turkiyeden-yurt-disina-gonderim-yapan-alisveris-siteleri

Türkiye’den Yurt Dışına Gönderim Yapan Alışveriş Siteleri

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler zaman zaman sadece ülkemizde bulunan ürünlere erişim sıkıntısı yaşayabilirler. İstedikleri her ürünü yaşadıkları ülkede bulamayabilirler. Yurt dışına gönderim yapan alışveriş siteleri bu sorunu çözmenizi kolaylaştırıyor.

Eğer siz de yurt dışında yaşıyorsanız Türkiye’den istediğiniz ürünleri getirtmek sandığınız kadar zor olmayabilir. Türkiye’deki pek çok e-ticaret sitesi bir süredir yurt dışına da gönderim yapmaktadır. 

Bu yazımızda yurt dışına ürün gönderimi yapan sitelerden bahsedeceğiz ve bu siteleri nasıl bulabileceğinizi anlatacağız. 

Öncelikle kısaca Glocalzone’dan bahsedelim. Yurt dışında aradığınız ürünü bulamıyorsanız Türkiye’den yaşadığınız ülkeye gelecek kişiden aradığınız ürünü talep edebilirsiniz.

Glocalzone, yurt dışından ürün almak isteyenler ile seyahatini kazanca çevirmek isteyenleri buluşturan bir platformdur.

Yurt Dışına Satış Yapan Yerli Alışveriş Siteleri

Yurt dışında yaşıyorsanız ya da yurt dışındaki sevdiklerinize hediyeler göndermek istiyorsanız yurt dışına satış yapan yerli alışveriş sitelerine ihtiyacınız olabilir. Ülkemizde popüler olan bazı e-ticaret siteleri ürünlerini yurt dışına da gönderiyor.

Trendyol

trendyol-global-siparis

Tam olarak ürünleri Türkiye’den göndermese de listeyi Türk bir firma olan Trendyol ile açabiliriz. Trendyol, bir süredir farklı ülkelere farklı internet siteleri üzerinden hizmet vermektedir. 2020 yılında başlattığı bu çalışmayla birlikte 27 farklı ülkeden Trendyol üzerinden sipariş vermeniz mümkün.

Trendyol’un İngilizce sitesine ulaşabileceğiniz ülkeler arasında Avusturya, Litvanya, Belçika , Portekiz, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Malta,Hollanda, Polonya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık gibi ülkeler bulunuyor. Eğer bu ülkelerde yaşıyorsanız istediğiniz ürünleri Trendyol ile kapınıza kadar getirtebilirsiniz. 

İnternet sitesi kurulduğu günlerde sınırlı sayıda marka bulunsa da günümüzde pek çok marka ve ürünü Trendyol’da farklı ülkelerden bulmak mümkün. Çoğunlukla yurt dışında kolay bulamayacağınız yerel ürünlere ağırlık verilse de hemen hemen birçok ürün grubuna ulaşabilirsiniz.

Al Kapıda

Avrupa ülkelerine Türk ürünlerinin satışını yapmak üzere 2010 yılında hayatımıza giren Al Kapıda, günümüzde ürün gönderdiği ülkeleri genişleterek yoluna devam etmektedir.

Avrupa’da yaşıyorsanız Al Kapıda ile pek çok kategoride ürüne ulaşabilirsiniz. Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İspanya, İsviçre, Lüksemburg, Yunanistan, Romanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Finlandiya, Hollanda, İsveç, İtalya ve Norveç gibi ülkelere ürün gönderimi yapmaktadır.

Sitede bulabileceğiniz ürünler ise oldukça çeşitlidir. Halı, yemek takımı, çatal kaşık takımları, tencere setleri, elektrikli mutfak aletleri gibi onlarca farklı kategoride binlerce farklı ürün bulunmaktadır. En çok satan ürünler arasında nevresim takımları, bahçe mobilyaları ve yardımcı ev eşyaları yer almaktadır.

Hepsiburada

Trendyol ile birlikte ülkemizin lider konumdaki e-ticaret sitelerinden Hepsiburada, uzun süredir global sitesi üzerinden de dünyanın çeşitli noktalarında ürün satışı gerçekleştiriyor.

Ürün çeşitliliği oldukça fazla olan Hepsiburada ile Türkiye’de kullandığınız hemen hemen bütün ürünleri alabilirsiniz. Hepsiburada, her ürünün olmama nedenini ise Gümrük Kanunu’na göre 30 kg üzeri ürünlerin gönderimine izin verilmemesi ile açıklıyor.

Ürünlerin teslimat süreleri tercih ettiğiniz ürüne göre değişiklik gösterse de genellikle 10 gün içerisinde alışverişiniz tamamlanıyor.

Hepsi Global, günümüzde sadece Azerbaycan ve İsrail’e gönderim yapsa da Avrupa’ya da açılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yetkilileri yakın zamanda Avrupa ülkelerine de gönderimin başlayacağını bildirmiştir.

BonVagon

Ev, yaşam ve hediye kategorisindeki ürünleriyle fark yaratan BonVagon, yurt dışına ürün gönderen siteler arasındadır. Hem ihtiyacınız olan ürünleri hem de sevdiklerinize hediye olacak ürünleri satın alabileceğiniz site, toplama ürünlerdense bir yaşam gustosu sunan, seçkin ve tasarım ürünleriyle müşterini memnun etmektedir.

BonVagon, PTT uçak kargo ile gönderim yapmaktadır. Bu nedenle yurt dışına sadece ağırlığı 20 kilograma kadar olan ürünlerin gönderimini yapmaktadır. Eğer aldığınız ürünü iade etmek isterseniz ise aldığınız ürünü bulunduğunuz ülkenin herhangi bir kargo firmasıyla Türkiye’ye kargolamanız gerekir.

Bütün bunların yanında BonVagon, dünya üzerindeki 40’dan fazla ülkeye gönderim yapmaktadır. Gönderim yapılan ülkelerin arasında Avrupa’nın pek çok ülkesinin yanında; Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Katar, Kosova, Ürdün, Tayvan, Nijer gibi ülkeler de bulunmaktadır. Eğer bu ülkelerde yaşıyorsanız Türkiye’den ürün satın alabilirsiniz.

Amazon

Uzun zamandır Türkiye’de yasal bir şekilde satış yapan Amazon üzerinden de yurt dışından alışveriş yapabilirsiniz. Günümüzde Amazon üzerinde pek çok yerli marka ve ürün mevcuttur. Avrupa ve Amerika’nın pek çok noktasına bu ürünlerin bazılarının gönderimi yapılmaktadır.

Ürün çeşitliliği aradığınız ürünlere göre değişiklik gösterse de istediğiniz pek çok ürüne ulaşmanız mümkündür. Yeme içme ürünlerinden, kırtasiye ürünlerine, küçük ev aletlerinden, elektronik ürünlere kadar pek çok yerli ürünü Amazon üzerindeki Türk mağazalarını seçerek yurt dışında satın alabilirsiniz.


Bu e-ticaret sitelerinin dışında Glocalzone’la da istediğiniz ürünleri istediğiniz ülkeye getirtebilirsiniz.

Glocalzone’a ürün isteyen olarak kaydolup Türkiye’den yurt dışında yaşadığınız ülkeye gelecek kişileri bularak istediğiniz ürünleri talep edebilirsiniz. 


Yurt Dışına Satış Yapan Siteler Nasıl Bulunur?

Türkiye’den yurt dışına satış yapan internet sitelerini bulmak için deneyebileceğiniz pek çok farklı yol bulunur.

Türkiye’de yaşadığınız dönemde kullandığınız e-ticaret sitelerinin yurt dışı gönderimlerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kullandığınız site içerisinden bulabileceğiniz gibi Google üzerinden yapacağınız basit bir araştırma ile de ulaşabilirsiniz. Yukarıda da söylediğimiz gibi Trendyol, Hepsiburada gibi büyük e-ticaret firmaları yurt dışına ürün gönderimi yapmaktadır.

İkinci olarak almak istediğiniz markanın kendi internet sitesini inceleyebilirsiniz. Günümüzde pek çok marka internet sitesi üzerinden ürünlerinin satışını da gerçekleştirmektedir.

Yerli bir markanın sitesinden teslimat seçenekleri arasında Türkiye haricindeki ülkelerin olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Eğer yoksa markayla email yoluyla iletişime geçerek ürünlerini sizin yaşadığınız ülkede sattıkları bir pazar yeri olup olmadığını sorabilirsiniz.

Özellikle Almanya gibi Türklerin yoğun yaşadığı bir ülkede Türkiye’den yurt dışına gönderim yapan alışveriş siteleri bulmak yazımızdaki önerilerle de birlikte sizin için zor olmayacaktır.