yurt-disi-muzik-festivalleri

Kaçırılmaması Gereken Yurt Dışı Müzik Festivalleri

Müzikle arası iyi olanlar için kaçırılmaması gereken yurt dışı müzik festivalleri hakkında bir içerik hazırlamak istedik. Seyahat planları yapıyorsanız bu tarihleri ve ülkeleri bir kenara not etmekte fayda var.

Yurt dışı tatili planı yaparken pek çok değişkeni göz önünde bulundurmak gerekir. Kısıtlı zamanın yanı sıra yapmak istediğiniz çok şey olabilir. Hangi müzeleri gezeceğinizi, hangi restoranlara gideceğinizi, şehrin hangi noktalarını görmek istediğinizi önceden belirlemek bu noktada işinizi kolaylaştırabilir

Plan yapmayıp akışa bırakmak da bir tercih elbette. Ancak kısıtlı bir bütçeniz ve vaktiniz varsa zaman zaman beklenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Dolu dolu bir deneyim yaşamak için önceden basit bir plan yapmanızı öneririz.

Seyahatinize eklemek için müzik festivallerini de düşünebilirsiniz. Tatilinizi gideceğiniz yerde yapılacak olan festivallere denk getirebilirsiniz. Böylelikle unutulmaz deneyimler yaşayıp keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Bu yazıda yurt dışında kaçırılmaması gereken müzik festivalleri hakkında bilgiler vereceğiz. Yurt dışı müzik festivallerine nasıl bilet alabileceğinizden bahsedeceğiz.


Yurt dışına çıkmak istiyorsanız festival masraflarınızı azaltmak için Glocalzone’a ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz. Glocalzone, yurt dışından ürün isteyenlerle seyahat edenleri buluşturan bir uygulama. Siz de yurt dışı seyahatlerinizde talep edilen ürünleri getirerek bunlar üzerinden para kazanabilirsiniz.

Yurt Dışındaki En İyi 7 Müzik Festivali

Yurt dışında, özellikle Avrupa’nın farklı şehirlerinde, dünyaca ünlü birçok müzik festivali düzenlenmektedir. Ünlü sanatçıların ve grupların da sahneye çıktığı bu festivaller her yıl yüzbinlerce kişiye ev sahipliği yaparlar.

Siz de tatil rotanızı belirlerken bu festivallere denk getirerek eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Gelin, yurt dışı müzik festivalleri nerede, hangi tarihlerde düzenleniyor birlikte inceleyelim.

1- Roskilde Festival

Yurt dışı müzik festivalleri içinde ilk önerimiz Danimarka‘nın Roskilde Festival’i. İlk kez 1971 yılında düzenlenen müzik festivali Roskilde Festival, 50 yılı aşkın süredir müzikseverlerle buluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Red Hot Chili Peppers, New Order, Wiz Khalifa gibi dünyaca ünlü pek çok ismi ağırlayan festival ülkemizden de Gaye Su Akyol’u ağırlamıştır. 2023 line-up’ında ise Blur, Queens of the Stone Age gibi gruplar var.

8 gün boyunca unutulmaz anlara sahne olan ve birçok efsane müzik grubunun yanında yeni çıkan gruplarında izleyiciyle buluşmasına olanak sağlayan festival, Avrupa’nın en uzun soluklu festivali konumundadır.

Her yıl yaklaşık olarak 130.000 kişinin katıldığı festival Danimarka Roskilde’de düzenleniyor. 2023 yılında ise 24 Haziran Cumartesi başlayacak olan festival 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Danimarka seyahati planlamak için en uygun tarihler!

2- Glastonbury

1970’li yıllardan beri düzenlenen festival İngiltere’nin Glastonbury şehrinde yapılmaktadır. Açık havada yapılan dünyanın en büyük ve en kalabalık canlı müzik festivallerinden biridir.

Festivalde pek çok sahne kurulduğu için birbirinden farklı müzik türlerini dinlemeniz mümkündür. Rock, elektronik, folk gibi türlerin en iyi performansları bu festivalde dinleyiciyle buluşmaktadır.

Ayrıca festivalde bir de performans bölümü bulunur. Bu kısımda tiyatro, kabare, sirk, modern dans, poi gibi pek çok gösteri düzenlenir. Festivalde geçtiğimiz yıllarda Adele, Coldplay, Muse, Beck gibi pek çok önemli isim ve grup da sahneye çıkmıştı.

1970’lerin hippi ruhunu da hissettiren Glastonbury Festival 2023 yılında 23-25 Haziran arasında düzenlenecektir. Bilet almak isteyenler yine acele etmeli çünkü bu festival dünyanın en kalabalık müzik festivalleri arasında bulunuyor.

3- Tomorrowland

İlk kez 2005’de gerçekleştirilen festival Belçika’nın Boom şehrinde düzenleniyor. Her yıl rekor sayıda kişinin katıldığı festival 400.000 kişinin katılımıyla şehrin en büyük müzik festivali haline gelmiş durumda. Sadece Belçika’nın değil tüm dünyanın ilgisini çeken festivalde elektronik müzik yapan sanatçılar hayranlarıyla buluşuyor.

Daha önce festivale gidenlerin “rüya gibi, özgür, canlı ve kendine özgü” şeklinde tanımladığı festivalde sahne şovlarının yanı sıra ışık ve lazer gösterileri de büyük ilgi çekiyor.

Her yıl temmuz ve mart ayında düzenlenen ve 3 gün süren festival biletlerini çıkar çıkmaz almanızda fayda var. Çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi tüm dünyanın ilgisini çeken bir festival olduğu için biletler satışa çıkar çıkmaz tükeniyor.

Tomorrowland 2023 Winter, 18-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Biletleri ise 6 Aralık günü satışa çıktı bile.

4- EXIT Festival

İlk kez 2000 yılında düzenlenen Exit Festival, Sırbistan‘ın Novi Sad şehrinde yapılmaktadır. Dünyanın en iyi müzik festivalleri arasındadır.

Novi Sad’ın da içinde bulunduğu Avrupa’da Gezilecek Ucuz Yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Başarısı nedeniyle yıllar içerisinde çeşitli ödüller de alan festival 2007 yılında, UK Festival Awards – Avrupa’nın En İyi Festivali ödülünü almıştır. 2013 yılında ise En İyi Büyük Avrupa Festivali ödülünü almıştır. Bu nedenle de dünyanın en kalabalık festivallerinden biridir.

Festivalde pek çok müzik türü bir aradadır. Rock, metal, hip-hop, elektronik müzik grupları ve sanatçıları 4 gün boyunca unutulmaz performanslar sergilemektedir. Festivalin bir de ilginç bir özelliği bulunmaktadır. Orta Çağ’ın en güzel kalelerinden birinin yanı başında gerçekleştirilmektedir.

2023 yılında 6-9 Temmuz arasında gerçekleşecek olan festivale gitmek isterseniz bilet almak için acele etmenizi öneririz. Bu sene festivalde The Prodigy, Midnight, Skrillex gibi isimler yer alacak.

5- Fusion Festival

1997 yılından beri düzenlenen festival Almanya’nın Larz şehrinde yapılmaktadır. Elektronik müzik ağırlıklı bir festival olan Fusion Festival, tamamen sürprizlerle dolu bir festivaldir.

Sahneye çıkacak grupların ve sanatçıların isimleri önceden açıklanmaz. Gittikten sonra öğrenirsiniz. Bu durum pek çok müzikseverin ilgisini çekmektedir. Hem sevdikleri sanatçılarla karşılaşma ihtimali hem de yeni gruplar keşfetmenin heyecanı bir aradadır.

Çadır ya da karavan gibi seçeneklerle birkaç gün boyunca festival alanında konaklamanız da mümkündür. Ayrıca konserlerin yanı sıra performans sanatları ve sergiler de düzenlenmektedir.

Fusion Festival 2023 yılında 28 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacaktır. Biletleri şimdiden satışta olan festival her yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce müzikseverle buluşacaktır.

6- Rock Werchter

1976 yılından beri düzenlenen festival Belçika’nın Werchter köyünde yapılmaktadır. İlk yıllarında tek günde tek kişinin sahne almasıyla başlayan festival yıllar içerisinde büyüyüp bugünlere kadar gelmiştir.

Dünyanın en önemli rock yıldızlarının sahne aldığı festival pek çok ödül de almıştır. Bu festivale gidecekseniz Brüksel’den tren ya da otobüslerle köye ulaşabilirsiniz.

2023 yılında 29 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacak olan festivalde Arctic Monkeys, Muse ve Stromae gibi isimler sahne alacaktır.

7- Open’er Festival

Polonya‘nın Gdynia şehrinde düzenlenen festival, hem fiyatı hem line-up’ıyla oldukça ilgi çekici. Polonya’nın para birimi Euro değil, Zloty. Aynı zamanda ülke de diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha ucuz. Bu yüzden düşük bütçeyle yurt dışı müzik festivallerine katılmak istiyorsanız Open’er‘ı değelendirebilirsiniz.

2023’te 28 Haziran – 1 Temmuz arasında düzenlenecek ödüllü festivalde Onerepublic, Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Kendrick Lamar gibi isimler yer alacak.

8- Coachella Festivali

1999 yılından bu yana düzenlenen festival son yıllarda ülkemizde iyice popüler hale gelmiştir. ABD Colorado Çölü’nde gerçekleşen festival, çoğunlukla rock, indie, elektronik müzik yapan sanatçı ve grupları dinleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın en iyi müzik festivallerinden biri olarak görülen Coachella, 8 ayrı sahnesiyle herkese hitap etmektedir.

2023 yılında 14 Nisan-23 Nisan arasında düzenlenecektir. Giden kişilerin ne giyecekleri konusunda bile heyecan duyduğu bu festivali mutlaka görmeniz gerekiyor.

Yurt Dışı Müzik Festivalleri için Nasıl Bilet Alınır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Avrupa şehirleri müzik festivalleri açısından oldukça zengin. Pek çok gezgin ve müziksever tatillerini bu festivallerin tarihlerine denk getiriyor.

Bu festivallerin hepsi dünyaca ünlü festivaller oldukları için biletleri çıktıktan kısa süre sonra tükenmektedir. Bu nedenle bir yurt dışı müzik festivaline gitmek istiyorsanız aylar öncesinden biletinizi almanız gerektiğini unutmayın.

Öncelikle gitmek istediğiniz müzik festivalini belirlemeniz gerekir. Festivali belirledikten sonra Google araması ya da sayfamızdaki linker aracılığıyla bilet sayfasına ulaşabilirsiniz. Yukarıda saydığımız bütün festivallerin online bilet satış siteleri bulunmaktadır. Bu siteler üzerinden kredi kartınızla biletinizi alabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse bu yazıda kaçırılmaması gereken yurt dışı müzik festivalleri hakkında bilgi verdik. Festivallerin öne çıkan özelliklerinden, 2023 festival tarihlerinden ve line-uplarından bahsettik.

Sizler de yurt dışına gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka bu festivallere göz atmalısınız. Ayrıca yurt dışında Glocalzone ile tatil yaparak para kazanabilirsiniz. Glocalzone uygulaması ile ürün isteyen kişilerin taleplerini yerine getirerek para kazanabilir, seyahat masraflarınızı azaltabilirsiniz.