Haziranda yurt dışında nereye gidilir

Haziranda Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Yaz mevsiminin başlangıcı olan haziran, okulların da kapanmasıyla herkesin tatil moduna girdiği bir aydır. Havaların ısınmaya başlaması ve günlerin uzamasıyla birlikte pek çok kişi yurtdışı tatili için hazırlık yapmaya başlar. Peki haziranda yurt dışında nereye gidilir?

2023 yılında kurban bayramı da 29 Haziran Perşembe-2 Temmuz Pazar günleri arasındadır. Çarşamba ile birleştirerek 5 günlük bir tatil planlayabilirsiniz. 

Ayrıca okullar da 16 Haziran Cuma günü kapanacaktır. Bu tarihten sonra ailece yurtdışı tatili yapabilirsiniz. Gelin haziran ayında yurtdışında nereye gidilir, birlikte bakalım.

Londra – İngiltere

Haziranda yurt dışında nereye gidilir: İngiltere

Dünyanın en çok turist alan şehirlerinden biri olan Londra hem canlı şehir yaşantısı hem de muhteşem doğasıyla öne çıkar. Kurlar yüzünden biraz pahalıya mal olsa da çok keyif alacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Parklar, müzeler, büyük caddeler ve katılacağınız etkinliklerle dolu olan Londra’da gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

London Eye: Londra denince akla gelen yerlerden biri olan London Eye, muhteşem bir şehir manzarasına sahiptir. Mutlaka dönme dolaba binerek şehri izlemelisiniz.

Buckingham Sarayı: Günümüzde resmi törenler ve etkinlikler için kullanılan sarayda kraliçe 2.Elizabeth yaşamaktadır. Bu nedenle sarayın bazı bölgelerine ziyaretler onun sarayda olmadığı dönemlerde yapılır.

Ayrıca Londra’da; British Museum, Big Ben & Westminster Sarayı, Hyde Park, Tower of London, Trafalgar Meydanı, St. Paul’s Cathedral gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Kasvetli havasıyla ve yağmurlarıyla meşhur olan Londra ziyareti için en doğru aylardan biri yağmurların daha az olduğu haziran ayıdır. Ortalama sıcaklık 18 derecedir. Kraliyet Akademisi Yaz Sergisi de haziran ortasında başlar. Mutlaka görmeniz gereken bir sergidir.

Ohri – Makedonya

Makedonya’nın tatil bölgesi olan Ohri, Türkiye’den de çok sayıda turist alan bir şehir. Vize derdi olmadan Makedonya’yı ziyaret edebilirsiniz. Bu sakin, tatlı sahil kasabasında yaza harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Ohri’de gezilecek yerler nereler diyorsanız, gelin bakalım;

Ohri Antik Tiyatro: M.Ö 200 yılından bu günlere gelen antik tiyatro, günümüzde halen kullanılmaktadır. Mutlaka bu antik tiyatroda bir oyun izlemeli ve kendinizi tarihin içinde hissetmelisiniz.

Aziz Kliment Kilisesi: Şehrin en önemli 2.kilisesidir. Plaoşnik tepesinde bulunan kiliseye ulaştığınızda muhteşem manzarayı da seyredebilirsiniz. Hem dış mimarisi hem de içiyle büyüleyen kilise de mozaik koridorları görmeyi ihmal etmeyin.

Ayrıca Ohri’de; Aziz Yuhanna Kilisesi Kaneo, Ohrid Gölü, Aziz Naum Manastırı, Bay of Bones Müzesi, Stuga Kasabası gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Denize girmeyi de ihmal etmeyin.

Haziran ayında bölgedeki ortalama sıcaklık 22 derece civarındadır. Hava güneşli ve sıcaktır. Şanslıysanız göle bile girebilirsiniz. Ayrıca Ohri’de haziran-ağustos ayları arasında Ohri Yaz Festivali düzenlenir. Bu festivalde dünyaca ünlü pek çok sanatçıyı dinleme şansı bulabilirsiniz. Sadece konserlerin değil tiyatroların ve bale gösterilerinin de düzenlendiği bu festivali kaçırmamalısınız.

Batum – Gürcistan

Vizesiz seyahat imkanımızın olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen Batum, yaz tatili için en uygun yurtdışı şehirlerinden biridir. Manolyalarla süslü geniş caddeleri, meşhur heykellerle dolu parkları ve mimarinin her çeşidini barındıran binalarıyla Batum, sizleri bekliyor. Gelin gezilecek yerlere bakalım;

Piazza Meydanı: Venedik mimarisi ile çevrili olan bu meydan  size kendinizi Avrupa’da hissettirecek. Meydanda oteller, kafeler, restoranlar, tiyatrolar bulunur. Batum’a giderseniz bu meydanı es geçmeyin.

Gonio Kalesi: Tarihi ilk yıllara kadar dayanan bu surlar, turistlerin en çok uğradığı noktalar arasındadır. Ayrıca kaleye gelirken mayolarınızı yanınıza almayı unutmayın çünkü Batum’un en temiz plajı da burada yer alıyor.

Ayrıca Batum’da; Batum Botanik Bahçesi, Madea Anıtı, Arkeoloji Müzesi, Avrupa Meydanı, Miracle Park, Aziz Nicholas Kilisesi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Haziran ayında ortalama sıcaklığın 20 derece olduğu Batum, terletmeyen bir havaya sahiptir. Vize stresiyle uğraşmadan kurban bayramını burada geçirebilir, yaza başlangıç için harika bir tatil yapabilirsiniz.

Seyahat ederken para kazanmak ister miydiniz? Cevabınız evetse sizi Glocalzone ile tanıştırmak isteriz. Glocalzone, yurtdışına çıkan kişilerle yurtdışından ürün getirtmek isteyen kişileri eşleştiren bir uygulamadır. Seyahatlerinizde ürün talep eden kişilerin siparişlerini getirerek para kazanabilirsiniz.

Glocalzone’u hemen deneyin ve yolculuklarınızdan para kazanmaya başlayın.

Porto – Portekiz

Şarapları, köprüleri, muhteşem doğasıyla meşhur olan Porto, haziran ayında gidilecek en güzel şehirler arasındadır. Zengin tarihiyle ve muhteşem mimari yapılarıyla sizi büyülemeye hazır olan Porto’da gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Serra Do Pilar Manastırı: 1996 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren bu manastır, yüksek bir tepede yer alır. Tepeye çıktığınızda hem manastırın güzelliği hem de muhteşem şehir manzarasını izlemeye doyamayacaksınız.

Livraria Lello e Irmao: 1906 yılında yapılan Neo-Gotik mimari anlayışını yansıtan bu bina bir kitapçıdır. İki katlı olan bina pek çok insana göre dünyanın en güzel kitapçısıdır. Sizler de bu muhteşem binayı görmeden geri dönmemelisiniz.

Ayrıca Porto’da; Borsa Sarayı, Porto Katedrali, Şarap Müzesi, Guindais Füniküleri, Bolhao Pazarı, Sao Francisco Kilisesi gibi noktaları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Haziran ayında ortalama sıcaklığın 22 derece olduğu Porto, güneşli havasıyla sizi mest edecektir. Ayrıca her yıl 23 Haziran tarihinde yapılan Sao Joao Festivali’ni kaçırmamanızı öneririz. Festivalin yapıldığı gün şehrin en eğlenceli günü olarak kabul edilir ve şehirdeki herkes sokaklarda dans eder. Sabaha kadar süren bu etkinlik sizler için unutulmaz bir anı olacaktır.

Budapeşte – Macaristan

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte ülkenin en çok turist alan şehridir. Oldukça romantik olan şehre eşinizle, sevgilinizle gitmenizi tavsiye ederiz. Etkileyici mimari yapıların arasında geniş caddelerde el ele gezmek muhteşem hissettirebilir. Gelin Budapeşte’de gezilecek yerler neler, bakalım;

Buda Kalesi: Budin Kalesi olarak da bilinen kale şehrin en görkemli yapılarından biridir. Dünya Mirasları Listesi’nde de bulunan bu yapı 13.yüzyılda inşa edilmiştir. İçerisinde müzeler, kilise, restoran, kütüphane gibi pek çok yer bulunmakta.

Kahramanlar Meydanı: Pek çok turistik noktaya yakınlığı nedeniyle de sıkça ziyaret edilen Kahramanlar Meydanı’nın yapımı 1929 yılında tamamlanmıştır. Meydandaki heykellerin her biri özel sembolleri temsil etmektedir.

Ayrıca Budapeşte’de; Balıkçı Tabyası, Varosmajor Açık Hava Tiyatrosu, Zincir Köprü, Aziz Stefan Bazilikası, Büyük Kapalı Pazar, Özgürlük Heykeli gibi noktaları da ziyaret etmelisiniz.

Haziran ayında hava sıcaklığı ortalama 24 derece civarındadır. Bazı günler yağmurlu olsa da hava sıcaklığı sizi üzmeyecek kadar güzeldir. Ayrıca haziran ayında giderseniz Margaret Adası Yaz Festivali etkinliklerine de katılabilir. Oldukça ilgi çeken bu festival yaz boyunca devam etmektedir.  Bunun dışında Tuna Karnavalı da haziran ayında yapılır. 

Macar kültürünü yaşatmayı amaçlayan bu karnavalda bir dizi konser ve etkinlikler düzenlenir. Son olarak da haziran ayında Budapeşte Müzeler Gecesi yapılmaktadır. Sabaha kadar müze gezebilirsiniz.

Sicilya – İtalya

Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya, İtalya’nın da 20 bölgesinden biridir. Adanın neresine bakarsanız görecek güzel şeyler bulabilirsiniz. Tapınaklar, parklar, müzeler ve çok daha fazlasıyla Sicilya, yaz tatili için tercih edebileceğiniz bir şehirdir. Gelin şehirdeki gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Neapolis Arkeoloji Parkı: Adanın en eski arkeolojik kalıntılarının bulunduğu yer olan bu park üç ana bölümden oluşur. İçerisinde mağaraların, antik tiyatronun ve çok çeşitli kalıntının da bulunduğu parkta saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Katanya Doumo Meydanı: Barok mimariyi yansıtan binalarla çevrili olan bu meydan adaya gelenlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir. Buraya geldiğinizde adanın pek çok önemli noktasına da yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Sicilya’da; Tapınaklar Vadisi(Agrigento), Cefalu Katedrali, Palermo Arkeoloji Müzesi, Circumetnea Tren Hattı, Mumya Mezarlığı Müzesi, Alcantara Vadisi gibi yerlere de gidebilirsiniz. Sicilya bir ada olduğundan denize girebilme ihtimaliniz olduğunu da unutmayın.

Haziran ayında adadaki ortalama sıcaklık 29-30 derece civarındadır. Ada oluşundan ötürü sıcaklıklar bunaltıcı değildir, bir tişörtle rahatlıkla terlemeden gezebilirsiniz. Ayrıca adada haziran başında Şehir Günü kutlanmaktadır. Adeta bir festival havasında geçen günde orada olmalısınız.

Özetle haziranda yurt dışında nereye gidilir sorusuna birbirinden farklı rotalarla yanıt verdik. Sizler de hem okulların bitmesinden hem kurban bayramı tatilinden faydalanarak muhteşem bir tatil planı yapabilirsiniz.

Ayrıca Glocalzone ile seyahatlerinizden para kazanabilirsiniz. Glocalzone, yurtdışından ürün isteyen kişilerle yurtdışına çıkan kişileri eşleştiren bir mobil uygulamadır. Sizler de yurt dışına çıkarken Glocalzone’u indirebilir hem birilerine yardım edebilir hem de para kazanabilirsiniz.