londra-gezi-rehberi

Londra Gezi Rehberi

Londra, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri. Tarihe, kültür-sanata, gurme yemeklere ya da alışverişe meraklıysanız Londra tam aradığınız şehir. Çünkü birçok farklı aktivite yapabilirsiniz. Hazırladığımız Londra gezi rehberi de umarız keyifli bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur.

Londra’nın en güzel yerlerine göz atmadan önce gezginler için kârlı bir haberimiz var! Yurt dışından ürün isteyenlerle seyahat edenleri bir araya getiren Glocalzone’la Londra gezinizde para kazanabilirsiniz.

Uygulamaya ücretsiz kaydolup seyahat tarihinizi girerek ürün isteyen kullanıcıların ücreti ödenmiş taleplerini karşılayabilir ve böylelikle Londra gezinizi daha uyguna getirebilirsiniz. Uygulamaya kaydolmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Yurt dışı gezilerinizde tasarruf etmek ve gezdiğiniz şehri daha fazla deneyimlemek için Glocalzone kullanabilirsiniz.

Tarihseverler için Londra Gezi Rehberi

Şehrin zengin tarihi varlığını keşfetmek oldukça keyifli olabilir. Aşağıdaki noktaların her biri sizi tarihte görkemli bir yolculuğa çıkaracak.

Londra Kalesi

İngiltere’nin en ünlü yapılarından biri olan Tower of London, Norman istilasından bu yana birçok farklı amaç için (mesela hapishane ve hayvanat bahçesi) kullanılmıştır.

Kraliyet mücevherlerini görmek isterseniz mutlaka The Crown Jewels bölümüne uğramanızı öneririz. Daha karanlık taraflara ilgi duyuyorsanız Boleyn kızlarından Anne Boleyn’in de idamının gerçekleştiği Tower Green’i ziyaret edebilirsiniz.

Tower Bridge

tower-bridge

Londra’nın ikonik köprüsü Tower Bridge, Tower of London’a oldukça yakın. Kaleyi görmek istediğinizde iki muhteşem yapıyı ziyaret edebilirsiniz. Burada köprüyü yürüyerek geçebilir veya kenardaki banklarda oturup gemilerin geçişini izleyebilirsiniz. (Şanslıysanız açılıp kapanmasını da görebilirsiniz.)

Buckingham Sarayı

1837’den bu yana İngiliz kraliyet ailesinin resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı, Londra’nın en ünlü yapılarından biri. Eğer Londra’ya haziran ya da temmuz aylarında gidiyorsanız saat 11.30’da sarayın önündeki nöbet değişim törenini izleyebilirsiniz.

Westminster Abbey

Aziz Peter Kilisesi olarak da bilinen bu görkemli gotik yapı 1066’dan bu yana, kraliyet düğünleri, taç giyme törenleri ve devlet cenazeleri gibi önemli olaylara ev sahipliği yapmıştır.

Westminster Sarayı ve Big Ben’e olan yakınlığından dolayı oraları görmeye gittiğinizde Westminster Abbey’i de ziyaret edebilirsiniz.

St. Paul Katedrali

st-paul-katedrali-londra-gezi-rehberi

Tıpkı Tower Bridge gibi Londra’nın sembolü haline gelmiş bir başka yapıyla devam edelim. Yüzlerce yıllık tarihinde yıldırımlardan yangınlara pek çok dert yaşayan bu görkemli katedral, İngiltere’nin en büyük katedrallerinden biridir.

1666’daki büyük yangında halk değerli eşyalarını güvende olur ümidiyle katedrale getirmişse de maalesef yangın bu yapıyı da enkaza çevirmiştir. Büyük yangının artından katedralin son kez inşası1675 yılında başlayıp 1710’da tamamlanmıştır ve İngiliz tarihinin önemli olaylarına ev sahipliği yapmıştır.

British Museum

Covent Garden’da (örneğin Royal Opera House) bir müzikale gidecekseniz öncesinde dünya çapında önemli sanat eserleri, tarih öncesi kalıntılar ve diğer antik eserlerin sergilendiği British Museum’u ziyaret edebilirsiniz.

Kültür – Sanat

Tarihseverleri memnun ettiysek şimdi sanatseverlere geçelim. Londra kültüre ve sanata doyabileceğiniz bir şehir. Gezip ilham alabileceğiniz pek çok harika yer bulabilirsiniz.

National Gallery

Londra’nın merkezinde yer alan National Gallery, 2.300’den fazla Batı sanatı eserinin sergilendiği büyük bir müzedir. Dünya çapındaki sanatçıların eserlerini barındırır ve ücretsizdir. Resim sanatına meraklıysanız kesinlikle göz atmanızı öneririz.

Trafalgar Meydanı

National Gallery’den bahsetmişken Londra’nın en ünlü meydanlarından biri olan Trafalgar Meydanı’nı da es geçmeyelim. Bugünkü haline 1845’te getirilen meydanda adını aldığı Trafalgar Savaşı’nda İngiliz ordusunu komuta eden Amiral Horatio Nelson’a adanmış bir sütun da bulunuyor.

Tate Modern

tate-modern-londra-sanat

Modern ve çağdaş sanatın dünya çapındaki öncülerinden biri olan Tate Modern, Bankside’da Millenium Köprüsü’nün yanı başında yer almaktadır. İlginç görünümünün sebebi eskiden bir elektrik santrali olması. Bir sanat galerisi ve kısmen bir müze olan Tate Modern, modern sanatın önde gelen koleksiyonlarından birine sahip.

West End

Londra’nın Broadway’i olarak bilinen West End bölgesi, tiyatro, müzikal ve gösteri merkezleriyle ünlüdür. Londra’nın Broadway’i olarak da bilinir. Burada dünyaca ünlü müzikaller, tiyatro oyunları, komedi gösterileri ve konserler izleyebilirsiniz. The Phantom of the Opera, The Lion King, Wicked ve Les Misérables gibi müzikaller tüm dünyadan seyirci çekmektedir.

West End’de yer alan Covent Garden’da da, tiyatrolar, restoranlar, barlar ve diğer etkinliklerle doludur. Burada ayrıca birçok butik, el sanatları mağazaları ve sokak sanatçıları da bulunmaktadır.

South Bank

Thames Nehri boyunca uzanan South Bank, National Theatre, Royal Festival Hall ve bunların yanı sıra restoranlar, barlar, sergiler ve çeşitli etkinliklerle doludur. South Bank’e yolunuz düştüğünde London Eye deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Yemyeşil Parklar ve Bahçeler

Londra’nın yeşil alanları, şehirdeki trafikten ve kalabalıktan yorulduğunuz zamanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Aşağıda bahsettiğimiz parklar ve bahçeler, Londra’nın yeşil alanlarını keşfetmek isteyen herkes için harika birer seçenek.

Hyde Park

Londra’nın en ünlü parklarından biri olan Hyde Park, konserler, piknikler, bisiklet gezileri ve yürüyüşler için popüler bir yerdir. Aynı zamanda Serpentine Gölü, Kensington Sarayı ve Diana Anıtı gibi önemli turistik yerlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Tarihleriniz uyuyorsa kasımın ortasından ocağa kadar Winter Wonderland’i de ziyaret edebilirsiniz.

Kew Gardens

kew-gardens-londra-bahceleri

Dünyanın en ünlü botanik bahçelerinden biri olan Royal Botanic Gardens, Londra’nın güneybatısındaki Richmond bölgesinde yer almaktadır. Bahçeler zor koşullarda yaşayan nadir bitki türlerinin ve tropikal bitkilerin yanı sıra birçok sergiye de ev sahipliği yapmaktadır.

Regent’s Park

Londra’nın merkezinde yer alan Regent’s Park, Londra Hayvanat Bahçesi’ne ev sahipliği yapar. Parkın içinde ayrıca Kraliçe Mary’nin Gül Bahçeleri, Primrose Hill ve Open Air Theatre gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Greenwich Parkı

Dünyanın sıfır noktasında bulunmak isterseniz Londra’nın doğusunda yer alan Greenwich Parkını ziyaret edebilirsiniz. Burada ayrıca Kraliyet Gözlemevini, geyikleri ve sakuraları da görebilirsiniz.

Victoria Park

Doğu Londra’da yer alan Victoria Park, şehrin en büyük parklarından biridir. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayabilir, spor yapabilir veya açık hava konserleri, tiyatrolar ve diğer etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

St James’s Park

Londra’ya gidiyorsanız Hyde Park ve Buckingham Sarayını ziyaret edeceğinizi düşünüyoruz. Oraları görmeye gittiğinizde sarayın hemen arkasındaki St James’s Park’ı da gezebilirsiniz. Bu park şehrin en eski parklarından biri ve tarihi yapılar, göletler ve nadir kuş türleri gibi birçok ilginç şey sunmaktadır.

Londra Yeme – İçme ve Alışveriş Rehberi

Kültür-sanata, doğaya, tarihe doydunuz. Öyleyse şimdi sırada biraz eğlence var. Güzel yemekler yiyip biraz alışveriş yapmak eminiz yorgunluğunuza çok iyi gelecek!

Alışverişten konu açılmışken Glocalzone’la kullanıcıların İngiltere’den istediği ürünleri getirerek güvenle ve kolayca para kazanabileceğinizi de terkar hatırlatalım. Bunun için yapmanız gereken ilk şey uygulamayı aşağıdaki linkten indirip kaydolmak.

İngiltere’den ne alınır merak ediyorsanız alışveriş öncesi ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.

Oxford Street

regent-street-alisveris

Londra’nın en ünlü alışveriş caddelerinden biri olan Oxford Street, 300’den fazla mağaza ve restoranıyla ünlü. Burada, ünlü markaların yanı sıra, büyük alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Örneğin Primark’tan uygun fiyata pek çok güzel parça bulabilirsiniz.

Oxford Street’e gelmişken onu kesen Regent Street’te de yine birçok ünlü markayı (Apple Store, Hamleys, lululemon, Burberry gibi mağazaları) da bulabilirsiniz.

Carnaby Street

Oxford ya da Regent Street’te alışverişinizi yapyırsanız şimdi sırada moda, müzik ve sanatın bir araya geldiği Carnaby Street var. Burada binaların arasındaki süslemeleri izleyebilir, vintage dükkanlardan alışveriş yapabilir, ilginç yemekler deneyebilirsiniz.

Chinatown

Çin yemekleriyle aranız nasıl? İflah olmaz bir sushi ve noodle aşığıysanız Soho ve Covent Garden arasında yer alan Chinatown’daki Uzak Doğu restoranlarından birinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Camden Town

camden-town-londra-gezi-rehberi

Londra’nın en popüler yerlerinden biri olan Camden Town, farklı ülkelerden gelen birçok zanaatkarın ürünlerinin satıldığı yerdir. Burada ayrıca sokak sanatçıları, canlı müzik ve lezzetli sokak yemekleri de bulunmaktadır.

Alternatif moda ve tasarımla ilgileniyorsanız vintage giyim, takı, aksesuar gibi birçok farklı şeyi Camden Town’daki pazarda bulabilirsiniz.

Portobello Road Market

Notting Hill filmini izlediyseniz Portobello Pazarı’na uğrayıp biraz dolaşmak isteyebilirsiniz. Bu pazarda antika dükkanları, kitapçılar ve el yapımı ürünler bulabilirsiniz. Bir cumartesi gününüzü buraya ayırmanızı öneririz.

Eğer Londra’ya ağustos ayında gidecekseniz Notting Hill festivalinin de tadını çıkarabilirsiniz. Oldukça ilginç ve renkli bir festival, tıpkı Notting Hill’in sevimli evleri gibi.

Harrods

Londra’nın en ikonik mağazalarından biri olan Harrods, dünyaca ünlü markaların satıldığı 7 katlı bir mağazadır. Burada, kıyafetler, takılar, kozmetik ürünler, yiyecek ve içecekler gibi birçok lüks ürün bulabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız Londra gezi rehberi bu şekildeydi. Umarız gezinizden memnun kalırsınız. Şimdiden iyi seyahatler!