ilham-verici-gezi-ve-seyahat-youtube-kanallari

İlham Verici Gezi ve Seyahat YouTube Kanalları

Ülkemizdeki ekonomik şartlardan dolayı her istediğimizde yurt dışına çıkamıyoruz. Fakat bu farklı ülkeleri görmemize ve dünyanın diğer kültürlerini tanımamıza engel değil. İlham verici gezi ve seyahat YouTube kanalları sayesinde oturduğunuz yerden de küçük bir kültür turuna çıkmanız mümkün.

Bu yazıda temel olarak gezgin Türk YouTube kanallarını tanıttık. Birkaç tane de yabancı gezgin kanalı ekledik. Bu kanallar sayesinde bir sonraki seyahat rotanızı belirleyebilir, öğrendiğiniz bilgiler sayesinde yapacağınız tatilden maksimum verim alabilirsiniz.

Yurt dışına çıkmak istiyor ama bütçeniz sebebiyle çekimser kalıyorsanız size bir de güzel haberimiz var. Yurt dışından ürün isteyenlerle gezginleri bir araya getiren Glocalzone sayesinde seyahat masraflarınızı azaltabilirsiniz.

Glocalzone uygulamasına tamamen ücretsiz üye olabilir, istenen ürünleri inceleyebilir ve belirli bir ücret karşılığı bu ürünleri yurt dışı seyahatinizden dönerken getirebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için uygulamayı inceleyebilirsiniz.

Şimdi siz evinizdeyken dünyaları önünüze serecek gezi kanallarını birlikte keşfetmeye başlayalım!

Türkiye’nin En İyi Gezi YouTube Kanalları

Gezmeyi, farklı yerler görmeyi, dünyanın her yerinden insanlar tanımayı tutku haline getirmiş bu gezi YouTube kanalları siz yurt dışına hiç çıkmasanız bile ufkunuzu genişletebilir. Bu kanalları inceleyerek tarzı ve beklentileri size uyanları takibe alabilir, onların tavsiyeleriyle dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

En iyi seyahat YouTube kanalları listemizi, yazıyı yayımladığımız Kasım 2022 itibarıyla kanalların sahip olduğu abone sayısına göre sıraladık. En bilinen kanal en sonda olacak şekilde sırayı takip edebilirsiniz.

Video izleyecek vakit bulamadığınızda seyahat ile ilgili podcastler yapan içerik üreticilerine de göz atabilirsiniz.

Arda Pazır

Hiç hesapta yokken endüstri mühendisliğini bırakıp 100 günlük Uzak Doğu turu yapma planları kuran Arda Pazır, bu yolda pek çok sıkıntı yaşamış. Çeşitli talihsiz olaylar sonucunda gezi planları değişmiş, her sorunda farklı bir çözüm yoluyla gezmeye devam etmiş. Eğer sizin de bir gezi kanalı açma fikriniz varsa bu kanaldaki dürüst ve samimi tecrübelerden faydalanabilirsiniz.

Kanalında hem gezip gördüğü ülkeleri hem de bu yolculuklarda başına gelenleri keyifli videolarıyla öğrenebilirsiniz. Arda Pazır’ın YouTube’daki abone sayısı 98.5 bin.

Biz Evde Yokuz

Türkiye’de seyahat YouTube kanalı dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Biz Evde Yokuz. Üniversitede işletme okuyan Duygu Şar ve Bilgehan Çelik, hayatlarında daima yer verdikleri aktiviteleri tadını çıkararak yapabilmek için bu adımı atmışlar. Kurdukları blogda farklı ülkelere ve farklı kültürlere dair pek çok şey bulabilirsiniz.

Çiftin yakın zamanda bebeği olduğu için kanalda en yeni video 1 sene öncesinden fakat yine de karavan, Güney Amerika, Uzak Doğu, Avrupa videoları için bir uğrayabilirsiniz.

Son olarak Biz Evde Yokuz kanalının 127 bin abonesi var.

Ayhan Sicimoğlu

1970 doğumlu Ayhan Sicimoğlu; müzisyenliğinin ve radyo-TV programcılığının yanı sıra bir de gezgin. Hacettepe Üniversitesi’nde İktisat okuduktan sonra İngiltere’de film öğrenimi görmüş. Ardından Roma’da 4 sene moda fotoğrafçılığı yapmış ve sonrasında da Amerika’ya gitmiş. Yani daha genç yaşlarda dünyayı gezmeye ve farklı ülkelerde yaşamaya başlamış.

Türkiye’de olduğu sırada MFÖ üyeleriyle funk grubu kuran ve bir yandan müzikle de ilgilenen Ayhan Sicimoğlu şimdilerde Latin müzikleriyle kendini gösteriyor. Kısacası hayat öyküsüyle “Sen neymişsin be abi!” sözlerine ilham vermesi gayet doğal.

Sizin müzikle aranız nasıl? Eğer iyiyse Yurt Dışı Müzik Festivalleri yazımız ilginizi çekebilir. Müzikle olduğu kadar yılların birikimiyle yoğrulmuş gezi programlarından da hoşlanıyorsanız 132 bin abonesi bulunan kanala göz atabilirsiniz.

Engin Özdemir

Taze baba Engin Özdemir, aslında Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu. 19 yaşında bir yandan okur bir yandan jimnastik eğitmenliği yaparken Work and Travel’a gitmesiyle hayatı değişmiş. Aldığı GoPro’yla gezdiği yerleri çekmiş ve sonraki yıl bu video sayesinde Amerika’ya terkar gitmiş.

Bu yolla hayatında yeni bir kapı açan Engin Özdemir, sonrasında Olimpos’a yerleşmiş ve burada şimdi karısı olan Ukraynalı Lena’yla tanışmış. Birlikte gezdikleri yerleri, çocuklu hayatı ve freelance çalışırken dünyayı gezmenin nasıl olduğunu öğrenmek isterseniz kanalını takip edebilirsiniz.

Engin Özemir’in YouTube’da 236 bin abonesi var.

Yiğit Can İç

4 Mayıs 1991 Samsun doğumlu Yiğit Can İç, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema okuduktan sonra İstanbul’a gelmiş. Bir süre İstanbul’da setlerde çalışmayı denese de bu alanda aradığını bulamayınca İngiltere’ye birkaç aylığına dil öğrenmeye gitmeyi düşünmeyi başlamış.

Askerliğin ardından seyahat tutkusunu otostopla, farklı ülkelerde çalışarak çok daha ucuza getirebileceğini keşfeden Yiğit Can İç; Uzak Doğu ve Güney Amerika ülkelerinde yaşadığı deneyimlerini YouTube’daki kanalından takipçileriyle paylaşıyor.

Yiğit Can İç’in 237 bin abonesi var.

Bir Hayalin Peşinde

Aynı isimde bir de gezi blogu olan kanalın arkasında Deniz Pehlivan bulunuyor. Fethiye’den başlayan hikayesi önce İstanbul’a sonra Work and Travel’la Amerika’ya oradan Interrail’le Avrupa’ya sonrasında ise Uzak Doğu’ya ve Güney Amerika’ya kadar uzanıyor.

33 yaşında 100 ülke gören ve deneyimlerini YouTube ile blogu üzerinden aktaran Deniz Pehlivan’ın 342 bin abonesi var.

Yağmur Arat

1992 Şubat doğumlu Yağmur Arat, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Interrail’le Avrupa’yı gezmiş. Bu gezinin kendisinde yarattığı etkiden de uzun süre çıkamamış. Şehir plancısı olarak çalıştığı işinden ayrılmış ve çantasını alıp yollara düşmüş.

50’den fazla ülkeyi gezerek deneyimlerini YouTube kanalında paylaşan Yağmur Arat’ın aynı zamanda Bir Yol Bin İhtimal adında bir de kitabı var. Latin Amerika’ya yönelik bir ilginiz varsa kanaldaki son videolar hoşunuza gidebilir.

Yağmur Arat’ın YouTube’da 374 bin abonesi var.

Coşkun Aral Anlatıyor

1 Mayıs 1956 yılında Siir’te doğan Coşkun Aral, aslında bir savaş muhabiri ve belgeselci. Onu çoğumuz 90’lı yıllarda yaptığı Haberci programıyla tanıyoruz. Anılarını anlattığı YouTube serüveni ise 2018 yılında başlamış.

Kanalda Kuzey Kore, savaş fotoğrafçılığı, farklı kültürlerin ilginç festivalleri, 51. Bölge, tsunami, Kızılderililer gibi farklı konularda pek çok video bulabilirsiniz. Eminiz ki bu kanal, videoların içine serpiştirilmiş eski belgesel görüntüleriyle hem içinizi ısıtacak hem de size pek çok yeni bilgi katacak.

Coşkun Aral Anlatıyor YouTube kanalının 474 bin abonesi bulunuyor.

Japon Hamza

Hamza Aydın, 3 Kasım 1997’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da doğmuş bir vlogger. Anne ve babası Türk olmasına rağmen babasının Japonya’daki yüksek lisansı sebebiyle orada doğmuş. Bu yüzden de kanalının ismi Japon Hamza.

Japonya’yla alakalı pek çok içerik üreten Hamza Aydın’ın YouTube kanalı özellikle Uzak Doğu’ya ilgisi olanların hoşuna gidebilir. Tabii ki kanalda yalnızca Japonya’ya dair içerikler yok. Endonezya, Bali, Tunus, Nepal gibi farklı ülkelerle alakalı videolara da ulaşabilirsiniz.

Japon Hamza’nın Kasım 2022 itibarıyla YouTube’da 608 bin abonesi var.

Yırtık Pantolon

Hedefi bizlere seyahat konusunda ilham vermek ve dünyanın güzelliklerini göstermek olan Oğuzhan Tıraş, 7 senedir dünyayı geziyor. 1994 doğumlu Tıraş, dünyada bulunan 197 ülkeyi de gezmek ve YouTube kanalı üzerinden takipçileriyle paylaşmak istiyor.

Yırtık Pantolon adının ise oldukça komik bir hikayesi var. Prag’daki Dans Eden Ev önünde eğlenceli bir fotoğraf çektirmek isterken verdiği pozda pantolonundaki yırtık gözüken Oğuzhan Tıraş, sonrasında bu ismi kanalına vermiş.

Bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra sektörde istediği yere gelemeyen ve beş parasız seyahatlere çıkmaya başlayan Yırtık Pantolon’un hikayelerini YouTube kanalının yanı sıra kitabından da öğrenebilirsiniz.

Yırtık Pantolon YouTube kanalının 648 bin abonesi var.

Photographer and Traveller

Rotasız Seyyah adıyla tanıdığımız kanalın arkasındaki isim 1982 Samsun doğumlu Mehmet Genç. Samsun’daki üniversite eğitiminin ardından İstanbul’a gelmiş ve 6 yıl bilgi teknolojisi alanında çalıştıktan sonra iş yerinin onu Tayvan’a yollamasıyla hayatı değişmiş.

Hayatında ilk kez iş gezisi vesilesiyle yurt dışına çıkan Mehmet Genç, bu gezinin ardından kurumsal hayatını bir kenara koymuş, fotoğrafçılığa ve seyahate merak sarmış. Gezdiği ülkeleri anlattığı YouTube kanalının yanı sıra Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri adını verdiği iki de kitabı var.

Photographer and Traveller kanalının 649 bin abonesi var.

Emre Durmuş

14 Haziran 1993’te Hatay’da dünyaya gözlerini açan Emre Durmuş, doğduğu yerle yetinmeyenlerden. Lise çağında otostopla gezmeye başlayıp üniversitedeki elektrik elektronik eğitimini yarıda bırakmış ve 70’ten fazla ülke gezmiş. Şimdilerde ise karavanında yaşıyor.

Eski adıyla Yol Günlükleri olan kanalda hem ülkemizden hem de dünyadan farklı şehirleri tanıyabilir, bu bölgedeki yerlilerin hayatlarına da tanık olabilirsiniz.

Emre Durmuş’un YouTube kanalında 2.1 milyon takipçisi var.

Yabancı Seyahat ve Gezi YouTube Kanalları

Seyahat öncesi farklı bir ilham arıyorsanız yabancı gezi YouTuberları da ilginizi çekebilir. Türk gezi ve seyahat YouTube kanalları genelde tek başına seyahat eden erkeklerden oluşsa da yabancı kanallarda daha kalabalık aileler görmeniz mümkün. Belki bebekle seyahat ya da çocuklarla seyahat planınız varsa bu kanallar size daha iyi fikir verebilir.

The Bucket List Family

3 çocukla dünyayı gezmek ve farklı maceralara atılmak nasıl olurdu merak ediyorsanız 5 kişilik Gee ailesinin videoları ilginizi çekebilir. Biri 2 yaşında biri 10 aylık iki çocukla tüm eşyalarını satıp evlerini bırakan aile, dünyanın farklı ülkelerini gezmekle kalmıyor aynı zamanda bu ülkelerde farklı deneyimlere de atılıyor.

Kanalın abone sayısı 1.42 milyon.

Hey Nadine

Kanalın kurucusu 1987 doğumlu Kanadalı Nadine Sykora. Üniversitede eğlenmek için açtığı YouTube kanalında 15 yıl öncesine ait videolar bulabilirsiniz. Yakın zamanda anne olan Nadine, gezdiği 50’den fazla ülkeyi de bu kanalda takipçileriyle paylaşıyor.

Kadınların ilgisini daha çok çekeceğini düşündüğümüz kanalda pek çok ipucu da bulabilirsiniz. Aynı zamanda Nadine’in gıda alerjileri olduğu ve vegan beslendiği için bu alanda da faydalı bilgiler öğrenebilirsiniz.

Hey Nadine YouTube kanalının 499 bin abonesi bulunuyor.

Fearless & Far

Macera dolu vahşi gezilere meraklıysanız Fearless & Far kanalını takip edebilirsiniz. Mike Corey’nin YouTube kanalında 1.42 milyon abonesi bulunuyor. Amacını insanların özgürce seyahat edebilmesi için korkularının üzerine gitmelerini sağlamak olarak tanımlıyor.

Kanalda pek çok kabile ve vahşi yaşam videoları bulabilirsiniz. Özellikle sıradan tatillerden hoşlanmayanlar için bu kanal bulunmaz nimet!

Drew Binsky

Son olarak dünyanın tüm ülkelerini gezen Drew Goldberg’e yer vermek istedik. 24 Mayıs 1991 doğumlu Drew, dünyanın 197 ülkesinin hepsinde bulunmuş nadir insanlardan biri. Dallas’ta doğup Arizona’da büyüyen Drew’in “Binsky” takma adı ise Alman Yahudisi ailesinden geliyor.

Üniversite öğreniminin 3. senesinde Prag’a giden ve bu sırada Avrupa’da 20’den fazla ülke gören Drew, hayatını gezi üzerine kurmaya da bu sırada karar vermiş. Önce Güney Kore’de İngilizce öğretmeni olmuş ve bu sırada 20 Asya ülkesini ziyaret etmiş.

Hedefi Birleşmiş Millet tarafından tanınan tüm ülkeleri görmek olan genç adam, Ekim 2021’deki Suudi Arabistan ziyaretiyle bu hedefini tamamlamayı başarmış. Elinde iki Guinness dünya rekoru tutan Drew’in abone sayısı ise 3.34 milyon.

Yazımızı bitirirken Glocalzone’u tekrar hatırlatalım. Siz de Drew Binsky gibi dünyayı gezmeye kafayı taktıysanız bu hedefinize ilerlerken para kazanabilirsiniz. Glocalzone üzerinden gelen ürün siparişlerini değerlendirebilir, bu ürünleri isteyenlere teslim ederek uygulama üzerinden para kazanabilirsiniz.

Glocalzone’a tamamen ücretsiz üye olmak ve nasıl çalıştığını öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz.