Kasım'da Yurt Dışında Nereye Gidilir

Kasım’da Yurt Dışında Nereye Gidilir: Tatilinizi Planlayın

Sonbaharın kendini en çok hissettirdiği ay olan kasım ayı, tatil planı yapmak için en ideal aylardan biri. Dondurucu soğukların henüz başlamadığı kasım ayında gidebileceğiniz pek çok ülke bulunmaktadır. 

Kasımda yurt dışında nereye gidilir? sorusunun cevabı bu yazıda.
Kasım ayında yurt dışında nerelere gidilir?

Ayrıca 14-18 Kasım tarihleri 1.ara tatil dönemine denk gelmektedir. Bu tatili sevdiklerinizle birlikte yurt dışında geçirebilirsiniz.

O halde aşık olmanın bile bir başka güzel olduğu Kasım ayında seyahat edebileceğiniz ülkelere gelin birlikte göz atalım.

Glocalzone, yurt dışından ürün isteyenlerle gezginleri bir araya getiren bir platform. Yurt dışı seyahatlerinizi Glocalzone’a ekleyerek seyahat ederken para kazanabilirsiniz.

Stokholm – İsveç

Stokholm, kasım ayında ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden birisidir

İskandinav kültürünün en çok gözlemlendiği ülkelerden biri olan İsveç’te bulunan Stokholm, gezginlerin en çok gitmek istediği yerler arasında bulunmaktadır. Şehirde soğuk havalar 20 Kasım’dan sonra başlamaktadır ve ortalama günlük sıcaklık 4 derece olarak ölçülmektedir. Soğuk havalarda seyahat etmeyi seviyorsanız kasımın son günlerini tercih edebilirsiniz. Stokholm’de mutlaka görmeniz gereken yerlere birlikte bakmamız gerekirse;

Stockholm Sarayı: 1697 yılında yapılan bu dev tarihi yapının içerisinde 600 oda bulunmaktadır. Ayrıca yapının iç dekorasyonu da oldukça ilgi çekicidir. İçerisinde bir de müze bulunan bu sarayı mutlaka görmelisiniz.

Skansen Açık Hava Müzesi: Seyahatlerinde müzelerde kapalı kalmayı sevmeyenler ise Skansen Açık hava müzesine gidebilir. Bu müzede endüstri devrimi öncesinde İsveç kırsalındaki gündelik yaşamın gösterilmesi amaçlanmıştır. Birbirinden renkli evleriyle son derece ilgi çekici olan bu açık hava müzesi turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgeler arasında bulunmaktadır.

Gamla Stan (Eski Şehir) & Stortorget Meydanı: Bu meydanda dolaşmadıysanız Stokholm’ü görmüş sayılmazsınız. Temelleri 1252’de atılan bu meydan, renkli evleri ve İskandinav tarzı mimarisiyle son derece ilgi çekicidir. Bu meydan aynı zamanda şehrin en önemli yapılarını da içinde bulundurmaktadır. Buraya geldiğinizde Stokholm Katedrali, Nobel Müzesi, Parlamento Binası gibi yapıları mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ayrıca Stokholm’de; Vasa Müzesi, Götgatan Caddesi, Stokholm Halk Kütüphanesi, Gröna Lund gibi önemli noktaları görmeniz gerekir. Şehrin gerçek renklerine büründüğü kasım ayı, ziyaret için en uygun aylardan biridir. Bölgede Kasım’da adeta iki farklı mevsim yaşanmaktadır. Bu durumu bizzat gözlemlemek inanılmaz bir deneyim olarak hayatınızı güzelleştirebilir.

Amsterdam – Hollanda

İkonik Amsterdam manzarası

Unutulmaz deneyimler yaşayabileceğiniz şehirlerden bir diğeri de Amsterdam’dır. Avrupa’nın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Amsterdam, soğuk havalarda seyahat etmeyi seven kişiler için Kasım ayında gidilecek en uygun ülkeler arasındadır. 

Sonbaharın son günlerini Amsterdam’da geçirerek unutulmaz anlar yaşamanız mümkündür. Amsterdam’da mutlaka görmeniz gereken yerlere birlikte bakalım:

Dam Meydanı: Şehrin tam merkezine konuşlanan Dam Meydanı şehrin en kalabalık ve en uğrak noktalarından biridir. Tarihi binalarla çevrelenmiş bu meydanda nereye baksanız içinizi açacak bir görüntüyle karşılaşırsınız. Ayrıca bu meydanın etrafında alışveriş yapacağınız noktalar, tadına doyamayacağınız yemekler yiyebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Gittiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız lokasyonlardan biridir.

Van Gogh Museum: Şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından birisidir. Müzede Van Gogh eserlerinin büyük bir çoğunluğu sergilenmektedir. Ayrıca sanatçının hayatı boyunca yaşadıklarıyla ilgili de özel bölümler bulunmaktadır. Müzede yalnızca Van Gogh eserleri değil pek çok ressamın eserleri sergilenmektedir. Unutamayacağınız bir müze deneyimi yaşamak için mutlaka görmeniz gerekmektedir.

Amsterdam Çiçek Pazarı: Herkesin tavsiye edeceği yerlerin dışında alternatif bir öneride bulunmak isteriz. Amsterdam Çiçek Pazarı herkes tarafından bilinmeyen fakat kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. 1862 yılından beri su üzerinde kurulan bu pazar muhteşem kokusuyla çıkmak istemeyeceğiniz bir yerdir. Pek çok çeşitte bulabileceğiniz lalelerden kendinize ve birlikte gittiğiniz kişilere hediye alabilirsiniz.

Bu noktalar dışında Amsterdam Kanalları, Jordaan, Rijksmuseum, Red Light District, Vondelpark, Anne Frank’ın Evi, Kraliyet Sarayı gibi pek çok noktayı ziyaret edebilirsiniz. Kasım ayında sonbaharı yaşamak için en doğru şehirlerden biri olan Amsterdam, aynı anda hem çılgın hem romantik olabilen nadir şehirlerdendir.

Floransa – İtalya

Her bir noktası tarih dolu Floransa

Dünyanın kültür fışkıran şehirlerinden biri olan Floransa, tam bir İtalyan şehridir. Tarih boyunca pek çok önemli sanatçının da eserlerini ürettiği Floransa için sanatın içinde kaybolacağınız şehir desek yanılmış olmayız. 

Ayrıca Akdeniz ikliminin hakim olduğu bu şehri yılın bütün aylarında ziyaret edebilirsiniz. Sonbaharın yaşandığı Kasım ayı da tatil planlamak için son derece uygundur.

Santa Maria Novella Bazilikası: Dominikliler tarafından 13. yüzyılda yapılmıştır. Karşıdan bakıldığında herkesi kendine hayran bırakacak bir görüntüye sahip olan bu yapıyı gördüğünüzde bir daha unutamayacaksınız!

Floransa Katedrali: Tarihi yapılara ev sahipliğiyle bilinen Floransa’da görmeniz gereken bir diğer mekan ise Floransa Katedrali’dir. Şehrin en büyük yapısıdır. Aynı zamanda bodrum katını da ziyaret edebileceğiniz bu katedral, hem iç hem de dış yapısıyla sizleri büyüleyecektir.

Vecchio Sarayı: Şehrin en güzel yapılarından biri olan bu saray Signoria Meydanı’nda bulunmaktadır. Adeta şehrin simgesi haline gelmiştir. Görkemli yapısı nedeniyle turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardandır.

Ayrıca Floransa’da; Ponte Vecchio, Duomo Meydanı, Piazza Santo Spirito, Uffizi Galerisi, Pitti Sarayı, Leonardo Da Vinci Müzesi, Bardini Bahçesi, San Miniato al Monte gibi pek çok yeri görmeden dönmemeniz tavsiye edilmektedir. 

Sonbaharın tadını sanatla bütünleşerek çıkaracağınız bu şehir, Kasım ayında hem çok kalabalık olmadan gezmenize hem de romantik bir tatil yapmanıza olanak sağlamaktadır. Şansınız yaver giderse yağmur bile görmeden geri dönebilirsiniz.

Yurt dışında seyahat ederken para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Glocalzone uygulaması ile yurt dışından ürün isteyen kullanıcılara istedikleri ürünü getirerek para kazanabilirsiniz. 

Kasım’da hem tatil yapın hem para kazanın! 

Reykjavik – İzlanda

Ünlü Reykjavik Hallgrimskirkja Kilisesi

Gerçek bir kış tatili için tercih edebileceğiniz Reykjavik, dünyanın kutup bölgesine en yakın başkenti. Ayrıca ülkede yaşayan kişilerin büyük bir çoğunluğu burada yaşamaktadır. Gelin mutlaka görmeniz gereken noktalarına birlikte bakalım:

İzlanda Ulusal Müzesi: Tarihi epey eskilere dayanan bu müze 1863 yılında açılmıştır. Muhteşem antika eserlerin yanı sıra şehrin en önemli sanat eserleri bu müzede sergilenmektedir. Tatilde müze gezmeyi sevenlerin mutlaka görmeleri gereken müzelerden biridir.

Altın Çember: Reykjavik, muhteşem doğasıyla öne çıkan bir şehir. Bu nedenle de şehrin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden birisi Altın Çember’dir. UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne adı yazılan bu bölgeye giriş ücretsizdir.

Blue Lagoon: Şehrin doğal güzelliklerinden biri olan Blue Lagoon, masmavi jeotermal sularıyla ünlüdür. Aynı zamanda burası bir tesis olarak işletilmektedir. Giriş ücreti ödediğinizde sauna, buhar odası, spa gibi hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Bu bölgelerin haricinde; Reykjavik Hallgrimskirkja Kilisesi, Reykjavik Laugavegur Caddesi, Tjörnin Gölü, Thingvellier Kilisesi, Viking Denizcilik Müzesi gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Soğuk havaları seven kişiler için ideal aylardan biri olan kasım ayında bölgeyi ziyaret ederseniz henüz sert kış koşulları başlamamış olur. Böylece keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Brugge – Belçika

Su kanalları, patates kızartması ve waffle’ı ile ünlü olan şehir Brugge, yılın her döneminde milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır. “Kuzeyin Venedik’i” unvanı da alan Brugge, etkisinde olduğu okyanus ikliminden dolayı yılın bütün dönemlerini yağmurlu geçirmektedir. Gelin şehrin en ünlü noktalarına birlikte bakalım.

Brugge Pazar Meydanı (Grote Markt): Şehrin adeta kalbi diyebileceğimiz bu nokta, şehrin en önemli meydanıdır. Birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan meydan turistlerin en uğrak noktaları arasındadır. Çevresinde bulunan pek çok hediyelik eşya dükkanına uğrayabilir, restoranlarda patates kızartması ve biranın tadını çıkarabilirsiniz.

Brugge Çan Kulesi: Şehrin Büyük Meydan’ında bulunan bu yapı 13. yüzyılda yapılmıştır. Etkileyici görseli ile büyüleyen çan kulesi, Brugge şehrinin simgelerinden biri haline gelmiştir.

Minnewaterpark: Aşk Gölü olarak geçen bu park, “kasımda aşk başkadır” sözünü destekliyor. Şehir sürekli yağmurlu olduğundan dolayı oldukça yeşildir. Yeşillikler içinde adeta kaybolacağınız bu park pek çok turistin es geçtiği noktalardan biri olsa da mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir. Burada hem doğayla iç içe olabilir hem de sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca bu lokasyonların dışında Brugge ‘da; kanal turu yapmalı, Aziz John Hastanesi, Gruuthusemuseum, Belediye Sarayı, Ten Wijngaerde, Bizim Lady Kilisesi, Historium Müzesi gibi yerleri görmelisiniz.

Kasım ayında sararan ve düşen yapraklar eşliğinde romantik bir hafta sonu tatili geçirebileceğiniz Brugge, unutulmaz anların parçası olabilecek bir şehirdir.

Özetlemek gerekirse bu yazıda Kasım ayında yurt dışında gidilecek yerler hakkında detaylı bilgi verdik. Sizler de bu ülkeleri ziyaret ederek Kasım ayının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca seyahate çıkmadan önce Glocalzone uygulamasına seyahatinizi ekleyerek yurt dışından ürün isteyen biriyle anlaşabilir ve istenen ürünleri getirerek para kazanabilirsiniz.