Macaristan’dan ne alınır?

Macaristan’dan ne alınır? Bu sorunun cevabını merak ediyor musun? O zaman okumaya devam et! Macaristan‘ın başkenti Budapeşte, Avrupa’nın önemli şehirleri arasında yer alıyor. Ayrıca tarihin izlerini görebileceğin muhteşem güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Buna ek olarak birçok alışveriş imkanına sahip. Hadi gelin daha yakından bakalım!

Paprika

Macaristan’dan ne alınır sorusunun başka bir cevabı paprika! Macar mutfağının en önemli malzemelerinden birisi kırmızı biberdir. Hemen hemen her yemeğin içinde vardır. Bu bitkinin Osmanlı sayesinde tanınmasına rağmen, bugün Macaristan çok yaygın kırmızı biber üretimine sahip.

macaristan'dan ne alınır

Paprika hafif acı, acı ve tatlı gibi onlarca farklı tipte ucuz ve orijinal bir hediyedir. Ailen, dostların ve kendin için de satın alabilirsin. Hediye olarak zarif ambalajlarda satılan toz paprika fiyatları, miktarına göre değişmektedir (5-10 Euro).

Porselen

Hem kullanışlı hem de zarif bir hediye veya hatıra arıyorsan Herend marka bu porselenleri tercih edebilirsin.

Ajka Kristali

Kristal vazo, avizeler, biblo ve mutfak eşyaları gibi Ajka Kristal‘in ürettiği ürünler, Budapeşte’den alabileceğin ürünler arasında. Ayrıca Ajka Kristallerinin hiçbiri birbirine benzemiyor. Çünkü hepsi tamamen el işçiliğiyle üretiliyor.

Eğer olağanüstü, kalıcı ve dikkat çekici bir hediye arıyorsan, Macaristan’dan ne alınır? sorusunun cevabı işte bu ürün! Dilersen, kristal işçiliğini görmek için fabrikaya olan turistik gezilere katılabilirsin. Ancak istemezsen, Ajka Kristalleri şehrin birçok noktasında satılmaktadır.

Boyanmış Yumurtalar

Aslında, Paskalya ile ilişkili olmasına rağmen, boyalı, renkli yumurtalar Budapeşte’de her zaman bulabileceğin uygun fiyatlı, eğlenceli ve şık hediyelik eşyalardır.

Bugün, farklı sembollerle süslenmiş rengarenk yumurtalar Budapeşte’nin her yerinde turistlerin beğenisine sunuluyor. Özellikle bir adres vermiyorum. Ancak Vaci Caddesi veya Castle Hill‘in günlük pazarlarında yüzlerce farklı yumurta modeli bulabilirsin.

Masa Örtüsü

Nakış en yaygın Macar el sanatlarından biridir. Bu yüzden geleneksel kıyafetlerde etkisini bolca görebilirsin. Macaristan’dan ne alınır sorusuna diğer bir cevabım ise masa örtüleri.

Genellikle beyaz zemin üzerine işlenmiş çiçek desenleri hakimdir bu örtülere. Renkli masa örtüleri, sevdiklerin ya da kendi evin için Budapeşte’den nostaljik bir hatıra olabilir.

El yapımı ve Macar kadınları bu konuda çok yetenekli oldukları için fiyat biraz yüksek olabilir. Buna ek olarak masa örtüsünün boyutuna bağlı olarak 25-30 Euro’dan başlar.

Ancak bunun özgün ve zarif bir seçim olduğunu ve fiyatını hak ettiğini söyleyebilirim. En iyi örneklerini Fovam Ter’deki Grand Market standlarında bulabilirsin. Bu arada pazarlık yapmayı unutma!

Sır kutusu

İlk bakışta süslü ama sıradan kutular gibi görünebilir. Ancak, dükkan sahibinin kutuyu ayrıntılı olarak göstermesine izin verin. Kutudaki gizli bölmeleri gördüğün de hiçte sıradan olmadığını fark edeceksin.

Bu gizli bölmeye sahip kutuları şehrin her yerindeki hediyelik eşya dükkanlarında görebilirsin. Ancak yüzlerce farklı model ve desen için, Nagy Csarnok ve buradaki standlar, en ideal yerlerdir.

Glocalzone‘la yurt dışından istediğin herhangi bir ürünü sipariş verebilirsin. Eğer gezginsen, gezerken para kazanabilirsin.

Diğer yazılarımıza da göz at

Almanya’dan Kesinlikle Almanız Gereken Ürünler