İşte Yunan Adaları’ndan Alabileceğin En iyi 7 Ürün

Bronzlaşmış, heyecanlı, tüm Yunan turistik merkezlerinden ve yerel aktivitelerinden etkilenmiş… Belki biraz uykulu ya da bir hafta boyunca yetecek kadar çok yemiş… Ne durumda olursan ol. Eve geri dönmek için hava alanına doğru giderken yunan adalarını ve bu eşsiz seyahati geride bırakmak senin için biraz zor olabilir. İşte seyahatini anımsatacak Yunan adalarından alabileceğin en iyi 7 ürün.

1. Monastiraki’den şık el yapımı deri sandalet

Belki de Yunanistan’dan satın almak için en ikonik ve en iyi şey el yapımı deri sandalet. Antik Yunanistan’daki şahsiyetleri hatırlatan sandaletler gerçekten harika ve oldukça rahat. Atina’nın tarihi merkezinde, özellikle Plaka ve Monastiraki‘nin turistik bölgelerinde dolaşırken, bir sürü dükkanda görebilirsin.

Yaz aylarında rahatlıkla kullanabileceğin benzersiz stilleri, renkleri ve kalıplarıyla Monastiraki’deki Agias Theklas 2’de bulunan Melissinos Sandal mağazasını ziyaret etmeni tavsiye ederiz. Monastiraki Meydanı’ndaki Ermou Caddesi‘nin hemen dışında yer alıyor. 1920’den beri deri sandalet, kemer ve çanta satan küçük bir dükkan.

2. Doğal yunan kozmetik ürünleri

Yunan adalarından alabileceğin en iyi 7 ürünlerden diğeri ise yunan kozmetik ürünleri. Yunan iklimi biraz kurak gibi görünse de, bu aslında bir yanılgıdır. Aksine ülkenin inanılmaz biyoçeşitliliğe sahip zengin ekosistemleri vardır. Bu durumun farkında olan birkaç şirket, kaliteli ve organik kozmetik ürünler piyasaya sürüyor. Uluslararası üne sahip Korres, biyologların çeşitli Yunan bitkilerinin iyileştirici özelliklerini tanımlamak için çalıştıkları kendi araştırma laboratuarlarına sahip doğal ürünler üreten bir markadır.

Diğer bir şirket, Yunanistan’ın doğal manzarasının zenginliğinden ve geleneksel refah ve bütünsel tıp felsefelerinden esinlenen Apivita‘dır. Kolonaki’de alışveriş yapmak için dışarı çıkacaksan Apivita Experience Store, Atina’da yapılacak en ilginç şeylerden biri ve kesinlikle geleneksel bir hediyelik eşya dükkanı değil. Mağazada aynı zamanda bir spa ve saç stüdyosu bulnuyor!

İpucu: Hem Korres hem de Apivita‘nın havaalanında mini mağazaları var, bu yüzden son dakikada birkaç şey alabilirsin! Aynı zaman da hemen hemen her eczanede bulunabilirler. Ve her ikisi de Atina’nın merkezinde özel mağazalara sahiptir.

3. Yunan balı

Yunanistan’ın en tipik hediyelik eşyalarından biri, baldır. En geleneksel bal çeşidi ise kekik balıdır. Fakat çam ve kestane balı gibi lezzetli çeşitler de bulabilirsin.

İpucu: Atina’daysan, en iyi bal organik gıda mağazalarında veya yerel açık pazarlarda bulabilirsin.

4. Kalamata zeytini

Yunan adalarından alabileceğin en iyi 7 üründen birisi de Kalamata zeytinleri. Bu zeytinler güney Yunanistan’daki Mora Yarımadası‘nda bulunur. Muhteşem Yunan güneşi altında yetişen zeytin ağaçları, dünyadaki diğer zeytin ağaçlarından çok daha büyük yapraklara sahiptir ve daha fazla güneş ışığını emer.

yunan adaları

Doktorların ve diyetisyenlerin dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biri olarak adlandırdıkları zeytin, sodyum açısından yüksek, sağlığa faydalı yağlar bakımından zengindir. Aynı zaman da doğal antioksidandır.

5. Yunan seramikleri

Antik Yunan motifleriyle süslenmiş seramikler veya daha modern bir şey istiyorsan, Yunanistan ve seramiklerin Apollo ve Artemis gibi bir arada olduğunu kabul etmelisin. Yani, neredeyse birbirinden ayrılamazlar. Eğer seramik satın alırsan, iyice paketlendiğinden emin olmayı unutma.

Bu ürünleri satın alabilmen için Yunan adalarına gitmene gerek yok! Glocalzone‘la dilediğin ürünü gezginler aracılığıyla sipariş verebilirsin. Eğer gezginsen gezerken para kazanabilirsin.

6. Zeytin ağacından yapılan ürünler

Zeytin, Yunan geleneğinin önemli bir parçasıdır, ancak zeytin ağaçları da öyle. Yunan mitolojisinde, Zeytin ağaçlarını Atina’ya ilk getiren Tanrıça Athena olarak bilinir.

Günümüzde zeytin ağacından güzel heykeller, sanat eserleri ve mutfak eşyaları yapılmaktadır. Bu zeytin ağacı bal kapları oldukça estetik bir görünüme sahip. Ayrıca dükkanlar satın alabileceğin için farklı türde zeytin ağacı ürünleri ile dolu.

7. Geleneksel yunan enstrümanları

Yunan adalarından alabileceğin en iyi 7 üründen bir diğeri ise yunan enstrümanları. Yunanistan’da alışveriş yaparken, Heraklion’daki bu özel dükkan gibi geleneksel Yunan enstrümanlarında uzmanlaşmış müzik mağazaları ve yerleri ara.

Yunanistan’dan hediye olarak alabileceğiniz harika enstrümanlar arasında ud, bouzouki ve lir bulunur, ancak aralarında seçim yapabileceğin düzinelerce farklı marka var!

Eğer Yunanistan’a seyahat etmeyi düşünüyorsan, hemen Glocalzone’a katıl, hem seyahat et hem kazan!

Glocalzone’un sınırsız dünyası seni bekliyor.

Diğer yazılarımız da hoşuna gidebilir

Fransa’dan Ne Alınır? Almadan Dönmemeniz Gereken Şeyler