amsterdam-gezi-rehberi

Amsterdam Gezi Rehberi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam; güzel mimarisi, tarihi yapıları, müzeleri ve kanallarıyla turistler için harika şehirlerden biri. Bu güzel şehre gitmeye karar verdiyseniz Amsterdam gezi rehberimiz tam size göre!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı ziyaret etmek için en güzel zamanlar nisan ve ekim arası. Çok soğuk olmayan, günlerin uzun olduğu ve bu sayede rahat rahat gezebildiğiniz bir program yapmak istiyorsanız bu tarihleri önerebiliriz.

Amsterdam küçük bir şehir. Bu yüzden 3-4 günlük bir tatilde rahat rahat gezip çevreyi görebilirsiniz. Bu açıdan gayet avantajlı bir Avrupa şehri. Kısa sürede pek çok güzel yer görüp eğlenceli deneyimlerle evinize dönebilirsiniz.

Glocalzone uygulamasını kullanarak Amsterdam gezinizde para kazanabilirsiniz. Uygulamaya ücretsiz kaydolduktan sonra gideceğiniz şehri ve tarihleri girebilir; yurt dışından ürün isteyen kullanıcılarla eşleşebilir ve onlara istedikleri ürünleri getirerek para kazanabilirsiniz.

Glocalzone’a üye olup ürün getirerek para kazanmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Şimdi Amsterdam’da gezilecek yerlere, yapılacak aktivitelere ve gezerken yiyebileceğiniz yemeklere birlikte göz atalım.

Amsterdam’da Nereleri Gezelim?

Amsterdam’da gezebileceğiniz harika yerler var. Güzel bir tatille vaktinizi dolu dolu geçirmek istiyorsanız aşağıdaki yerleri haritanıza gidilecek yerler olarak ekleyebilirsiniz.

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Hollanda’da bulunan 3 saraydan biri olan Amsterdam Kraliyet Sarayı, aynı zamanda şehrin en büyük yapılarından biri. Günümüzde hâlâ ziyaretler, resepsiyonlar ve resmi işler için kullanılan saray, 1655 yılında Belediye Binası olarak çalışmaya başlamıştı.

Dam Meydanı

Az önce bahsettiğimiz Kraliyet Sarayı’na geldiyseniz Dam Meydanı’ndan şehir turuna başlayabilirsiniz. Çevrede saray dışında anıt, kilise, müze; mağaza, kafe ve restoranları da bulabilirsiniz.

Dam Meydanı’nda çorbanızı içebilir, Hollanda’nın gouda gibi ünlü peynirlerinden yiyebilir, elmalı turta ve kahveyle keyif yapabilirsiniz. Peynir seviyorsanız Hollanda’nın en ünlü peynirlerini ele aldığımız yazıdan faydalanabilirsiniz.

Rijksmuseum

Hollanda resim sanatıyla ilgilenenler için harika bir ülke. Hele ki Rembrandt ve Vermeer gibi ressamların çalışmalarını beğeniyorsanız bu müze tam size göre! Rijksmuseum aynı zamanda şehrin en büyük müzelerinden biri.

Çağdaş sanata ilgi duyuyorsanız modern sanat müzesi olan Stedelijk Museum’u da listenize ekleyebilirsiniz.

Van Gogh Müzesi

van-gogh-muzesi-amsterdam

Resimden devam edelim. Hayatı bin bir zorlukla geçen Hollandalı ressam Van Gogh’un eserlerine yakından bakmak isterseniz Amsterdam’da yer alan Van Gogh müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Amsterdam’da hediyelik ne alabilirim diye soruyorsanız bu müzenin dükkanından Van Gogh resimleriyle süslü kupalar, su mataraları, fularlar ya da çocuklar için amigurumi oyuncaklar alabilirsiniz.

Anne Frank Evi

Anne Frank’in günlüğü hakkında film izlemiş ya da kitap okumuş olabilirsiniz. Nazilerden iki sene boyunca Amsterdam’daki bir binanın gizli bölmesinde saklanan Anne Frank ve ailesinin hayatına tanıklık etmek ve savaşın korkunç yüzünü görmek için bu etkileyici müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Red Light District

Amsterdam denince akla ilk gelen yerlerden biri gece hayatıyla ünlü Red Light District. İlginç bir deneyim arıyorsanız Erotic Museum gibi her yerde bulamayacağınız müzeleri de bu bölgeye gelmişken ziyaret edebilirsiniz.

Hortus Botanicus Amsterdam

Biraz da doğaya dönelim. Dünyanın en eski botanik bahçelerinden biri olan Hortus Botanicus Amsterdam’da farklı iklimlerden pek çok değişik bitkiyi bir arada bulabilirsiniz. Doğaya, bitkilere ve çiçeklere ilginiz varsa böyle bir botanik turu ruhunuza iyi gelecektir.

Çiçeklerden bahsetmişken Amsterdam’ın ünlü Çiçek Pazarlarından da bahsetmenden geçmeyelim. Yolunuz Amsterdam’a düştüyse güzel çiçeklerin sergilendiği marketleri de mutlaka görün deriz.

Albert Cuyp Market

Şehrin en turistik bölgelerinden biri olan Albert Cuyp Market’te farklı sokak lezzetlerini tadabilir, kendiniz ve sevdikleriniz için hediyelik alışverişi yapabilirsiniz.

Amsterdam’da ne yiyelim diyenler için de çıtır köfte, ringa balığı sandviçi, stroopwafel, patates kızartması gibi sokak yemeklerini önerebiliriz.

Vondelpark

Amsterdam’ın en ünlü parklarından biri olan Vondelpark, ismini Hollandalı şair Joost van den Vondel’in heykelinden alıyor. Uzun bir gezinin ardından bisikletinizi alıp İngiliz bahçesi havasında oluşturulan bu parka gelebilir, huzuru içinize çekebilir ve dinlenebilirsiniz.

Kanal Turu

amsterdam-kanal-turu

Sona bıraksak da şehirde yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri kanal turu. Bu turlar sayesinde kısıtlı vakitte pek çok yer görebilirsiniz. 1-2 saat süren kanal turlarını seçerken yemekli/yemeksiz, alkollü/alkolsüz seçimler yapabilirsiniz. Örneğin Hard Rock Cafe’nin burgerli kanal turunu bile seçebilirsiniz.

Kısacası hem güneşli havanın tadını çıkarayım hem de Amsterdam’ın en güzel noktalarının fotoğraflarını çekeyim diyorsanız kanal turları tam size göre!

Özet

Hazırladığımız Amsterdam Gezi Rehberi içerisinde de gördüğünüz gibi Amsterdam çok farklı alanlarda deneyimler yaşayabileceğiniz küçük ama dolu dolu bir şehir. Kendi ilgi alanlarınıza, bütçenize ve kalacağınız gün sayısına göre programınızı oluşturursanız çok keyifli bir tatil geçireceğinizden eminiz.

Gece hayatı, parkları ve müzeleriyle Amsterdam; Avrupa’da görebileceğiniz en orijinal yerlerden biri. Bahar ve yaz aylarında vize sıkıntınız da yoksa rahat rahat gidip güzel bir tatil yapabilirsiniz. İlginç yemekler yiyebilir, bu kültürün tadını çıkarabilirsiniz.

Tatilinizi yaparken bir yandan da para kazanmak için Glocalzone üzerinden diğer kullanıcıların ürün taleplerini görebilir, bu taleplerden karşılayabilecekleriniz varsa para kazanabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklayarak uygulamaya ücretsiz üye olmak, seyahat edeceğiniz ülkeyi ve tarihleri girmek. Sonrasında ise istediğiniz ürünü seçip getirerek para kazanabilirsiniz.

Hollanda’ya gideceklere şimdiden keyifli bir tatil diliyoruz. Amsterdam gezi rehberimizi sevdiyseniz Seyahat Asistanın kategorimize göz atabilirsiniz.