Fransa’dan Ne Alınır? Almadan Dönmemeniz Gereken Şeyler

Fransa, dünyanın en zarif ve sofistike ülkelerinden biri olarak bilinir. Bu şarap ülkesi, şıklığın ve benzersiz lezzette yiyeceklerinin karışımıyla, tüm gezginler için cezbedici bir destinasyondur. Bu Avrupa ülkesine her zaman seyahat etmek mümkün olmayabilir. Glocalzone ile istediğin yerel ürünleri şehrine getirtebilirsin. Peki, “Fransa’dan ne alınır?” Bu ürün listesi, Fransa’nın en iyilerini evine getirmende sana yardımcı olacaktır.

1. Fransız Beresi

Fransa hakkında birçok klişe vardır ve en ünlüsü, Fransız halkının her zaman Bérets giymesi. Bu örme yün şapka genellikle Parisli sanatçılar ile ilişkilendirilir. Ve Fransızlar bu kadar sık giymeseler bile, Fransa’nın başkentinden eve getirmek için güçlü bir sembol ve harika bir hediye seçeneği olabilir. Paris’teki her hediyelik eşya dükkanında ucuza (“Çin Malı” olanları) bulabilirsin; bununla birlikte, Fransa’da üretilmiş olan şapkalar elbette ki dışarıda üretilmiş olanlara göre çok daha çekicidir. (25.00 €)

2. Daranatz Çikolata, Bayonne, Fransa

Bu Fransız çikolata markası, her türlü çikolata türünde uzmanlaşmıştır. Her biri tarçın, vanilya veya portakal gibi aromalarla doldurulmuş sütlüden bitter çikolataya kadar, farklı çeşitleriyle damak zevkine hitap edecektir.

3. Les 2 Marmottes Çayı İnfüzyonları, Rezene, Fransa


Tatlı notalar, doğal otlar ve kolayca unutamayacağın bir lezzet ile zengin bir fincan çayın tadını çıkarın. Her çayın kendine özgü doğal karışımları ve sağlıksal açıdan birçok yararı vardır. Antik çağlardan beri, biberiye, özellikle sindirim olmak üzere, birçok yararı ile bilinmektedir. Hazmı kolaylaştırmak ve çok zengin öğünleriyle karaciğeri rahatlatmak için Rosemary 2 Marmots, tatil mevsiminin aşırılıklarına karşı savaşmak için % 100 doğal bir içecektir. Uzun yolculukların beraberinde getirdiği geçici yorgunlukla savaşarak vücudu güçlendirmek ve kolay uykuya dalmanı sağlayacak olan bu  şifa deposu çayı denemeni şiddetle tavsiye ederiz. ($ 4.80)

4.Montélimar Nougat, Fransa

Fransa’da herkes güneydeki Montélimar kasabasını bal, şeker, yumurta akı ve kavrulmuş bademlerden oluşan lezzetli bir şekerleme olan nuga ile tanır.

5. Fossier Biscuits, Reims, Fransa

Fransa’nın Şampanya bölgesinin kalbinde, 1845 yılında kurulan Fossier, kabarcıklı flütünüz için mükemmel bir garnitür yarattı. Bu pembe hafif şekerli kurabiyeler şık olmalarının yanı sıra oldukça lezzetli. (5.00€)

6. Parfüm de Rosine, Paris

Marie-Hélène Rogeon’un, markanın kurcusu, ana kaygısı en yüksek kalitede doğal malzemelerden yapılmış güzel kokular sunmaktır. Rosine’nin parfümlerinin temelini markaya özgü olan gül esansı oluşturur. Aralarından seçim yapabileceğin 20’den fazla parfümü ile herkes için ideal bir koku mevcuttur. ($ 120.00)

7. Laduree Makaron, Paris

Ladurée, Paris’te nefis, gökkuşağı renginde macaron çeşitleri ile ünlü olan bir pastanedir. Badem tozu, yumurta akı ve şekerden yapılan bu küçük hamur işi tatlısı Paris’ten sipariş etmen gereken diğer bir olağanüstü üründür. Herkesin damak zevkine uygun çeşitlilikte ürünleri mevcuttur. Gül, Tuzlu Karamel, Çikolata (saf kökenli Gana), Portakal Çiçeği, Çilek Nane ve Vanilya ünlü makaron çeşitlerinden sadece birkaçıdır.

8. Pierre Herme Makaron, Paris

Pierre Hermé, yenilikçi ve yaratıcı lezzet kombinasyonları ile tanınır. Pierre Hermé’deki macaronların çoğu iki veya üç ana lezzetin (gül ve yasemin, kayısı ve fıstık, çikolata koyma ve tutku meyvesi) birleşimidir. Gül, Tuzlu Karamel, Çikolata (saf kökenli Venezuela), Kayısı ve Fıstıklı, Çikolatalı Lait & Passion Fruit ve Crème Brûlée ünlü makaron ve pasta çeşitleridir.

9. Sabun, Marsilya (Savon de Marseille)

Savon de Marseille, yaklaşık 600 yıldır, sabun üreticiliği yapan dünyaca ünlü Fransız markasıdır. Savon de Marseille sabunlarının neredeyse tamamı, çoğunlukla zeytinyağı olan doğal yağlardan yapılmaktadır ve çoğu hala el ile yapılmaktadır. Bu sabunlar kuru ciltler için mükemmeldir ve bazı şaşırtıcı doğal kokular içerir. Bir kalıp sabunun fiyatı 3.50 Euro civarındadır. Bu sabunların bir kısmını evine hediye olarak Glocalzone ile sipariş verebilirsin; ailen ve arkadaşların bu hediyeye bayılacaktır.

10. Longchamp

Cassegrain, 1948’de Longchamp’ı deri ürünleri seyahat aksesuarları mağazası olarak kurdu. 1993 yılında Longchamp, fotoğraftaki gibi vinil ve deriden yapılmış katlanabilir seyahat çantaları koleksiyonu olan “Le Pliage” serisini tanıttı.Bu popüler el çantaları 60-200 Euro arasında değişiyor.

Fransa’dan ne alınır öğrendiğimize göre biraz da bu ürünlere nasıl sahiğ olabileceğini anlatalım. Glocalzone ile dilediğin ürünü Fransa’dan gelen gezginlerimizden isteyebilirsin. Ayrıca güvenli ödeme sistemi ile ürünü teslim almadan paran karşı tarafa geçmez!

Glocalzone nasıl kullanılır öğrenmek için Glocalzone 101 yazımızı inceleyebilirsin!