apple-watch-fiyatlari

Ülkeden Ülkeye Apple Watch Fiyatları

Her sene yeni ürünler çıkarmaya devam eden Apple’ın 2022 yılında çıkan son Apple Watch modelinin fiyatları ülkeden ülkeye büyük değişiklikler gösteriyor. 8.nesil Apple Watch dışında daha uygun fiyatlı SE versiyonunu da çıkaran Apple en gelişmiş son Apple Watch modeli ise Apple Watch Ultra.

Apple Watch Ultra şu ana kadar üretilmiş olan en donanımlı ve en dayanıklı Apple Watch olarak piyasaya çıkmıştı. Titanyumdan oluşan yepyeni kasa tasarımıyla hayranlarına sürpriz yapan Apple, bu cihazda çift frekanslı hassas GPS sistemini de kullanıma sokuyor.

Ayrıca 36 saate kadar uzayan pil ömrü ile en iyi Apple Watch modeli olduğunu söylemek hiç zor değil.

Ülkemizde özellikleriyle olduğu kadar fiyatlarıyla da konuşulan Apple Watch ürünleri oldukça pahalı. Durum böyle olunca bu ürünleri pek çok kişi yurt dışından getirtmek istiyor. Yurtdışından Apple Watch almak yazımızdan da bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz ya da doğrudan Glocalzone uygulamasını indirerek daha ucuza Apple Watch alabilirsiniz.

Bu yazımızda ülke ülke Apple Watch fiyatlarından bahsedeceğiz. En ucuz olduğu ülkeleri, en pahalı olduğu ülkeleri sıralayacağız.

Yazımızdaki kıyaslamada fiyat farklarının net olarak fark edilebilmesi adına en yeni ve en iyi model olan Apple Watch Ultra fiyatlarını kullandık.

Apple Watch Fiyatları Neden Her Ülkede Farklı?

Her ürünün fiyatı her ülkede aynı olmayabilir. Bunun nedeni ülkelerin vergi politikalarının farklılık göstermesidir. Katma Değer Vergisi ve ülkelerin ithal ya da teknolojik ürünler için belirlediği ek vergiler ürün fiyatları için temel belirleyici oluyor.

Ayrıca bazı ülkelerde Tax Free kavramı bulunmaktadır. Bu ülkelerde alışveriş esnasında sizden alınan vergiler ülkeden çıkarken o ülkede yerleşik olarak yaşamadığınız için size geri ödenir. Bu durum da yurtışından bu tip ürünleri almayı daha da ucuza getirebilir.

Fiyat farkını tek başına açıklamasa da fiyat farkının daha yüksek hissedilmesinin bir sebebi de ülkelerin yerel para birimleridir.

Apple fiyatlarını belirlerken ABD ve dolar baz alarak fiyatlarını oluşturur. Bu da ürün fiyatlarının aslında ABD’de yaşayanlar için belirlendiği anlamına gelir. Ülkeler için de yerel fiyatlama yapmayan Apple ürünleri bazı ülkelerde çok daha lüks ürün sınıfına girmiş olur.

En Ucuz Apple Watch Satışı Yapılan 5 Ülke

Yazının başında da belirttiğimiz gibi fiyat karşılaştırması Apple Watch Ultra ürünü üzerinden yapılmaktadır.

Apple Watch Ultra’nın en ucuz olduğu ülke tax free alışverişi dikkate alırsak Güney Kore’dir. Güney Kore’de 870$ fiyatıyla satılmakta olan Apple Watch Ultra tax free alışveriş ile 733$’a turist olarak alınabilir hale geliyor. Yine de Tax Free kısmı değerlendirmeden sıralama yapalım:

ÜLKEFİYAT
🇺🇸 ABD799$
🇭🇰 Hong Kong816$
🇨🇦 Kanada822$
🇹🇼 Tayvan845$
🇲🇾 Malezya856$
🇰🇷 Güney Kore870$

Not: Fiyatlar ülkelerin yerel para biriminin Dolara karşı değişikliklerinden etkilenip değişebilir.

Yukarıdan da anlaşıldığı gibi an ucuz Apple Watch fiyatları ABD’yi dışarıda bırakacak olursak genellikle Uzakdoğu ülkelerindedir. Satış vergileri düşük olduğu için teknolojik ürünleri Uzakdoğu ülkelerinde daha ucuza bulmak mümkündür. Uzakdoğu seyahatlerinizde teknolojik ürün alışverişine odaklanabilirsiniz.

Üstelik pek çok ülkeden de Tax Free alışveriş yaparak ödediğiniz ücretin bir kısmını geri alabilmeniz de mümkündür.

Avrupa ülkelerindeki satış fiyatları ise ülkeden ülkeye küçük KDV farklılıkları sebebiyle değişiklik gösterse de 999€’dur. Yani bugün itibariyle Dolar karşılığı olarak bakarsak 1098$ olur.

En Pahalı Apple Watch Satışı Yapılan Ülkeler

Apple Watch’ın en pahalı satıldığı ülkelere göz attığımızda ilk sırada Brezilya yer almaktadır. 2057 Dolarla en pahalı Apple Watch’ın satıldığı ülke konumundadır.

Listenin 2.sırasında ise 1436 Dolarla Türkiye bulunmaktadır. İthal elektronik ürünler konusunda pek çok vergi uygulayan ülkemizde Apple Watch Ultra, 27.999 Liradan satılmaktadır.

En pahalı ilk 5 ülkeye baktığımızda karşımıza şu ülkeler çıkıyor.

  • Brezilya 2057$
  • Türkiye 1436$
  • Macaristan 1240$
  • Çekya 1174$
  • Hindistan 1098$

Ülkelerin para birimlerinin dolar karşısındaki değişimleri bu fiyatları da etkileyebilir.

Avrupa ülkelerinde yapacağınız alışverişlerde Tax-Free ile pahalı gözüken ülkelerde de daha uygun fiyata alışveriş yapabilirsiniz. Tax-free hesaplaması yapmak için ilgili sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Apple Watch fiyatlarını etkileyen önemli bir unsur da ülkeler arasındaki değişken kur fiyatlarıdır. Yani Apple Watch fiyatları her ülkede o ülkenin yerel para birimine göre hesaplanırken yerel para biriminin dolar karşısında artıp azalması Apple Watch fiyatlarında da önemli değişimlere sebep olabilir.

Örneğin geçtiğimiz sene Dolar kuru Türkiye’de hızla yükselirken bir süre Apple Watch fiyatları zamlanmamıştı ve dolar bazında ürün fiyatı Türkiye’de azalmaya başlamıştı. Diğer ülkeler için de benzer durumlar geçerlidir.

Ülke Ülke Apple Watch Fiyatları Nasıl Takip Edillir?

Günümüzde alım gücü kıyaslaması yapabilmek adına pek çok yardımcı uygulama ve web sitesi bulunmaktadır. The Mac Index, bütün Apple ürünlerinin çeşitli ülkelerdeki fiyatlarını karşılaştırabileceğimiz bir internet sitesidir. Siteye girdiğinizde istediğiniz Apple ürününün dünya ülkelerindeki fiyatlarını karşılaştırmalı olarak inceleyebilirsiniz.

Daha Ucuza Apple Watch Nasıl Alınır?

Eğer Apple Watch almak istiyorsanız ülkemizde satılan fiyattan daha ucuza almanız mümkündür. 

Peki yurtdışına çıkmanıza gerek kalmadan yurtdışından Apple Watch getirtebileceğinizi biliyor musunuz? Glocalzone ile yurtdışından istediğiniz ürünü, Türkiye satış fiyatından çok daha ucuza getirtmeniz mümkündür.

Ayrıca siz yurtdışına gidiyorsanız Glocalzone ile yurtdışından ürün isteyen kişilerin taleplerini karşılayarak para kazanabilirsiniz. Bu sayede tatili ucuza getirmiş olursunuz.

Ucuza Apple Watch almanın bir diğer yolu ise geçmiş modellerini satın almak.

Apple ürünlerinde yeni bir seri çıktığında önceki serilerin fiyatları düşer. Ancak ülkemizdeki kur dalgalanmalarından ötürü artık bu da çok zor gerçekleşmektedir. Gerçekleşse de büyük düşüşler yaşanmamaktadır.

Ucuz alışverişin bir diğer yolu da 2.el ürün satın almaktır. 2.el ürün piyasası oldukça hareketli bir piyasadır. En ucuz Apple Watch fiyatları ile karşılaşabilirsiniz.

Pek çok internet sitesi üzerinden güvenilir bir şekilde 2.el Apple Watch alabilirsiniz. Hem daha az para ödersiniz hem de istediğiniz ürüne kavuşabilirsiniz.