Size Çocukluğunuzu Hatırlatacak 12 Alman Çikolatası

Almanya, dünyada İsviçre’den sonra ikinci en büyük çikolata üreticisi. Sweets Global Network adlı uluslararası şekerleme üreticileri birliği, zaten bilinen bir gerçeği teyit ediyor: Çikolata ve şekerlemelerin en ucuz olduğu ülke Almanya. Alman çikolatasını satın alman için  Almanya’ya seyahat etmene gerek yok. Glocalzone’la dilediğin Alman çikolatasını evine getirtebilirsin. Mutlaka sipariş etmen gereken en iyi 12 Alman çikolatası‘nı Glocalzone olarak senin için derledik.

1.Ritter Sport

Ritter Sport, favori alman çikolataları listesinde en başta yer alıyor. Alfred ve Clara (100 yıldan daha uzun bir süre önce) hayatlarını çikolata yapmaya adamasıyla başlayan bir aile şirketidir. Bugün birçok tat / karışımda çikolatalar üretiyor.

Aynı zamanda marka çevre meselesine oldukça duyarlı. Tedarikçilerini bu misyonu taşıyanlardan seçerek sürdürülebilir üretim çalışmalarına da katkı sağlıyor. Bu da Ritter Sport’u tercih etmek için bir başka sebep. Çikolatanın fındık, badem ezmesi, pralin, mısır gevreği, yoğurt, sütlü çikolata ve tereyağlı bisküvi gibi birçok çeşidi bulunuyor.

Eğer bütün çeşitlerinden tadımlık denemek istersen Chocolate Mix miniyi tercih edebilirsin.

2.Hanuta Gofret

Hanuta Gofret diğer ünlü çikolatalarından biridir. Yoğun fındık tadına sahip olan bu gofretin yerlileri olsa da hiçbiri maalesef Hanuta’nın yerini tutmuyor.

shutterstock.com

3. Moser Roth

Moser Roth, klasik bir tarife göre özenle hazırlanmış en kaliteli malzemelerden yapılır.En iyi Güney Amerika kakaolarından elde edilen bu alman çikolatası, Türk Fındıklarının doğal ve canlandırıcı tadıyla birleşmiştir. Markanın, Bitter çikolatası da ünlüdür. Aldi’den satın alabilirsin.

Eğer yakın zaman da Avrupa’ya seyahat planın yoksa gezginler senin yerine satın alabilir. Bu market özellikle hediyeler için iyidir, çünkü beş küçük çubuk içeren bir paket Moser Roth satın alabilirsin, bu nedenle birçok insan için çikolata almak zorunda kalmazsın. Sadece üç veya dört paket satın alırsan yeterli olacaktır.

4.Nussknacker Çikolata

Uygun fiyatı ve zengin içeriği olan bu Alman çikolatasını Glocalzone’la kolayca sipariş edebilirsin.

shutterstock.com

5.Schogetten

İşte sana uygun maliyetli bir hediye imkanı daha. Yoğun fındık tadı da ekstra. Bitter çikolatası özellikle sevilen çeşitlerinden biridir. Daha az şeker içerdiğinden dolayı da oldukça sağlıklıdır. Ayrıca kapiçinolu, brownieli ve bademli çikolataları da vardır.

6. Toffifee

İçi çikolata kaplı kremalı nugalı karamelli fındık. Türkiyede’de satılıyor. Fakat Almanya’dan gelenin yerini tutmaz.

shutterstock.com

7. Merci Çikolata

Almanya’ dan sipariş edebileceğin sıradanlıktan uzak ve biraz daha güzel bir hediye almak istersen Merci çikolatalar tam sana göre.

shutterstock.com

8. Knoppers

Fındık, gofret, krema ve çikolata katmanları atıştırmalıktan çok daha fazlası. Bu gofret bir öğün kadar doyurucudur. Knoppers, Avrupa’nın her yerinde satılan başka bir Alman çikolatası olan Hanuta’ya benziyor.

9. Kinder

Dünyaya mal olmuş Alman çikolatası klasiği: Kinder. Hem çocuk hem yetişkinlerin çokça tükettiği bu çikolata ülkemizde de satılıyor. Fakat yeni çeşitlerini denemek istersen Glocalzone’la sipariş edebilirsin.

10. Confiserie Heilemann

Markanın sahibi, Confiserie Heilemann, kendisini özel çikolata lezzetleri yaratmaya adamıştır. Güney Almanya’nın Allgäu bölgesinin merkezinde, enfes kaliteli çikolata ve şekerleme sanatının birçok şaheseri birinci sınıf geleneğe göre üretilmiştir.

11.Hachez


Almanya’daki çikolata yapım sürecinin tüm adımlarını kontrol eden, kakao çekirdeğinin temizlenmesi ve kızartılmasından nihai ürünlerin oluşturulmasına kadar her bir işlemin tek çatı altında yapıldığı, az sayıdaki
çikolata üreticilerinden biri. Hachez imzalı ürünler arasında ilk kez 1923’te yapılan ve sahibinin Bremen’deki yerel halka açık bir parkta topladığı sonbahar yapraklarının şekil ve renklerinden ilham alan ‘Brown Chocolate Leafs’ bulunmaktadır.

Bremer Hachez Chocolade GmbH & Co. KG, halen Brementown’un merkezindeki tarihi Deutsche Haus’ta özel bir mağaza işletmektedir.

hachez ile ilgili görsel sonucu
shutterstock.com

12.Halloren

Marka, Almanya’nın en eski çikolata markası olup, şirketin bugün merkezi olduğu Sachsen-Anhalt’ın Halle (Saale) şehrinde 1804 yılında kurulmuştur. Markanın en meşhur ürünleri arasında likör dolgulu pralinler ve 1800’lerde tuz işçileri tarafından isimlendirilen ve düğmeleri çikolataya benzeyen “Original Halloren Kugeln” yer alıyor.

Ä°lgili resim
shutterstock.com

Eğer bu Alman çikolataları seni çocukluğundaki güzel günlere götürdüyse şu an tek yapmak istediğin tek şey bu çikolatalardan yemek olabilir. O zaman sana güzel bir haberimiz var! Glocalzone ile Almanya’ya gitmeden bu çikolatalara sahip olabilirsin. Hemen Glocalzone ‘u indir ve Almanya’dan gelen gezginlerimizden dilediğin çikolatayı sipariş et.

Almanya’dan Kesinlikle Almanız Gereken Ürünler

Dilediğin Alman çikolatasını almak için hemen indir.