Mayısta yurt dışında nereye gidilir

Mayısta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Havaların iyice ısınmaya başladığı, baharın son ayı olan mayıs ayı, yurt dışı tatili planlamak için en ideal aylardan biri. Baharın sıcaklığı içimizi ısıtırken yeni yerler görme ve tatil isteği de dört bir tarafımızı sarar. Peki mayısta yurt dışında nereye gidilir?

Üstelik bu yıl 19 Mayıs Cuma gününe gelmektedir. Bu fırsatı değerlendirerek, 3 günlük muhteşem tatiller planlayabilirsiniz. Gelin mayıs ayında yurt dışında gidilecek yerler nereler, birlikte inceleyelim.

Chiang Mai, Tayland

Mayısta yurt dışında nereye gidilir?

Tayland’ın nüfusu en fazla olan şehri olan Chiang Mai, “Yeni Şehir” anlamına geliyor. Himalaya Dağı’nın eteklerine kurulan bu şehir, hem doğal güzellikleri hem de mimari yapılarıyla kalbinizi fethedecek. Gelin Chaing Mai’de gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Wat Phra Singh Tapınağı: 14. yüzyıldan günümüze kadar gelen bu tapınak bir dağın tepesinde yer alır. Yüksekliği tam 1073 metredir. İlginç mimarisiyle dikkat çeken yapı Taylandlılar için oldukça önemli bir noktadır.

Wat Chedi Luang: Muhteşem güzelliği ile sizi büyüleyecek olan bir başka tapınak Wat Chedi Luang. Taylandlıların en kutsal emaneti olan Zümrüt Buda 100 yıl boyunca bu tapınakta saklanmıştır. Bolca fotoğraf çekebileceğiniz bu tapınağı mutlaka görmelisiniz.

Ayrıca bölgede; Wat Chiang Man, Wat Montien, Wat Jet Yot, Wat Pha Lat, Phuphing Sarayı, Elephant Poopoopaper Park gibi noktaları da ziyaret etmenizi öneririz.

Hava sıcaklığının ortalama 30 derece olduğu mayıs ayında ziyaret ettiğinizde henüz yağmurlar başlamamış olur. Mayıs sonrası bu bölge kış mevsimine girer ve aylar boyunca yağmurlu olur.

Ayrıca güzel havanın tadını fil ve panda kamplarında çıkarabilirsiniz. Fillere binebilir, onları besleyebilirsiniz. Bütün bunların yanında cumartesi ve pazar geceleri kurulan gece pazarlarını da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kopenhag – Danimarka

Tüccarların Limanı anlamına gelen Kopenhag, tam anlamıyla muhteşem bir liman kentidir. Kendinizi tarihi bir filmin içinde yürüyor gibi hissedebileceğiniz sokaklarıyla, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle Kopenhag, size unutulmaz günler sunacak. Gelin gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Nyhavn Kanalı: Kopenhag’a geldiğinizde mutlaka kanal boyunca yürüyüş yapmalısınız. Bu yürüyüş sırasında bölgedeki pek çok mimari yapıyı da görebilirsiniz. Ayrıca kanal boyunca pek çok kafe, restoran, mağazayı da bir arada bulabilirsiniz.

Tivoli Bahçeleri: 1843 yılında kurulan bu bahçeler içerisinde lunaparklar, tarihi binalar ve muhteşem bir egzotik mimari sunuyor. Adeta masal diyarında gibi hissettiren bu bahçeler, şehrin en eğlenceli noktalarından biri.

Ayrıca Kopenhag’da; Amalienborg Sarayı, Christiansborg Sarayı, National Museum, Strøget Caddesi, Ny Carlsberg Glyptotek gibi noktaları da ziyaret etmeyi unutmayın.

Kopenhag’a mayıs ayında geldiğinizde Kopenhag Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne katılabilir, istediğiniz filmleri seyredebilirsiniz. Ayrıca yine mayıs ayının son günlerinde düzenlenen Distortion Festivali ile elektronik müzik konserlerine katılabilirsiniz. Hava sıcaklığının ortalama 16 derece olduğu mayıs ayı, Kopenhag ziyareti için en uygun ayların başında geliyor!

Yurt Dışı Müzik Festivalleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Galapagos Adası, Ekvador

Şimdi sıra dışı bir rota önerimiz var. Ekvador Cumhuriyeti’ne ait olan takımadalardan biri Galapagos Adası. Bölgede 14 büyük, 8 küçük, 40 tane de minik adacık bulunuyor. Zamanında patlayan yanardağlardan çıkan ve soğuyarak üst üste biriken lavlardan oluşan bu adada hâlâ aktif olan yanardağlar bulunmakta. Sizi daha fazla sabırsızlandırmadan gelin Galapagos Adası gezilecek yerler neler, inceleyelim.

Turtle Bay Plajı: Bu plaja geldiğinizde sadece Galapagos Adası’na özgü deniz iguanalarını, pelikan türlerini, flamingoları görebilirsiniz. Muhteşem bir tabiat içerisinde denize girmek istiyorsanız Galapagos tatiline bu lokasyondan başlayın.

Ulusal Park: 8000 metrekarelik devasa bir alana kurulmuş olan bu park sizi adeta ormanın içindeymişsiniz gibi hissettirecek. 1959 yılında açılan park, bölgeye özgü dev kara kaplumbağalarını da barındırıyor.

Ayrıca Galapagos Adası’nda; Sierra Negra Yanardağı, Mann Plajı, Pearl Shell, Camino a Las Grietas, Loberia Plajı gibi bölgeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Bir diğer ismi de “Tabiatın Ütopyası” olan Galapagos Adaları, ekvator bölgesinde bulunduğu için ılıman iklime sahip. Bölgede yılın neredeyse tamamını güneşli ve sıcak geçiyor. Adada mayıs ayında ortalama sıcaklık 26 derecedir. Sıcaklıklar henüz çok fazla artmadığından bunaltıcı sıcaktan uzakta bir tatil yapabilirsiniz.

Tatil yaparken para kazanmak ister misiniz? Glocalzone yurt dışına seyahat ederken para kazanabilirsiniz. Glocalzone ile yurt dışından ürün isteyen kişilerin taleplerini yerine getirerek para kazanabilir, tatil masraflarınızı azaltabilirsiniz. İster “ürün isteyen” ister “ürün getiren” olarak üye olabilirsiniz.

Seyahat ederken para kazanmak için Glocalzone’a göz atın!

Braga, Portekiz

Braga, gezginlerin çoğu zaman es geçtiği yerlerden biri. Ancak Portekiz’in 3. büyük şehri olan Braga hem doğasıyla hem mimari yapılarıyla hem de kültürüyle ülkenin en önemli şehirlerinden biri halinde. Gelin Braga’da gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Braga Katedral (Se): Bu katedral Portekiz’in ilk katedrali olması ile ünlüdür. Ülkenin en önemli binası durumundadır. 3. yüzyıldan bugünlere geldiği düşünülen yapının iç mimarisinden gözlerinizi alamayacaksınız.

Santa Barbara Bahçesi: Şehrin neredeyse tam ortasında bulunan bu park, hem uzun yürüyüşler yapmak hem de ülke tarihini öğrenmek isteyen turistlerin ortak noktası durumunda. Yıl boyunca açık olan bahçe baharın son ayı olan Mayıs ayında cıvıl cıvıl olur.

Braga’ya geldiğinizde ayrıca; İdola Çeşmesi, Porta Nova Kemeri, Dağların İsa’sı Kilisesi, Circo Tiyatrosu, Raio Sarayı, Bischainhos Müzesi gibi noktaları da ziyaret etmeyi unutmayın.

Bölge  Akdeniz iklimi altında olduğu için yazları sıcak ve kurak olur. Bu nedenle yaz kuraklığı başlamadan mayıs ayında ziyaret etmenizi öneririz. Mayıs ayında bölgedeki ortalama hava sıcaklığı 19 derece civarındadır.

Ayrıca mayıs ayının ilk günlerinde şehirde Organ Festival of Braga düzenlenmektedir. Pek çok turist için oldukça ilgi çekici olan bu etkinlikle pek çok önemli organ sanatçısı sahne alır. Siz de hem doğa içinde olmak hem eğlenmek adına Mayıs ayında rotanızı Braga’ya çevirebilirsiniz.

Paris – Fransa

En romantik Avrupa şehirlerinden biri olan Paris her yıl milyonlarca turist ağırlayan bir şehir. Hem enteresan mimari yapıları hem doğası hem de müzeleriyle günlerce gezilse bile yeterli gelmeyecek bu şehirde zamanı unutacaksınız. Paris’te gezilecek yerler nereler bakalım;

Louvre Müzesi: Birçok filmde ve dizide gördüğümüz dünyanın en önemli müzelerinden biri. İçerisinde 35.000’den fazla eser sergilenen müzede Mona Lisa tablosunu da canlı canlı görebilirsiniz. Uzun kuyruklara maruz kalmamak için sabahın erken saatlerinde gitmeniz gerektiğini de ekleyelim.

Şanzelize Caddesi: Paris’in en lüks caddelerinden biri olan Şanzelize Caddesi şehrin en uğrak noktalarından biri. Cadde boyunca uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Pek çok kafe, restoran ve mağazanın da bulunduğu cadde gece hayatıyla da meşhurdur.

Ayrıca Paris’te; Montmartre, Notre Dame Katedrali, Eyfel Kulesi, Sacre Coeur Bazilikası, Disneyland, Versay Sarayı ve Bahçeleri, Pantheon gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Mayıs ayında Paris’te ortalama hava sıcaklığı 18 derece civarındadır. Hava çoğunlukla tam gezilecek kıvamda olur. Baharın tadını Paris’in parklarında sokaklarında dolaşarak çıkarabilirsiniz. Ayrıca mayıs ayında Müze Gecesi düzenlenir. Gece boyunca şehrin müzelerini gezebilirsiniz. Unutulmaz bir mayıs tatili için Paris’i listenize eklemeyi unutmayın.

Madrid – İspanya

İspanya’nın başkenti olan Madrid, aynı zamanda ülkenin en çok turist alan şehirlerinden biridir. Cıvıl cıvıl sokakları ve sıcakkanlı insanlarıyla hem kültürel hem de eğlence dolu bir tatil vaat ediyor. Gelin Madrid’de gezilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Puerta del Sol: Şehrin en önemli meydanlarından biri olan bu meydan yerel halk için bir buluşma noktası konumunda. Meydanın çevresinde sokak sanatçıları, restoranlar, müzeler ve alışveriş noktaları bulunmakta.

Plaza Mayor: Meydandan biraz yürüdüğünüzde karşınıza çıkacak olan bu devasa bina ve etrafındaki heykeller sizi büyüleyecek. Turistlerin uğrak noktalarından biri olan bu mekanda bol bol fotoğraf çekilmek isteyeceksiniz.

Ayrıca Madrid’de; Parque de El Retiro, Prado Müzesi, Gran Via, Madrid Kraliyet Sarayı, Almudena Katedrali, Plaza de Cibeles, Santiago Bernabeu Stadyumu gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Madrid’de mayıs ayında ortalama sıcaklık 20 derecedir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarla geçtiği şehri ziyaret etmek için en uygun ay mayıstır. Ayrıca mayıs ayında Madrid’de San Isidro Festivali düzenlenir. Nehir boyunca yayılan festival etkinlikleri kapsamında geçit törenleri, canlı konserler ve etkinlikler yer alır. Baharın tadını çıkarmak için Madrid en uygun seçeneklerden biri!

Özetlemek gerekirse bu yazımızda mayıs ayında yurt dışında gidilecek yerler hakkında detaylı öneriler paylaştık. Baharı geride bıraktığımızı hissettiren, yaza bir kala havaların iyice ısındığı mayıs ayı en güzel tatilleri planlamak için çok uygun. Ayrıca tatil yaparken para kazanabileceğiniz Glocalzone ile tatil masraflarınızı da azaltabilirsiniz.

Glocalzone, yurt dışına çıkan kişilerle yurt dışından ürün getirtmek isteyen kişilerin bir araya geldiği bir mobil uygulama. Ürün isteyen kişinin ürününü getirerek seyahatlerinizde para kazanabilirsiniz. Böylece tatil bütçenize de katkı sağlamış olursunuz. Hemen Glocalzone’u deneyin!