avrupada-gezilecek-ucuz-yerler

Avrupa’da Gezilecek Ucuz Yerler: Şehirler ve Ülkeler

Kısıtlı bir bütçeyle de Avrupa ülkelerini gezebileceğinizi biliyor muydunuz? Avrupa’da gezilecek ucuz yerler rehberimizle bütçenizi yormadan güzel bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Bazı Avrupa ülkeleri uygun fiyatlarıyla ülkemizde yapacağınız bir tatilden bile daha ucuza gelebilmektedir. Bu sayede tatili ucuza getirerek daha fazla gezebilirsiniz. Daha çok yer görebilir, daha çok kültür tanıyabilirsiniz.

Bu yazıda Avrupa’da gezilecek ucuz ülkeleri ve şehirleri sizler için derledik! Hadi gelin inceleyelim.

Avrupa’da Gezilebilecek Ucuz Ülkeler

Avrupa’ya gitmek için on binlerce euro biriktirmenize gerek yok! Elinizdeki parayla da gezebileceğiniz pek çok ülke, pek çok şehir var. Hatta Avrupa’nın bazı noktalarında fiyatlar ülkemizden bile daha uygun durumda.

Gelin, hangi Avrupa ülkelerinde ucuza tatil yapılır, birlikte keşfedelim.

Gdańsk – Polonya

Gezginlerin en çok gittiği Avrupa ülkelerinden olan Polonya, 2. Dünya Savaşı’nın ardından neredeyse tamamen yeniden inşa edilse de tarihi yapılarıyla öne çıkmaktadır.

Polonya’ya gelen çoğu kişi Kraków, Wrocław, Varşova gibi şehirleri tercih eder. Bu şehirler Avrupa ortalamasına göre nispeten ucuz tatil imkanı sunsa da Polonya’nın muhteşem liman kenti Gdańsk, ucuza tatil yapabileceğiniz harika bir şehirdir.

Uzun Pazar (Długi Targ): Trafiğe tamamen kapalı olan bir meydandır. 17. yüzyıldan kalma binalarla süslenmiş sokakları, tarihi şehir kapılarıyla mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Ayrıca meydanda birçok cafe, restoran da bulunmaktadır.

Golden Gate: 17. yüzyılda yapımı tamamlanan Altın Kapı, gotik mimarinin net bir şekilde görüleceği yapılar arasındadır. Uzun Pazar’ın sonunda yer alan bu kapı, geçmiş yıllarda şehrin sınırlarını gösteren, muhteşem güzelliği ile herkesi büyüleyen

Bunların yanında Gdansk şehrinde; Green Gate, II. Dünya Savaşı Müzesi, Ulusal Müze, St. Mary Kilisesi, Oliwa Katedrali gibi noktaları ziyaret edebilir, nehir kenarında uzun şehir yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Gdansk’ta Fiyatlar

Şehirde ortalama bir yemek 6.39 euro, orta boy kahve 2.38 euro, ellilik bira 2.56 euro, tek yön otobüs bileti 0.98 euro, taksi açılış fiyatı ise 1.70 eurodur. Fiyatlar diğer Avrupa şehirlerinden ucuz olsa da ülkemizdeki fiyatlarla kafa kafaya gelmektedir.


Tatilinizi ucuza getirmek için Glocalzone‘a kaydolun ve yurt dışından ürün isteyen kişilerin talebini karşılayarak para kazanın! Glocalzone, yurt dışından ürün isteyen kişilerle yurt dışına çıkanları bir araya getiren bir platform. Linkten göz atıp, tamamen ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.

Travnik – Bosna Hersek

Şirin Avrupa ülkeleri arasında bulunan Bosna Hersek, aynı zamanda en uygun fiyatlarla tatil yapabileceğiz Avrupa ülkelerinden biridir.

Saraybosna, Mostar gibi şehirleri zaman zaman turistlerin ilgisi nedeniyle pahalı olsa da Travnik şehrinde oldukça uygun fiyatlarla tatil yapabilmeniz mümkün.

Travnik Kalesi: Osmanlı akınlarına karşı inşa edilen kalenin tarihi 15. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Bugün ulusal anıt olarak kabul gören tarihi yapı, kentin en iyi korunan eserleri arasındadır. Kaleye giriş ücretli olsa da 2 euro gibi küçük bir ücret.

Eski Şehir: Burası dünyanın en iyi korunmuş bölgeleri arasındadır. Bu nedenle de her gezginin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. Burası aynı zamanda şehrin ana meydanı konumundadır. Restoranlar, tiyatrolar burada bulunmaktadır.

Bunların yanında küçücük bir şehir olan Travnik’te saatlerce yürüyerek dolaşabilirsiniz. Birbirinden güzel parklara, müzelere girerek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Hâlâ Osmanlı’nın izlerini taşıyan bu kentte dolaşırken Osmanlı İmparatorluğu’nu da daha yakından tanıma şansı elde edebilirsiniz. Üstelik pek çok Avrupa şehrinden çok daha uygun fiyatlarla bu seyahati gerçekleştirebilirsiniz.

Travnik ve İstanbul Fiyat Karşılaştırması

Şehirde ortalama bir yemek 3.83 euro iken İstanbul’da 4.79 euro. Orta boy kahve 1.02 euro iken İstanbul’da 1.74 euro. Diğer fiyatlar ise ellilik bira Travnik’te 1.53 euro iken İstanbul’da 2.59 euro; tek yön otobüs bileti 0.64 euro iken İstanbul’da 0.41 euro; taksi açılış ücreti 1.53 euro ve 1 km 0.36 euro iken İstanbul’da açılış 0.52 euro ve 1 km 0.26 eurodur.

Özetlemek gerekirse genel olarak yeme içme masrafları Travnik’te İstanbul’a oranla çok daha ucuz.

Novi Sad – Sırbistan

Türkiye ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri olan Sırbistan da uygun fiyatlı tatil yapabileceğiniz Avrupa ülkelerinden biri. Belgrad gibi popüler şehirleri biraz pahalı olsa da Novi Sad, görece çok daha uygun fiyatlı bir şehir.

Petrovaradin Kalesi: Tarihi yapıları sevenler için muhteşem bir kale. Bir dönem Osmanlı’nın da elinde tuttuğu kale, Novi Sad’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken noktaların başında gelmektedir.

Trg Slobode Meydanı: Şehir merkezinin olduğu meydandır. Tarihi binalarıyla, muhteşem renkleriyle sizi büyüleyecek kadar güzeldir. Ayrıca bölgede bulunan çok sayıda restoranda yemek yiyebilirsiniz. Bunun yanında alışveriş noktalarından alışveriş yapabilirsiniz.

Ayrıca Novi Sad’da; Belediye Binası, Vladicanski Dvor, Novi Sad Tiyatrosu, Matica Srpska, Meryem Ana Katolik Kilisesi, Voyvodina Müzesi gibi yerleri de mutlaka gezmelisiniz.

Novi Sad’da düzenlenen EXIT Festival ve daha fazlası için Yurt Dışı Müzik Festivalleri yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Novi Sad’da Fiyatlar Nasıl?

Şehirde ortalama bir yemeğin fiyatı 5.54 €, orta boy kahve 1.40 €, bir litre süt 0.95 €, ellilik bira 0.78 €, tek yön otobüs bileti 0.55 €, taksi açılış ücreti 1.19 € civarındadır. Pek çok Avrupa ülkesinden daha uygun fiyatlarla Sırbistan’da, Novi Sad’da tatil yapabilirsiniz.

Dubrovnik – Hırvatistan

Hırvatistan, Avrupa’nın en ucuz ülkeleri listelerinde mutlaka yer alan ülkelerden biri. Ülkemizden de pek çok kişinin sıklıkla ziyaret ettiği ülkeler arasında. Dubrovnik ise adeta bu şehrin incisi gibi parlamaktadır.

Eskişehir: Pek çok dizide de kullanılan bu eşsiz mekan, kenti korumak amacıyla 13. yüzyılın ortasında yapılmıştır. Günümüzde şehrin simgelerinden biridir. Uzun kalın surlarla çevrili bu bölgede dolaşırken kendinizi tarihin içinde hissedebilirsiniz.

Lovrijenac Hisarı: Dünya üzerinde görülebilecek en güzel yerlerden biri. Game of Thrones dizisi de bir kaya üzerine inşa edilen bu hisarda çekilmiştir. Yaz aylarında gittiğinizde şanslıysanız burada bir konsere ya da tiyatro oyununa denk gelebilirsiniz.

Ayrıca bunun dışında Dubrovnik’te; Stradun Caddesi, Fransisken Manastırı, Eski Liman, Çan Kulesi, Pile Kapısı gibi noktaları da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Dubrovnik’te Fiyatlar

Oraya gittiğinizde neyle karşılaşacağınızı tahmin edebilmeniz için fiyatlardan da bahsedelim.

Dubrovnik’te ortalama bir yemek 11.26 euro, orta boy kahve 2.16 euro, ellilik bira 3.98 euro, şehir içinde tek yön bilet 1.99 euro civarı. Bazı ürünlerin ülkemizden bile daha ucuz olduğu Dubrovnik, çoğu Avrupa şehrinden daha ucuzdur.

Tiran – Arnavutluk

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Arnavutluk, tarihi geçmişiyle turistlerin en sevdiği ülkelerden biri.

Komünist rejimin son bulmasının ardından kapılarını dünyaya açan ve turist akınına uğrayan Arnavutluk’ta en çok başkent Tiran ziyaret ediliyor. Tiran, ucuza Avrupa tatili yapmak için en doğru şehirlerden biri.

Arnavutluk gibi diğer vizesiz gezebileceğiniz ülkeleri merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz!

İskender Bey Meydanı: Şehrin neredeyse tüm yollarının kesişim noktasında yer alan bir meydandır. Turistlerin de en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında gelmektedir. Meydanın çevresinde pek çok devlet binası, alışveriş noktası ve restoran bulunmaktadır.

Ulusal Tarih Müzesi: Tarihi oldukça karışık olan, geçmişte çeşitli kültürlerin hüküm sürdüğü Tiran’ın tarihini öğrenmek istiyorsanız burası harika bir nokta. Müzede ülkenin farklı dönemlerine ait eserler sergileniyor.

Ayrıca Tiran’da; Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, Blloku, Rruga Murat Toptani Caddesi, Tiran Piramidi, Dajti Dağı gibi noktaları da ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Tiran’da Fiyatlar

Ayrıca şehirde ortalama bir yemek 5.13 euro, orta boy kahve 1.35 euro, 0.33’lük su 0.68 euro, ellilik bira 1.71 euro, tek yön otobüs bileti 0.34 euro, taksi açılış fiyatı ise 2.57 euro.

Özetle

Bu yazıda Avrupa’da gezilecek ucuz yerler hakkında bilgi verdik. Karşılaştırmalı olarak ülkelerdeki fiyatları paylaştık. Sizler de ucuza Avrupa tatili yapmak istiyorsanız bu lokasyonları tercih ederek uygun fiyatlarla tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca Glocalzone ile tatilinizi ucuza getirebilir, tatil yaparak para kazanabilirsiniz. Seyahatinizi uygulamaya kaydederek yurt dışından ürün isteyen kullanıcılara belirli bir ücret karşılığında istedikleri ürünleri getirebilirsiniz. Linkten göz atıp, tamamen ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.