Avusturya’dan ne alınır?

Tatilden eve geldiğinde aldığın hediyeleri arkadaşlarına ve ailene vermekten daha iyi hiçbir şey hissettiremez. Avusturya, şahane çikolataları, sosları ve reçelleriyle ilgini çekecek birçok şeye sahip. Viyana’dan ne alacağını merak edenler için Avusturya’dan ne alınır? yazısını hazırladık. Gelin listeye birlikte göz atalım.

Avusturya’da iki tipik süpermarket zinciri var: Billa ve Spar. Süpermarket ziyaret etmek, ferahlatıcı bir mola olabilir. Ayrıca günlük aktivitelerinde yerlilere katılmak için kolay bir yoldur.

1. Mozart balls

Avusturya’dan ne alınır? sorusunun ilk cevabı tabi ki çikolata! Mozart balls, pek çok turistin tercih ettiği hediyelik eşyalar arasında. Peki, Mozart balls tam olarak nedir? Ambalajın üzerinde mozart görseli vardır. Buna ek olarak Antep fıstığı, badem ezmesi, nuga ve çikolata katmanları ile kaplanır. Ve daha sonra Mozart’ın portresini içeren parlak folyolara sarılır. 300 gramı yaklaşık 6 € civarında.

Her yerde bulunan Mozart ball’a bir alternatif, Sissi Talers. Bu çikolata ise meyveli sevenler için. Kayısı aromasının yanısıra trüflü kremasıyla adeta lezzet şöleni!

2. Hardal – Mayonez – Ketçap

Tüp içinde mayonez doğru miktarda mayonez sıkmak için mükemmeldir. Peki ya sandviçlerinizi hem mayonezli hem de ketçapla seviyorsanız? Avusturyalılar her iki çeşniyi de ayrı ayrı sıkmakla uğraşmamak için parlak ve zaman kazandıran bir çözüm bulmuşlar. Ketçap ve mayonezin birlikte olduğu bu tüpten ayrı ayrı hem ketçap hem de mayonez sıkabilirsin.

Ve birçok çeşidi olan hardalı da tercih edebilirsin.

3. Sos

Avusturya’dan ne alınır? sorusunun diğer cevabı ise soslar. Avusturya süpermarketlerinde, özellikle tavuk kanadı veya patates dilimlerini daldırma için son derece özel çeşnili soslar bulunur. Örneğin Heinz körili mango sosu popüler soslar arasında yer alıyor.

4. Bal ve Reçel

Bal ve reçeller hem kendin hem de hediye etmek için iyi bir seçenektir. Turşularıyla ünlü Staud, aynı zaman da mükemmel reçeller yapıyor. Darbo ise diğer bir seçenek.

Bu siyah bal gibi ilginç bal çeşitleri de mevcut.

5. Kahve

Viyana’nın entelektüel tartışma geleneğini bir öğleden sonra çay veya kahve eşliğinde önemli iki noktasında Demmers Teahaus ve Julius Meinl’i keşfe çıkabilirsin. Buna ek olarak burada olağanüstü çay ve kahve çeşitleri var. Ayrıca Demmers’da ki hediyelik eşyalar arasında çeşitli çay aksesuarları da mevcut.

150 yıldır Julius Meinl, Orta Avrupa’nın önde gelen kahve markaları arasındadır. Kosta Rika veya Brezilya’dan Viyana usulü kavrulmuş kahve paketinin fiyatı 10,00 – 14,00 € arasındadır. Meinl’de ayrıca 7,50 – 26,00 € aralığında uygun fiyatlı espresso bardağı, çay bardağı ve süt kabı bulunur.

6. Zotter çikolata

Çikolatada söz konusuysa, Avusturya’da onlarca küçük çikolata üreticisi var. Ama en iyilerinden biri şüphesiz Zotter. Zotter, Styria’da bulunan bir çikolata üreticisidir ve yaratıcı oluşumları ile ünlüdür. Peynirin çikolatada ne gibi tadı olacağını hiç merak ettiyseniz, işte deneme fırsatı! Bunların tamamı Styria’daki mağazalarda bulunur. Ancak Spar gibi süpermarketlerde de seçkin çeşitleri bulabilirsin.

7. Manner gofret

Eğer çikolatayla aran yoksa ama yine de tatlı bir şeyler almak istiyorsan, ikonik Manner gofretlerinden satın alabilirsin. Paketi açtıktan sonra hepsini bitirmek isteyeceksin (burada 27 yıllık deneyime sahip!).

Herhangi bir süpermarketten yaklaşık 2 € karşılığında küçük bir paket alabilirsin. Alternatif olarak, amiral mağazasını ziyaret edebilir ve çok çeşitli tatlılar ile kendinizi şımartabilirsin.

8. Porselen

Porselen, Avusturya’da geleneksel simgelerden biridir. En iyi üreticilerden ikisi Gmundner Keramik ve Augarten‘dir. Gmundner Keramik Yukarı Avusturya’nın Gmunden kentinde iken Augarten, Viyana’da yer almaktadır. Fabrikada rehberli bir tura katılabilir veya porselen müzesini ziyaret edebilirsin. En küçük vazoları 68 € ‘dur. Çay setnin fiyatı ise 1000 € civarındadır.

9. Swarovski

Zamansız bir şey arıyorsan, neden sonsuza dek ziyaretini hatırlatacak bir mücevher satın almıyorsun? Avusturyalılar özel günler için kendilerini Swarovski’ye gitme eğilimindedirler. Swarovski, 1895’ten bu yana Avusturya’da kristal üretmektedir. Basit bir çift küpe yaklaşık 100 € civarında bir fiyata sahiptir.

Eğer yakında bir seyahat planın yoksa ve bu ürünlerden birini satın almak istiyorsan Glocazone‘la sipariş verebilirsin. Eğer seyahat edeceksen valizinde biraz yer açarak gezerken para kazanabilirsin!