yurt-disina-turla-gitmek

Yurt Dışına Turla Gitmek: Avantajları ve Dezavantajları

Yurt dışına çıkmak için ilk adımı attınız. Yani bir yurt dışı seyahati için karar verdiniz. Devamında verilmesi gereken bir önemli karar daha var: Peki ya nasıl? Bazıları kendi başlarına bir şehri keşfetmeyi severken bazıları için de yurt dışına turla gitmek için dert edilebilecek birçok konunun hızla çözülmesini sağlayabilir.

Biz de bu aşamada kararınıza yardımcı olmak için yurt dışına turla çıkmak kimlere göre, nasıl avantajları ve dezavantajları neler sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Yurt Dışına Turla Çıkmanın Avantajları

Önce yurt dışına turla çıkmak konusunda avantajlara değinelim.

Planlama ve düzenleme kolaylığı

En önemli konuyla başlayalım. Yurt dışına turla gitmek demek seyahat planı ve düzeninizin baştan hazır olması anlamına gelir. Çünkü tüm detaylar sizin yerinize planlanır ve düzenlenir. Seyahat acentesi, ulaşım, konaklama, gezilecek yerler, yemekler ve diğer aktiviteleri düzenler ve daha seyahatiniz başlamadan tüm rezervasyonlarınız hazırdır. Bu sizi daha geziniz başlamadan önemli bir stresten kurtarır.

Bir Rehberiniz Var!

Yurt dışına turla gitmek, gittiğiniz ülke ve şehre dair her an soru sorup cevap alabileceğiniz bir rehberinizin sizinle birlikte olmasını sağlar. Rehber, sizinle birlikte seyahat eder ve gezilecek yerler hakkında bilgi verir. Ayrıca, yerel kültürü daha iyi tanımanıza yardımcı olur. Rehbersiz yaptığınız seyahatlerde gördüğünüz birçok yerin yerel kültürdeki anlamını öğrenme şansını kaçırabilirsiniz.

Masrafları Azaltma Şansı

Yurt dışına turla gitmek, kendi başınıza seyahat etmekten daha az masraflı olabilir. Seyahat acentesi, gruplar halinde yapılan rezervasyonlarla daha iyi anlaşma yapabilir. Ayrıca, tur sırasında giriş ücretleri, yemekler ve diğer aktiviteler için indirimler sağlanabilir.

Seyahat bütçeniz rahatlar ve daha fazla aktiviteye katılabilirsiniz. Ayrıca seyahatiniz için yapacağınız ödemenin önemli bir bölümünü henüz seyahatine başlamadan bilmek de avantaj olabilir.

Not: Bu konudan dezavantajlar maddesinde tekrar bahsedeceğiz. Çünkü belli bir konfor düzeyinin üstünde seyahatler hedeflendiğinde bu nokta geçerlidir. Hostellerde konaklayacağınız çok daha düşük bütçeli bir seyahati kendiniz de planlayabilirsiniz.

Güvenli Bir Seyahat Arayışı

Tur şirketiniz, gezi esnasında güvenliğinizi sağlamak için gerekli önlemleri alır. Bu, seyahatiniz boyunca daha güvende olmanıza yardımcı olur. Örneğin, tur sırasında size sağlanan ulaşım ve konaklama seçenekleri, güvenliği göz önünde bulundurarak seçilir. Ayrıca, rehberiniz sizi turistik bölgelerdeki ufak dolandırıcılıklardan koruyabilir.

Tur Arkadaşlığı Gerçek Arkadaşlığa Dönüşebilir

Yurt dışına turla gitmek tur esnasında birçok kişiyle ortak vakit geçirmenizi sağlar. Yeni kültürleri tanırken ilk defa gördüğünüz yerlerde dolaşıp yemek yerken turunuzdaki bazı kişilerle ortak bakış açılarınızı görüp arkadaşlığınızı tur sonrasına da taşıyabilirsiniz.

Zamanı Verimli Kullanın

Tur sırasında birçok yeri ziyaret edebilirsiniz. Seyahat acentesi, seyahat planını optimize ederek zamanınızı en iyi şekilde kullanmanızı sağlar. Bu, daha fazla yer görebilmeniz ve seyahatinizden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

Kendi başınıza seyahat etmek ise bazen zaman kaybına neden olabilir. Tur sırasında, ulaşım ve konaklama gibi detaylar sizin yerinize organize edildiği için zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Dil Engeli Ortadan Kalksın

Yurt dışına turla gitmek, dil bariyerini aşmanıza yardımcı olur. Rehberiniz, tur sırasında size gerekli bilgileri anlatmak için yeterli dil becerisine sahiptir.

Ayrıca, farklı bir ülkeye gitmenin verdiği stresi azaltır ve daha rahat bir seyahat deneyimi yaşamanızı sağlar. Özellikle dil konusunda kendinize güvenmiyorsanız ve bu konu yurt dışı geziniz için kafanızda soru işaretleri oluşturuyorsa tur ve rehber bu sizi rahatlatabilir.

Aktiviteleri Kaçırmayın

Yurt dışına turla gitmek, daha fazla aktiviteye katılma imkanı sunar. Alanında uzman bir seyahat acentesi tur sırasında farklı aktiviteler düzenler ve size seçenekler sunar. Kendi başınıza yaptığınız bir seyahat esnasında aklınıza gelmeyecek bazı şeyleri bu sayede keşfedebilirsiniz.

Yurt Dışına Turla Gitmenin Dezavantajları

yurt-disina-turla-gitmemek

Tabii ki yurt dışına gitmek bazıları için en doğru seçenek olsa da kendi kendine tura bağlı kalmadan gezmek isteyen kişilerin de haklı sebepleri vardır. Şimdi de yurt dışına turla gitmek konusundaki dezavantajlara değinelim.

Kısıtlı Hareket İmkanı

Tur sırasında belirlenen programı takip etmek zorundasınız. Bu, kendinizin planladığı gibi hareket etmenize engel olabilir ve gezdiğiniz yerlerde istediğiniz kadar vakit geçiremeyebilirsiniz. Ayrıca, tur programındaki etkinliklerin saatleri de sizin kontrolünüzde olmadığı için, programda belirtilen saatlere uymak zorunda kalırsınız.

Özgün Bir Deneyim Şansınız Azalır

kendi-kendine-seyahat

Turistik mekanlarda bulunup rehber eşliğinde gezerken yerel halkla etkileşim kurmanız ve özgün deneyimler yaşama ihtimaliniz azalabilir. Turistlerin yoğun olduğu yerlerde, yerel kültürü daha az keşfedebilirsiniz.

Ayrıca, tur programı belirli turistik yerlere odaklanabilir ve bu yerlerin dışındaki yerleri görmek için zamanınız kalmayabilir.

Kalabalık gruplarla seyahat etme

Tur sırasında, belirli bir grupla seyahat etmek zorundasınız Bu, başkalarının programına uymak zorunda kalmak anlamına gelir. Bu nedenle, kendi tercihleriniz ve seçimleriniz arka planda kalabilir. Tabii ki birçok farklı tur seçeneği olduğunu ve daha az kişiyle yapılan turlar olduğunu da hatırlatalım.

Konaklama Özgürlüğünüz Yok

Gezi esnasında konaklama yerleri tur şirketi tarafından belirlenir. Bu nedenle, konaklama yeri seçimi istediğiniz gibi olmayabilir. Tur şirketleri genelde konaklama yerleri konusunda risksiz seçimler yapmak isterler.

Şehrin ya da ülkenin dokusuna uygun bir konaklama seçeneğinden mahrum kalabilirsiniz. Ayrıca, turistik yerlerdeki oteller genellikle daha pahalı olabilir ve tur acentesinin belirlediği konaklama yerleri, sizin beklentilerinizi karşılamayabilir.

Kaçınılmaz Maliyetler

Tur sırasında ödemek zorunda olduğunuz belli ücretler bulunur. Seyahat acentesi, konaklama, ulaşım ve rehberlik gibi hizmetleri sağladığı için bu yüksek maliyeti doğurabilir. Örneğin siz normal şartlarda hostel gibi yerlede konaklamayı seçebilir ya da bazı öğünlerde restoranları pas geçebilirsiniz fakat turla birlikte bu tarz harcamalar da maliyetlerinize eklenir.

Ucuz uçak bileti bulma yazımızı inceleyerek kendi kendinize yapacağınız bir gezide maliyetinizi nasıl azaltabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yetersiz Serbest Zaman

Yurt dışına tutla gittiğinizde belirli bir zaman diliminde yapmanız gerekenler bellidir. Bu nedenle, kendinize yeterli serbest zaman ayırmak zor olabilir. Bu durum, seyahat ettiğiniz ülkede daha fazla yer görmek veya yerel halkla etkileşim kurmak isteyen kişiler için yeterli gelmeyebilir.

Kısıtlı yiyecek seçenekleri

Yemek yiyeceğiniz yerler tur acentesi tarafından belirlenir. Bu nedenle, bölgesel bazı yemekleri tatma fırsatınız olmayabilir ve tur acentesinin belirlediği restoranlarda yemek zorunda olursunuz. Ayrıca, tur programı yoğun olabilir ve yeterli zamanınız olmadığı için hızlıca yemek yemek zorunda kalabilirsiniz.

Yurt Dışına Turla Gitmek Kimler İçin Uygundur?

Avantajlar ve dezavantajlar bölümlerinde de açıkladığımız gibi turla seyahat etmeyi tercih etmek ya da etmemek aslında tamamen kişisel taleplerinize bağlı.

Daha özgür ve yerel deneyimlerle dolu bir tatili turla yaşayamayabilirsiniz fakat tur da size stressiz ve daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşatabilir. Özellikle ilk defa yurt dışına çıkmak isteyenler, dil konusunda sorun yaşayanlar, gezinin detaylarını planlamak istemeyenler ve kalabalık bir grupla seyahat etmeyi sevenler için yurt dışına turla gitmek çok iyi bir seçenek olabilir.