Türkiye'de Olmayan Popüler Markalar

Türkiye’de Olmayan Popüler Markalar

Türkiye kalabalık nüfusu ve alım potansiyeli sebebiyle birçok global marka için önemli bir pazar olsa da birçok dünyaca ünlü marka da Türkiye’de satış yapmıyor. Bazı markalar daha önce satış yaptığı Türkiye’den sonradan çekilme kararı alırken bazı markalar ise Türkiye’de satış yapmayı hiç denemedi.

Markaların bu kararının birçok sebebi olabilir fakat biz yazımızda öncelikli olarak bu kararların sebebinden çok Türkiye’de olmayan popüler markalardan bahsedeceğiz.

Türkiye'de Olmayan Popüler Markalar
Glocalzone ile Türkiye’de satışı olmayan popüler marka ürünleri getirtebilirsiniz.

Türkiye’de Satış Yapmayan Ünlü Markalar

Belki bu markaların hepsini duymamış olabilirsiniz fakat yazıyı okurken keşke Türkiye’de de satış yapsaydı dediğiniz markalar olacağına eminiz!

Lush 

Dünya çapında 900’den fazla mağazası bulunan kozmetik markası Lush Türkiye pazarında da yer alan bir şirketti. 1995 yılında İngiltere’de kurulan marka 2007 yılında Türkiye’de de faaliyet yürütmeye başlamıştı. 

Lush’ın Türkiye macerası maalesef kısa sürdü. Dünya çapında oldukça beğenilen kozmetik markalarından biri olan Lush 2014 yılında Türkiye’deki 7 mağazasını da kapatarak ülkemizdeki operasyonlarına son verdi. 

Sentetik katkı maddelerinden uzak duran ve ürünlerini olabilecek en doğal şekilde hazırlayan marka Türkiye’de sabunları için “Dikkat, yemeyin!” sloganını kullanıyordu.

Urban Outfitters

Avrupa’nın pek çok ülkesinde, Amerika’da, İngiltrere’de ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulabileceğiniz marka farklı tasarımlarıyla yıllardır dikkat çekiyor. Fiyatları ucuz olmasa da giyiminizin sizi yansıtmasından hoşlanıyor ve farklı gözükmeyi seviyorsanız kendinize göre parçalar bulabileceğinize eminiz. 

Urban Outfitters yalnızca kendi üretimi olan kıyafetleriyle değil vintage ürünler ve ev eşyalarıyla da ön plana çıkan bir marka. Evinize hava katacak parçalar arıyorsanız “Futbolun Periyodik Tablosu” ya da video game trivia kart oyunu tam size göre!

Lime Crime

Vegan ve Cruelty Free kozmetik ürünleriyle dikkat çeken kozmetik markası Lime Crime da Türkiye’de olmayan markalardan biri. Amerika’da kurulan markanın Instagram’da 3 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Özellikle Venüs far paleti ve Plushies likit rujları denemeye değer!

ColourPop

İki kardeş tarafından Los Angeles’ta kurulan marka, yüzlerce farklı rujuyla tüm dünyada ses getirdi. 2019 yılında yayımlanan bir haberde 2.09 milyon ziyaretçiyle en popüler güzellik markaları arasında birinciydi. 

%100 cruelty-free ürünler satan ColourPop, çoğu drugstore markasından daha ucuz olsa da ürünleri oldukça kaliteli. Kylie Jenner’ın popüler markası Kylie Cosmetics de ColourPop’la aynı yerde üretiliyor. Rujlara düşkünseniz markanın setlerine göz atmanızı öneririz.

Tarte Cosmetics

Shape Tape Concealer ile dünyanın en popüler kapatıcısına sahip olan Tarte da maalesef Türkiye’de olmayan markalardan biri. Üstelik tek yıldız ürünü bu da değil. Amazonian Clay Fondöten, vegan içerikli Tartelette maskara ve Fake Awake ten rengi göz kalemi de markanın çok sevilen diğer ürünlerinden birkaçı.

Primark

İrlanda merkezli ve İngiltere’de dünya çapında popülerliğini yakalamış olan Primark’ı bir ucuzluk mağazası olarak tanımlayabiliriz. Giyim temelli mağazada ayakkabıdan, kokulu mumlara birçok ürünü oldukça uygun fiyatlara bulmak mümkün. İngiltere’den ne alınır yazımızda da Primark’tan bahsetmiştik.

Banish Skincare

Sivilcelerle savaşma konusunda en iddialı ürünleri bizimle buluşturan Banish de çok popüler bir marka. Amacı akne lekeleri ve hiperpigmentasyon gibi sorunları evimizin konforunda giderebilmemizi sağlamak. 

Maalesef ülkemizde satışı bulunmuyor fakat Glocalzone sayesinde istediğiniz ürününü edinebilirsiniz. Çok popüler bir marka olduğu için internette ve YouTube’da pek çok faydalı içeriğe ulaşabilirsiniz. 

Asos

Asos kendi ürünlerinin yanı sıra birçok farklı markanın ürünlerinin de satışının yapıldığı bir e-ticaret sitesi. 2000 yılından beri faaliyette olan İngiltere merkezli şirketin temel hedef kitlesini genç yetişkinler oluşturuyor. 

Asos(AsSeenOnScreen) ilk çıkış noktasında filmlerde ve dizilerde gördüğünüz kıyafetlere benzer ürünler üretiyordu fakat yıllar içinde çok daha büyük bir markaya dönüştü. Sitede Türkiye’den de sipariş vermek mümkün fakat özellikle bazı ürünlerde Türkiye’deki kargo ücretleri daha yüksek. 

Dr Martens

Birinci Dünya Savaşı döneminde tasarlanmaya başlanmış ve o günden bu güne dönem dönem punkların, hipsterların ve ana akım dışında kalan birçok kesimin sembolü haline gelmiş Dr. Martens botları artık dünyanın birçok ülkesinde satılıyor. 

Sağlamlığıyla öne çıkan Dr. Martens botları bazıları tarafından rahat olmamakla bazıları tarafından ise yüksek fiyatlarıyla eleştiriliyor. Markanın yıllar içinde fiyatlarını oldukça arttırdığı bir gerçek olsa da birçok ünlünün de tercihi olan Dr. Martens eski yıllara göre çok daha ana akım hale geldi. 

Geçmiş yıllarda farklı distribütörler aracılığıyla ülkemizde de satışlarını devam ettiren Dr. Martens şu an Türkiye’de satılmayan popüler markalar arasında. Deri ürünleriyle popüler olsa da artık çatısı altında birçok vegan deri bot ürettiklerini de söylemeden geçmemek gerek.

Türkiye’de Olmayan Markalardan Nasıl Alışveriş Yaparım?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Türkiye’de olmayan birçok popüler marka bulunuyor. Peki bu markalardan alışveriş yapmanın yolları var mı?

  • Glocalzone bu konuda size yardımcı olabilecek bir uygulama. Yurtdışına seyahat eden kullanıcılardan Türkiye’de bulamadığınız ürünleri sipariş edebilir ve bu ürünlere yurtdışına hiç çıkmadan da erişebilirsiniz.
  • Markaların internet sitelerini kontrol edebilir ve ürünlerini Türkiye’ye kargolayıp kargolamadıklarını kontrol edebilirsiniz. Özellikle kozmetik ürünleri için Türkiye’den kullanıcıların yorumlarını da internette araştırmanızda fayda var. Çünkü kozmetik alanında gümrükte de sıkıntı yaşanabiliyor.
  • Son olarak Türkiye’deki online pazar yerlerini marka adıyla arayabilirsiniz. Bazı küçük satıcıların bu markaların az sayıda  ürünlerini getirdiklerini görebilirsiniz. Yine de mutlaka mağazanın yorumlarına göz atmanızda fayda var. Ürünlerin orijinalliği konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

Biz bu yazımızda doğrudan Türkiye’de ürünleri satılmayan ve marka olarak Türkiye pazarına giriş yapmayan şirketlere değindik. Bu yazımızda bahsetmediğimiz bazı markalar ise Türkiye’de ürünleriyle yer alsa dahi bazı modellerini bulmak mümkün olmuyor. 

Örneğin akıllı telefon piyasasında Lenovo’nun Türkiye’de yer almayan modelleri de satışta. Yani Türkiye’de bulamayacağınız markalar aslında bu yazdıklarımızla da sınırlı değil.

Bu veya buna benzer birçok markanın ülkemizde olmayan modellerini Glocalzone ile yurtdışından getirtebilirsiniz.