Hollanda’dan Ne Alınır? 5 Tavsiye

Özgürlükler ülkesi Hollanda, herkesin hayatında kesinlikle bir defa ziyaret etmesi gereken ülkeler arasında. Mükemmel doğası ve özgür insanlarıyla gezmeye doyamayacağın bu ülkeden neler satın alınır diye araştırdık ve Hollanda’dan ne alınır konusunu senin için derledik. Hiç vakit kaybetmeden incelemeye başlayalım.

Hollanda Lale Soğanları

Hollanda deyince çoğu kişinin aklına laleler geliyor, işte bu yüzden Hollanda’dan neler alınır sorusunun cevabına birbirinden güzel lalelerle başlıyoruz. 400 senedir lale yetiştirilen ülkede her yıl 9 milyarı aşkın lale yetiştiriliyor. Lale soğanı yetiştiriciliğinde dünya çapında konuşulan Hollanda, Lale Soğanı Mahallesi olarak da anılıyor.

Bu güzel çiçekleri, havalimanından tutun da çeşitli dükkanlarda, en önemlisi de ülkedeki birbirinden güzel çiçek pazarlarında bulabilirsin. Canlı çiçeklerle aranız pek yoksa, tahta lalelerden satın alıp arkadaşlarına sembolik hediyeler verebilir ya da Hollanda gezinden güzel bir hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Hollanda Gouda Peyniri

Hollanda’dan ne alınır dendiğinde akla ilk gelen şey Hollanda peyniridir desek yanılmış olmayız. Şehrin adını alan hafif yağlı ama bir o kadar da tatlı aromasıyla bilinen Gouda, şarapların ve ızgara etlerin olmazsa olmazı Biberli Peynir. Pesto ve peyniri bir arada arayanlara Pestolu Peynir, yumuşak peynirleri sevenler için Sarımsaklı Peynir. Güçlü aroma arayanlar için Hardallı Peynir, zaman geçip ‘yaşlandıkça’ güzelleşen Leerdammer, özellikle Amsterdam’da birçok yerde bulabileceğin Füme Peyniri ve dahası seni bekliyor. Eğer sen de peynir aşığıysan, Hollanda’dan ne alınır sorusunun cevabının büyük bir kısmını oluşturan peynirleri incelemek ve satın almak için hatrı sayılır bir vakit ayırmanı öneririz. Çünkü Hollanda, peynir konusunda oldukça geniş bir lezzet ve ürün yelpazesine sahip.

Jenever

Yurt dışı seyahatlerinin olmazsa olmazı alkol olduğu için Hollanda’dan alabileceğiniz ürün önerilerine Cin (Gin)’in atası olarak bilinen ve genever bitkisinden üretilen, ülkede Jenever olarak adlandırılan bu güzel içki ile devam ediyoruz. Karanfil, kakao, zencefil, elma gibi aromalara sahip birbirinden farklı çeşitlerini bulabilirsin.

Tahta Ayakkabılar

Klompen adını verdikleri bu ayakkabılar 1230’lu yıllardan beri büyük bir el emeğiyle yapılıyor. Yaş kavak ağacından yapılan bu ayakkabılar eskiden çoğunlukla çiftçiler tarafından giyilirken, zamanla yaygınlaşmış. Hatta, ayakkabının renginden ve modelinden giyen kişinin mesleği, evli ya da bekar olduğu anlaşılır hale gelmiş.

Bu ilginç ayakkabılar günümüzde kullanılmasa da mükemmel bir hediye seçimi ve aynı zamanda hoş bir anı haline geldiği için Hollanda’dan alabileceğin şeyler arasındaki yerlerini alıyorlar. Anahtarlık, biblo, süs eşyası, ev terliği ve daha birçok farklı şekilde bulman mümkün.

Stroopwafel

İnce ve küçük bir waffle şeklindeki bu tatlı atıştırmalıklar; hem bütçeni yormayacak, hem ağzını tatlandıracak, hem de valizinde çok büyük bir yer işgal etmeyecek. Üstelik Hollanda’dan alabileceğin şeyler listesinin de en tatlısı! Hollandalılar bu gofretimsi tatlıyı çay ya da kahve kupalarının üzerine koyup ısıtarak yiyorlar. Böylece içindeki karamel eriyor ve ağızda daha hoş bir tat bırakıyor.

Hollanda’dan ne alınır sorusuna en iyi yanıtı aldığını umuyoruz. Eğer bu ürünleri çok sevdiysen ve Hollanda’ya seyahat etmenize daha çok varsa, hepsini gezginler aracılığıyla Glocalzone‘dan sipariş edebilirsin.