mil-paylasimi-nedir

Mil Paylaşımı Nedir: Uygun Fiyatlı Uçak Seyahatinin Geleceği

Uçak bileti alırken mil kullanmaya artık birçok kişi aşina hale geldi. Özellikle sık seyahat eden kişiler kredi kartı seçimlerini alışverişlerinde mil kazandıran kartları dikkate alarak yapıyor.

Yıllardır kullandığımız bu mil sisteminin en büyük problemlerinden biri ise tarihi dolan miller ve seyahatimiz öncesinde tam dolduramadığımız miller oluyordu.

İşte mil paylaşımı bu soruna çare olmak için ortaya çıkmış bir sistem. Mil paylaşımı ile birlikte uygun fiyatlı uçak seyahatleri herkes için daha ulaşılabilir hale geliyor. Şimdi sistemi biraz daha detaylı inceleyelim.

Mil Paylaşım Sistemi

Mil paylaşımı konusunu iki farklı açıdan ele alabiliriz. Kullanmadığınız millerinizi kazanca çevirmek için mil paylaşımını kullanabilirsiniz. Eğer daha uygun fiyatlı seyahat etmek istiyorsanız aynı şekilde farklı kişilerin kullanmadıkları milleri satın alabilirsiniz. Bu mil paylaşımı için önerdiğimiz uygulama ise Pointship.

Şimdi sistemi biraz daha detaylandıralım. Örneğin kullanmadığınız ve birikmiş milleriniz var. Pointship uygulamasını yükledikten sonra, mil veya puan biriktirdiğiniz havayolunun uçuş programı için bir program eklemelisiniz.

Listelemek istediğiniz mil miktarını, sipariş başına paylaşmak istediğiniz minimum mili ve 1.000 mil karşılığı belirlediğiniz satış fiyatınızı girerek hesabınızı doğrulayın. 

Sonrasında farklı bir üyeden sipariş beklemeniz gerekiyor. Belirlediğiniz ücret tarifesiyle uyumlu bir sipariş aldığınızda, ilgili mil programının web sitesi ya da uygulaması üzerinden talep edilen bileti oluşturmalısınız.

Bilet düzenlemek için gerekli tüm yolcu bilgileri Pointship tarafından uygulamanın içinde size sağlanacaktır. Bileti düzenledikten sonra, bilet numarasını ve/veya PNR’ı alırsınız. Bu bilgileri Pointship’te sipariş bölümüne girdikten sonra işlem tamamlanır.

Pointship her 2 tarafı da korumak adına sipariş tamamlandığında ücretin yarısını mil paylaşımı yapan kişiye gönderir. Kalan yarısını ise uçuş gerçekleştikten sonra öder.

Pointship Nedir?

pointship-mil-paylasimi

Pointship, uçuş milleri, otel ödülleri, oyun öğeleri, etkinlik biletleri gibi kullanılmayan ödüllerinizi ve avantajlarınızı NFT’lere dönüştüren ve ‘token’larla üyeler arası yapılan alışverişlere imkan sağlar.

Eğer sizin de kullanmadığınız avantajlarınız varsa Pointship aracılığıyla listeleyebilir ve bunları kazanca çevirebilirsiniz.

Pointship uygulamasını Google Play ya da Apple App Store üzerinden telefonunuza yükledikten sonra “mil/puan paylaş” ya da “ucuza seyahat et” seçeneklerinden size uygun olanını seçerek millerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilir ya da diğer kullanıcıların kullanmadığı milleri satın alabilirsiniz.

Mil Paylaşımının Geçerli Olduğu Havayolları

Pointship üzerinden mil paylaşmak için uygulamaya girdikten sonra mil/puan paylaş seçeceğini seçmelisiniz.

Ardından hangi havayolu için bu paylaşımı yapacağınızı yazılı olarak girmeniz gerekiyor.

Sonrasında karşınıza çıkacak ekranda seçtiğiniz havayolu ya da mil/puan programı için minimum ne kadar mil satılığa çıkarabileceğiniz ve maksimum ne kadar fiyat belirleyebileceğiniz Pointship tarafından belirlenmiş durumda.

Yani birçok havayolu ya da mil programı için sistem geçerli, tabii ki daha popüler olan mil programları için alıcı bulmanız da daha kolay olacaktır.

Mil Paylaşımı Neden Avantajlı

Mil paylaşımı sayesinde diğer kişilerin kullanmadığı miller ve puanlar aracılığıyla daha tasarruflu uçuşlar yapabilirsiniz. Aynı şekilde eğer sizin kullanmadığınız miller varsa da bu milleri nakite çevirmenizi sağlar.

Bildiğiniz gibi birçok havayolunun miller için belirlediği bir “son kullanma tarihi” bulunuyor. Örneğin THY ile Miles & Smiles ortaklığında millerinizin geçerlilik süresi 3 yıl oluyor.

Bazı havayollarında ya da özel puan programlarında bu sürenin 1 yıla kadar düştüğünü görmek mümkün. Bu gibi sebeplerle de mil paylaşımı çok sık seyahat etmeyen kişiler için kurtarıcıya dönüşebilir.

Ucuza Seyahat Etmenin Diğer Yolları

Yazımızda da açıkladığımız mil paylaşımı seyahatlerinizi ucuza getirmek için önemli bir seçenek olsa da tabii ki tek seçenek değil.

Ucuz uçak seyahati hem bu alanda atılım yapan havayolları hem de Pointship gibi farklı uygulamalar sayesinde uygun fiyatlı uçuşlar birçok kişi için daha kolay hale geliyor. 

Ucuz uçak bileti bulmak yazımızda bu yöntemleri detaylı şekilde incelemiştik. Kısaca tekrar bahsedelim. Skyscanner gibi uçuş arama siteleri aracılığıyla uçuş tarihi aramalarınızı aylık olarak yapabilirsiniz. Bu sayede aradığınız ay içindeki en uygun fiyatlı uçak biletlerini çok daha hızlı keşfedebilirsiniz.

Mil kazandıran kredi kartlarını alışverişlerinizde düzenli olarak kullanarak seyahatlerinizi daha ucuza getirebilirsiniz.

Glocalzone aracılığıyla yurt dışından ürün isteyen kullanıcılarla buluşarak ve onların istediği ürünleri onlara götürerek seyahatiniz esnasında para kazanabilir ve bu sayede seyahat masraflarınızı azaltabilirsiniz.