Martta Yurt Dışında Nereye Gidilir

Martta Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Kışın soğuk günlerini geride bıraktığımız, ilkbahara merhaba dediğimiz mart ayı, yurtdışı tatili için en uygun aylardan biridir. Peki martta yurt dışında nereye gidilir?

Martta yurt dışında nereye gidilir sorusuna cevap bulalım.
Mart ayı, birçok açıdan ideal tatil ayıdır.

Havaların ısınmasıyla birlikte doğa, bütün güzelliklerini bizlere sunar.  Mart ayı için hem parkları gezebileceğiniz hem de kültür dolu tatil planları yapabilirsiniz. 

Sizler de mart ayında nereye gidilir diyorsanız, gelin mart ayında gidilecek yerler neler, birlikte bakalım.

Jaipur-Hindistan

Dünyanın en ilginç ülkelerinden biri olan Hindistan’da bulunan Jaipur, pembe renkli taşları nedeniyle Pembe Şehir olarak tanınır. Ayrıca mart ayında Jaipur’da Holi festivali düzenlenmektedir. 

Jaipur’un ünlü Hawal Mahal’ı.

Dünyanın en iyi festivalleri arasında gösterilen bu festivalde bulunmanızı mutlaka tavsiye ederiz. Gelin Jaipur’da gezilecek yerlere birlikte bakalım.

Hawal Mahal: Rüzgarların Sarayı anlamına gelen Hawal Mahal, muhteşem mimarisiyle gözünüzü alamayacağınız yapılardan biridir. Tarihi 1799’a kadar dayanmaktadır. Binanın üzerinde 953 adet pencere bulunmaktadır. Bina 5 katlı gibi dursa da aslında 2 katlıdır. İçini de görebilirsiniz. Bölgeye gittiğinizde mutlaka görmelisiniz.

Panna Meena Ka Kund: Turistlerin genelde es geçtiği, varlığından haberdar bile olmadan gezmeden geri döndüğü bir yerdir. Farklı mimarisi ve görsel algınızla oynayan merdivenler sizi büyüleyecektir. Ayrıca sıcak havalarda serin olmasından dolayı dinlenmek için de kullanabileceğiniz bir yerdir.

Galtaji (Maymun Tapınağı): Hinduların hac yerlerinden biri olan bu tapınakta yüzlerce maymun bulunmaktadır. Tapınağı gezerken dikkatli olmanızı öneririz. Tapınaktaki maymunlar elinizdeki her şeye atlayacaktır. Açıkta hiçbir şey bırakmamaya özen göstermelisiniz.

Ayrıca Jaipur’da; Albert Hall Müzesi, Amber Sarayı, Royal Gaitor Tumbas, Jaisalmer Treni, Old Pink City, Jantar Mantar Gözlem Evi gibi noktaları da ziyaret etmeyi unutmayın.

Mart ayında ortalama sıcaklığın 30 derece olduğu Jaipur’u ziyaret etmek için en doğru zamanlardan biridir. Bölgede hava sıcaklıkları yaz aylarında bunaltıcı olmaktadır. Ayrıca mart ayındaki Holi Festivali’ni de es geçmemiş olursunuz.

Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri arasında en popüler noktalardan biridir. Ülkemizden aktarmasız uçuşların da bulunduğu Dubai, bunaltıcı sıcaklara yakalanmamak için mart ayında gidilecek en doğru noktalardan biridir. Sonraki aylarda hava sıcaklıkları 45 dereceyi aşmaktadır. Gelin gezilecek noktalara birlikte bakalım.

Dubai’de bir gece.

Palmiye Adaları: Basra Körfezi’ne konumlandırılan bu yapay takımadalar en popüler noktalar arasındadır. 16 adanın birleşimiyle oluşan bu bölge 300 futbol sahası genişliğindedir. Ayrıca dünya üzerindeki en pahalı evler de bu bölgede bulunmaktadır. Palmiye Adaları’nı ziyaret ettiğinizde içerisindeki su parkında yüzmeyi sakın es geçmeyin.

Dubai Frame: Şehrin bütün noktalarından görülebilen bu dev çerçeve dünyanın en büyük çerçevesi unvanını almıştır. 2018’de yapılan çerçevenin boyu tam 150 metredir. Ayrıca çerçevenin içine girerek Dubai’yi kuş bakışı izlemeniz de mümkündür.

Sharjah Art Museum: Tatilde müze gezmeyi sevenleri de es geçmeyelim. 1997 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bu müzede yerel ressamların eserleri sergilenmektedir. Mimarisiyle de ilgi çeken müze yeni sanatçılar keşfetmek isteyen gezginler için oldukça idealdir.

Dubai’de ayrıca; Dubai Fountain, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, Dubai Müzesi, The Walk Dubai JBR, Dubai Water Canal, Jumeirah Sahili, Bastakiya, Mushrif Park, Al Mamzar Beach Park gibi noktaları da ziyaret etmelisiniz.

Ayrıca mart ayında denize girmek istiyorsanız gidebileceğiniz en doğru noktalardan biridir Dubai. Hem turistik noktaları hem görkemli gece hayatıyla sizi kendine hayran bırakacak bu şehri mutlaka görmeniz gerekir. Dubai’ye gitmişken Dubai’den ne alınır sorusunun cevabını da bu yazıdan bulabilirsiniz.

Pattaya-Tayland

Tayland’ın doğu bölgesinde bulunan şehir en uygun fiyatlı yurt dışı tatili yapabileceğiniz yerlerden biridir. Hem gece hayatı, hem muhteşem doğası hem de sahilleriyle sizi kendine hayran bırakacak Pattaya’ya gitmek için en doğru zamanlardan biri mart ayıdır.

Pattaya’nın doğal harikaları

Hem muhteşem doğanın tadını çıkarabilir, hem de birbirinden güzel sahillerde denize girebilirsiniz. Pattaya da mutlaka görmeniz gereken noktalar ise;

Hakikat Tapınağı: Tik ağacından yapılan bu ahşap yapı muhteşem görselliği ile görenleri büyülemektedir. 1981 yılından beri yapımı devam eden tapınak şehrin en çok turist çeken noktaları arasındadır. Hinduizm için de önemli tapınaklardan biridir.

Big Buddha Temple (Wat Phra Yai): 1972 yılında yapılan bu devasa heykel tam 18 metrelik büyüklüğe sahiptir. Ayrıca içinde bulunduğu tapınak da size kendinizi masallarda hissettirecek kadar güzeldir. Oldukça kalabalık olan bu noktayı sabahın erken saatlerinde gezmenizi öneririz.

Parody Art Museum: Denize girmektense müze gezmeyi sevenler için de Parody Art Museum’u öneriyoruz. Bu müzede dünyada ünlü resimlerin parodi versiyonları sergilenmektedir. Ayrıca burası bir gece müzesidir. Sabaha kadar ziyaret edebilirsiniz.

Bütün bu noktaların dışında; Jomtien Plajı, Pattaya Beach, Art in Paradise, Pattaya Park Tower, Pattaya City Sign, Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçesi, The Million Years Stone Park, Swiss Sheep Farm, Cartoon Network Amazone, Ripley’s Believe It or Not gibi noktaları da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ekvatora yakın bir noktada bulunan Pattaya, yaz kış sıcak olan bölgelerden biridir. Mart ayında ise ortalama sıcaklık 30 derece civarındadır. Ayrıca Mart ayı bölgeyi ziyaret etmek için de en doğru aylardan biridir. Ülkemize bahar yeni gelirken siz yaz tatilinize çoktan başlamış olursunuz.

Yurtdışında tatil yaparken tatilinizi daha ucuza getirmek isterseniz Glocalzone uygulamasını deneyebilirsiniz. Glocalzone ile gideceğiniz yerlerden istenen ürün taleplerini görebilirsiniz. Ardından ürünleri talep eden kişilerle eşleşip o ürünleri getirerek para kazanabilirsiniz.

Manila  – Filipinler

Bir ada ülkesi olan Filipinler’in başkenti olan Manila, 1500’lü yıllara dayanan tarihi ile öne çıkmaktadır. Hem doğal güzellikleri, hem de tarihi ve sanatsal noktaları ile pek çok turistin de ilgisini çekmektedir.

Yeni ve eski şehri aynı karede olan Manila.

Ekvatora yakınlığı nedeniyle neredeyse sürekli yağmurlu olan bölgede mart ayı ile birlikte yağmurlar azalmaktadır. Gelin şehrin en önemli noktalarına birlikte bakalım.

Rizal Park: Diğer bir ismi de Luneta Park olan bu nokta ülkeye gelen turistlerin en başta uğradığı noktalardandır. Muhteşem peyzajıyla dikkat çeken bu park içerisinde pek çok heykel de barındırmaktadır. Kendinizi adeta ormanda hissedeceğiniz parkta pek çok dinlenme noktası da bulunmaktadır.

San Agustin Kilisesi ve Müzesi: Filipinler’in ulusal hazinesi olan bu kilise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer almaktadır. Hem iç hem de dış mimarisi ile görenlerin bir daha unutamayacağı kadar güzeldir. Muhteşem ayrıntılarla bezeli bu kilisede farkında olmadan saatler geçireceksiniz.

Divisoria Market: Alışveriş yapmayı sevenler için de bir öneride bulunalım. Aklınıza gelen her şeyin satıldığı bu pazar şehrin en kalabalık noktalarından biridir. Bütün ürünlerin ucuza satıldığı pazardan eliniz kolunuz dolu bir halde çıkmanız oldukça mümkün. Bu nedenle hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Ayrıca Manila’da; Manila Katedrali, Manila Sahil Yolu, Para Müzesi, Robinsons Place Mall, Santiago Kalesi, Bambike Ecotours, Filipinler Ulusal Müzesi, Manila Ocean Park gibi noktaları da ziyaret etmelisiniz.

Yağmurların yavaş yavaş son bulduğu mart ayı bölgeyi gezmek için en ideal aylar arasındadır. Mart ayından sonra yağmurların bitmesiyle hava sıcaklıkları artmaktadır. Tropikal iklim sevenlerin, baharı Manila’da yaşamak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gerekir.

Hong Kong

Çin’e bağlı özel idari bölgelerden biri olan Hong Kong, uzun yıllar İngiltere’nin sömürge ülkesi olmuştur. 

Oldukça farklı kültürlerin bir arada yaşandığı bölge turistlerin de en çok ilgisini çeken yerlerden biridir. Bu sayede Asya’nın en büyük turizm pazarlarından biri haline gelmiştir. Tropikal iklim etkisi altında olduğundan dolayı Mart ayında gitmek için en doğru noktalardan biridir. Hong Kong’da gezebileceğiniz yerler ise;

Honk Kong ve renkli sokakları

Tian Tan Buddha: Yapımı 12 yıl süren bu dev heykel burada görmeniz gereken en önemli noktalardan biridir. Ayrıca dünyanın en büyük bronz Buda heykeli unvanını almıştır. 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açılan bu heykeli rahipler eşliğinde ziyaret edebilirsiniz.

Victoria Tepesi: Muhteşem şehir manzarası sunan bu tepeye çıkan bir tramvay hattı bulunmaktadır. 554 metre yüksekliğe sahip olan bu tepe şehri fotoğraflamanız için en uygun noktalardan biridir. Gündüz ve gece farklı manzaralar sunmaktadır. Bir gün batımında mutlaka burada bulunmalısınız.

Hong Kong Park: Doğal güzellikleri ve parkları sevenlerin mutlaka görmesi gereken bu park tropikal bitkilerle doludur. Ayrıca şehrin karmaşasından uzaklaşmak istediğinizde kaçabileceğiniz bir noktadır. Parkın içerisinde konservatuar, spor merkezi ve görsel sanatlar müzesi gibi yapılar da bulunmaktadır.

Bunların dışında Hong Kong’da; Kowloon Park, Wong Tai Sin Tapınağı, Man Mo Tapınağı, Po Lin Manastırı, Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi, Avenue of Stars, Hong Kong Disneyland, Cat Street, Nathan Caddesi, Sky100 gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Havaların ısınmaya, yağmurların bitmeye başladığı mart ayında gittiğinizde hem kalabalık turist grupları henüz gelmemiş hem de sıcaktan bunalmamış olursunuz. Bazı günler yağmurlu olsa da hiçbir zaman soğuk olmamaktadır. Tropikal tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Özetle; martta yurtdışında gidilecek şehirler neler sizlerle paylaştık. İlkbahar aylarından biri olsa da ülkemizde çoğu zaman soğuk geçen mart ayında gidebileceğiniz sıcak ülkelerden bahsettik. 

Ayrıca tatil yaparken para kazanmanıza yardımcı olan Glocalzone uygulaması hakkında bilgi verdik. Glocalzone uygulaması sayesinde yurtdışından ürün getirtmek isteyen kişilere yardım ederek para kazanabilirsiniz.