler üzerinden inceleyerek satın alabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse bu yazımızda dünyadaki ve ülkemizdeki en iyi valiz markaları nelermiş, göz attık. Bütçenize ve beklentilerinize göre içlerinden birini seçebilirsiniz. Yabancı markaları Glocalzone üzerinen sipariş verebilir ya da fiyatının daha uyguna gelmesi için seyhatanizde Glocalzone siparişlerini getirerek para kazanabilirsiniz.