yurt-disina-trenle-cikmak

Yurt Dışına Trenle Çıkmak: Yurt Dışı Tren Seferleri ve Bilinmesi Gerekenler

Yurt dışına çıkmak için pek çok seçeneğiniz bulunur. Çoğu kişi uçak biletlerinin pahalılığından şikayet etse de alternatif yolları zaman zaman unutabilirler. Oysa pek çok ulaşım aracıyla yurt dışına çıkabilmeniz mümkündür. Uçak dışında; otobüsle, kendi arabanızla ya da trenle yurt dışına seyahat edebilirsiniz.

Uzun ve keyifli bir tren yolculuğunda karşılaşabileceğiniz eşsiz manzaralar sizi büyüleyecektir. Bu yazımızda yurt dışına trenle çıkmak konusunda detaylı bir rehber sunacağız. Türkiye’den trenle hangi ülkelere gidilir sorusunu yanıtlarken bilmeniz gerekenlerden de bahsedeceğiz.

Türkiye’den Yurt Dışına Tren Seferi Var mı?

Tarih boyunca en ucuz ulaşım seçeneklerinden biri olan demir yolunu, yurt dışına çıkarken de tercih edebilirsiniz. Hem hesaplı hem de oldukça keyifli olan tren yolculuğu çoğu gezginin tercih ettiği seçenekler arasında yer alır.

Trenle seyahat ettiğinizde yavaş akan zamanın tadını çıkarabilirsiniz. Muhteşem doğa manzaralarına bakarak rahatlayabilirsiniz. Ülkemiz de coğrafi konumundan ötürü Avrupa ülkeleriyle komşudur. Bu nedenle Türkiye’den yurt dışına tren seferi vardır.


Yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız seyahatiniz öncesi Glocalzone uygulamasına mutlaka göz atın. Yurt dışından ürün isteyenlerle seyahat edenleri bir araya getiren uygulamadan, istenen ürünleri getirerek para kazanabilirsiniz. Böylelikle yurt dışına tren biletinizi bedavaya bile getirebilirsiniz.

Glocalzone’a tamamen ücretsiz üye olmak ve seyahatlerinizi girerek kazanbileceğiniz parayı görmek için linke tıklayabilirsiniz.

Türkiye’den Trenle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Ülkemizden İstanbul-Sofya Ekspresi sayesinde Bulgaristan’a gidebilmeniz mümkün. Halkalı’dan kalkan tren Çerkezköy, Alpullu, Edirne, Kapıkule, Svilengrad, Dimitrovgrad, Plovdiv, Pazarcık ve Sofya güzergahında gitmektedir.  

İki ülke arasında günde 1 sefer düzenlenmektedir. İstanbul’dan 20.45’te kalkıp Sofya’ya 09.35’te varırken, Sofya’dan 18.30’da hareket ederek İstanbul’a 05.34’te ulaşmaktadır.

Ayrıca bilet fiyatları oldukça uygundur. Schengen vizeniz varsa trenle Sofya’ya gidip oradan trenle ya da uçakla diğer Avrupa ülkelerine gidebilirsiniz.

İstanbul-Sofya ekspres treninin bilet fiyatları 2022 yılı itibariyle 4 kişilik kuşetli vagonda kişi başı 31.12 euro’dur. Eğer 2 kişilik yataklı vagonda seyahat etmek isterseniz bilet ücreti kişi başı 36,14 euro’dur. Bunların yanında tek kişilik yataklı vagonların bilet fiyatı ise 66,68 euro’dur.

Bunun dışında Bosfor Ekspresi ile Sirkeci’den Bükreş’e gidebilmeniz de mümkündür. Ayrıca Bükreş’ten sonra Budapeşte ve Orta Avrupa’ya gidebilirsiniz. Bosfor Ekspresinin Sofya’ya da seferi bulunur. Bu tren Sofya’dan sonra ise Belgrad, Balkanlar ve Güney Avrupa’ya gitmektedir.

Ayrıca Orta Doğu ülkelerine de tren seferleri bulunmaktadır. TCDD trenleriyle Van-Tebriz arasında yolculuk yapabilirsiniz. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak bilinen Tebriz’e her salı Van’dan kalkan trenle gidebilmeniz mümkündür. 8 saat süren yolculuğun bilet ücretleri 10,8 euro’dur.

Yurt dışı rotanızı belirlerken size ilham verecek YouTube kanallarına da göz atabilirsiniz.

Yurt Dışına Trenle Giderken Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Yurt dışına seyahat etmek isteyen kişiler için tren yolculuğunun da iyi alternatifler arasında olduğundan yukarıda bahsettik. Birçok avantajı bulunan tren yolculuğunda kendinizi eşsiz bir deneyimin içerisinde bulabilirsiniz. Trenle yurt dışına giderken bilinmesi gerekenler neler, gelin birlikte inceleyelim.

Öncelikle pasaport çıkarmalı ve vize isteyen Avrupa ülkelerine geçmeyi planlıyorsanız vizenizi hazırlamalısınız. Bu işlemleri yolculuğa çıkmadan önce halletmeniz gerekir.

Pasaportunuz yoksa pasaport çıkartmalı vizeniz yoksa vize başvurusunda bulunarak vize almalısınız. Seyahat sırasında ise vize ve pasaportunuzun hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir noktada bulunması gerekir. Bu belgeler sınır kapılarında tren durduğunda görevliler tarafından kontrol edilecektir.

Trenle seyahat ettiğinizde daha fazla yük götürüp getirme şansınız bulunur. Havayolu şirketleri belirli bir kilograma kadar ücretsiz taşıma sunarken çoğu trende bir sınırınız yoktur. Bu nedenle eğer yükünüz çok fazlaysa trenle yurt dışına çıkmayı tercih edebilir, ekstra bagaj parası ödemekten kurtulabilirsiniz.

Eğer trenle yurt dışına çıkmak istiyorsanız ya da trenle seyahat ediyorsanız uçağa göre çok daha esnek olabilirsiniz. Uçak biletinizi kaçırdığınızda tekrar almanız gerekir ve bunun için yüksek ücretler ödeyebilirsiniz. Ancak Avrupa ülkelerine gittiğinizde zamansız tren bileti almanız mümkündür. Bu sayede kaçan trenleri dert etmeden bir sonrakine binebilirsiniz. Bu durum size esneklik ve özgürlük alanı tanıyacaktır. Kafanızda gidiş saati olmadan rahatça şehrin tadını çıkarabilirsiniz.

Özet

Özetlemek gerekirse bu yazımızda trenle yurt dışına çıkmak konusunda merak edilen soruları yanıtladık. Türkiye’den trenle gidilen ülkeler hakkında bilgi verdik. Son olarak ise yurt dışına trenle giderken bilinmesi gerekenlerden bahsettik. Sizler de yurt dışına trenle çıkarak uzun bir yolculuk yapabilir, muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca yurt dışındayken para kazanabilirsiniz. Nasıl mı? Glocalzone ile yurt dışında tatil yaparak para kazanmak artık mümkün. Glocalzone yurt dışından ürün getirtmek isteyen kişilerle yurt dışına çıkan kişileri buluşturuyor. Bu sayede siz hem birine yardım etmiş hem de para kazanmış oluyorsunuz.